Θα ερθουν λενε 10 φορητοι ....
Εχει σκεφτει κανεις με ποια ασφαλεια και ποιανου ευθυνη θα μετακινουνται αυτοι οι φορητοι απο ταξη σε ταξη
Εχει σκεφτει κανεις με ποια ασφαλεια θα επικοινωνουν αυτοι οι φορητοι με ασυρματο δικτυο (επιπλεον τα συρματα δικτυα εχουν ακτινοβολια)?
Υποθέτω ότι όταν έρθουν οι φορητοί θα συνοδεύονται από κάποια εγκύκλιο με οδηγίες. Το ένα πρόβλημα είναι ότι δεν φτάνουν, εκτός αν τα τμήματα έχουν μέχρι 20 παιδιά, πράγμα δύσκολο.
Όσον αφορά τη μετακίνηση υποθέτω ότι είτε θα βρίσκονται μόνιμα σε κάποια τάξη που θα λειτουργεί ως εργαστήριο, είτε σε κάποιο χώρο από όπου θα τους παίρνουν τα παιδιά πριν το μάθημα και θα τους αφήνουν λίγο πριν τη λήξη του. Βέβαια δε μπορώ να φανταστώ ένα παιδί Α΄Δημοτικού να ανεβαίνει-κατεβαίνει σκαλιά κρατώντας ένα laptop κτλ...
Εχει σκεφτει κανεις με ποιoυς κανονες εργονομιας θα χρησιμοποιθουν οι φορητοι απο μικρους μαθητες (ηλικιας 6-12)
Εχει σκεφτει κανεις οτι στο δημοτικα υπαρχουν παιδια με ιδιατερες μαθησιακες δυσκολιες.Σε μια εβδομαδα στην πρωτοβαθμια αντιπμετωσα παιδια με αυτισμο και υψηλη εφυια , με επιληψια, με προβληματα ορασης , υπερκινητικα .
Υπαρχει καποια προβλεψη για το πως αυτα τα παιδια θα μπορεσουν να χρησιμοποιησουν τα περιφημα 10 φορητους
Εχει σκεφτει κανεις πως εφαρμοζεται η ρομποτικη σε παιδακια δημοτικου με 10 φορητους υπολογιστές....
Το πρόβλημα με την εργονομία έγκειται όχι τόσο στο laptop αλλά το ύψος της καρέκλας και του θρανίου. Εμείς πριν βάλουμε σκαμπό με προσαρμοζόμενο ύψος στο εργαστήριο βλέπαμε τα παιδιά των μικρότερων τάξεων να κρέμονται για να φτάσουν τα πλήκτρα.
Το πρόβλημα με τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες είναι υπαρκτό. Θέλουν ειδική αντιμετώπιση την οποία εμείς πολλές φορές δεν γνωρίζουμε. Αυτό που θα πρότεινα για αρχή είνα μια στενή επικοινωνία με τους δασκάλους των τμημάτων, μέχρι να γίνει κάποια παιδαγωγική επιμόρφωση.
Όσον αφορά τη ρομποτική, είναι πολυτέλεια σε αυτό το στάδιο που βρίσκονται οι περισσότεροι.
Μου είναι πολύ δύσκολο να κρατήσω τον έλεγχο και την τάξη στο εργαστήριο.
Το πρόγραμμα των 800 πιλοτικών ξεκίνησε χωρίς υποδομές, βιβλίο, ουσιαστικές και ρεαλιστικές οδηγίες για το πως να κινηθούμε.
Έχεις δίκιο. Τα παιδιά του δημοτικού, στο μάθημα των υπολογιστών πρέπει να είναι απασχολημένα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της διδακτικής ώρας. Σκέψου ότι σε πολλά τμήματα υπάρχουν 27 μαθητές και παρόλο που στο εργαστήριο υπάρχει projector και ατομικό υπολογιστή, όταν τα παιδιά κάθονται μπροστά στην οθόνη αφαιρούνται, χάνονται, είναι στον κόσμο τους. Η καλύτερη λύση είναι να υπάρχει ένα πρόγραμμα τύπου netop teacher ή italc ώστε αυτό που δείχνεις να φαίνεται στην κάθε οθόνη. Αυτό προυποθέτει εργαστήριο, τοπικό δίκτυο και φυσικά υπολογιστές.
Όσον αφορά το βιβλίο για φέτος το θεωρώ απίθανο. Το Α.Π.Σ. πάντος είναι αρκετά κατατοπιστικό με αρκετές ιδέες για δραστηριότητες. Αρκεί βέβαια να υπάρχουν υπολογιστές.
Συμφωνώ απόλυτα. Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε μέχρι να βρεθεί μια πιο αποτελεσματική λύση. Όσον αφορά το πρόβλημα με την πειθαρχία των παιδιών, αυτό που κάνω είναι μια συμφωνία στην αρχή, ότι αν είναι ήσυχοι και τελειώσουμε γρήγορα μετά μπορούν να παίξουν αν θέλουν. Μάλιστα τους έχω ζητήσει να μου κάνουν μια λίστα με παιχνίδια που θέλουν να περάσουμε στο εργαστήριο και αν γίνεται θα τα περάσουμε. Αντίθετα αν κάνουν φασαρία, τους ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι θα πάμε στην τάξη. Το έκανα μια-δυο φορές και τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Αρκεί να τους δείξεις ότι δεν αστειεύεσαι και ότι δεν παίρνεις από παρακάλια.
Μπορείτε μέχρι να έρθουν οι υπολογιστές να συνεννοηθείτε με το διευθυντή σας και στην ώρα των υπολογιστών να βάζεται τα παιδιά να κάνουν την αντιγραφή τους ή τις ασκήσεις που έχουν για τα υπόλοιπα μαθήματα. Βέβαια με τα μεγαλύτερα παιδιά μπορείτε να κάνετε συζητήσεις για το Διαδίκτυο, τους κινδύνους που κρύβει, τους τρόπους προφύλαξης, ή για τις επιπτώσεις από την υπερβολική χρήση νέων τεχνολογιών και video games, για τα κοινωνικά δίκτυα κτλ...
Εκπαιδευτικό λογισμικό υπάρχει είτε εμπορικό είτε free αλλά πρέπει να υπάρχουν υπολογιστές

Τέλος όσον αφορά τα πιο ζωηρά παιδιά που πολλές φορές είναι κατα πιο έξυπνα, μπορείτε να τα κάνετε βοηθούς σας στο εργαστήριο και όταν τελειώνουν γρήγορα να δείχνουν και στα υπόλοιπα.
α) είναι κάτι που τους αρέσει β) δεν γκρινιάζουν περιμένοντας και γ) υπάρχουν δύο ή τρεις "καθηγητές" στο εργαστήριο και όχι μόνος εσείς.