Έτσι με αυτό τον τρόπο ένας μέτριος και ένας κακός μαθητής θα έχουν την ίδια βαθμολογία...
Συμφωνώ σ' αυτό με τον Teoubas, Γιώργο, και πάνω στις ίδιες γραμμές θα ήθελα να απαντήσω.
Φοβάμαι ότι ξεχωρίζεις δύο κατηγορίες μαθητών : τους αδιάφορους και τους καλούς και ξεχνάς την ενδιάμεση κατηγορία, εκείνων που προσπαθούν αλλά δεν το 'χουν και είναι μέτριοι (ως και απλώς καλοί).
Όπως έχω ξαναπεί, τα δύσκολα ζητήματα στο μάθημά μας έχουν μια ιδιαιτερότητα: αν δεν τα καταλάβεις δεν μπορείς να γράψεις ούτε γραμμή! Αν δεν μπορείς να αναλύσεις το αρχικό πρόβλημα σε υποπροβλήματα τότε δεν έχεις τίποτα για να λύσεις! Αν πάλι μπορείς να αναλύσεις το συνθετότερο πρόβλημα σε υποπροβλήματα τότε μάλλον δεν θα έχεις δυσκολία να κάνεις το ίδιο και για τα υποπροβλήματα.
Έτσι, σε ένα δύσκολο ζήτημα 8 μονάδων (ας πούμε), ο καλός/άριστος θα πάρει μάλλον και τις 8 και το θέλουμε, ο άσχετος/αδιάφορος δε θα πάρει καθόλου μονάδες και το θέλουμε κι αυτό αλλά και ο μέτριος έχει πολλές πιθανότητες να πάρει επίσης 0 και αυτό δεν το θέλουμε.
Είναι λίγο boolean η κατάσταση δηλαδή. Γιαυτό υποστήριξα ότι δε χρειάζονται πολλές μονάδες στο δύσκολο ζήτημα. Λίγες φτάνουν. Δεν βαθμολογούμε με τη λογική "θα σε πληρώσω πολλά γιατί έκανες πολλή δουλειά και δύσκολη" αλλά "θα σε πληρώσω λίγα, αλλά ακριβά - ελάχιστοι θα τα πάρουν"
Οι τρεις πρώτοι στο κατοστάρι διαφέρουν κατά ελάχιστα κλάσματα του δευτρολέπτου, αρκετά όμως για να ξεχωρίσουν τις θέσεις τους στο βάθρο.
