Συζητήσεις άσχετες με Πληροφορική στο Στέκι

Ξεκίνησε από alkisg, 09 Ιαν 2011, 10:32:05 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Να επιτρέπονται συζητήσεις άσχετες με την Πληροφορική στο Στέκι;

Ναι, οποιεσδήποτε (πολιτική, αθλητικά, μαγειρική, θρησκεία...)
Μόνο πολιτικές συζητήσεις
Όχι

alkisg

Με αφορμή αυτό το θέμα χρειάζεται να τεθεί ψηφοφορία για το τι είδους συζητήσεις θέλουμε να επιτρέπονται στο Στέκι, αν δηλαδή θα επιτρέπονται μόνο σχετικές με την Πληροφορική, ή αν θέλουμε να συμπεριλάβουμε και πολιτικές συζητήσεις ή και οποιαδήποτε άλλη συζήτηση.

Το Στέκι ανέκαθεν ήταν δημοκρατικό, επομένως θα γίνει ό,τι αποφασίσει η πλειοψηφία. Απλά προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι να έχω διαχειριστικό ρόλο σε φόρουμ που περιλαμβάνει συζητήσεις εκτός Πληροφορικής οπότε σ' αυτήν την περίπτωση θα πρέπει κάποιος να προσφερθεί και να μεταφέρουμε το στέκι σε δικό του χώρο (εφόσον είπαμε συμφωνήσει η πλειοψηφία).
Το αν αυτός ο χώρος θα είναι εντός ή εκτός ΠΣΔ το ξαναβλέπουμε με επόμενο poll.

Btw καλή χρονιά σε όλους.  :)

Νίκος Αδαμόπουλος

Έχει γίνει εμφανής ο προβληματισμός του Άλκη σχετικά με την εξέλιξη των συζητήσεων στο Στέκι. Φαντάζομαι ο ίδιος προβληματισμός υπάρχει και γενικότερα... Εγώ θα έλεγα ότι συμφωνώ με την άποψη του Άλκη, ότι το Στέκι θα έπρεπε να έχει ως κέντρο βάρους την πληροφορική. Βέβαια και πριν ανέβαιναν και άσχετα μηνύματα, π.χ. κι εγώ ανέβαζα κανά τραγούδι από το youtube, ή γράφαμε για καμιά ταινία, ή κανά βιβλίο, ... Δεν νομίζω ότι πείραζε, ίσα ίσα μάλλον πρόσθετε κάτι παραπάνω στη λογική του στεκιού (με μικρό σ). Όμως πλέον έχουμε ξεφύγει, και η συνέχεια προβλέπεται ακόμα πιο προβληματική... Αρκετός κόσμος που είχε αξιόλογη συμμετοχή πλέον δείχνει να μη συμμετέχει. Βέβαια, μάλλον παίζει το ρόλο του και το πιθανό σχέδιο για το Νέο Λύκειο που πετάει την ΑΕΠΠ στο καλάθι των αχρήστων... Όμως αν το Στέκι μεταβληθεί σε πολιτικοκοινωνικό στέκι, τότε ακόμα κι αυτοί οι λίγοι που έχουν απομείνει... θα την κάνουν κι αυτοί!

Μάλιστα, δες τε την πρόταση πρωτοεγγεγραμμένου στο forum:

Παράθεση...Οπότε προτείνω.
1) Να μεταφερθεί το στέκι αλλού, εκτός χώρου ελέγχου του υπουργείου, δηλαδή εκτός ΠΣΔ.
2) Να παραμείνει στο https://alkisg.mysch.gr/steki ένα απλό Link η καλύτερα redirection προς τον νέο χώρο.
3) O alkisg να παραμείνει admin στο νέο χωρο, χωρίς όμως να φαίνεται το όνομά του.

Χα! Μην ανησυχείς Άλκη! Και στο νέο forum εσύ θα είσαι ο διαχειριστής!   ;D

Ως προς την ψηφοφορία, έριξα ήδη την ψήφο μου... η οποία δεν αντιπροσωπεύει αυτό που πραγματικά έχω στο μυαλό μου για το Στέκι, αλλά φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο!

Υ.Γ.

Πάντα πλακατζής αυτό το παιδί:  >:D

Παράθεσηedit: Θα έλεγα να προσθέσουμε μια ακόμα επιλογή Νο4 που θα λέει
4) Να μεταφερθεί το στέκι αλλού και να παραδώσει τον ρόλο του διαχειριστή ο Άλκης στον /την mirtilo

Εγώ ψηφίζω το τελευταίο

mirtilo

Υπάρχει και μια άλλη ψηφοφορία που δεν είναι ενάντια στην ελευθερία του λόγου.

παρακαλώ τους συμμετέχοντες στο φόρουμ να αγνοήσουν αυτή την ψηφοφορία που σκοπό έχει να φιμώσει κάποιους,
και να δώσουν βάση στην άλλη.

https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=3557.0
αν οποιοσδήποτε θεωρεί οποιοδήποτε μήνυμα μου προσβλητικό, παρακαλώ να μου πει ποιό είναι και θα το διαγράψω

evry

Οι αναγνώστες του φόρουμ έχουν τη στοιχειώδη ευφυϊα να αποφασίσουν μόνοι τους τι θα κάνουν, δεν χρειάζονται κανέναν καθοδηγητή
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

mirtilo

Παράθεση από: evry στις 10 Ιαν 2011, 12:16:41 ΠΜ
Οι αναγνώστες του φόρουμ έχουν τη στοιχειώδη ευφυϊα να αποφασίσουν μόνοι τους τι θα κάνουν, δεν χρειάζονται κανέναν καθοδηγητή

Ακριβώς. Δεν χρειάζομαστε κανέναν καθοδηγητή.
Ο άνθρωπος κατα Αριστοτέλη είναι ζώον πολιτικόν.
Υπάρχουν κάποιοι καθοδηγητές που θέλουν να μας μετατρέψουν σε ζώα σκέτα, ή σε ιδιώτες (idiots).
Αλλά δεν θα τους περάσει.
αν οποιοσδήποτε θεωρεί οποιοδήποτε μήνυμα μου προσβλητικό, παρακαλώ να μου πει ποιό είναι και θα το διαγράψω

fof

ΕΛΕΟΣ Είστε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ! Στρέφεστε εναντίον Συναδέλφων, Και τους Απαγορεύετε να εκφράζουν τις απόψεις τους Πολιτικές και Μη! Με σκοπό την Στήριξη του Κλάδου, ειδικά τώρα που πάνε να τον «αφανίσουν» ? Αφού θέλετε να είστε ευγενικοί με το Υπουργείο και έξω από τα πολιτικά δρώμενα που σχετίζονται με την ύπαρξή μας/σας στην Εκπαίδευση, τότε θα ήθελα πολύ να σας δω όταν και αν αποφασίσει να σας πετάξει έξω! Τότε πολύ θα ήθελα να δω τι θα ξεστομίζετε στους Συναδέλφους σας για την πολύτιμη προσφορά σας!

Η όλη στάση σας με οδηγεί στην σκέψη ότι τα «μεγάλα μέσα» οι «ανώτεροί σας» σας έδωσαν ρητές εντολές ώστε το forum των Πληροφορικών να επανέλθει αμέσως σε τάξη διότι τελευταία πολύ επαναστατικότητα και διαμαρτυρία έχει πέσει!

Η στάση σας είναι προφανείς! Θέλετε να καταλαγιάσετε την οργή των Συναδέλφων ! Να περιορίσετε την αντίδρασή τους στις Πολιτικές Αποφάσεις και κατά συνέπεια στις αποφάσεις για το Νέο Λύκειο.

Αλήθεια όμως Γιατί δεν θέλετε Πολιτικές Απόψεις σε μια ομάδα κοινωνικής δικτύωσης όπου συνυπάρχουν κατά πλειοψηφία Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής?

Επίσης δεν είχα αντιληφθεί ότι για να πάρει κάποιος Συνάδελφος τον λόγο και να εκφέρει άποψη πρέπει πρωτίστως να έχει επιδείξει την πολύτιμη προσφορά του όσο αφορά την Εκπαιδευτική του ιδιότητα!

Λυπάμαι και εξοργίζομαι πραγματικά που μερικοί αντί να έχουν αλληλέγγυα συναισθήματα ένωσης του Κλάδου προωθούν και ενεργούν στην διάσπασή του.

Η ελευθερία του λόγου και των πράξεων είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθένα!

Νίκος Αδαμόπουλος

Το να βγαίνει κάποιος και να λέει στον άλλο ότι είναι απαράδεκτος, και μάλιστα όταν δεν στηρίζεται πουθενά παρά μονάχα σε υποψίες και θεωρίες συνωμοσίας, τότε αυτό μάλλον χαρακτηρίζει τον ίδιο. Πιστεύω ότι σε σχέση με τον κλάδο των πληροφορικών, ο καθένας μας συμβάλει με τον τρόπο που μπορεί και διαλέγει. Π.χ. για το Νέο Λύκειο, βλ. στο https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=3337.0 με τις καμιά 100άδα αναφορές που έχω συγκεντρώσει στη λίστα... Ωστόσο, δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν με τον κλάδο τα περισσότερα από τα μηνύματα που ανεβαίνουν τελευταία... Μα καλά, τι πιστεύετε, ότι όλοι μας δεν διαβάζουμε και δεν ενημερωνόμαστε για το τι γίνεται γύρω μας; Μόνο από το Στέκι περιμένουμε κάτι τέτοιο;

Τώρα το να λέμε ότι μας ελέγχουν και μας την έπεσαν οι ανώτεροι, κλπ, κλπ, αυτό προϋποθέτει έναν καλοκουρντισμένο μηχανισμό ελέγχου που αν πιστεύετε ότι είναι δυνατό να έχει φτιαχτεί στο μπάχαλο που λέγεται Ελλάδα, τότε μάλλον ζείτε σε άλλη χώρα, ή αλλιώς βλέπετε πολύ big brother!

Από κει και πέρα, το να βγαίνει και να φωνάζει περί φίμωσης και δικαιώματος ελευθερίας λόγου ένας παπάς επειδή δεν του δίνουν όλο το χρόνο να μιλάει σε μια εκπομπή για αυτοκίνητα, τότε αυτό πώς να λέγεται...; Βέβαια το παράδειγμα είναι ατυχές γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωσή μας δεν βλέπω ποιος και πότε εμποδίστηκε να μιλάει!

Έλεος πια!

xkait

εγω ψηφισα το προφανές ακυρο εκ των τριων επιλογών απο αντιδραση για την τροπη που περνουν τα πραγματα εδω..

κριμα να διαφωνείτε έτσι... Φυσικά και υπάρχουν άλλα σαιτ για ενημερωση/σχολιασμό πολιτικής. Αλλά το να τεθούν ή οχι περιορισμοί με βάση ένα πολ είναι γελοιο..(αυριο αυτοι που ψηφισαν μπορει να μην ειναι πια.. επισης ξαναλεω οτι μοναδικα αρμοδιος και υπευθυνος να το κρινει ειναι ο ιδιοκτητης του - http://users.sch.gr/alkisg/tosteki/)

Επίσης ο βομβαρδισμος με διαδοχικά επαναστατικά μηνυματα απο το ιδιο ατομο οπως πολυ σωστα ειπωθηκε δεν ειναι συζητηση. Ειναι σαν να παω εξω απο το σπιτι αλλου και επιδη εχει μεγαλο τοιχο βαφω συνθηματα με το ετσι θελω.

Καλο θα ηταν ομως να εχουμε τη δυνατοτητα απο καιρο σε καιρο  να ξεκιναμε και πολιτικες Συζητησεις εδω ως αλλο ενα απο τα ενδιαφέροντά μας γιατι δεν ειμαστε ρομπο-πληροφορικοι αλλα ανθρωποι και πολιτες.

za√‘ag

Το θέμα πιστεύω ότι έχει ξεφύγει. Το να ψηφίσουμε για το αν θα επιτρέπουμε "στο στέκι" να γίνονται συζητήσεις άσχετες με την πληροφορική  είναι άτοπο. Έτσι κι αλλιώς με μια απλή αναζήτηση θα βρεθούν πάρα πολλά topics και σχολιασμοί μέσα εδώ που η θεματολογία τους είναι άσχετη με το μάθημα της πληροφορικής. Τι θα γίνει λοιπόν; Θα διαγραφτούν αν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι ΟΧΙ;

Ας μπει μια λογική ...

Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί στο παρελθόν και έχουν γίνει και διαγραφές/επανεγγραφές μελών (Παναγιώτης)

Πιστεύω ότι είναι ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ του Άλκη (αυτός υλοποίησε το φόρουμ) το αν θα επιτρέψει ή όχι τη δημιουργία ενός χώρου πολιτικών συζητήσεων και όχι των μελών. Προσωπικά θεωρώ ότι ο κύριος ρόλος του φόρουμ είναι τα θέματα που αφορούν το μάθημά μας και την "υποστήριξη" και αλληλοβοήθεια μεταξύ μας. Εγώ τουλ. γιαυτό γράφτηκα εδώ.

Από την άλλη (όπως πολύ σωστά είπε και ο xkait) είμαστε άνθρωποι και όχι ρομπο-πληροφορικοί και μας ανησυχεί η τρέχουσα κατάσταση στον τόπο μας και ΕΙΔΙΚΑ στην εκπαίδευση.

Δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένα μέλος του φόρουμ που να πιστεύει ότι η εκπαίδευση θα βελτιωθεί με την σημερινή πολιτική που κάποιοι προσπαθούν να εφαρμόσουν με αυτό τον τρόπο (ή μήπως πρέπει να γίνει και για αυτό ψηφοφορία;; )

Αν λοιπόν ο Άλκης, που με τόσο κόπο δημιούργησε το ΣΤΕΚΙ και με κόπο συνεχίζει να το στηρίζει σαν ... "καθαρίστρια" :) (έτσι δηλώνει) πιστεύει ότι δεν θέλει να κάνουμε καμιά συζήτηση που αφορά την πολιτική (και η παιδεία είναι μέσα στην πολιτική) ας το θέσει σαν όρο (ειπώθηκε ξανά να μπουν κανόνες, αλλά δεν έγινε) και τα νέα μέλη να το γνωρίζουν. Τα παλιότερα ας πράξουμε κατά την κρίση μας.

