Α' φάση της πράξης «Ψηφιακή τάξη» (Η/Y για Α’ τάξη Γυμνασίου 2009-2010)

Ξεκίνησε από Wizard, 30 Ιουλ 2009, 03:19:51 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Wizard

Αντιγράφω από Alfavita (τα bold δικά μου):

"Αποφασίζουμε:
Την υλοποίηση της α’ φάσης της πράξης «ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗ» (που θα ενταχθεί και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση) από την εταιρεία Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. ως Δικαιούχο, σύμφωνα και με το άρθρο 32 του Ν.3614/2007. Η α’ φάση της πράξης αφορά στον εφοδιασμό με προσωπικούς φορητούς Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, του συνόλου των μαθητών της Α’ τάξης Γυμνασίου του ακαδημαϊκού έτους 2009 – 2010 και των εκπαιδευτικών που θα διδάξουν με τη χρήση Η/Υ,  ως πρώτο βήμα για την ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην καθημερινότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών στην τάξη, τόσο εντός του σχολείου, ως εργαλείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όσο και στο σπίτι, ως συνέχεια της μαθησιακής διαδικασίας και της εξοικείωσής τους με τις νέες τεχνολογίες.

Η α’ φάση αποτελεί μέρος ενός συνόλου ενεργειών που θα υλοποιηθούν από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με σκοπό την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, μέσα από τον εκσυγχρονισμό των αναλυτικών προγραμμάτων και την πλήρη αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η α’ φάση του έργου «Ψηφιακή Τάξη» θα υλοποιηθεί από την εταιρεία Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. σύμφωνα με σχετικό Οδηγό Υλοποίησης που θα εγκριθεί με ΚΥΑ των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας και Οικονομικών."

Κι εγώ ο αφελής ρωτάω: εμείς θα πάρουμε Η/Υ ή θα μας "ρίξουν" όπως με την πιστοποίηση στις Νέες Τεχνολογίες γιατί εμείς έχουμε κάνει "το πρώτο βήμα για την ενσωμάτωση Η/Υ στην εκπαιδευτική διαδικασία";  >:(
Επίσης, για άλλη μία φορά είναι στον "αέρα" ο ρόλος μας. Νομίζουν ότι θα ασχολούμαστε με τόσους ανθρώπους που δεν θα ξέρουν ούτε πώς ανοίγει το μηχάνημα;

ncode

Αμαααάν!! Και να σκεφτεί κανείς ότι μόλις πριν λίγες μέρες αγόρασα λάπτοπ με τα καθυστερημένα από τις επιμορφώσεις του 2006!  :'(

Επειδή όμως το CrossFire δεν καταλαβαίνει τίποτα από οικονομία ρεύματος, το ανεμιστηράκι αντικαθιστά επάξια το σεσουάρ της γυναίκας μου, η οποία πλέον, τηγανίζει και τα αυγά στο τροφοδοτικό! Έτσι, δε θα' χα καμιά αντίρρηση αν μου έδιναν ένα γλυκούλι και συμμαζεμένο notebook με την αρχή της νέας χρονιάς!

Κάτι μέσα μου 'μου λέει" όμως, ότι μάλλον δε θα μου δώσουν. Γιατί είμαι "πληροφορικός"...

Wizard

Χα! Εδώ είμαστε:

Ψηφιακή τάξη σε όλα τα Γυμνάσια

"Δύο τουλάχιστον μαθήματα θα διδάσκονται ,από  το επόμενο σχολικό έτος, και με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας, προβλέπει απόφαση του υπ. Παιδείας Αρη Σπηλιωτόπουλου, η οποία τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Ειδικότερα η απόφαση, την οποία κατ αποκλειστικότητα παρουσιάζει το esos.gr, ορίζει τα εξής:.

1. Κατά την πρώτη πειραματική εφαρμογή του ανωτέρω προγράμματος, που θα λειτουργήσει αρχικά στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου, θα διδάσκονται και με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή δυο (2) τουλάχιστον μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος από τα παρακάτω τέσσερα (4) που ορίστηκαν, με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν από πρόσφατη έρευνα του ΥΠ.Ε.Π.Θ. στην εκπαιδευτική κοινότητα, και τα οποία θεωρούνται ως εκπαιδευτικά προσφορότερα:

i. Γεωγραφία

ii. Ιστορία

iii. Βιολογία / Φυσικές Επιστήμες

iv. Μαθηματικά"

Τα υπόλοιπα στον παραπάνω σύνδεσμο.
Χωρίς προετοιμασία από τους συνάδελφους, χωρίς να έχουν δει τα λογισμικά, χωρίς... εμάς φυσικά!  >:D
ΚΑΛΟ, Ε;  ;D

Gnirut

e-school, ψηφιακή τάξη, νεστωρας-δβάση, καινούργιο VBI, εργαστήριο ΗΥ, μάθηματα, εφημερίες, εξωδιδακτικές εργασίες, γραμματειακή υποστήριξη, υποστήριξη των νέων υπολογιστών που θα μοιράσουν, και και και...

