Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα με την αναβάθμιση σε Lucid 10.04  (Αναγνώστηκε 923 φορές)

stzintzios

 • Νέος
 • *
 • Μηνύματα: 8
Πρόβλημα με την αναβάθμιση σε Lucid 10.04
« στις: 29 Απρ 2010, 01:36:59 μμ »
Μετά την αναβάθμιση του LTSP εξυπηρετητή του εργαστηρίου στην έκδοση 10.04(Lucid) και την ενημέρωση των εικονικών δίσκων τα τερματικά δεν μπορούν να συνδεθούν.

Το μήνυμα που εμφανίζεται στα τερματικά είναι:
net0: 00:24:01:60:80:a1 on PCI00:0d (open)
[Link:up, TX:0 TXE:0 RX:0 RXE:0]
DHCP (net0 00:24:01:60:80:a1)....ok
net0: 10.148.10.134/255.255.255.0 gw 10.148.10.1
No filename or root path specified
No more network devices
DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER

p.s. Στον Server υπάρχουν δύο κάρτες δικτύου με bonding σε μία bond0 και όταν μπαίνω στο site που υπάρχει στην τεχνική στήριξη για να δω την ip που πρέπει να δώσω για απομακρυσμένη σύνδεση μου εμφανίζει την localhost 127.0.0.1.

alkisg

 • Τεχνικός / καθαρίστρια
 • *****
 • Μηνύματα: 5796
  • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Απ: Πρόβλημα με την αναβάθμιση σε Lucid 10.04
« Απάντηση #1 στις: 29 Απρ 2010, 02:05:28 μμ »
Εχμ, με την ευκαιρία ας πω και τα παρακάτω μπας και βοηθηθούν κάποιοι συνάδελφοι:
 • Δεν προτείνεται να κάνετε ακόμα αναβάθμιση σε Lucid, είναι νωρίς ακόμα. Ναι, είναι final, θέλει όμως μερικές βδομάδες μέχρι να "στρώσει" με τις ενημερώσεις που θα βγουν στα αποθετήρια. Για όσους δεν βιάζονται, το καλύτερο θα είναι να κάνουν εγκατάσταση αρχές Σεπτέμβρη πριν ανοίξουν τα σχολεία.
 • Δεν προτείνεται γενικά να κάνετε αναβάθμιση αλλά καθαρή εγκατάσταση. Κρατήστε βέβαια το /home ώστε να διατηρηθούν τα δεδομένα και οι ρυθμίσεις των χρηστών.
 • Θα βγει σήμερα νέα beta έκδοση sch-scripts καθώς και μικρός οδηγός εγκατάστασης στο http://wiki.ubuntu-gr.org/sch-scripts. Καλό θα είναι να τον ακολουθήσετε, ώστε να αποφύγετε διάφορα προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν.
 • Τα sch-scripts είναι σχετικά έτοιμα όσον αφορά την εγκατάσταση thin/fat clients, αλλά τους λείπουν ακόμα πολλές δυνατότητες διαχείρισης τάξης (στόχος είναι να αντικαταστήσουν και το iTalc). Θα ενημερώνονται πολύ συχνά με νέες δυνατότητες για κανά μήνα ακόμα.
 • Άρα, μια αναμονή τουλάχιστον μερικών βδομάδων προτείνεται για όλους όσους θέλουν μια αυτοματοποιημένη εγκατάσταση και μια πιο απροβλημάτιστη λειτουργία του εργαστηρίου.

ΟΚ, επί του προκειμένου. Το μήνυμα στα τερματικά σημαίνει κατά πάσα πιθανότητα ότι δεν τρέχει (ή δεν έχει ρυθμιστεί σωστά) ο dnsmasq. Αυτόν τον ρυθμίζουν αυτόματα τα sch-scripts, οπότε αν θες εγκατέστησέ τα όπως λέει στο http://wiki.ubuntu-gr.org/sch-scripts/Εγκατάσταση. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο, με το που τα εγκαθιστάς στα ρυθμίζουν όλα.

Για απομακρυσμένη βοήθεια δεν χρειάζεται να ξέρεις την IP σου, παρά μόνο την IP του τεχνικού. Για παράδειγμα με
Κώδικας: [Επιλογή]
sudo apt-get install x11vnc
x11vnc -connect alkisg.dyndns.org
συνδέεσαι στη δικιά μου IP και μου δίνεις τον έλεγχο του PC σου. Όμως θα χρειαστεί και κάποιος συγχρονισμός, οπότε αν θες μπες στο http://webchat.freenode.net/?channels=linux.sch.gr για live βοήθεια.