Τελειώνοντας θα ήθελα να πω (σαν σχόλιο στον διαχειριστή evry που είπε αν οι μαθητές-μέλη του φόρουμ μπορούν να εμπλακούν σε πολιτικές συζητήσεις) ότι ΚΑΙ οι μαθητές που διαβάζουν το φόρουμ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ προβληματισμένοι για τα τεκταινόμενα στην παιδεία. Προφανώς είναι ΚΑΙ αυτοί μέλη της κοινωνίας που ζούμε και δεν πρέπει να τους βλέπουμε αποκομμένους. Το αν πρέπει να συμμετέχουν σε συζητήσεις που αφορούν τους διορισμούς/μεταθέσεις/τοποθετήσεις εκπαιδευτικών ή σχολιασμούς μας για την ΟΛΜΕ, ΠΥΣΔΕ κλπ διοικητικά θέματα (που υπάρχουν πάρα πολλά topics στο φόρουμ) ή για πολιτικές συζητήσεις είναι κάτι που αφορά τα "δικαιώματά" μας σαν μέλη του φόρουμ και ίσως θα έπρεπε να έχει γίνει κάτι γιαυτό.

Δεν ψήφισα λοιπόν ΤΙΠΟΤΑ γιατί θεωρώ ότι δεν έχει νόημα μια τέτοια ψηφοφορία. Θεωρώ ότι είναι μια σκέψη που έγινε βιαστικά και είμαι σίγουρος ότι ο Άλκης θα το ξανασκεφτεί και θα πάρει την απόφασή του.

Καλή χρονιά σε όλους και καλή δύναμη από αύριο ....
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

evry

Καταρχήν έχεις δίκιο, πράγματι είμαστε απαράδεκτοι, και ειδικά ο Άλκης που σου δίνει το δικαίωμα να τον βρίζεις μέσα από το δικό του φόρουμ!!!
Αυτό και αν είναι φίμωση του λόγου!!!

Παράθεση
Επίσης δεν είχα αντιληφθεί ότι για να πάρει κάποιος Συνάδελφος τον λόγο και να εκφέρει άποψη πρέπει πρωτίστως να έχει επιδείξει την πολύτιμη προσφορά του όσο αφορά την Εκπαιδευτική του ιδιότητα!
Εεεε, μάλλον τσάμπα διαβάζεις ή σε συμφέρει να διαστρεβλώνεις όσα λέω. Από που και ως που έχει δικαίωμα να δίνει διαταγές για το τι πρέπει να γίνει στο στέκι κάποιο άτομο που μόλις γράφτηκε?
Έχω μια ιδέα. Γιατί δεν ανεβάζεις εσύ ένα φόρουμ κάτω από τη δική σου σελίδα στο σχολικό δίκτυο και μετά να μπω εγώ να σου λέω πως πρέπει να το διαχειρίζεσαι?
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

alkisg

Παράθεση από: xkait στις 10 Ιαν 2011, 02:37:06 ΠΜ
Επίσης ο βομβαρδισμος με διαδοχικά επαναστατικά μηνυματα απο το ιδιο ατομο οπως πολυ σωστα ειπωθηκε δεν ειναι συζητηση. Ειναι σαν να παω εξω απο το σπιτι αλλου και επιδη εχει μεγαλο τοιχο βαφω συνθηματα με το ετσι θελω.

Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα. Τα τελευταία 8 χρόνια το στέκι λειτουργούσε θαυμάσια με σπανιότατες παρεμβάσεις της ομάδας διαχείρισης, γιατί τα μέλη του σεβόταν το χώρο. Δυστυχώς φέτος 3-4 μέλη προσπαθούν να το μεταλλάξουν σε τοίχο συνθημάτων, και αυτό κούρασε κάποιους συναδέλφους που συμμετείχαν εποικοδομητικά στο φόρουμ και τους έκανε να αποχωρήσουν, και τελικά με κούρασε κι εμένα. Και πολύ απλά λέω ότι δεν ενδιαφέρομαι να αφιερώνω χρόνο για τη συντήρηση ενός χώρου όπου 3-4 άτομα βγάζουν τα απωθημένα τους.
Φυσικά είμαι κι εγώ δυσαρεστημένος με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, και μακάρι να μπορούσαμε να βρούμε κάποια λύση μέσα από γόνιμο διάλογο. Αλλά αυτό που κάνουν αυτά τα άτομα δεν είναι διάλογος, είναι απλό copy/paste/link από οποιαδήποτε πηγή, σοβαρή και μη.

Οι διαχειριστές του χώρου κι εγώ σαν τελικός υπόλογος είμαστε υπεύθυνοι να ελέγχουμε αν τα μηνύματα των μελών ανταποκρίνονται στους όρους χρήσης του ΠΣΔ. Έτσι είμαστε υποχρεωμένοι πριν ασχοληθούμε με το Χ διδακτικό ή τεχνικό πρόβλημα κάποιου συναδέλφου, να αφιερώσουμε πολύ χρόνο ώστε να ελέγξουμε ότι τα copy/paste/links αυτά υπακούουν στους όρους χρήσης. Αν για παράδειγμα επισυναφθεί μια γελιογραφία που προσβάλλει κάποιον πολιτικό, τότε αυτή θα πρέπει να αφαιρεθεί και να γίνει σύσταση στο μέλος. Αυτό ισχύει και για τα links, δηλαδή σ' αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να αφαιρεθεί ο σύνδεσμος.

Έτσι, επειδή προσωπικά (1) δεν έχω το χρόνο ούτε την όρεξη να ασχολούμαι με το αν το κάθε copy/paste/link αυτών των 3-4 ατόμων υπακούει στους όρους χρήστης του ΠΣΔ, (2) δεν νομίζω ότι στην παρούσα φάση (και πολύ περισσότερο όσο η πολιτική κατάσταση θα χειροτερεύει) υπάρχει βατός τρόπος να "επιτραπούν οι γόνιμοι διάλογοι αλλά όχι τα συνθήματα", και (3) προτιμώ (όπως κι αυτοί που έφυγαν ή θα φύγουν) στο στέκι να ασχολούμαι με τα διδακτικά μου ενδιαφέροντα ενώ με την πολιτική να ασχολούμαι σε ξεχωριστό χώρο,
γι' αυτό λέω ότι εφόσον η πλειοψηφία τα θεωρεί αποδεκτά, τότε το στέκι θα πρέπει να μεταφερθεί κάπου αλλού αφού εγώ δεν θα ενδιαφέρομαι να είμαι διαχειριστής του. Δε νομίζω ότι είμαι υποχρεωμένος να συντηρώ κάτι που δεν μου αρέσει, και δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον πιο δημοκρατικό τρόπο να λυθεί το ζήτημα.

Εάν ο νέος χώρος είναι εντός του ΠΣΔ, ή αν σέβεται τους όρους χρήσης του, τότε η παρούσα σελίδα θα αποτελείται από ένα http redirect στο νέο χώρο (κάτι σαν σύνδεσμος αλλά καλύτερο, μεταφέρει και το google pagerank και τα search results).
Εάν είναι εκτός του ΠΣΔ και δεν σέβεται τους όρους χρήσης του (προσβλητικό περιεχόμενο κτλ) τότε δεν επιτρέπεται να μπει σύνδεσμος από χώρο του ΠΣΔ σε αυτόν.

Αν υπάρχει κάποια άλλη άποψη για δημοκρατική επίλυση του ζητήματος ή αν θεωρείτε ότι θα πρέπει να προστεθεί κάποια νέα επιλογή στην ανωτέρω ψηφοφορία, θα ήθελα πολύ να την ακούσω.


Btw, για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για τα πολιτικά ζητήματα και το πώς αυτά επηρεάζουν την εκπαίδευση, το http://www.pde.gr είναι νομίζω πολύ πιο κατάλληλος χώρος από το στέκι. Μάλιστα εκεί συμμετέχουν όλες οι ειδικότητες και έτσι οποιαδήποτε ενέργεια θα έχει και μεγαλύτερο κοινό και επομένως περισσότερη στήριξη.

mirtilo

Παράθεση από: alkisg στις 10 Ιαν 2011, 12:29:59 ΜΜ
Εάν είναι εκτός του ΠΣΔ και δεν σέβεται τους όρους χρήσης του (προσβλητικό περιεχόμενο κτλ) τότε δεν επιτρέπεται να μπει σύνδεσμος από χώρο του ΠΣΔ σε αυτόν.


Btw, για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για τα πολιτικά ζητήματα και το πώς αυτά επηρεάζουν την εκπαίδευση, το http://www.pde.gr είναι νομίζω πολύ πιο κατάλληλος χώρος από το στέκι.

από την μια λες ότι δεν κάνει να μπει συνδεσμος από το ΠΣΔ σε χώρο που δεν σέβεται τους όρους χρήσης του, και από την άλλη εσύ ο ίδιος μόλις έβαλες ένα σύνδεσμο προς το pde.gr, το οποίο προφανώς και δε σέβεται του ορους χρήσης του ΠΣΔ (ρίχνουν κάτι καντήλια εκεί οι συνάδελφοι ξεγυρισμένα).

μας δουλεύεις ;


αν οποιοσδήποτε θεωρεί οποιοδήποτε μήνυμα μου προσβλητικό, παρακαλώ να μου πει ποιό είναι και θα το διαγράψω

gpapargi

Βρε παιδιά όλους μας ενδιαφέρει η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα ειδικά όταν τη βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας. Αλλά αυτό σημαίνει ότι όλοι οι ιστόχωροι πρέπει υποχρεωτικά να περιέχουν θέμα για την πολιτική κατάσταση;

Αν ένας χώρος ξεφεύγει από τη βασική του θεματολογία σταδιακά χάνει σε ποιότητα γιατί τα λίγα μηνύματα που είναι σχετικά με τη θεματολογία του χάνονται στην πληθώρα άσχετων μηνυμάτων. Πολλά sites που έβαλαν και άσχετα θέματα, σταδιακά παρήκμασαν.
Νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερα για όσους θέλουν να μιλήσουν για πολιτική να μαζευτούν σε ξεχωριστό forum, και όσοι θέλουν να επικεντρωθούν στα ζητήματα πληροφορικής να γράφουν εδώ μέσα. Έτσι θα είναι και πολύ πιο εύκολη η διαχείριση. Για να είναι σοβαρό ένα Forum θα πρέπει να ελέγχεται η αξιοπιστία των όσων γράφονται και να μη διαδίδονται απλώς φήμες και ράδιο αρβύλα. Ποιος θα το κάνει αυτό εδώ μέσα; Ακόμα και αν προσφερθεί κάποιος, πως ξέρουμε ότι πράγματι ελέγχει το υλικό; Το να επιτρέπεται να γράφεται οτιδήποτε είναι άτοπο γιατί θα γεμίσουμε με μη έγκυρα δημοσιεύματα και αυτό θα μειώσει την αξιοπιστία του forum.

Καλύτερα λοιπόν να υπάρχουν ξεχωριστά sites και ο δημιουργός του καθενός να φέρει την ευθύνη για το περιεχόμενο και την ποιότητα.


gpapargi

Mirtilo νομίζω ότι «από όπου και να σε πιάσει κανείς λερώνεται».
Αναγνωρίζεις το δικαίωμα κάποιου να μη συμπεριλαμβάνει στη σελίδα του κάποια συγκεκριμένα θέματα ή όχι; Σε τελευταία ανάλυση δες το και έτσι.

mirtilo

Παράθεση από: gpapargi στις 10 Ιαν 2011, 04:09:21 ΜΜ
Mirtilo νομίζω ότι «από όπου και να σε πιάσει κανείς λερώνεται».
Αναγνωρίζεις το δικαίωμα κάποιου να μη συμπεριλαμβάνει στη σελίδα του κάποια συγκεκριμένα θέματα ή όχι; Σε τελευταία ανάλυση δες το και έτσι.

Μόλις γράφτηκα στο φόρουμ και έχω 14 μηνύματα.
διάβασε τα τα ρημάδια, στο πρώτο μήνυμα μου αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα στον alkisg.

Αλλά το να λέει "απαγορεύεται να βάζουμε Link σε site εκτός ΠΣΔ που έχουν διαφημίσεις", και ακριβώς από κάτω να βάζει ένα τέτοιο Link,
ε πάει πολύ.

Εδώ ταιριάζει ακριβώς το ρητό "δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις"
αν οποιοσδήποτε θεωρεί οποιοδήποτε μήνυμα μου προσβλητικό, παρακαλώ να μου πει ποιό είναι και θα το διαγράψω

gpapargi

Ναι αλλά μου δημιουργείται η εντύπωση ότι ασχολείσαι με τις λεπτομέριες και όχι με την ουσία των όσων έχει γράψει.

mirtilo

Παράθεση από: gpapargi στις 10 Ιαν 2011, 04:18:40 ΜΜ
Ναι αλλά μου δημιουργείται η εντύπωση ότι ασχολείσαι με τις λεπτομέριες και όχι με την ουσία των όσων έχει γράψει.

Δεν είναι καθόλου λεπτομέρεια.
Είναι το επιχείρημά στο οποίο βασίζεται για να διαλύσει το 35% αυτού του φόρουμ που ενδιαφέρεται για την πολιτική.
Και να τους διαλύσει μέσα σε μια νύκτα μην δίνοντας το δικαίωμα μιας ομαλής μετάβασης σε κάποιο άλλο χώρο, παρέχοντας ένα απλό Link απο το site του.
αν οποιοσδήποτε θεωρεί οποιοδήποτε μήνυμα μου προσβλητικό, παρακαλώ να μου πει ποιό είναι και θα το διαγράψω

pfan

Γιώργο καμιά φορά η σιωπή και η αδιαφορία που πρέπει να δείχνουμε σε κάποιους είναι η καλύτερη απάντηση επίσης πιστεύω ότι μια δημοκρατία για να επιβιώσει πρέπει να έχει και όρια. Το ερώτημα είναι ποιος θα τα βάλει αυτά τα όρια; Νομίζω ξέρεις την απάντηση...
Τέλος για να μπορέσω να ψηφίσω θα ήθελα να υπάρχει και μια άλλη επιλογή
Να επιτρέπονται συζητήσεις με την Πληροφορική και την Eκπαίδευση στο Στέκι;

Πύρζα Φανή
Καθηγήτρια Πληροφορικής

mirtilo

Παράθεση από: pfan στις 10 Ιαν 2011, 04:35:54 ΜΜ
πιστεύω ότι μια δημοκρατία για να επιβιώσει πρέπει να έχει και όρια. Το ερώτημα είναι ποιος θα τα βάλει αυτά τα όρια; Νομίζω ξέρεις την απάντηση...