Βαστάτε τούρκοι τ'αρματα... προβλέπεται μεγάλο σόου στις συνεδριάσεις των καθηγητών φέτος.
Αλήθεια ψυχιατρική υποστήριξη στους ΠΕ19-20 έχει προβλέψει ο υπουργός έστω και για δύο ώρες εβδομαδιαίως;...

Wizard

Συνάδελφοι, εδώ πρέπει να προσέξουμε σε περίπτωση που ζητηθεί το εργαστήριο Η/Υ για τη διδασκαλία.

Μέχρι τώρα, δεν είμασταν τυπικά υποχρεωμένοι σε Γυμνάσια και Λύκεια να δεχόμαστε μαθήματα στο εργαστήριο, καθώς έπρεπε ο εκπαιδευτής να έχει πιστοποίηση στις Νέες Τεχνολογίες και το μάθημά του να απαιτεί χρήση Η/Υ (μόνο τα μαθήματα Πληροφορικής απαιτούν χρήση Η/Υ).

Τώρα, έρχεται η εγκύκλιος και καθιστά υποχρεωτική τη χρήση Η/Υ, πράγμα που σημαίνει ότι ο εκπαιδευτής θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το εργαστήριο.

Όμως, αν ζητάνε τη βοήθειά μας κατά τη διδασκαλία, θα πρέπει να έχει καταγραφεί στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, άρα συμπληρώνουμε ωράριο (ή υπερωρία).

Επίσης, η εγκύκλιος αναφέρει ότι αν ο εκπαιδευτής δεν είναι πιστοποιημένος στις Νέες Τεχνολογίες, μπορεί απλά να έχει γνώσεις Πληροφορικής και χρήσης Η/Υ. Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το εργαστήριο χωρίς την παρουσία του υπεύθυνου, καθώς ο κανονισμός του εργαστηρίου αναφέρεται σε εκπαιδευτές με πιστοποίηση Η/Υ από δράση του ΥΠΕΠΘ και όχι σε άλλο είδος πιστοποίησης.

Αναφέρω τμήματα από τον κανονισμό εργαστηρίου:

1. Εκπαιδευτές
Είναι εκπαιδευτικοί ή επιμορφωτές οι οποίοι καλούνται να διδάξουν εντός του Σ.Ε.Π.Ε.ΗΥ. μαθήματα Πληροφορικής ή μαθήματα και δραστηριότητες οι οποίες απαιτούν τη χρήση Η/Υ. οι εκπαιδευτές έχουν συνήθως ειδικότητα Πληροφορικής, ενώ οι μη ειδικότητας πληροφορικής πρέπει, είτε να είναι πιστοποιημένοι επιμορφωτές Τ.Π.Ε. (εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Επιμορφωτών της πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην Αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στην Εκπαίδευση»), είτε να έχουν πιστοποιημένες δεξιότητες στο πλαίσιο της πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην Αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στην Εκπαίδευση» ή σε άλλη δράση Τ.Π.Ε. του ΥΠ.Ε.Π.Θ. Όσο διαρκεί η εκπαιδευτική ή επιμορφωτική δραστηριότητα, ο εκπαιδευτής θεωρείται επιβλέπων του Σ.Ε.Π.Ε.ΗΥ.
......
Ο Υπεύθυνος Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.
Υπεύθυνος Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. αναλαμβάνει τις εξής υποχρεωτικές εργασίες:
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
• Παροχή υποστήριξης επί θεμάτων χρήσης Η/Υ σε εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων, του οικείου σχολείου. Συγκεκριμένα :
ο συνδράμει τον εκπαιδευτικό στην προετοιμασία διδασκαλίας,
ο συνδράμει τον εκπαιδευτικό κατά την διδασκαλία (συνδιδασκαλία). Η συνδιδασκαλία (με επιτελικό πάντα ρόλο του Υπεύθυνου Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.) πρέπει να έχει προηγουμένως καταγραφεί στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου.

