Αν ήθελε η επιτροπή εξετάσεων να ελέγξει τη χρήση ή τη μη χρήση Πίνακα τότε έπρεπε να ζητήσει Πρόγραμμα σε Γλώσσα. Τότε θα συμφωνούσα απόλυτα με την αυστηρότητα που βλέπω στις συζητήσεις παραπάνω.
Σε αλγόριθμο επιτρέπεται η χρήση πίνακα. Θεωρώ για παράδειγμα ότι οι Πίνακες είναι table[1000]. Ποιος μου το απαγορεύει; Δεν φτάνουν οι θέσεις;
Μη μου πείτε ότι δεν επαρκεί η μνήμη. Ποια μνήμη, δεν μιλάμε για υπολογιστή (Πρόγραμμα) αλλά για Αλγόριθμο .-
Πρέπει οι βαθμολογητές να αρνηθούν να βαθμολογήσουν, αν δεν δοθούν ρητές οδηγίες για όλη την Ελλάδα. Δεν παίζουμε με το μέλλον των παιδιών. Ότι κοπεί πρέπει να είναι ίδιο για όλους.
Επιτρέψτε μου μια παρατήρηση. Μιλάνε κάποιοι για αναβάθμιση του μαθήματος. Δεν διαφωνώ.
Όμως τα παιδιά του 2010 είναι πιο έξυπνα από τα παιδιά του 2000; Όλα δεν ασχολήθηκαν με το μάθημά μας μόνο για ένα έτος. Πρέπει να τα μάθουν όλα, και κάθε χρόνο ακόμη πιο πολλά;
Μήπως γινόμαστε παράλογοι;
Επειδή εμείς τα μαθαίνουμε καλύτερα, πρέπει κάθε χρόνο να πηγαίνει η διδασκαλία μας στα πιο δύσκολα και πιο πολύπλοκα. Στα ίδια παιδικά μυαλά δεν απευθυνόμαστε;
Κοιτάξτε το και λίγο συνδικαλιστικά. Δυσκολεύετε το μάθημα. Κάθε χρόνο τα παιδιά λιγοστεύουν, ενώ αυξάνουν τα τμήματα της Τεχνολογικής με Χημεία-Βιοχημεία και Ηλεκτρολογία. Ποια θα είναι η κατάληξη;
Θα χάσετε όλοι τις ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΣΑΣ ΘΕΣΕΙΣ και θα πάτε στα ολοήμερα Δημοτικά. Και τότε αντί για Προγραμματισμό Θα διδάσκεται τον Πέρη και την Κάτια.
Σκεφτείτε καλά, κύριοι συνάδερφοι, και επιτέλους ας αποκτήσουμε κοινή γραμμή. Είμαστε από τις πιο πολυπληθείς ειδικότητες και μας βλέπω αντί για δάσκαλους, γραμματείς και όχι μόνο.
Πρώτα ο μαθητής, μετά το συμφέρον μας και τελευταία η αναβάθμιση του μαθήματος.
Φιλικά
Σαρηγιάννης Καλλίμαχος