Δεν μου αρέσουν οι γρίφοι. Εγώ δεν την ξέρω την απάντηση. μπορείς να μου την πείς;

Και έχω και μια άλλη ερώτηση σε σένα. Είσαι γραμμένη από το 2003 και έχεις γράψει μόνο 55 μηνύματα.
Τι σε ώθησε να γράψεις εδώ μέσα το 56;

Να προσέχεις γενικά τα μηνύματά σου.
π.χ. αυτό εδώ γράφει
"αγωνιστικούς χαιρετισμούς", μπορεί να θεωρηθεί πολιτικό μήνυμα και να βρεις το μπελά σου.
αν οποιοσδήποτε θεωρεί οποιοδήποτε μήνυμα μου προσβλητικό, παρακαλώ να μου πει ποιό είναι και θα το διαγράψω

mour

Ψήφισα υπέρ της δημοσίευσης οποιουδήποτε είδους συζήτησης με το σκεπτικό ότι ήδη υπάρχουν πολλά τέτοια δημοσιεύματα και είναι στον χώρο που αναγράφει ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, δεν είναι ούτε στην τεχνική υποστήριξη, ούτε στην ΑΕΠΠ.
Από την άλλη με προβληματίζει η προσπάθεια καπίλευσης της δημοτικότητας του φόρουμ για να προοθηθούν πολιτικές απόψεις. Και ΝΑΙ είμαστε ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ και ΠΡΟΦΑΝΩΣ προβληματιζόμαστε για τις εξελίξεις στη χώρα μας. Προβληματίζομαι ωστόσο δεν σημαίνει κατ' εμέ ΓΚΡΙΝΙΑΖΩ ΜΟΝΟ. Πιο χρήσιμο είναι να γίνονται και επικοδομητικές προτάσεις, κάτι που αναζητώ στα φόρουμ που συμμετέχω.

Από την άλλη υπάρχει και το θέμα της ευθύνης του διαχειριστή, κάτι που πρέπει να μας κάνει ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ιδιαίτερα προσεκτικούς σε ότι γράφουμε.

PS δεν πιστεύω σε "παλιούς" και "νέους", η αξία βρίσκεται στην άποψη που διατυπώνεται, αλλά  συμφουρουμίτη mirtilo ας σεβόμαστε και την άποψη όσων έχουν συμβάλει στη δημιουργία και την επιτυχία αυτού του φόρουμ

Gnirut

Ο Άλκης έχει απόλυτο δίκιο.

Αγαπητέ mirtilo να μην πω πόσο ευφυές ας πω πόσο πολιτικώς ορθόν είναι να διαμαρτύρεσαι άκοσμα και άπρεπα για τον εργοδότη σου στον ιστοτόπο του εργοδότη σου;

mirtilo

Παράθεση από: Gnirut στις 10 Ιαν 2011, 05:31:25 ΜΜ
Ο Άλκης έχει απόλυτο δίκιο.

Αγαπητέ mirtilo να μην πω πόσο ευφυές ας πω πόσο πολιτικώς ορθόν είναι να διαμαρτύρεσαι άκοσμα και άπρεπα για τον εργοδότη σου στον ιστοτόπο του εργοδότη σου;

εκεί ακριβώς έχει δίκιο ο alkisg. Δεν μπορούμε να διαμαρτυρόμαστε όλοι εμείς οι έξυπνοι, πίσω από το δικό του όνομα.

Γιαυτό και πρότεινα να φτιαχτεί ένα μέρος έξω από το ΠΣΔ, όπου να μπορούμε να διαμαρτυρόμαστε ελεύθερα, χωρίς να βάζουμε σε κίνδυνο τον alkisg.

Είναι σίγουρο ότι θα ξεσπάσουν τρελές διαμαρτυρίες σε λίγο  καιρό. Όσο λοιπόν η κατάσταση δεν έχει ξεφύγει, καλό είναι ο alkisg να διαχωρήσει την θέση του, και να μας στείλει με redirect από κάποιο εμφανές σημείο του φόρουμ, κάπου που απο κοινού θα αποφασίσουμε.

Και μετά όταν φάει και την "κλήση" από την επιτροπή δεοντολογίας για αυτό το redirect, ας βγάλει και το ίδιο το redirect μετά.
Αλλά να την φάει την κλήση, όχι προληπτικά να μας διώξει σε μια νύχτα. Στο κάτω κάτω για ένα απλό redirect, με ανάλογο disclaimer,
τι μπορεί να του κάνουν και φοβάται τόσο;

Aν όμως από την άλλη, χωρίς να φάει καμιά παρατήρηση ή κλήση, απλά μας πετάξει έξω προληπτικά, αυτό δεν δίχνει συναδελφικότητα.
Μάλλον φοβισμένο ανθρωπάκι δίχνει.
αν οποιοσδήποτε θεωρεί οποιοδήποτε μήνυμα μου προσβλητικό, παρακαλώ να μου πει ποιό είναι και θα το διαγράψω

pgrontas

Παράθεση από: mirtilo στις 10 Ιαν 2011, 05:49:51 ΜΜ
Μάλλον φοβισμένο ανθρωπάκι δίχνει.
Τι εκφράσεις είναι αυτές;
Είναι η δεύτερη μέρα σου στο στέκι και έχεις προσβάλλει συλλήβδην τον Άλκη, τους διαχειριστές και μεμονωμένους χρήστες, χωρίς ποτέ να δικαιολογήσεις  ή να παρέχεις αποδείξεις για τα λεγόμενα σου. Παρόλα αυτά όλοι έχουν ξεκινήσει διάλογο μαζί σου. Το γεγονός ότι κανένας δεν έχει σβήσει τα μηνυματα σου, πρέπει να σου λέει για το πόσο ελευθερία λόγου υπάρχει εδώ.
Ακόμα και αν συμφωνήθει να υπάρχει δυνατότητα για πολιτικές συζητήσεις, έτσι θα συμμετέχεις και εκεί;
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

mirtilo

Παράθεση από: pgrontas στις 10 Ιαν 2011, 06:07:22 ΜΜ
Τι εκφράσεις είναι αυτές;
Είναι η δεύτερη μέρα σου στο στέκι και έχεις προσβάλλει συλλήβδην τον Άλκη, τους διαχειριστές και μεμονωμένους χρήστες, χωρίς ποτέ να δικαιολογήσεις  ή να παρέχεις αποδείξεις για τα λεγόμενα σου. Παρόλα αυτά όλοι έχουν ξεκινήσει διάλογο μαζί σου. Το γεγονός ότι κανένας δεν έχει σβήσει τα μηνυματα σου, πρέπει να σου λέει για το πόσο ελευθερία λόγου υπάρχει εδώ.

είσαι και πληροφορικός!

Η ακριβής φράση είναι

όμως από την άλλη, χωρίς να φάει καμιά παρατήρηση ή κλήση, απλά μας πετάξει έξω προληπτικά, αυτό δεν δίχνει συναδελφικότητα.
Μάλλον φοβισμένο ανθρωπάκι δίχνει.

<Αν "συνθήκη" Τότε >

Αν η συνθήκη δεν ισχύει τότε δεν είναι κανένας "φοβισμένο ανθρωπάκι"

Κρίμα να μην μπορούμε να συνενοηθούμε, παρόλο που είμαστε της πληροφορικής.
αν οποιοσδήποτε θεωρεί οποιοδήποτε μήνυμα μου προσβλητικό, παρακαλώ να μου πει ποιό είναι και θα το διαγράψω

Ανωνυμίδης

Κε Γεοργόπουλε (και άλλοι σαν κι αυτόν)

ήθελα να σε ρωτήσω αν πριν από 8 και πλέον χρόνια που δημιουργούσες αυτό το forum ήξερες οτι θα γίνει χώρος κοινωνικής δικτύωσης και δημοκρατικής επανάστασης.

Φανταζόσασταν όταν αφιερώνατε όλο αυτό το διάστημα εσείς και τα υπόλοιπα αφεντικά εδώ αμέτρητες ανθρωποώρες δουλειάς από τον ελεύθερο χρόνο σας ότι τελικά θα σας αποκαλέσουν ανθρωπάκια, κυμματοθραύστες της λαϊκής αντίδρασης, φοβιτσιάρηδες, όχι συναδέλφους, όχι δημοκράτες και λοιπές μη προσβλητικές εκφράσεις? (είναι κι άλλα, αλλά είμαι νέος χρήστης και δεν τα θυμάμαι)

Ξέρεις Άλκη το πιο δυσάρεστο δεν είναι αυτά καθ' αυτά τα παραπάνω, μέσα στο παιχνίδι της κατ' επίφαση δημοκρατίας είναι. Το πραγματικά αξιοθρήνητο είναι που όλα τα υπόλοιπα εκατοντάδες μέλη της δήθεν κοινότητας σιωπούν κατ' επανάληψη, δεν έχουν βάλει τον καθένα στη θέση του αφήνοντάς τον να ασελγεί...
να ασελγεί στο βραδυκίνητο σώμα αυτού του forum.

Εκτός κι αν αυτή είναι η άποψη της πλειοψηφίας, οπότε και ο κύκλος έχει όντως κλείσει...

pgrontas

Παράθεση από: mirtilo στις 10 Ιαν 2011, 06:10:21 ΜΜ
είσαι και πληροφορικός!

Η ακριβής φράση είναι

όμως από την άλλη, χωρίς να φάει καμιά παρατήρηση ή κλήση, απλά μας πετάξει έξω προληπτικά, αυτό δεν δίχνει συναδελφικότητα.
Μάλλον φοβισμένο ανθρωπάκι δίχνει.

<Αν "συνθήκη" Τότε >

Αν η συνθήκη δεν ισχύει τότε δεν είναι κανένας "φοβισμένο ανθρωπάκι"

Κρίμα να μην μπορούμε να συνενοηθούμε, παρόλο που είμαστε της πληροφορικής.
Κακώς ασχολούμαι και σου απαντάω, γιατί ό,τι γράφει κανείς εδω τον χαρακτηρίζει. Απο τα ορθογραφικά σου λάθη όμως καταλαβαίνω ότι δεν χειρίζεσαι και πολύ καλά την ελληνική γλώσσα. Αν η πρόταση σου ήταν υποθετική λοιπόν θα έπρεπε να είχες χρησιμοποιήσει συνολικά υποθετικό λόγο. Μάθε λοιπόν πρώτα να γράφεις σαφώς τι εννοείς και μετά πάμε στην δομή επιλογής.
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

tom

Δε θα ψηφίσω γιατί συμφωνώ και εγώ με την άποψη ότι η ψηφοφορία δεν έχει νόημα.

Το στέκι στεγάζεται στην περιοχή του Άλκη και αυτή με τη σειρά της στο ΠΣΔ. Υπάρχουν κανόνες από το ΠΣΔ και ενδιαφέροντα από την πλευρά του Άλκη. Το μόνο λάθος πιστεύω πως είναι ότι δεν υπήρξαν από την αρχή κανόνες λειτουργίας για το στέκι σε συμφωνία με αυτούς του ΠΣΔ, οι οποίοι θα κοινοποιούνται στα υποψήφια νέα μέλη για να συμφωνήσουν ή να επιλέξουν να μην εγγραφούν. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει σε τόσο πονηρούς καιρούς γιατί θα φανεί ως λογοκρισία.

Ένα forum για να θεωρείται σοβαρό και έγκυρο πρέπει να έχει σαφή σκοπό λειτουργίας. Με αυτό ως δεδομένο, το στέκι πρέπει να έχει μόνο εκπαιδευτικό περιεχόμενο αφού γι άυτό το λόγο ξεκίνησε.

Υπάρχει όμως και το δεδομένο της κατάστασης του κλάδου. Οι αστείες εξελίξεις που διαφαίνονται. Πρέπει να υπερασπιστούμε τον κλάδο και τα διδακτικά μας αντικείμενα γιατί αν αυτά εκλείψουν, θα χαθεί η θέση μας και φυσικά θα εξαφανιστεί το στέκι. Σαφώς ως υπεύθυνοι πολίτες και όχι ιδιώτες, όπως αναφέρθηκε, κάπου θα πρέπει να έχουμε πολιτική συνείδηση. Ναι αλλά που θα εκφραστούμε και θα ανταλλάξουμε απόψεις;

Η πεκάπ διαθέτει ένα blog άλλα σίγουρα δεν είναι τόσο αλληλεπιδραστικό όσο ένα forum. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι γι' αυτό. Κακά τα ψέματα μόνο η ΠΕΚΑΠ εκπροσωπεί άμεσα τους καθηγητές πληροφορικής. Ίσως ένα forum της ΠΕΚΑΠ έλυνε τα προβλήματα της επικοινωνίας μας.

Δεν ξέρω κατά πόσο βέβαια θα έλυνε τα προβλήματα του κλάδου ή της παιδείας. Αν δεν υπάρχουν λεφτά δεν μπορεί να γίνει τίποτα σοβαρό. Τώρα πώς γίνεται να υπάρχει στο νέο λύκειο κάθε υπαρκτό γνωστικό αντικείμενο εκτός από πληροφορική, αυτό είναι άξιοπερίεργο. Ίσως όμως όχι και τόσο αν σκεφτεί κανείς ότι με την "εξοικονόμηση"  καθηγητών πληροφορικής από το λύκειο α) δε θα χρειαστούν νέες προσλήψεις καθηγητών πληροφορικής στο δημοτικό (με τι λεφτά;) β) δε θα χρειαστούν νέες προσλήψεις τεχνικών υποστήριξης για τα σχολεία, γ) δε θα χρειαστούν νέες προσλήψεις επιμορφωτών των άλλων ειδικοτήτων στις νέες τεχνολογίες. Όλα αυτά (3 σε 1) θα τα κάνουν οι καθηγητές πληροφορικής του λυκείου; Ας περιμένουμε να δούμε.  Αν γίνει έτσι θα έχουμε χάσει πολλά...