Corwin

Αμπλαούμπλα, χαμός, καραγκιόζ μπερντέ κι άγιος ο θεός!

Το ελληνικό δαιμόνιο είναι στα πάνω του τελευταία βλέπω. Μπράβο, μπράβο να πάρει και κανένας συνάδελφος κανα netbook εκέι πέρα να λαδώσει το αντεράκι του.
Άντε καλά πάει το πράγμα, η ελληνική παιδεία βαδίζει με βήμα γοργό προς το ένδοξο ψηφιακό της μέλλον.

Όσο για τα ψιλοέμπόδια και τα κολλήματα, όλα λύνονται και μάλιστα πολύ πολύ απλά. Να για παράδειγμα με την προσθήκη ενός "δεν" πριν το "απαλλάσεται" στην εγκύκλιο που αναφέρεται στα καθήκοντα υπευθύνου ΣΕΠΕΗΥ λύθηκε το μέγα πρόβλημα του ποιος θα φάει (και επισήμως) την πάπάρα ενώ "οι άλλοι, οι μεγάλοι" θα ροκανίζουν το χρήμα της Ε.Ε. Καλοφάγωτο ρε μάγκες!

Απλά πράγματα, ελληνικά και αεριτζίδικα. Από την Τουρκοκρατία και δώθε έτσι δουλεύει το πράγμα και όλα είναι μια χαρά (τρομάρα μας)

Ποιος μας είπε ότι θέλει κανείς να αναβαθμιστεί η Πληροφορική, ο ρόλος μας σαν δάσκαλοι, το σχολείο ή η Παιδεία γενικότερα; Το θέμα είναι να κυκλοφορήσει χρήμα στην αγορά και να πουλήσουμε και μόστρα ότι κάτι κάνουμε.

Ειλικρινά συνάδελφοι έχω αηδιάσει τόσο με την αέναη επανάληψη του ίδιου σεναρίου ξανά και ξανά που νοιώθω πολύ ηλίθιος που δεν τα βρόντηξα όπως τόσοι και τόσοι συμφοιτητές μου να πάω στη .... Ζιμπάμπουε που εκεί τουλάχιστον δεν το παίζουν κι Ευρωπαίοι!!!

Τώρα στα γεράματα που να πάω και τι να κάνω; Μόνο ως λίπασμα μπορώ να εξαχθώ πλέον. Ευτυχώς τελευταία διαβάζω στωικούς και κάτι γίνεται. Πάντα εμείς οι έλληνες έχουμε ένα αποκούμπι στην αρχαία μας κληρονομιά τελικα.

Όχι παίζουμε.

ΥΓ Πάντως αυτό με την αλλαγή της εγκυκλίου είχε προβλεφθεί πριν από μερικούς μήνες εδώ μέσα στο φόρουμ από κάποιο συνάδελφο. Ρε μπας και παίρνουν ιδέες από αυτά που γράφουμε;

andreas_p


Wizard

Παράθεση από: andreas_p στις 14 Αυγ 2009, 11:43:02 ΜΜ
Στην πράξη αυτό το "δεν" θα το ακυρώσουμε.

Και έτσι πρέπει να γίνει! Τώρα και με τη... μοντέρνα τάξη, αφού θα ασχολούνται με τα λογισμικά και τους φορητούς τους, θα μπορούν να ασχολούνται και με τη... μοντέρνα γραμματειακή του σχολείου!!


Δηλαδή, αν σιγά-σιγά μπαίνουν όλο και περισσότερα μαθήματα στη χρήση Η/Υ και ο υπεύθυνος ΣΕΠΕΗΥ μπαίνει στο εργαστήριο για συνδιδασκαλία (γιατί σιγά μη χρησιμοποιούν τους φορητούς), ο υπεύθυνος θα είναι μόνο... υπεύθυνος, με καμία διδακτική ώρα;

Corwin

#8
Παράθεση από: andreas_p στις 14 Αυγ 2009, 11:43:02 ΜΜ
Στην πράξη αυτό το "δεν" θα το ακυρώσουμε.

  Το εύλογο ερώτημα είναι "πώς" θα το ακυρώσουμε στην πράξη από τη στιγμή που και με την "παλιά" εγκύκλιο πολλοί συνάδελφοι επωμίζονταν, ανεπίσημα ή όχι, τη γραμματειακή κλπ υποστήριξη του κάθε σχολείου (κακώς κατά την άποψη μου αλλά αυτό ήταν προσωπική επιλογή του καθενός).

Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση για το "πως" ή απλά είναι μια εύχή κι ελπίδα του κλάδου που στηρίζεται στις προσωπικές επιλογές και "μάχες" που θα δώσει ο καθένας μας στο σχολείο του;

Τα λέω αυτά γιατί η πράξη μέχρι τώρα έχει δείξει ότι στατιστικά η πλειοψηφία των ΣΕΠΕΗΥ είναι ήδη  φορτωμένη και με εξωδιδακτικές ασχολίες, άλλος λιγότερο κι άλλος πολύ πολύ περισσότερο. Τώρα που μπήκε και το μαγικό "δεν" τα πράγματα πιστεύω θα πάρουν εντελώς την κατηφόρα.

Πείτε με απαισιόδοξο αν θέλετε, και μακάρι να διαψευστώ, αλλά ειλικρινά δεν βλέπω τρόπο αντίδρασης στην διαμορφούμενη ζοφερή κατάσταση για τον κλάδο μας.

Θα ήθελα φυσικά να ακούσω, ρεαλιστικές, προτάσεις και να υπάρξει κι άλλη συζήτηση είτε μέσα στο φόρουμ είτε και μέσα από την ΠΕΚΑΠ.

andreas_p

Για το "πώς" :

Δεν πρόκειται να δώσω καμία μάχη για το χιλιαρικάκι.

(Η κουνιάδα μου φιλόλογος με πτυχίο 9,0 στα 4 έτη διορίστηκε στα 40 της με 1ο μισθό 960 !!! Και να θέλει να καταθέσει ψυχή τής την έχουν πάρει ...).

Σας το λέει ξεκάθαρα ένας ρομαντικός που στέρησε ώωωωωρες (απογεύματα και Σαββατοκύριακα) από τα παιδιά του γι 'αυτή τη ρημάδα την εκπαίδευση (στήσιμο εργαστηρίων, οπτικές ίνες, γραμματειακή υποστήριξη, δ-βάση, bocom, ΠΔΣ απόγευμα, αποτύπωση , εκπαιδευτικό λογισμικό, εξυπηρέτηση συναδέλφων δήθεν NO high tech ... κουράστηκα μόνο να τα γράφω.)  και τα στελέχη της εκπαίδευσης!

Πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι ΠΕ19.  Δεν είμαστε στελέχη εκπαίδευσης !!!
Με μείωση ωραρίου και επιδόματα (θέσης ευθύνης και ειδικής απασχόλησης !).

Εκτός ... και αν (προσωπική επιλογή) θέσει κάποιος  τον εαυτόν του σε θέση δουλική, θέση εξάρτησης. Καταλαβαίνετε τι εννοώ !!!

Ο ρόλος μας είναι καθαρά εκπαιδευτικός - παιδαγωγικός. 

Και όχι  technical support ....

Αντικείμενό μας :

1. Η διδασκαλία στην τάξη.

2. Η άρτια λειτουργία του εργαστηρίου Η/Υ (γι ' αυτό  πρέπει να τιμήσουμε τη μείωση του ωραρίου και να μην αφήσουμε τα εργαστήρια να ρημάξουν) και

3. Οι εφημερίες.

Για το 1.

Για να υπάρχει  διδασκαλία μέσα στην τάξη πρέπει να υπάρχει και αντικείμενο διδασκαλίας.

1.1. Για την ΑΕΠΠ.  οκ.  (Πρέπει να γίνει 3ωρο)

1.2 Για την ΤΕ.      ?    (Να αντικατασταθεί από ΑΕΠΠ επίπεδο 1.)

1.3. Για το επιλογής ?     Το μάθημα πρέπει να εξετάζεται και να μετρά στο ΜΟ. 

Για το 1.3. :

Εδώ υπάρχει πρόβλημα.  Πιστεύω ότι λιγοι συνάδελφοι έχουν τη θέληση και το σθένος να μην επιτρέψουν να γίνει το εργαστήριο internet cafe !!!!

Οι σύμβουλοι ΠΕ19, εδώ θα πρέπει να παίξουν καταλυτικό ρόλο.
Να πιέσουν, να έρθουν σε ρήξη και αν χρειαστεί να τα βροντήξουν !!!!
Εκτός και αν τους τρομάζει το .... back  στην τάξη, στο ωράριο, στην εφημερία, στην επιτήρηση, στη διόρθωση με το φτύσιμο της αμοιβής 1,59 € / τετράδιο τα τελευταία 10 χρόνια, στη στέρηση του παχυλού extra  επιδόματος.

