Παραθέτω κι εγώ την απάντησή μου στο insomnia! Επειδή τα πνεύματα ήταν λίγο τεταμένα εκεί, πρόσεξα να μην αναφερθώ ιδιαίτερα στις υπάρχουσες εδώ και χρόνια λύσεις του linux...

Υπάρχουν πολλοί τρόποι σύνδεσης τερματικών σε έναν server.
Μέχρι στιγμής πιο πολύ χρησιμοποιούνται παραλλαγές του remote desktop, όπου δηλαδή ο client έχει δικό του "κουτί", φορτώνει ένα μικρό λειτουργικό είτε από δίσκο / κάρτα μνήμης είτε από το δίκτυο, και στη συνέχεια συνδέεται με κάτι σαν remote desktop με τον server.
Για παράδειγμα, terminal services, linux terminal server project (ltsp), nx, ica κτλ.
Σ' αυτήν την περίπτωση χρειάζεται καλό τοπικό δίκτυο.
Η άλλη μέθοδος (αυτή που λέει το topic), η οποία δεν έχει ακόμα προχωρήσει πολύ λόγω υλικού, είναι να βάλεις πολλές οθόνες / πληκτρολόγια / ποντίκια στην ίδια κεντρική μονάδα. Είχα διαβάσει για τις λύσεις της ncomputing (πανάκριβες) και είχα δοκιμάσει τις αντίστοιχες του linux (multiseat).
Σε αυτή τη μέθοδο προφανώς δεν χρειάζονται κουτιά στους clients ούτε τοπικό δίκτυο. Το πραγματικό πρόβλημα εδώ είναι το υλικό του server, δηλαδή πως θα καταφέρεις να του βάλεις 5 dual head κάρτες γραφικών (είναι πολύ δύσκολο να βρεις υλικό που να το υποστηρίζει αυτό), να μοιράσεις τα κανάλια από 3-4 κάρτες ήχου ώστε να πάρει ο κάθε χρήστης τα ακουστικά του, πως θα αντιστοιχίσεις τα πληκτρολόγια με τα ποντίκια με τις οθόνες ώστε κάθε 3 από αυτά να αναφέρονται σε μια θέση εργασίας κτλ.
Σαν λογισμικό δεν μου λέει τίποτα γιατί δεν μου προσφέρει κάτι που δεν το έχω ήδη. Και στην ελληνική εκπαίδευση δύσκολα θα το δούμε σύντομα γιατί το σχετικό υλικό είναι πολύ ακριβό.
Αντίθετα όμως, με ενδιαφέρει πάρα πολύ το γεγονός ότι η Microsoft ασχολήθηκε με το θέμα, γιατί θα σπρώξει τους κατασκευαστές hardware να αρχίσουν να βγάζουν σχετικό υλικό.
Μακάρι λοιπόν να βρει απήχηση αυτή η προσπάθειά της, μήπως και λόγω marketing καταφέρουμε μετά από μια δεκαετία να αγοράζουμε το σχετικό υλικό φτηνά, και ας το χρησιμοποιήσει ο καθένας με ό,τι λογισμικό τον βολεύει.