Τυχαίνει να είμαι μόνο στο δημοτικό αλλά αν κάποια στιγμή ερχόμουν αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να μη διδάσκω πληροφορική μάλλον θα έφευγα μόνος μου και θα έκανα κάτι άλλο. Εκτός αν είχα ανάγκη τη δουλεία για βιοπορισμό και δεν είχα άλλη επιλογή, οπότε θα έκανα γαργάρες.

Οι καθηγητές πληροφορικής πρέπει μόνο να διδάσκουν πληροφορική. Τίποτε άλλο.

Παιδιά μην τσακώνεστε. Δεν έχει νόημα. Όλοι οι Έλληνες πρόβλημα έχουν. 

Άλκη είναι άδικο να δέχεσαι επίθεση ανώνυμα και χωρίς αποδείξεις αλλά πρέπει να τη δεις τελείως λογικά χωρίς συναίσθημα. Να της δώσεις τη βαρύτητα που έχει μια ανώνυμη καταγγελία.
Θωμάς Σκυλογιάννης

- Ζήσε σα να' ταν να πεθάνεις αύριο. Μάθε σα να' ταν να ζεις για πάντα.
                                                                                     Μαχάτμα Γκάντι

Keep Growing

Συνάδελφοι, σας παρακαλώ πολύ. Ας κρατήσουμε ένα επίπεδο.
Εγώ έχω προσωπικές και όχι ευχάριστες εμπειρίες από παρόμοιες αντιπαραθέσεις.
Πιστέψτε με δεν οδηγούν πουθενά.
Ο καθένας παραμένει αταλάντευτα στη θέση του και έτσι οδηγούμαστε στην δίνη της αυτοκαταστροφής.
Απλά δεν έχει νόημα αυτού του τύπου η αντιπαράθεση.
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Εγώ ψήφισα όχι.

εκείνο που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να υπάρχει νοστιμιά στα λόγια μας και στα γραφόμενά μας. Και να μη βγάζει καθένας το κακό του πρόσωπο, αλλά το καλύτερο μέσα στο στέκι.

επίσης, θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά ασήμαντο για να ακυρώσω τη δουλειά που έγινε όλα αυτά τα χρόνια μέσα από το στέκι.

πιστεύω ότι ένας χώρος (για άσχετες με την πληροφορική συζητήσεις), μπορεί να δημιουργηθεί από οποιονδήποτε οπουδήποτε, ειδικά με τα σύγχρονα εργαλεία λογισμικού. γιατί πρέπει να συνδέεται το στέκι με μια τέτοια πρωτοβουλία;
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

Keep Growing

"Η πεκάπ διαθέτει ένα blog άλλα σίγουρα δεν είναι τόσο αλληλεπιδραστικό όσο ένα forum. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι γι' αυτό. Κακά τα ψέματα μόνο η ΠΕΚΑΠ εκπροσωπεί άμεσα τους καθηγητές πληροφορικής. Ίσως ένα forum της ΠΕΚΑΠ έλυνε τα προβλήματα της επικοινωνίας μας. "

Συνάδελφε Θωμά. Ακριβώς επειδή η ΠΕΚΑΠ αποφάσισε να ορίσει ως Forum όλων των καθηγητών Πληροφορικής το παρόν Forum, γιαυτό και γω προσωπικά το βλέπω ως "δημόσιο" forum περισσότερο και λιγότερο ως ιδιωτικό.
Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που διαθέτουν forum (έχω και γω ένα). Το μόνο όμως που αναγνωρίστηκε ως  Forum όλων των καθηγητών πληροφορικής είναι του Αλκη.
Αν η ΠΕΚΑΠ είχε το δικό της forum, εγώ προσωπικά εκεί θα είχα συμμετοχή. Στόχος μου και σκοπός μου είναι η αλληλεπίδραση με όλους τους συναδέλφους, προσφέροντας και παίρνοντας όσο περισσότερα γίνεται και σε ποιότητα αλλά και σε ποσότητα. Δε με ενδιαφέρουν τα ιδιωτικά forum.
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

mirtilo

Παράθεση από: Keep Growing στις 10 Ιαν 2011, 06:34:15 ΜΜ
"Η πεκάπ διαθέτει ένα blog άλλα σίγουρα δεν είναι τόσο αλληλεπιδραστικό όσο ένα forum. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι γι' αυτό. Κακά τα ψέματα μόνο η ΠΕΚΑΠ εκπροσωπεί άμεσα τους καθηγητές πληροφορικής. Ίσως ένα forum της ΠΕΚΑΠ έλυνε τα προβλήματα της επικοινωνίας μας. "

Συνάδελφε Θωμά. Ακριβώς επειδή η ΠΕΚΑΠ αποφάσισε να ορίσει ως Forum όλων των καθηγητών Πληροφορικής το παρόν Forum, γιαυτό και γω προσωπικά το βλέπω ως "δημόσιο" forum περισσότερο και λιγότερο ως ιδιωτικό.
Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που διαθέτουν forum (έχω και γω ένα). Το μόνο όμως που αναγνωρίστηκε ως  Forum όλων των καθηγητών πληροφορικής είναι του Αλκη.
Αν η ΠΕΚΑΠ είχε το δικό της forum, εγώ προσωπικά εκεί θα είχα συμμετοχή. Στόχος μου και σκοπός μου είναι η αλληλεπίδραση με όλους τους συναδέλφους, προσφέροντας και παίρνοντας όσο περισσότερα γίνεται και σε ποιότητα αλλά και σε ποσότητα. Δε με ενδιαφέρουν τα ιδιωτικά forum.

συμφωνώ απόλυτα.

Ας φτιαχτεί ένα φόρουμ στην ΠΕΚΑΠ και ας μας κάνει redirect ο alkisg εκεί.
Δεν νομίζω η επιτροπή δεοντολογίας να τολμήσει να κατηγορήσει τον alkisg οτι κάνει redirect στην ΠΕΚΑΠ.
αν οποιοσδήποτε θεωρεί οποιοδήποτε μήνυμα μου προσβλητικό, παρακαλώ να μου πει ποιό είναι και θα το διαγράψω

Keep Growing

Συνάδελφε mirtilo, εμένα με λένε Παναγιώτη Πέντσα και χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου.
Βλέπεις όμως ότι σε έχει παρασύρει η οργή σου και σου ξεφεύγουν οργισμένα κείμενα στα όρια της προσβολής;
Με τέτοιο ύφος χάνουμε πάντοτε το δίκιο μας πατριώτη.  :)
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

tom

Παράθεση από: Keep Growing στις 10 Ιαν 2011, 06:34:15 ΜΜ
Συνάδελφε Θωμά. Ακριβώς επειδή η ΠΕΚΑΠ αποφάσισε να ορίσει ως Forum όλων των καθηγητών Πληροφορικής το παρόν Forum, γιαυτό και γω προσωπικά το βλέπω ως "δημόσιο" forum περισσότερο και λιγότερο ως ιδιωτικό.
Αναφέρεσαι σε αυτό:

http://pekap.blogspot.com/2009/07/blog-post.html

Ναι ίσως αυτό είναι αιτία παρεξήγησης. Ίσως δεν έγινε σωστή αποσαφήνιση της συμφωνίας. Δεν το γνωρίζω καθόλου και δε θέλω να πάρω θέση.
Θωμάς Σκυλογιάννης

- Ζήσε σα να' ταν να πεθάνεις αύριο. Μάθε σα να' ταν να ζεις για πάντα.
                                                                                     Μαχάτμα Γκάντι

Λάμπρος Μπουκουβάλας

αγαπητέ μυρτιλο, έχω την άποψη ότι κινήθηκες λίγο επιθετικά, σαν να είχες προηγούμενα με κάποιους, ενώ τα λόγια σου είναι γραμμένα με κεκτημένη ταχύτητα. νομίζω ότι κινδυνεύεις να αδικήσεις την ομάδα διαχείρισης, καθώς δε θυμάμαι στο παρελθόν να έχουν απαγορεύσει κάτι (εκτός αν παρέβαινε τους όρους χρήσης ιστοσελίδων του πσδ ή τους όρους συμμετοχής στο στέκι, όπως ανέφερε ο άλκης). θεωρώ ότι αν ήσουν περισσότερο ευγενικός και ομαλός κατά τη συγγραφή των απόψεών σου, θα ήσουν και περισσότερο κερδισμένος και θα είχες χτίσει κάτι πιο θετικό στη σύντομη παρουσία σου ανάμεσά μας.
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

poursali

σε τέτοιες αντιπαραθέσεις πολλοί τείνουν να υπερβάλουν για να στηρίξουν τη γνώμη τους και τελικά χάνουμε λίγο τον λόγο που ξεκίνησε όλη αυτή η κουβέντα - γιατί ελπίζω να είναι ακόμα κουβέντα και να μην εξελίχτηκε σε "επικράτηση εγωισμού"

να εξηγήσω όμως και που βλέπω την υπερβολή:
(1) έχει ταυτιστεί λίγο η  "πολιτική κουβέντα" στο Στέκι με το "δεν συμμορφώνομαι με τους κανόνες του ΠΣΔ" κάτι που δεν νομίζω να ισχύει και αδικεί πολλά μέλη εδώ μέσα που συμμετέχουν σε "πολιτικές" κουβέντες χωρίς (νομίζω) να εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία του φόρουμ

(2) έχει στηθεί ο Άλκης (και λοιποί διαχειριστές) στον τοίχο ως φιμωτές του λόγου επειδή αρνούνται να συντηρήσουν κάτι που δεν είχαν ίσως σκεφτεί ότι θα πάρει την έκταση που τελικά πήρε και είναι άδικο αν σκεφτεί κανείς τον προσωπικό χρόνο που τρώνε όλοι τους για να απολαμβάνουμε οι υπόλοιποι το αποτέλεσμα... ακόμα και όταν μας δίνεται η ευκαιρία να προσφέρουμε κάτι είναι ευχαρίστηση και πάλι σε αυτούς το οφείλουμε

από τη μια κατανοητός ο προβληματισμός των διαχειριστών, από την άλλη νομίζω ότι και αυτοί διαβάζουν με ενδιαφέρον πολλές απόψεις που κατατίθενται εδώ μέσα και συμμετέχουν σε αυτές..
από τη μια σωστό να κατατίθενται προβληματισμοί, από την άλλη δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση

το ότι πρέπει να εναρμονιστούμε με τους κανόνες του ΠΣΔ είναι αυτονόητο

κάπου στη μέση (όπως πάντα) είναι η αλήθεια και εκεί βρίσκεται και η λύση... είμαι σίγουρος ότι αν βάλουμε στην άκρη προσωπικές επιδιώξεις και εγωισμούς θα τα βρούμε όλα...

προσωπικά δεν έχω βρει τη χρυσή τομή, αλλά στο γκάλοπ που αναρτήθηκε δεν θέλω να συμμετάσχω καθώς δεν με εκφράζει καμία απάντηση για ένα αρκετά σοβαρό ζήτημα όπως αυτό
μετρον αριστον
είμαι τζαμπατζής, χρησιμοποιώ λίνουξ

Laertis

Διαβάζω αρκετή ώρα και προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει ... Μάλλον είμαι κι εγώ λίγο βλαξ ...

Φίλε mirtilo αν θέλεις να δημιουργήσεις έναν άλλο χώρο με σαφείς πολιτικές αναφορές μπορείς να το κάνεις οποιαδήποτε στιγμή. Για να γίνει redirect εκεί, πρώτα πρέπει να δημιουργηθεί το forum...

Απο τον Άλκη και τους διαχειριστές τι ακριβώς ζητάς ; Να σου φτιάξουν ένα άλλο forum και να κατευθύνουν/προτρέπουν μέσα απο το στέκι την επίσκεψη του χώρου ; Να φτιάξεις εσύ το forum και απλά να συνδέεται με το στέκι με συγκεκριμένο τρόπο ; Και τέλος παντων γιατί θέλεις να συνδεθεί αυτό που εσύ θέλεις και έχεις στο μυαλό σου με το στέκι ; (Ρητορική ερώτηση, προφανείς οι λόγοι ...)

Αυτά που υποστηρίζεις - αλλά δε στηρίζεις- , χωρίς να γνωρίζεις άτομα, χωρίς αποδείξεις αλλά και με μεγάλο θράσος, για την αντιδημοκρατικότητα, την υποτέλεια και το ραγιαδισμό που διακρίνει τους διαχειριστές αλλά και - προπάντων τον Άλκη -  αφήνω να κριθούν απο τους υπόλοιπους που γνωρίζουν το στέκι εδώ και 8 χρόνια και ειδικά τον Άλκη που και τεράστια προσφορά στον κλάδο έχει αλλά και ως άτομο είναι εξαιρετικός απο κάθε άποψη . Εσένα σε δικαιολογώ γιατί μόλις χτες ανακάλυψες το στέκι, δε γνωρίζεις κανέναν, αλλά αυτό δεν είναι εμπόδιο να επιτίθεσαι ανώνυμα και να χαρακτηρίζεις άτομα και να απαιτείς πράγματα.

Δυστυχώς ο τρόπος με τον οποίο απαιτείς και εκφράζεσαι μέσα στο στέκι αλλά και τα βιαστικά συμπεράσματα που έχεις βγάλει μέχρι τώρα, μειώνουν την ισχύ των επιχειρημάτων σου.