Κύριοι σύμβουλοι για να μας εμπνέετε και για να σας υπολογίζουμε :  Κάντε κάτι, δείξτε ότι σας πονάει η ιστορία της πληροφορικής και νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

Υ.Γ.  Ό, τι κάνετε  :  ήρεμα, χωρίς φωνές , αντιδράσεις, κόντρες και υστερίες.
     

Ό,τι σας ζητείται και το οποίο το  θεωρείτε  παράλογο, ζητείστε έγγραφο ανάθεσης της συγκεκριμένης εργασίας(π.χ. καταχώριση στο πρακτικό, στη μεγάλη συνεδρίαση του συλλόγου που γίνεται κάθε Σεπτέμβρη).  Μην μπαίνετε σε διαδικασία αντιπαράθεσης.


Θα λέτε   :  Ναι κ. Δ/ντά, αλλά θα  ήθελα να μου το αναθέσετε εγγράφως.

Στη συνέχεια ενημερώστε την ΠΕΚΑΠ και την ΠΕ19 εκπ/κή κοινότητα.


Αν το τελευταίο το βρίσκετε ανεφάρμοστο, μπορούμε να προτείνουμε κάτι άλλο , παραπλήσιο, πιο ήπιο.



veni

Βενιέρης Γεώργιος
Καθηγητής Πληροφορικής
Πιλοτικό (R.I.P.)  Γυμνάσιο

za√‘ag

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!

Το laptop των 100$ αντικαταστάθηκε με "ΚΟΥΠΟΝΙ" 450€ !!! Οπως τα κουπόνια που παίρνουμε από τα super markets θα είναι ;;

Ζ ή τ ω !!!

Ο υπουργός τόνισε μάλιστα ότι αυτό το laptop ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ ... ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ !!! Τρομερή ανακάλυψη: Ο υπολογιστής δεν δουλεύει χωρίς προγράμματα. Δεν είπαν βέβαια τι προγράμματα θα είναι, ποιος θα τα βάλει στο laptop και φυσικά τόνισε επίσης τη δυσκολία που αντιμετώπισε η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει τα κονδύλια από το (Β)ΕΣΠΑ !!

Είπε επίσης ότι θα πάρουν το ΚΟΥΠΟΝΙ και οι καθηγητές που διδάσκουν στην Α' Γυμνασίου. Εμείς είμαστε τέτοιοι;;;

AVE MIZO-ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ....

Αλήθεια από που θα τα πάρουν τα laptops; Με τι προδιαγραφές θα είναι;

Ε, ρε λάτζα που μας περιμένει ...
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

Laertis

Το μεγαλείο της προχειρότητας και της δημιουργίας εντυπώσεων χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα ... 68 εκατομμύρια ευρώ για υπολογιστές χωρίς καμία δέσμευση και κανένα πλάνο για τη χρήση και την αξιοποίηση στην εκπαιδευτική πράξη.
Αναλογίζομαι πόσα χρήματα έχουν πεταχτεί κυριολεκτικά απο αυτά των κοινοτικών πλαισίων μόνο και μόνο για την επανεκλογή της εκάστοτε κυβέρνησης.
Ντρέπομαι που ζω σε αυτή τη χώρα . Αίσχος ...
Νικολακάκης Γιώργος
Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων
Καθηγητής Πληροφορικής
http://users.sch.gr/gnikola

evry


  Χμμμ, κάτι μου λέει ότι πολλοί καθηγητές θα θέλουν να πάρουν Α Γυμνασίου φέτος  ;)
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

pgrontas

Παράθεση από: Laertis στις 31 Αυγ 2009, 07:26:28 ΜΜ
Το μεγαλείο της προχειρότητας και της δημιουργίας εντυπώσεων χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα ... 68 εκατομμύρια ευρώ για υπολογιστές χωρίς καμία δέσμευση και κανένα πλάνο για τη χρήση και την αξιοποίηση στην εκπαιδευτική πράξη.
Αναλογίζομαι πόσα χρήματα έχουν πεταχτεί κυριολεκτικά απο αυτά των κοινοτικών πλαισίων μόνο και μόνο για την επανεκλογή της εκάστοτε κυβέρνησης.
Ντρέπομαι που ζω σε αυτή τη χώρα . Αίσχος ...
Όπως τα λες Γιώργο.
Μια ενδιαφέρουσα απορία που έχω είναι η εξής:. Αν αποφασίσουν μια μέρα όλοι οι μαθητές ενός τμήματος να φέρουν τα φορητά τους στην τάξη (αυτή με τα τούβλα όχι την ψηφιακή), σε ποιες πρίζες θα τα βάλουν;
Μάλλον επιδοτείται το παιχνίδι στο σπίτι (όχι απαραίτητα κακό)
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

