Έχοντας διαβάσει τα παραπάνω θέλω να υποβάλλω κάποιες προτάσεις
1. Σε συνέχεια προηγούμενου post του κ.Κουνάδη
(Τώρα τι θα πετύχουμε από αυτά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
Μιλώντας στην ημερίδα με ένα συνάδελφο, που είναι σε θέση να ξέρει πως παίρνονται οι αποφάσεις στο Υπουργείο, μου είπε περίπου τα εξής: «Αφού δεν έχουμε δημιουργήσει τόσα χρόνια και εμείς ένα «λόμπυ» στο υπουργείο, όπως όλοι οι άλλοι μεγάλοι κλάδοι, ας μην περιμένουμε πολλά…» και συμπλήρωσε ότι «η κύρια αιτία για το ότι δεν μας παίρνουν πολύ στα σοβαρά, είναι η πολυδιάσπαση και πολυφωνία του κλάδου.»)
Πρέπει απο δω και πέρα να φαινόμαστε σαν 1 κλάδος, ανεξάρτητα πόσες ενώσεις έχουμε και πόσα προβλήματα έχουν αυτές μεταξύ τους
2. Είμαι υπερ της χρήσης του όρου "Πληροφορική" και φανατικά. Πρέπει να ξεκινήσουμε μία εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου και ειδικά των νέων παιδιών για το τι σημαίνει Πληροφορική , που χρησιμοποιείται και γιατι δεν πρέπει να συγχέεται με μία σουίτα γραφείου ή με ένα λειτουργικό σύστημα. Στα πλαίσια αυτά πρέπει να ετοιμάσουμε ένα κείμενο-έγγραφο που πραγματικά να τους κάνουμε 'ξεφτίλα΄όλους εκείνους που προσπαθούν μας φέρουν στο ίδιο επιπεδο με την απλή χρήση Η/Υ. (με ατάκες - ερωτήσεις του στυλ η ηλεκτρονική διακυβέρνηση εγινε με το powerpoint, το taxisnet είναι το excel, τα διαστημόπλοια τρέχουν windows ; )
Δεν θα αλλάξουμε εμείς το όνομα της επιστήμης μας για κάποιους που κάνουν ή πραγματικά δεν καταλαβαίνουν. Ας ενημερώσετε πρόσωπο με πρόσωπο την κα. Υφυπουργού για το τι σημαίνει πληροφορική!
3. Τα μικρά παιδιά έχουν ημιμάθεια στην χρήση Η/Υ!, που είναι χειρότερη από την άγνοια! Η καραμέλα ότι τα παιδιά ξέρουν υπολογιστές πρέπει να σταματήσει..Στα ίδια πλαίσια πρέπει να ετοιμαστεί μία έκθεση που να εξηγει ότι ο υπολογιστής δεν ειναι παιχνιδομηχανή! Μπορούμε να χρησιμοποιήσοημε στοιχεία από το σώμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για να πουμε στους γονείς σε τι μπορεί να μπλεχτεί ένα παιδιί που δεν έχει γνώσεις και να τους τονίσουμε την σημασία της Πληροφορικής Παιδείας!
Είμαι στην διάθεση σας να βοηθήσω σε οτιδήποτε χρειαστεί (παρόλο που δεν είμαι διορισμένος)!