Πρέπει να κατανοήσεις ότι αυτό το forum ανήκει στον Άλκη Γεωργόπουλο (δεν αποτελεί το δημόσιο βήμα διαλόγου της ΠΕΚΑΠ) , έχει συγκεκριμένο σκοπό και στόχο απο το 2002 που δημιουργήθηκε και διέπεται από κάποιους κανόνες που ορίζονται απο το ΠΣΔ αλλά και τον Άλκη. Αν αυτό δε σου αρέσει ή δε συμφωνείς - πράγμα απολύτως φυσιολογικό -  μπορείς να δημιουργήσεις ένα δικό σου χώρο με τους δικούς σου κανόνες και έχω όλη την καλή διάθεση να συμμετάσχω γιατί, παρότι υποτελής και αντιδημοκράτης ως διαχειριστής όπως άφησες να εννοηθεί, έχω κι εγώ πολιτικές σκέψεις και ανησυχίες.
Νικολακάκης Γιώργος
Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων
Καθηγητής Πληροφορικής
http://users.sch.gr/gnikola

Keep Growing

Γιώργο μπερδεύτηκα λιγάκι. Αποτελεί ή δεν αποτελεί "δημόσιο βήμα διαλόγου της ΠΕΚΑΠ" το παρόν forum;

Γιατί σύμφωνα με την ΠΕΚΑΠ, αποτελεί.

" http://pekap.blogspot.com/2009/07/blog-post.html "
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

evry

Επειδή ακούω συνέχεια ότι απαγορεύουμε τις πολιτικές απόψεις,
για πείτε μου ρε παιδιά ποια πολιτική άποψη έχει εκφράσει ο χρήστης mirtilo γιατί θα τρελαθούμε εδώ. Εκτός αν η συκοφαντία, και οι προσβολές είναι πολιτική άποψη και δεν το ξέρουμε. Το θέμα δεν είναι τόσο πολύ οι πολιτικές απόψεις αλλά το ύφος που προσπαθούν να περάσουν κάποιοι εδώ. Είναι φανερό ότι κάποιοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το στέκι για να περάσουν τα δικά τους μηνύματα. Μόνο που όποιος έχει πολιτική άποψη την εκφράζει με επιχειρήματα και όχι με αφορισμούς και copy-paste άρθρα από άλλα sites.
Προσωπικά δεν με ενοχλεί τόσο η πολιτική κουβέντα,  και υπάρχουν αρκετά άτομα εδώ με τα οποία θα μπορούσαμε να συζητήσουμε αρκετά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτές τις μέρες (όχι μόνο του κλάδου μας).
Το πρόβλημα όμως είναι ότι θα μπουν άτομα και θα χαλάσουν την κουβέντα, άτομα χωρίς επίπεδο , χωρίς σεβασμό στη γνώμη του άλλου, άτομα που όποιος τολμήσει να διαφωνήσει μάζι τους θα λοιδορηθεί. Αυτό ακριβώς κάνει και ο συγκεκριμένος χρήστης (και όχι μόνο), με πρόσχημα την ελευθερία του λόγου. 
Στην πραγματικότητα όμως η δράση του έχει σαν αποτέλεσμα αυτό το οποίο (και καλά) πολεμά,  τη λογοκρισία. Μου θυμίζει κάτι τύπους που μπαίνουν στην πορεία με μόνο σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια ώστε οι αστυνομικοί να χτυπήσουν τους διαδηλωτές.
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι "πολιτικές"(που στην πραγματικότητα είναι οπαδικές) συζητήσεις μεταξύ τέτοιων ατόμων δεν προκείται να οδηγήσουν πουθενά. Το μόνο αποτέλεσμα που θα έχουν θα είναι να καταντήσει το φόρουμ ένα τσίρκο που κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να κλείσει.
  Ποιοι θα είναι όμως τότε οι πραγματικοί υπεύθυνοι? ο άλκης? εμείς οι διαχειριστές (κατά τη γνώμη μου παραείμαστε δημοκρατικοί)? ή η επιτροπή δεοντολογίας που ακόμα καλά καλά δεν έχει συσταθεί? Η απάντηση είναι προφανής: Υπεύθυνοι θα είναι αυτοί που τα ξεκίνησαν όλα αυτά. Αυτοί που επειδή δεν μπορούν να αντιδράσουν στα πλαίσια μιας δημοκρατική κοινωνίας νομίζουν ότι η ανάρτηση οπαδικών μηνυμάτων στο διαδίκτυο θα αλλάξει κάτι
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

mirtilo

#38
Παράθεση από: Keep Growing στις 10 Ιαν 2011, 07:41:41 ΜΜ
Γιώργο μπερδεύτηκα λιγάκι. Αποτελεί ή δεν αποτελεί "δημόσιο βήμα διαλόγου της ΠΕΚΑΠ" το παρόν forum;

Γιατί σύμφωνα με την ΠΕΚΑΠ, αποτελεί.

" http://pekap.blogspot.com/2009/07/blog-post.html "

και εγώ περιμένω απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

Αντι να απαντήσουν, κάποιοι διαχειριστές παρεκτρέπουν την συζήτηση και αναλίσκονται στο να ρίχνουν λάσπη σε μένα,
και να με κατηγορούν ότι συκοφαντώ και προσβάλω, την στιγμή που σίγουρα έχουν δει αυτό το μήνυμά μου.
Τους καλώ να διαγράψουν τις κατηγορίες τους προς εμένα, την στιγμή που και εγώ διαγράφω ότι δεν τους αρέσει σε αυτά που λέω.

Πρωτίστως βέβαια περιμένω απάντηση-εξήγηση στο ερώτημα του Keep Growing.
αν οποιοσδήποτε θεωρεί οποιοδήποτε μήνυμα μου προσβλητικό, παρακαλώ να μου πει ποιό είναι και θα το διαγράψω

Laertis

Παράθεση από: Keep Growing στις 10 Ιαν 2011, 07:41:41 ΜΜ
Γιώργο μπερδεύτηκα λιγάκι. Αποτελεί ή δεν αποτελεί "δημόσιο βήμα διαλόγου της ΠΕΚΑΠ" το παρόν forum;

Γιατί σύμφωνα με την ΠΕΚΑΠ, αποτελεί.

" http://pekap.blogspot.com/2009/07/blog-post.html "

Φίλε Παναγιώτη ,

Η ΠΕΚΑΠ στις 6/7/2009- έχει σημασία η ημερομηνία- θεώρησε ότι δεν χρειάζεται να δημιουργήσει άλλο, δικό της forum ως βήμα διαλόγου με δικούς της κανόνες και όρους αλλά ανακήρυξε το Στέκι του Άλκη για να συζητούνται θέματα. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι το forum της ΠΕΚΑΠ και ο κάθε πικραμένος που θέλει να τα χώσει μπαίνει εδώ μέσα και βρίζει τους διαχειριστές. Το στέκι ήταν και είναι του Άλκη και οι κανόνες οι ίδιοι που ίσχυαν πριν αποφασίσει η ΠΕΚΑΠ και βγάλει αυτή την ανακοίνωση.

Ίσως αυτό δημιουργεί πρόβλημα αλλά δε θεώρω τον εαυτό μου διαχειριστή στο forum της ΠΕΚΑΠ και κυματοθραύστη της οργής κάθε εξεγερμένου συναδέλφου ...

Παράθεση από: mirtilo στις 10 Ιαν 2011, 08:00:20 ΜΜ
και εγώ περιμένω απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

Αντι να απαντήσουν, κάποιοι διαχειριστές παρεκτρέπουν την συζήτηση και αναλίσκονται στο να ρίχνουν λάσπη σε μένα,
και να με κατηγορούν ότι συκοφαντώ και προσβάλω, την στιγμή που σίγουρα έχουν δει αυτό το μήνυμά μου.. Τους καλώ να διαγράψουν τις κατηγορίες τους προς εμένα.

Και πρωτίστως περιμένω απάντηση-εξήγηση στο ερώτημα του Keep Growing.

Το μήνυμα που έγραψες αρχικά,  το άλλαξες . Στο τέλος, αφού μας έλουσες όλους με ωραίους χαρακτηρισμούς, χωρίς να μας γνωρίζεις καν, θεωρείς οτι εμείς σε συκοφαντούμε και σε διαβάλλουμε.

Χρησιμοποίησα πολύ προσεκτικούς χαρακτηρισμούς, δεν σε προσέβαλα ούτε σε συκοφάντισα. Γιατί δεν απαντάς σε αυτά που σε ρώτησα και θέτεις συνεχώς ερωτήματα ; Οι διαχειριστές δεν είμαστε εκπρόσωποι της ΠΕΚΑΠ ούτε κανενός είδους συνδικαλιστές, δεν εκπροσωπούμε τον κλάδο μέσω του forum, δεν είμαστε αιρετοί ούτε εκπροσωπούμε το Υπουργείο και την κυβερνητική πολιτική.
Τι ακριβώς ζητάς τελικά ; Το ξέρεις ή έχεις άλλους λόγους να δημιουργείς συνεχώς θέματα ;
Προφανώς όμως, αφού το συνεχίζεις, ο σκοπός και ο ρόλος σου εδώ μέσα αρχίζει να διαφαίνεται σιγά σιγά...

Υ.Γ. Περιμένω ακόμα να βγεις απο την ανωνυμία. Έται φαίνεται το θάρρος της γνώμης και όχι με επιθέσεις πίσω απο το παραπέτασμα της ανωνυμίας.
Νικολακάκης Γιώργος
Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων
Καθηγητής Πληροφορικής
http://users.sch.gr/gnikola

mirtilo

Παράθεση από: Laertis στις 10 Ιαν 2011, 08:30:28 ΜΜ
Χρησιμοποίησα πολύ προσεκτικούς χαρακτηρισμούς, δεν σε προσέβαλα ούτε σε συκοφάντισα.

συμφωνώ. δεν με προσέβαλες εσύ.

Παράθεση από: Laertis στις 10 Ιαν 2011, 08:30:28 ΜΜ
Τι ακριβώς ζητάς τελικά ; Το ξέρεις ή έχεις άλλους λόγους να δημιουργείς συνεχώς θέματα ;

Εσύ δημιουργείς θέματα, ασχολείσαι με μένα, και μου θέτεις συνέχεια ερωτήματα που έχω ήδη απαντήσει.
Αν θες απαντήσεις, διάβασε τα προηγούμενα μηνύματά μου.

Παράθεση από: Laertis στις 10 Ιαν 2011, 08:30:28 ΜΜ
Στο τέλος, αφού μας έλουσες όλους με ωραίους χαρακτηρισμούς,

που; πότε; για δώσε το Link.


αν οποιοσδήποτε θεωρεί οποιοδήποτε μήνυμα μου προσβλητικό, παρακαλώ να μου πει ποιό είναι και θα το διαγράψω

Laertis

Παράθεση από: Laertis στις 10 Ιαν 2011, 07:13:38 ΜΜ
Φίλε mirtilo αν θέλεις να δημιουργήσεις έναν άλλο χώρο με σαφείς πολιτικές αναφορές μπορείς να το κάνεις οποιαδήποτε στιγμή. Για να γίνει redirect εκεί, πρώτα πρέπει να δημιουργηθεί το forum...

Απο τον Άλκη και τους διαχειριστές τι ακριβώς ζητάς ; Να σου φτιάξουν ένα άλλο forum και να κατευθύνουν/προτρέπουν μέσα απο το στέκι την επίσκεψη του χώρου ; Να φτιάξεις εσύ το forum και απλά να συνδέεται με το στέκι με συγκεκριμένο τρόπο ; Και τέλος παντων γιατί θέλεις να συνδεθεί αυτό που εσύ θέλεις και έχεις στο μυαλό σου με το στέκι ; (Ρητορική ερώτηση, προφανείς οι λόγοι ...)


Έχεις απαντήσει ήδη ; Επανάλαβε παρακαλώ γιατί δε βρίσκω την απάντηση ...

Διέγραψες ότι είχες γράψει, μην κάνεις τον ανήξερο. Πρόλαβα και διάβασα για τους φοβισμένους διαχειριστές που υποκινούνται απο τους διαδρόμους των Υπουργείων ...
Νικολακάκης Γιώργος
Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων
Καθηγητής Πληροφορικής
http://users.sch.gr/gnikola

alkisg

Παράθεση από: mirtilo στις 10 Ιαν 2011, 06:40:22 ΜΜ
συμφωνώ απόλυτα.

Ας φτιαχτεί ένα φόρουμ στην ΠΕΚΑΠ και ας μας κάνει redirect ο alkisg εκεί.
Δεν νομίζω η επιτροπή δεοντολογίας να τολμήσει να κατηγορήσει τον alkisg οτι κάνει redirect στην ΠΕΚΑΠ.

(παραβλέποντας όλα τα υπόλοιπα ανούσια και κουραστικά "στολίδια")
Ωραία, συμφωνώ κι εγώ. Να υποθέσω λοιπόν ότι έληξε το πρόβλημά σου; Ή χρειάζεται να κάνει κάτι παραπάνω η ομάδα διαχείρισης του φόρουμ για σένα; Τα υπόλοιπα είναι θέμα της ΠΕΚΑΠ, όχι του φόρουμ, οπότε εάν δεν μπορέσεις να τους πείσεις να σου φτιάξουν έναν χώρο για να τα χώνεις ανώνυμα δεν ευθυνόμαστε εμείς.


Για το "δημόσιο βήμα της ΠΕΚΑΠ": η ΠΕΚΑΠ δεν δημιούργησε τον παρόντα χώρο. Απλά πρόσφατα ρώτησε αν μπορεί να τον χρήσει ως το επίσημο φόρουμ για τα μέλη της, αφού τα περισσότερα ήταν ήδη εδώ. Και φυσικά αφού κλαδικές συζητήσεις επιτρέπονται στο στέκι, δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να απαγορεύσουμε αυτή τη χρήση. Γι' αυτό και δεν δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα αφού δεν άλλαξε κάτι.

Για τους κανόνες χρήσης: το στέκι ανέκαθεν είχε καλούς και ρητούς κανόνες χρήσης, που πιστεύω ότι επαρκούν για την εύρυθμη λειτουργία του. Από το 2002 που ήμαστε στο tripod είχαμε τους κανόνες χρήσης του yabb, και όταν αυτό έγινε smf και απέκτησε δυνατότητα .php το ΠΣΔ, μεταφερθήκαμε εδώ και συνεχίζουμε με τους κανόνες χρήσης του smf και φυσικά πλέον και του ΠΣΔ (μάλιστα του smf σε μερικά σημεία είναι πιο αυστηροί από του ΠΣΔ). Αυτοί οι κανόνες χρήσης εμφανίζονται κατά την εγγραφή νέων μελών, επομένως όλα τα μέλη έχουν συμφωνήσει με αυτούς. Απλά πρόσφατα προσθέσαμε σύνδεσμο στους κανόνες χρήσης του ΠΣΔ γιατί μερικοί μη διορισμένοι συνάδελφοι δεν τους γνώριζαν, ενώ από το smf μεταφράστηκαν και στα ελληνικά αντί να εμφανίζονται στα αγγλικά στα νέα μέλη.