Circle

Παράθεση από: zavag στις 31 Αυγ 2009, 04:00:03 ΜΜ
..
Είπε επίσης ότι θα πάρουν το ΚΟΥΠΟΝΙ και οι καθηγητές που διδάσκουν στην Α' Γυμνασίου. Εμείς είμαστε τέτοιοι;;;
..

Δεν γνωρίζω άλλη ειδικότητα εκπαιδευτικών με γνωστικό αντικείμενο που να αλλάζει, να εξελίσσεται  τόσο γρήγορα και με λειτουργικά έξοδα όπως εμείς.

Σκεφτείτε πόσα χρήματα έχετε δαπανήσει στους υπολογιστές που έχετε αγοράσει, αναβαθμίσει τόσα χρόνια. Πόσα χρήματα σε βιβλία, σε συνδέσεις ίντερνετ κτλ... (Πόσο σας έχουν κοστίσει εσάς; Εγώ με ένα πολύ πρόχειρο υπολογισμό για αγορά μηχανημάτων έχω διαθέσει περίπου 5000 με 6000 Ε ως τώρα)

Πότε θα είναι ο καιρός να επιδοτηθούμε κ εμείς για κάτι τόσο απαραίτητο για τη δουλειά μας;;;

pentsas

Συνάδελφοι, τα όργανα( 7. Τα όργανα και οι διαδικασίες...)  ξεκίνησαν να παίζουν(για μαντέψτε για ποιους).  :-$  :-$  :-$ .
Μιλάμε για φοβερό φαγοπότι. Ε ρε γλέντια που έχουμε να κάνουμε!!!
Θα τρώει η μάνα(τα λαμόγια) και του παιδιού (ΠΕ19-20) δε θα δίνει.
Συνάδελφοι πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ για να μην αιφνιδιαστούμε και πάλι.
Δεν αναλαμβάνουμε τίποτα εάν δεν είναι ξεκάθαρο ποιες θα είναι οι απολαβές μας γι' αυτό που πρόκειται  αναλάβουμε.






Ανακοινώθηκε κι επίσημα σήμερα απ τον υπ. Παιδείας Αρη Σπηλιωτόπουλο, η επιδότηση όλων των μαθητών της Α Γυμνασίου για να αγοράσουν μαθητικό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Οι μαθητές με ένα κουπόνι  (450 ευρώ), το οποίο θα τους χορηγεί το σχολείο θα προμηθεύονται τον υπολογιστή, ο οποίος θα είναι συγκεκριμένου τύπου .

Έτσι, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας στις 31 Οκτωβρίου, 126.000 μαθητές της Α’ Γυμνασίου θα διαθέτουν τον δικό τους προσωπικό μαθητικό ηλεκτρονικό υπολογιστή για χρήση και στο σχολείο και στο σπίτι. Ο υπολογιστής αυτός είναι κατάλληλος για μαθητές και θα περιλαμβάνει προεγκατεστημένα μαθήματα και βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ προβλέπει ελεγχόμενη πλοήγηση στο διαδίκτυο. Επιπλέον θα διανεμηθούν 5.000 διαδραστικοί πίνακες, οι οποίοι θα προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες στους μαθητές.
                                       Διδασκαλία
Τον υπολογιστή θα φέρουν μαζί τους στο σχολείο οι μαθητές για τη διδασκαλία δύο μαθημάτων τα οποία θα διδάσκονται και με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή .

Οι μαθητές θα διδάσκονται και με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή δύο από τα παρακάτω τέσσερα (4) που ορίστηκαν, με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν από πρόσφατη έρευνα του ΥΠ.Ε.Π.Θ. στην εκπαιδευτική κοινότητα, και τα οποία θεωρούνται ως εκπαιδευτικά προσφορότερα:

i. Γεωγραφία

ii. Ιστορία

iii. Βιολογία / Φυσικές Επιστήμες

iv. Μαθηματικά

2. Τα τμήματα της διδακτέας ύλης, η διδασκαλία των οποίων θα γίνεται με τη χρήση του ηλεκτρονικού

υπολογιστή, θα επιλέγονται από τους διδάσκοντες με κριτήριο την καταλληλότητα του συγκεκριμένου διδακτικού μέσου για την επίτευξη καλύτερου εκπαιδευτικού αποτελέσματος και σε ποσοστό μέχρι 30% του συνόλου της διδακτέας ύλης. Στα επόμενα σχολικά έτη ο αριθμός των μαθημάτων και του ποσοστού της διδακτέας ύλης είναι δυνατόν να αυξηθεί, εφόσον κριθεί σκόπιμο, μετά την αξιολόγηση του πρώτου έτους εφαρμογής της εν λόγω δράσης.

