Σήμερα γύρισα απο ολιγοήμερες διακοπές και είδα τα θέματα των επαναληπτικών. Είναι προφανές ότι τα θέματα επανήλθαν σε κανονικές συνθήκες γιατί τα τελευταία 4-5 χρόνια όσοι συμμετείχαν στην εξέταση της ΑΕΠΠ στις επαναληπτικές εξετάσεις αδικούνταν κατάφωρα σε σχέση με αυτούς των κανονικών εξετάσεων. Δεν ξέρω επίσης τον λόγο (αν υπάρχει) που ακολουθήθηκε αυτή η πρακτική. Φέτος τα πράγματα διορθώθηκαν και είχαμε καλά θεματάκια. Συγκεκριμένα :
Α1.Α2.Α3 : Μια χαρά θεματάκια μέσα απο το τετράδιο μαθητή.
Α4,Α5 : Δύο ερωτήσεις θεωρίας ενώ στις κανονικές καμία ; Περίεργο, θα περίμενα μία ερώτηση
Β1,Β2,Β3 : Το προτιμώ απο το εξωφρενικά εύκολο 20άρι του πίνακα τιμών των κανονικών εξετάσεων. Ακολούθησε την πεπατημένη των παλαιότερων θεμάτων.
Θέμα Γ : Αξιόλογο, έξυπνο και όχι δύσκολο θεματάκι μια χαρά για 3ο θέμα.
Θέμα Δ : Ενώ η άσκηση είναι εύκολη σχετικά στην υλοποίηση για 4ο θέμα, υπάρχει πρόβλημα κατανόησης σε μερικά σημεία. Ειδικά στο Δ3 (
Βρίσκει αν υπάρχει έστω και μία εστία μόλυνσης ....) δεν ξεκαθαρίζεται αν θα πρέπει να σταματά μόλις βρει μια (την πρώτη) εστία μόλυνσης ή θα συνεχίζει και θα τις βρίσκει όλες αν υπάρχουν. Πιθανώς αυτό να είχαν αρχικά στο μυαλό τους οι θεματοδότες αλλά το άλλαξαν φοβούμενοι τη σκιά τους ... Εγώ διαβάζοντάς το πάντως κατάλαβα ότι θα πρέπει να βρίσκει όλες τις εστίες και όχι μονο την πρώτη και έτσι το έλυσα. Δε ξέρω αν μόνο εγώ έχω αυτό το πρόβλημα ...
Αυτό που μου άρεσε φέτος (εξαιρόντας κάποια εντοπισμένα προβλήματα στις εκφωνήσεις) ήταν ο προσανατολισμός σε διαφορετικού τύπου θέματα σε σχέση με παλαιότερα και τυφλοσούρτες και ο ενταφιασμός των τυποποιημένων θεμάτων με 2D πίνακες.
Ζωή σε λόγου μας ...