Το πρόβλημα δεν είναι η μη ύπαρξη κανόνων, είναι η μη τήρησή τους. Όταν για παράδειγμα αναρτείται προσβλητικό ή ανακριβές περιεχόμενο, ανεξάρτητα από τους λόγους που αναρτήθηκε (π.χ. γελοιογραφία όντως ανάξιου πολιτικού), θα πρέπει να διαγράφεται.

Έτσι το πρόβλημα του/της mirtilo λύθηκε, ενώ αυτό που έθεσα εγώ παραμένει: να βρεθεί ένας τρόπος ώστε η ομάδα διαχείρισης κι εγώ σαν τελικός υπόλογος να μη χρειάζεται να χάνουμε ατελείωτες ώρες ελέγχοντας τα copy/paste/links, και το σημαντικότερο, να μην γίνονται αυτά κουραστικά για τα υπάρχοντα μέλη αναγκάζοντάς τα να αποχωρήσουν.
Πρότεινα να περιορίσουμε τη θεματολογία του φόρουμ.
Μια άλλη πρόταση θα ήταν ίσως να γίνει πιο αυστηρή η ομάδα διαχείρισης. Π.χ. ανεβάζει κάποιος ένα προσβλητικό κείμενο που βρήκε σε κάποια εφημερίδα; Το σβήνουμε και κάνουμε σύσταση στο μέλος (ανεξάρτητα είπαμε με το αν συμφωνούμε με το κείμενο ή όχι). Βάζει link σε site με προσβλητικό περιεχόμενο; Το ξανασβήνουμε και κάνουμε ban το μέλος.
Κι αυτή η τελευταία πρόταση είναι αποδεκτή από εμένα αφού τηρεί τους κανόνες χρήσης, αλλά δεν μου αρέσει σαν λύση και δεν θέλω να το αναλάβω. Αν η ομάδα διαχείρισης το θεωρήσει καλή ιδέα (θα το συζητήσουμε στον κλειστό πίνακα διαχείρισης) μπορεί το θέμα να κλείσει έτσι.

Δεν είδα να έχει γραφεί κάποια άλλη πρόταση επίλυσης του προβλήματος, έχασα κάτι;

mirtilo

Παράθεση από: Laertis στις 10 Ιαν 2011, 08:57:01 ΜΜ
Έχεις απαντήσει ήδη ; Επανάλαβε παρακαλώ γιατί δε βρίσκω την απάντηση ...

Διέγραψες ότι είχες γράψει, μην κάνεις τον ανήξερο. Πρόλαβα και διάβασα για τους φοβισμένους διαχειριστές που υποκινούνται απο τους διαδρόμους των Υπουργείων ...

Βεβαίως και διέγραψα κάτι, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν έλεγε ακριβώς αυτό λες.  Το διέγραψα επειδή μου το ζήτησε κάποιος διαχειριστής. Τώρα τι θες δηλαδή, να επαναλάβουμε κάτι που προσέβαλε κάποιον και διαγράφτηκε; Είναι υπεύθυνη συμπεριφορά διαχειριστή αυτό;


Ξανα-Απαντώ στις ερωτήσεις σου, ελπίζω να μην χρειαστεί να απαντήσω ξανά σε κάποιον άλλο.

Παράθεση από: Laertis στις 10 Ιαν 2011, 07:13:38 ΜΜ
Φίλε mirtilo αν θέλεις να δημιουργήσεις έναν άλλο χώρο με σαφείς πολιτικές αναφορές μπορείς να το κάνεις οποιαδήποτε στιγμή. Για να γίνει redirect εκεί, πρώτα πρέπει να δημιουργηθεί το forum...

Απο τον Άλκη και τους διαχειριστές τι ακριβώς ζητάς ; Να σου φτιάξουν ένα άλλο forum και να κατευθύνουν/προτρέπουν μέσα απο το στέκι την επίσκεψη του χώρου ;

Ζητάω, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που απαγορευτούν οι πολιτικές συζητήσεις , να κατευθύνουν για κάποιο χρονικό διάστημα όλους όσους ενδιαφέρονται για πολιτικές συζητήσεις σε κάποιο άλλο site, το οποίο θα αποφασιστεί στην ψηφοφορία που έβαλα.

Παράθεση από: Laertis στις 10 Ιαν 2011, 07:13:38 ΜΜ
Να φτιάξεις εσύ το forum και απλά να συνδέεται με το στέκι με συγκεκριμένο τρόπο ;
όχι, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που απαγορευτούν οι πολιτικές συζητήσεις , το στέκι να κατευθύνει/προτρέπει όσους τους τρώει να μιλήσουν πολιτικά προς αυτό το site που θα αποφάσισαν οι θαμώνες εδώ.

Παράθεση από: Laertis στις 10 Ιαν 2011, 07:13:38 ΜΜ
Και τέλος παντων γιατί θέλεις να συνδεθεί αυτό που εσύ θέλεις και έχεις στο μυαλό σου με το στέκι ;

Δεν θέλω να συνδεθεί τίποτα με το στέκι. Θέλω απλά αυτούς που θα αποσυνδέσετε εσείς, οι θαμώνες που θα διωχτουν απο εδώ , να έχουν μια περίοδο χάρητος και να προλάβουν να ανασυνταχτούν κάπου αλλού.
αν οποιοσδήποτε θεωρεί οποιοδήποτε μήνυμα μου προσβλητικό, παρακαλώ να μου πει ποιό είναι και θα το διαγράψω

Keep Growing

Να μη γίνει αυστηρότερη η ομάδα διαχείρισης. Απλά να κάνει την δουλειά της σύμφωνα με τους κανόνες του Forum , όποτε εντοπίζει ένα παράνομο μήνυμα - αφού επιχειρηματολογήσει επαρκώς - να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μη χρειάζεται από κανέναν να γίνει περισσότερο ή λιγότερο δημοκρατικός.
Όσον αφορά στα μέλη που αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το Στέκι για λόγους αισθητικής κόπωσης, αυτοί οι τελευταίοι μου θυμίζουν τους Έλληνες επιστήμονες που μεταναστεύουν στο εξωτερικό γιατί η Ελλάδα τους πληγώνει, αντί να κάτσουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για να χτίσουν μια καλύτερη Ελλάδα.
Αυτοί για μένα προσωπικά (οι οποίοι και αυτοί είναι ανώνυμοι) μου είναι  τουλάχιστον αδιάφοροι. Όλοι κρίνονται για τις ενέργειές τους. Όχι μόνο μερικοί ...

Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

iliasthes

Παναγιώτη, ειλικρινά μιλώντας για τον εαυτό μου δεν ήξερα οτι θα γίνω διαχειριστής σε ένα "πολιτικό" φόρουμ. Ήξερα πως είναι το Στέκι των συναδέλφων εκπαιδευτικών, με θεματολογία κυρίως τη διδασκαλία της πληροφορικής στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά και όλα τα προβλήματα που μπορεί να συναντήσει ένας συνάδελφος στο σχολείο και ψάχνει να βρει λύσεις και ο ρόλος των διαχειριστών είναι να συντονίζουν και να βοηθούν στη λειτουργία ενός φόρουμ με αυτό το περιεχόμενο. Όλα τα υπόλοιπα υπήρχαν "συμπληρωματικά" . Τους τελευταίους μήνες όμως το μετατρέψαμε το στέκι σε έναν χώρο με κύριο θέμα, τη Λέσχη Μπιλτερμπεργκ, την ομάδα Ε, και οτιδήποτε άλλο.

Ειλικρινά γι' αυτά τα θέματα και για χιλιάδες άλλα δραστηριοποιούμαι με διαφορετικό τρόπο καθημερινά, οι περισσότεροι συνάδελφοι όπως κι εγώ επισκεπτόμαστε το φόρουμ για άλλα θέματα. Μήπως το παρακάναμε λίγο; Υποθέτω πως κανείς δεν έχει διάθεση να διαχειρίζεται ένα πολιτικό φόρουμ, το οποίο έχει πολύ περισσότερες απαιτήσεις χρόνου και κόπου, αλλά και υπομονής και ψυχραιμίας κάθε φορά που κάνει μια παρέμβαση να τον αποκαλούν τσιράκι της Κυβέρνησης, οσφυοκάμπτη, ανθρωπάκι κλπ. Η δική μου πρόταση και τη λέω δημόσια, ήταν να κλειδώσουν όλα τα σχετικά θέματα, να ανοίξει ένα θέμα από τους διαχειριστές που θα ανακοινώνουν αυτό το πράγμα και να περιμένουμε αν δημιουργηθεί κάποιο φόρουμ από την ΠΕΚΑΠ να μας στείλουν τον υπερσύνδεσμο και να τον δημοσιεύσουμε. Μπορεί και η ΠΕΚΑΠ ως φορέας να μην θέλει να κάνει φόρουμ. Μίλησε κανείς μαζί τους ή μιλάμε γι' αυτούς χωρίς αυτούς και λέγοντας αυτούς, εννοώ όσους συμμετέχουν στις διαδικασίες της ΠΕΚΑΠ και φυσικά στο ΔΣ της.

Keep Growing

Ηλία, σε καμιά περίπτωση το στέκι δεν είναι και ούτε πρόκειται να γίνει "πολιτικό" forum. Η πολιτική όμως, εφόσον διέπει και τα εκπαιδευτικά θέματα με την στενότερη ή ευρύτερη έννοια δεν μπορεί παρά να είναι μέρος της κουβέντας μας. Απλά θα πρέπει να μη μπερδεύουμε την "πολιτική" γενικά, με την πολιτική που επηρεάζει τον εκπαιδευτικό πληροφορικό σαν επιστήμονα και ως άνθρωπο. Πολλοί έχουν βάλει το δάχτυλο στο μέλι της υπερβολής είτε στα "πολιτικά" θέματα είτε στην ειρωνεία και την απαξίωση συναδέλφων. Όλοι μας ας κάνουμε τις προσπάθειές μας -σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς- να μην υπερβάλλουμε από την μια αλλά και να μην υποτιμούμε από την άλλη. Όλοι στο ίδιο πλοίο πλέουμε.   
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

dim

Παράθεση από: mirtilo στις 10 Ιαν 2011, 09:10:46 ΜΜ
Είναι υπεύθυνη συμπεριφορά διαχειριστή αυτό;
Ευτυχώς ΝΑΙ!!!!!
Παράθεση από: mirtilo στις 10 Ιαν 2011, 09:10:46 ΜΜ
Ζητάω, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που απαγορευτούν οι πολιτικές συζητήσεις , να κατευθύνουν για κάποιο χρονικό διάστημα όλους όσους ενδιαφέρονται για πολιτικές συζητήσεις σε κάποιο άλλο site, το οποίο θα αποφασιστεί στην ψηφοφορία που έβαλα.
όχι, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που απαγορευτούν οι πολιτικές συζητήσεις , το στέκι να κατευθύνει/προτρέπει όσους τους τρώει να μιλήσουν πολιτικά προς αυτό το site που θα αποφάσισαν οι θαμώνες εδώ.
Τι είδους πολιτική συζήτηση ποια θέλεις να κάνεις... και δεν έχεις βήμα? Για μπλέ για πράσινο για κόκκινο για χούντα για ξένες δυνάμεις? Τι στο καλό είναι αυτό που σε πνίγει και απαιτείς να το εξωτερικεύσεις στους καθηγητές Πληροφορικής!! Φυσικά ρητορική ερώτηση.

Παράθεση από: mirtilo στις 10 Ιαν 2011, 09:10:46 ΜΜ
Δεν θέλω να συνδεθεί τίποτα με το στέκι.
Θέλω απλά αυτούς που θα αποσυνδέσετε εσείς, οι θαμώνες που θα διωχτούν από εδώ , να έχουν μια περίοδο χάρητος και να προλάβουν να ανασυνταχτούν κάπου αλλού.
Έχεις καμία συναίσθηση του τι ακριβώς λες? Σε ποιόν το λες? Ποιοί θα διωχτούν από εδώ..? Να μας δοθεί περίοδο χάρητος... και να ανασυνταχτούμε κάπου αλλού?

Λοιπόν κοίτα πως έχει η κατάσταση:
Όταν  ξεκίνησε αυτό το forum είχε μέλη μηδέν!
Ξεκίνα από την αρχή φτιάξε το forum που επιθυμείς όπως το επιθυμείς.
Και αν επιθυμείς  αποκλειστικά εκπαιδευτικούς Πληροφορικής να συμμετάσχουν ψάξε να βρεις τον τρόπο.

Keep Growing

Δήμητρα, διψάω.
Μπορώ να έχω ένα ποτήρι νερό;
Please.  :(
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

poursali

μετρον αριστον
είμαι τζαμπατζής, χρησιμοποιώ λίνουξ

Keep Growing

Μπράβο ρε Κώστα.  ;D ;D ;D
Αχ ευτυχώς υπάρχουν ακόμα συνάδελφοι με χιούμορ. Σε ευχαριστώ πολύ.
Με μια σου κίνηση μου άλλαξες την διάθεση.

ΥΓ. Τελευταία διαβάζω ένα βιβλίο με τίτλο: "Η πολιτισμική Ιστορία του Χιούμορ" των Jan Bremmer - Herman Roodenburg.
Μου το έκανε δώρο η γυναίκα μου για να ξεχάσω την οργή μου. Καλό, απολαυστικό, αλλά κουραστικό. Πολλές χρονολογίες, τοπωνύμια και ονόματα. Που να τα θυμάμαι όλα αυτά.   
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

mirtilo

Παράθεση από: dim στις 10 Ιαν 2011, 10:51:28 ΜΜ
Έχεις καμία συναίσθηση του τι ακριβώς λες? Σε ποιόν το λες? Ποιοί θα διωχτούν από εδώ..?

Αυτά εσύ θα μας τα απαντήσεις, και οι διαχειριστές.