3. Το ΥΠ.Ε.Π.Θ. θα χορηγεί, κάθε χρόνο, αρχής γενομένης από το σχολικό έτος 2009−2010, ικανό αριθμό φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών στα Γυμνάσια όλης της χώρας πριν από την έναρξη του διδακτικού έτους, έτσι ώστε κάθε μαθητής της Α΄ τάξης του Δημόσιου Γυμνασίου να εξοπλίζεται με ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, τον οποίο θα χρησιμοποιεί και τα επόμενα δυο χρόνια στη σχολική αίθουσα και του οποίου την κατοχή θα διατηρεί και μετά την αποφοίτησή του.

Παράλληλα, θα διατίθεται και αριθμός φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, που θα χρησιμοποιούνται από τους εκπαιδευτικούς που θα διδάσκουν στην Α΄ Γυμνασίου.

4. Το διδακτικό υλικό που θα χρησιμοποιείται, θα είναι το ψηφιακό υλικό που έχει στη διάθεσή του το ΥΠ.Ε.Π.Θ. (εκπαιδευτικό λογισμικό, εφαρμογές λογισμικού, σενάρια, κ.λπ.) και το οποίο θα αναπροσαρμόζεται και θα εμπλουτίζεται όπου χρειάζεται.

5.. Οι εκπαιδευτικοί που θα διδάσκουν τα μαθήματα με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή θα είναι εκπαιδευτικοί της αντίστοιχης προς τα ανωτέρω μαθήματα ειδικότητας, που κατέχουν επιπλέον την πιστοποίηση του προγράμματος επιμόρφωσης Β΄ Επιπέδου εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση.

Ελλείψει των ανωτέρω εκπαιδευτικών, μπορούν να διδάσκουν τα μαθήματα και εκπαιδευτικοί που κατέχουν γνώση πληροφορικής και χειρισμού Η/Υ, όπως αυτή ορίζεται στις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 26 του π.δ. 50/2001 (ΦΕΚ 39 Α΄), όπως αυτή τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την παρ. 16 του άρθρου μόνο του π.δ. 347/2003 (ΦΕΚ 315 Α΄) και την παρ. 4 του άρθρου μόνο του π.δ. 44/2005 (ΦΕΚ 63 Α΄). Το εκπαιδευτικό προσωπικό που θα συμμετάσχει στη δράση θα προτείνεται, κατόπιν

εκδήλωσης ενδιαφέροντος των εκπαιδευτικών, από το Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας και θα εγκρίνεται από το Σύλλογο διδασκόντων και την οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

6.. Η χρηματοδότηση υλοποίησης του έργου θα ενταχθεί στο Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, [«Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς» (Ε.Σ.Π.Α.)], στο πλαίσιο σχεδιασμού του αναπτυξιακού προγράμματος περιόδου 2007−2013 για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων και δομών εκπαίδευσης.

7.. Τα όργανα και οι διαδικασίες συντονισμού και υλοποίησης του ως άνω προγράμματος και κάθε άλλη λεπτομέρεια, θα οριστούν με νεότερες αποφάσεις του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΠΗΓΗ: ESOS.GR, ρεπορτάζ του Σιακαβάρα Σωτήρη


pentsas

.
.
.
6.. Η χρηματοδότηση υλοποίησης του έργου θα ενταχθεί στο Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, [«Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς» (Ε.Σ.Π.Α.)], στο πλαίσιο σχεδιασμού του αναπτυξιακού προγράμματος περιόδου 2007−2013 για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων και δομών εκπαίδευσης.
.
.
.