Συγνώμη, η δημοσκόπηση λέει μόνο τεχνικές-εκπαιδευτικές συζητήσεις πληροφορικής στο στέκι.
Άρα όποιος μιλήσει για κάτι άλλο, θα τρώει σουτ. Και το 78% συμφωνεί.

Λάθος κατάλαβα; Δεν καταλαβαίνω τους κώδικές σας και τον τρόπο που μιλάτε;

μπορεί .... θα με συγχωρήσετε, ίσως φταίει το νεαρόν της ηλικίας μου εδώ μέσα.

Αν τελικά δεν θέλετε να περιοριστεί το στέκι μόνο σε τεχνικές-εκπαιδευτικές συζητήσεις, κατεβάστε την δημοσκόπηση να τελειώνουμε.
Εγώ γράφτηκα εδώ κυρίως για να συζητήσω για τα προβλήματα του κλάδου, που άπτονται του υπουργείου, που άπτεται της πολιτκής.

Ίσως τελικά πολύ ασχοληθηκα. νέος ήρθα και νέος θα φύγω, έχω αρχίσει ήδη να κουράζομαι.  :-\

αν οποιοσδήποτε θεωρεί οποιοδήποτε μήνυμα μου προσβλητικό, παρακαλώ να μου πει ποιό είναι και θα το διαγράψω

odysseas

Από το wikipedia:

ΠαράθεσηIn Internet slang, a troll is someone who posts inflammatory, extraneous, or off-topic messages in an online community, such as an online discussion forum, chat room, or blog, with the primary intent of provoking other users into a desired emotional response or of otherwise disrupting normal on-topic discussion.

Μεταφράζω:

ΠαράθεσηΣτην αργκό του διαδικτύου, troll είναι κάποιος που αναρτά εμπρηστικά, άσχετα ή εκτός θέματος μηνύματα σε μια δικτυακή κοινότητα, όπως ένα forum, ένα chat room ή ένα blog, με κύριο σκοπό την πρόκληση συγκεκριμένης συναισθηματικής αντίδρασης σε άλλους χρήστες ή, γενικά, τη διαταραχή της κανονικής συζήτησης επί ενός θέματος.

Το άρθρο είναι γενικά πολύ ενδιαφέρον, περιέχει αναλύσεις, τρόπους αντιμετώπισης και ψυχολογικές αναλύσεις...

Επειδή η συγκεκριμένη περίπτωση παραείναι προφανής, νομίζω είναι αρκετά εύκολο να αυτοπροστατευτούμε και να προστατέψουμε το φόρουμ. Ας μη διστάσουν οι διαχειριστές να το πράξουν, η "δημοκρατία" που τόσοι επικαλούνται έχει και κανόνες και δυσάρεστες αποφάσεις.

Στο κάτω-κάτω, το Στέκι έχει πάμπολλες ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες οι οποίες έχουν μείνει αδρανείς ενώ τα άσχετα threads φουσκώνουν με τρομακτικό ρυθμό. Ας διοχετεύσουμε την ενέργειά μας σε αυτά, είναι εξάλλου και η δημιουργικότητα ένας έξοχος τρόπος διαμαρτυρίας.

mirtilo

Παράθεση από: odysseas στις 10 Ιαν 2011, 11:43:50 ΜΜ
Επειδή η συγκεκριμένη περίπτωση παραείναι προφανής, νομίζω είναι αρκετά εύκολο να αυτοπροστατευτούμε και να προστατέψουμε το φόρουμ.

φυσικά και η συγκεκριμένη περίπτωση είναι προφανής. Το περίεργο όμως εδώ είναι ότι το troll ξεκίνησε από αυτόν που έβαλε αυτή την δημοσκόπηση, δηλαδή τον ίδιο τον διαχειριστή του στεκιού!  :o

Παράθεση από: odysseas στις 10 Ιαν 2011, 11:43:50 ΜΜ
Ας μη διστάσουν οι διαχειριστές να το πράξουν, η "δημοκρατία" που τόσοι επικαλούνται έχει και κανόνες και δυσάρεστες αποφάσεις.

Δηλαδή τι προτείνεις;Οι διαχειριστές να τιμωρήσουν τον alkisg που ξεκίνησε το troll;

;D ;D ;D
αν οποιοσδήποτε θεωρεί οποιοδήποτε μήνυμα μου προσβλητικό, παρακαλώ να μου πει ποιό είναι και θα το διαγράψω

Νίκος Αδαμόπουλος

(ζητάω συγγνώμη από όλους τους (άλλους) συναδέλφους για το ύφος στο συγκεκριμένο μήνυμά μου, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν έχει νόημα πλέον να προσπαθήσω για κάτι καλύτερο)

Παράθεση από: mirtilo στις 10 Ιαν 2011, 09:10:46 ΜΜ
Θέλω απλά αυτούς που θα αποσυνδέσετε εσείς, οι θαμώνες που θα διωχτουν απο εδώ , να έχουν μια περίοδο χάρητος και να προλάβουν να ανασυνταχτούν κάπου αλλού.

Δεν είμαστε καλά! Ξεκίνησαν οι διωγμοί και οι εχθροπραξίες; Ξεκίνησε η επανάσταση και δεν μας το είπε κανείς;

Παράθεση από: mirtilo στις 10 Ιαν 2011, 11:22:18 ΜΜ
Παράθεση από: dim στις 10 Ιαν 2011, 10:51:28 ΜΜ
Έχεις καμία συναίσθηση του τι ακριβώς λες? Σε ποιόν το λες? Ποιοί θα διωχτούν από εδώ..?

Αυτά εσύ θα μας τα απαντήσεις, και οι διαχειριστές.


Δήμητρα στο τέλος θα τις φας κιόλας!

Παράθεση από: mirtilo στις 10 Ιαν 2011, 11:22:18 ΜΜ

Συγνώμη, η δημοσκόπηση λέει μόνο τεχνικές-εκπαιδευτικές συζητήσεις πληροφορικής στο στέκι.
Άρα όποιος μιλήσει για κάτι άλλο, θα τρώει σουτ. Και το 78% συμφωνεί.

Λάθος κατάλαβα; Δεν καταλαβαίνω τους κώδικές σας και τον τρόπο που μιλάτε;

μπορεί .... θα με συγχωρήσετε, ίσως φταίει το νεαρόν της ηλικίας μου εδώ μέσα.


Έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό! Καλά ρε φίλε, πόσο είσαι; 5 και δεν καταλαβαίνεις; Διαβάζω και ξαναδιαβάζω και δεν το πιστεύω! Τι είναι αυτά που βλέπουν τα ματάκια μου; Λέει ότι "θα τρωει σουτ"... !!!

Παράθεση από: mirtilo στις 10 Ιαν 2011, 11:22:18 ΜΜ

Αν τελικά δεν θέλετε να περιοριστεί το στέκι μόνο σε τεχνικές-εκπαιδευτικές συζητήσεις, κατεβάστε την δημοσκόπηση να τελειώνουμε.
Εγώ γράφτηκα εδώ κυρίως για να συζητήσω για τα προβλήματα του κλάδου, που άπτονται του υπουργείου, που άπτεται της πολιτκής.

Ίσως τελικά πολύ ασχοληθηκα. νέος ήρθα και νέος θα φύγω, έχω αρχίσει ήδη να κουράζομαι.  :-\


Τώρα εγώ τι να πιστέψω, ότι είσαι εκπαιδευτικός που γράφτηκες για να συζητήσεις τα προβλήματα του κλάδου; Μην το βάζεις κάτω! Δείξε λίγο υπομονή ακόμα... και κοντεύεις να τινάξεις ολόκληρο τον κλάδο στον αέρα!

mirtilo

Παράθεση από: Νίκος Αδαμόπουλος στις 11 Ιαν 2011, 12:09:50 ΠΜ
Μην το βάζεις κάτω! Δείξε λίγο υπομονή ακόμα... και κοντεύεις να τινάξεις ολόκληρο τον κλάδο στον αέρα!

;D ;D

δεν νομίζω ότι μπορώ να τινάξω οτιδήποτε στον αέρα.
Αν κάτι τινάχτει τελικά στον αέρα, αυτό συμβαίνει απλά γιατί είναι έτοιμο να εκραγεί.
ούτε εγώ θα φταίω για την έκρηξη, ούτε και το troll του alkisg.

η έκρηξη θα ερχόταν ούτως η άλλως, αργά ή γρήγορα....
αν οποιοσδήποτε θεωρεί οποιοδήποτε μήνυμα μου προσβλητικό, παρακαλώ να μου πει ποιό είναι και θα το διαγράψω

evry

οπότε εδώ ισχύει το don't feed the troll
μην ασχολείστε άλλο, δεν έχει νόημα, είναι προφανές ότι δεν πρόκειται καν για εκπαιδευτικό
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

tom

Μήπως να κλειδώναμε το θέμα; Κατάντησε αηδία...
Θωμάς Σκυλογιάννης

- Ζήσε σα να' ταν να πεθάνεις αύριο. Μάθε σα να' ταν να ζεις για πάντα.
                                                                                     Μαχάτμα Γκάντι

dtsilog

Έχω την εντύπωση, και συγχωρέστε αν κάνω λάθος, ότι σέβομαι τους υπόλοιπους συναδέλφους εδώ μέσα αλλά και σε χώρους έξω από εδώ. Επίσης δεν ανήκω ή άνηκα σε καμία ομάδα 3-4 ατόμων που ισοπεδώνει ή βγάζει τα απωθημένα της. Είμαστε σε ένα χώρο όπου πάνω απ' όλα είμαστε συνάδελφοι Πληροφορικής και αυτός είναι ο μόνος λόγος που επέλεξα να γράψω μερικά σχόλια τους τελευταίους μήνες που είμαι εδώ. Εάν αυτά που ανέρτησα εγώ είναι όντως προσβλητικά και απαράδεκτα τότε το ονοματεπώνυμο μου είναι γνωστό και θα προέτρεπα να αφήσετε να τραβήξουν το δικό μου αυτί και όχι αλλουνού. Ακόμα θα εκτιμούσα ιδιαίτερα εφόσον μιλάμε για κανονισμούς φόρουμ (αλλά πολύ περισσότερο επειδή είμαστε όλοι μεταξύ συναδέλφων) να μου είχε στείλει ο οποιοσδήποτε ένα pm και να μου πει κοίταξε να δεις Δημήτρη προσβάλλεις κτλ. πράγμα που δεν έγινε. Αντίθετα στην αρχή έγινε μια πολύ ευγενική προτροπή να μην αναρτούμε "σκουπίδια" να το πω; αλλά καλύτερα μόνο συνδέσμους.

Μιλάω για το topic εδώ: https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=3540.0

Μόλις όμως εκτός από τον "επαναστάτη" χωρίς αιτία που βομβαρδίζει συνεχόμενα με μηνύματα χωρίς να κάνει συζήτηση, βρέθηκαν και άλλα άτομα που εξέφρασαν την ίδια αγωνία, τότε πλέον τέθηκε θέμα ότι πρέπει να απαγορεύονται στο σύνολο τους οι πολιτικές συζητήσεις. Μάλιστα σήμερα έμαθα και κάτι καινούριο ότι ακόμα και μια γελοιογραφία αν προσβάλλει τον πολιτικό πρέπει οπωσδήποτε να καταργείται ή αφαιρείται.

Αναρωτιέμαι δε όταν ανακοινώθηκε η απόφαση του υπουργείου για σύσταση επιτροπής ελέγχου περιεχομένου και δεοντολογίας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου τρεις μέρες πριν την πρωτοχρονιά, γιατί έγινε ολόκληρη συζήτηση περί ενδεχομένου λογοκρισίας σε όλους τους δικτυακούς τόπους που φιλοξενεί το ΠΣΔ. Είναι φανερό πως δεν είναι πιθανό τέτοιο ενδεχόμενο αφού η λογοκρισία αυτή ισχύει ήδη, με την τυφλή υπακοή στους κανόνες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Καμιά φορά η έννοια της αντίδρασης υφίσταται όταν υπάρχει διαφωνία με τέτοιους κανόνες ή ακόμα περισσότερο και πιο σωστά με τους συμπερασματικούς κανόνες που απορρέουν. Το παράδειγμα δε που δίνουμε δε θα έλεγα πως είναι και το καλύτερο. Δηλαδή αν αύριο αντιδράσουν κάποιοι άλλοι συνάδελφοι, άλλης ειδικότητας μέσω του ΠΣΔ με τρόπο που ενοχλεί και τους λογοκρίνουν, τότε ποια θα είναι η στάση μας; Φυσικά ότι πολύ καλά τους κάνουν εφόσον παρέβησαν τους κανόνες δεοντολογίας και πρώτοι εμείς δηλώσαμε πιστοί σε αυτούς τους κανόνες.

Δε θέλω να μακρηγορήσω περισσότερο, ήδη το έκανα. Κλείνοντας για να μην αφήσω κάποια κενά, δεν υπάρχει κανένας λόγος μετακίνησης του δικτυακού τόπου και να επαναλάβω ότι σέβομαι τη δουλειά όλων συναδέλφων που έχουν προσφέρει εδώ. Η μόνη ένσταση μου είναι ότι έχουμε "βολευτεί" μέσα στο φόβο μας για όλα αυτά που συμβαίνουν (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) και γίνεται ολόκληρη συζήτηση με αρκετή συμμετοχή όπως βλέπω για αυτά που λέμε και όχι για αυτά που θα πράξουμε. Και σίγουρα ποτέ δε θα ήμουν περήφανος εάν ο κλάδος στον οποίο ανήκω ήταν παράδειγμα προς μίμηση για όλους στην τήρηση των κανόνων του ΠΣΔ συμπερασματικών και μη. Σε άλλες εποχές μπορεί αλλά σήμερα όχι, όχι με αυτή τη λεηλασία που επιχειρείται σε ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα και την απαξίωση του κλάδου Πληροφορικής.
Πολύ νωρίς είδες τα Όχι να γίνονται Ίσως... ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ έννοιες που ΧΑΘΗΚΑΝ! (*ΔΕΝ)

dim

Παράθεση από: dtsilog στις 11 Ιαν 2011, 12:33:30 ΠΜ
Μιλάω για το topic εδώ: https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=3540.0

Παράθεση από: dtsilog στις 10 Ιαν 2011, 02:14:11 ΠΜ
Ένας λόγος λοιπόν που στηρίζω να υπάρχουν τέτοια topic είναι ο πιο απλός απ' όλους.
Γιατί έχουμε την ευκαιρία να φωνάξουμε, να αντιδράσουμε, να πούμε αυτό που νοιώθουμε χωρίς φόβο.
Αυτό είναι που μας ενώνει, αυτό πάντα μας ένωνε.
Όλα αυτά βέβαια δεν αφορούν το φόρουμ "Το Στέκι της Πληροφορικής"...
Διακρίνεις την απάντηση μέσα στο μήνυμα σου? Είναι με έντονα γράμματα!

Παράθεση από: dtsilog στις 10 Ιαν 2011, 02:14:11 ΠΜ
μήπως όμως αφορούν όλους τους συναδέλφους που συχνάζουν εδώ;
Μήπως πρέπει εδώ να έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση αυτής της έκφρασης;
Ας φτιάξετε ένα forum και αυτόν που τον αφορά όλα αυτά τα σωστά και μείζον ζητήματα - ανησυχίες που αναφέρεις  στο μήνυμά σου θα γίνει μέλος.  Δεν θέλουμε σε αυτό το forum να υπάρχει όγκος μηνυμάτων με ορθώς καυτηριασμένα θέματα.
Αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη και θα επιθυμούσε topic όπως το πιο πάνω.... και έτσι δεν τον καλύπτει το συγκεκριμένο forum παύει να είναι μέλος.. τόσο απλά.
Όχι forum δυο σε ένα.
Εγώ μπήκα ελάχιστα στις γιορτές για να δώ θέματα για την Πληροφορική και βλέπω την ανοικτή παλάμη στην Βουλή.
Ε τώρα τι να πω...
Και εγώ μαζί σου να την ανοίξω την παλάμη μου... αλλά όχι ΕΔΩ.
.

Εδώ  γίναμε μέλη γιατί είναι  το  "Το Στέκι της Πληροφορικής "  και έτσι θέλουμε να παραμείνει ή μάλλον να επανέλθει.

dtsilog

Δεν θα διαφωνήσω σε όλα αυτά που λες, αν και άλλα πράγματα έγραψα. Ο καθένας έχει την ελευθερία λόγου που του αξίζει.
Πολύ νωρίς είδες τα Όχι να γίνονται Ίσως... ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ έννοιες που ΧΑΘΗΚΑΝ! (*ΔΕΝ)

dim


Λάμπρος Μπουκουβάλας

Λοιπόν, για να τελειώνουμε σιγά-σιγά, από την όμορφη Φωκίδα προτείνω κάτι εντελώς ριζοσπαστικό (όχι απλά σπαστικό  ;D ;D):

αν κάποιος κρίνει ότι πρέπει να κόψει τα ναρκωτικά, ας το κάνει τώρα, για το καλό όλων μας ή ας ζητήσει βοήθεια!
;D ;D ;D
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

amichail

Για να μην ανήκω στην σιωπηλή μειοψηφία ψήφισα και ψήφισα Όχι.
Δεν ψήφισα "Όχι στην πολιτική", ψήφισα "Όχι στην πολεμική".
Τι εννοώ; Δύσκολο να το προσδιορίσεις, εύκολο να το αναγνωρίσεις.
Για παράδειγμα το Goodnight του Παναγιώτη το περιμένω ανελλιπώς... κάθε φορά αυτά που προτείνει μπορεί να με προβληματίσουν ή να με κάνουν να σκεφτώ - όμως δεν θα με κάνουν να θυμώσω, να εξοργιστώ ή να θέλω να επιτεθώ σε αυτά που γράφει.
Ίσως εκεί να είναι τα όρια (για μένα).

Για μένα θα πω μόνο ότι είμαι ο τύπος του δασκάλου που αν κάνω ένα μάθημα για 50η φορά θα αλλάξω για 52η φορά τις σημειώσεις μου

amichail

Πέραν τούτου, είχα την τύχη και την τιμή να γνωρίσω τον Άλκη σε επιμορφώσεις/παρουσιάσεις. Το "καθαρίστρια" που λέει και λίγο είναι. Δηλώνω λοιπόν ευθαρσώς, πέρα από δημοσκοπήσεις, ότι είναι στην δική του προσωπική εκτίμηση και θα συμφωνήσω απόλυτα με ότι αποφασίσει ακόμα και αν πει ότι κάθε φορά που γράφεις μήνυμα στο Στέκι πρέπει να πιεις μία κουταλιά μουρουνέλαιο πρώτα <- φαίνεται η ηλικία μου καθώς ανασύρω εφιάλτες από τα παιδικά μου χρόνια
Για μένα θα πω μόνο ότι είμαι ο τύπος του δασκάλου που αν κάνω ένα μάθημα για 50η φορά θα αλλάξω για 52η φορά τις σημειώσεις μου

alkisg

Η ομάδα διαχείρισης θεωρεί ότι ακούστηκαν οι περισσότερες απόψεις, και ότι το παρακάτω αποτελεί μια προς το παρόν αποδεκτή ρύθμιση του προβλήματος:

  • Δεν περιορίζουμε τη θεματολογία σε καθαρά πληροφορικά θέματα, ώστε να μπορούν πιο άνετα να γίνονται συζητήσεις που έχουν σχέση με την παιδεία/εκπαίδευση/πληροφορική με πιθανώς αναπόφευκτες πολιτικές αναφορές και προεκτάσεις.
  • "Απαγορεύουμε" όμως copy/paste/links πολιτικού ή άλλου εντελώς άσχετου περιεχομένου που δεν είναι σε μορφή διαλόγου, λέσχες Bilderberg, urban legends, θεωρίες συνομωσίας κτλ κτλ. Προφανώς δεν μπορεί να οριστεί επακριβής λίστα με το τι είναι κουραστικό ή ενοχλητικό, ούτε και θα είναι εύκολο για την ομάδα διαχείρισης να κάνει παρατηρήσεις για μηνύματα που οριακά κινούνται εκτός της επιτρεπτής θεματολογίας. Βασιζόμαστε για μια ακόμα φορά στον σεβασμό που θα δείξουν τα μέλη στο χώρο και τους υπόλοιπους συναδέλφους.
  • Τα "καθαρόαιμα" trolls θα αντιμετωπίζονται πιο άμεσα. Αν κάποιος έχει παράπονο από την ομάδα διαχείρισης, μπορεί νομίζουμε να το καταθέτει με πιο κόσμιο τρόπο.

Keep Growing

Σεβαστές οι απόψεις των διαχειριστών σε γενικές γραμμές.
Θα παρακαλούσα όμως την ομάδα διαχείρισης, να διαγράψει από το μήνυμα την λέξη troll, γιατί δε νομίζω ότι αρμόζει ως χαρακτηρισμός σε κανέναν άνθρωπο,όσο "επαναστάτης", "αναρχικός", αντιδραστικός ή ό,τι άλλο κι αν είναι.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.  :)
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

dim

1.
Παράθεση από: alkisg στις 12 Ιαν 2011, 03:08:26 ΜΜ
Η ομάδα διαχείρισης θεωρεί ότι ακούστηκαν οι περισσότερες απόψεις, και ότι το παρακάτω αποτελεί μια προς το παρόν αποδεκτή ρύθμιση του προβλήματος:

  • Δεν περιορίζουμε τη θεματολογία σε καθαρά πληροφορικά θέματα, ώστε να μπορούν πιο άνετα να γίνονται συζητήσεις που έχουν σχέση με την παιδεία/εκπαίδευση/πληροφορική με πιθανώς αναπόφευκτες πολιτικές αναφορές και προεκτάσεις.

2.
Παράθεση
Να επιτρέπονται συζητήσεις άσχετες με την Πληροφορική στο Στέκι;

Ναι, οποιεσδήποτε (πολιτική, αθλητικά, μαγειρική, θρησκεία...)       4 (12.1%)
Μόνο πολιτικές συζητήσεις   4 (12.1%)
Όχι   25 (75.8%)

Μεσά απο τα παραπάνω 1. και 2. εγώ δεν κατάλαβα τίποτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

iliasthes

Παναγιώτη αντιγράφω από την Βικιπαίδεια:
Στη γλώσσα του Διαδικτύου, η λέξη τρολ ή τρολλ (troll) περιγράφει κάποιον χρήστη του Ίντερνετ με πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις σε μία online ανοιχτή κοινότητα, όπως ένα φόρουμ συζήτησης, ταχυδρομική λίστα, chat room ή μπλογκ, με πρωταρχική πρόθεση να προκαλέσει και να ερεθίσει άλλους χρήστες[1]  ή με κάθε τρόπο να επιφέρει διαταραχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα και να πετύχει μια αλυσίδα αντιδράσεων από άλλους χρήστες[2]. Η συμπεριφορά αυτή πολλές φορές συνοδεύεται από αμφιλεγόμενη διαμάχη των υπολοίπων περί του σκοπού του. Ενδέχεται, ακόμη, η διαμάχη αυτή να ξεκινήσει από παρεξήγηση του τρόπου γραφής κάποιου.

Νομίζω πως είμαστε αρκετά ώριμοι ή έξυπνοι να κατανοήσουμε έναν επισκέπτη με αυτά τα χαρακτηριστικά και φυσικά δεν αναφέρεται σε ανθρώπους που απλά διαφωνούμε μαζί τους ή οι απόψεις τους έχουν τα χαρακτηριστικά τα οποία ανέφερες. Και βέβαια αν ποτέ λανθασμένα χαρακτηρίσουμε Τρολλ ένας άνθρωπο απλά επειδή όπως λέει ο ορισμός στην τελευταία πρόταση παρεξηγήσαμε τον τρόπο γραφής του, προσωπικά είμαι πρόθυμος να του ζητήσω συγγνώμη και δημόσια. Απλά όλοι πρέπει να σεβόμαστε, τόσο το χώρο και τον άνθρωπο που μας φιλεξενεί, όσο και τους επισκέπτες.

Keep Growing

Ηλία τα γνωρίζω αυτά, αλλά επειδή η λέξη troll επιδέχεται παρεξήγησης σύμφωνα με άλλες ερμηνείες, καλά έκανες και απάντησες.
Εγω προσωπικά, αν ήταν στο χέρι μου, δε θα χρησιμοποιούσα αυτή τη λέξη γιατί οι περισσότεροι (μέσα σε αυτούς και αρκετοί συνάδελφοι) δεν γνωρίζουν την Internet  ερμηνεία της λέξης.
Αν την googλάρεις, θα καταλάβεις τι εννοώ.
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

Keep Growing

Συνάδελφοι, μπορώ να κάνω μια πρόταση;
Γιατί δεν το κλειδώνουμε το θέμα και να καθίσουμε με ηρεμία να σκεφτούμε τα σοβαρότερα προβλήματα που μας απασχολούν;
Άρχισε πραγματικά η έκταση που πήρε το θέμα να κουράζει ακόμα και μένα.  ;D
mirtilo, τόπο στην οργή, κατά βάθος όλοι καλοί άνθρωποι είμαστε.
Ας μη σπαταλάμε άλλο την πολύτιμη ενέργειά μας, διότι μας περιμένουν δύσκολα, πολύ δύσκολα θέματα να αντιμετωπίσουμε.
Αυτή τη στιγμή, είμαι σίγουρος ότι μας διαβάζουν "κάποιοι τύποι"  οι οποίοι τρίβουν τα χεράκια τους από ικανοποίηση.
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

evry

Συμφωνώ και εγώ με τον Παναγιώτη. Το θέμα κλειδώνεται  γιατί δεν έχει να προσφέρει τίποτα και απλά κουράζει αυτούς που διαβάζουν το φόρουμ
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

alkisg

Παράθεση από: dim στις 12 Ιαν 2011, 07:32:15 ΜΜ
1.
2.
Μεσά απο τα παραπάνω 1. και 2. εγώ δεν κατάλαβα τίποτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dim κι εγώ μαζί σου είμαι, και γι' αυτό εξάλλου ξεκίνησα την ψηφοφορία, επειδή το στέκι είχε αρχίσει να μεταβάλλεται σε μαγκαζίνο κακής ποιότητας...

Το πρόβλημα ήταν ότι έλειπε μια επιλογή από την ψηφοφορία: το να είμαστε ελεύθεροι να συζητάμε ό,τι θέλουμε αρκεί να μην σπάμε τα νεύρα των υπόλοιπων, όπως δηλαδή κάναμε τα τελευταία 8 χρόνια. Και ενώ είναι η καλύτερη επιλογή, δεν την είχα βάλει επειδή πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο να δουλέψει πια.

Αν διαβάσεις τα παραπάνω μηνύματα όπου κάθε μέλος λέει γιατί ψήφισε αυτό που ψήφισε, θα δεις ότι οι περισσότεροι αυτό ζητάνε, κι ας ψηφίζουν "όχι".
Το ίδιο συνέβη και εντός της ομάδας διαχείρισης, δηλαδή ενώ η πλειοψηφία είπε "οκ ας περιορίσουμε τη θεματολογία δεν βλέπω άλλο τρόπο να σταματήσει ο καταιγισμός άσχετων μηνυμάτων", τα ίδια άτομα συμπλήρωναν ότι "δεν με ενοχλεί το θέμα με το good night, και αν κάποια εκπαιδευτική συζήτηση έχει πολιτικές προεκτάσεις δεν θα ήθελα να νιώθω εκτός θέματος"... κτλ.

Οπότε εν τέλει ας κάνουμε μια ακόμα προσπάθεια για μεσοβέζικη λύση μεταξύ σεβασμού από την πλευρά των μελών και ελαφρώς περιορισμένης θεματολογίας + αυστηρότερου ελέγχου από την ομάδα διαχείρισης.


Για παράδειγμα ο/η mirtilo αποκλείστηκε για 30 μέρες από το στέκι λόγω πολλαπλής παραβίασης των κανόνων χρήσης (προσβολές, trolling κτλ), και επίσης διαγράφηκαν τα τελευταία του μηνύματα στο παρόν θέμα.