Ρε παιδιά έχω βαρεθεί τα τελευταία  χρόνια να διαβάζω την παραπάνω παράγραφο.
Θ' θελα ν' ξερα αυτοί οι "Ευρωπαίοι" δεν τα χρειάζονται τα λεφτά τους και τα δίνουν σε μας.
Καλύτερη επένδυση θα ήταν αν τα μάζευαν και τα κάνανε κομπόστ. Έτσι τουλάχιστον θα γινόταν λίπασμα και θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν για να λιπαίνουν τα "μποτζάι" τους.
Πολύ περίεργο.
Για να είναι ηλίθιοι αποκλείεται.
Βρε μπας και είναι και αυτοί στο "κόλπο";

dim

Καλή χρονιά.  :)
Είμαι σε γυμνάσιο και σήμερα είπε η κ. Διευθύντρια πως εσύ κ. "........" θα αναλάβεις την ψηφιακή τάξη!
Η απάντηση μου ήταν όχι δεν μπορώ να την αναλάβω. Έχω πλήρες ωράριο 18 ώρες μάθημα + 3 ώρες εργαστήριο.
Δεν θα μπορέσω να την αναλάβω.
Διευθύντρια: και ποιός θα την αναλάβει?
Εγώ: Δεν ξέρω.
Διευθύντρια: Θα πάρω αμέσως τηλέφωνο τον προϊστάμενο! Ποιός θα την αναλάβει... εσύ θα την αναλάβεις...... και μπδιαμ ποιδβσξδ!!! κάτι έλεγε χαμηλόφωνα και σε άλλη γλώσσα!!
Τι κάνουμε? Τι κάνω?  :'(
.... Και τα email σήμερα φυσικά εγώ τα πήρα!!!

pentsas

dim, πρώτα απ'όλα ψυχραιμία και ψηλά το κεφάλι.
Ούτε μπορεί ούτε και έχει το δικαίωμα "η κ. Διευθύντρια" να αναθέσει κάτι σε κάποιον όταν αυτό το κάτι δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί νομοθετικά(εγκύκλιοι κλπ).
Ακόμα όμως και αν προσδιοριστεί, η ανάθεσή του είναι αρμοδιότητα του συλλόγου των καθηγητών και όχι του διευθυντή.
Ο διευθυντής απλά προεδρεύει του συλλόγου.
Αυτό που έχει να κάνει (κατά τη γνώμη μου) ο καθένας από μας που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα είναι να απευθύνεται στην ΠΕΚΑΠ ή στον/ην σύμβουλο και να απαιτεί την υποστήριξή τους.
Εγώ προσωπικά εάν δω ότι πιέζομαι υπερβολικά και δεν έχω τη στήριξη που πρέπει σκέφτομαι να παραιτηθώ από τα διδακτικά μου καθήκοντα.

za√‘ag

Παράθεση από: pentsas στις 01 Σεπ 2009, 02:40:07 ΜΜ
Συνάδελφοι, τα όργανα( 7. Τα όργανα και οι διαδικασίες...)  ξεκίνησαν να παίζουν(για μαντέψτε για ποιους).  :-$  :-$  :-$ .
Μιλάμε για φοβερό φαγοπότι. Ε ρε γλέντια που έχουμε να κάνουμε!!!
Θα τρώει η μάνα(τα λαμόγια) και του παιδιού (ΠΕ19-20) δε θα δίνει.
Συνάδελφοι πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ για να μην αιφνιδιαστούμε και πάλι.
Δεν αναλαμβάνουμε τίποτα εάν δεν είναι ξεκάθαρο ποιες θα είναι οι απολαβές μας γι' αυτό που πρόκειται  αναλάβουμε.

Δηλαδή ;;; ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ για τις "απολαβές";


Παράθεση
........
Οι μαθητές θα διδάσκονται και με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή δύο από τα παρακάτω τέσσερα (4) που ορίστηκαν, με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν από πρόσφατη έρευνα του ΥΠ.Ε.Π.Θ. στην εκπαιδευτική κοινότητα, και τα οποία θεωρούνται ως εκπαιδευτικά προσφορότερα:

i. Γεωγραφία

ii. Ιστορία

iii. Βιολογία / Φυσικές Επιστήμες

iv. Μαθηματικά

........
Παράλληλα, θα διατίθεται και αριθμός φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, που θα χρησιμοποιούνται από τους εκπαιδευτικούς που θα διδάσκουν στην Α΄ Γυμνασίου.


Το δικό μας μάθημα δεν είναι μέσα σ' αυτά ... οπότε ... πάπαλα :(

Παράθεση.........

5.. Οι εκπαιδευτικοί που θα διδάσκουν τα μαθήματα με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή θα είναι εκπαιδευτικοί της αντίστοιχης προς τα ανωτέρω μαθήματα ειδικότητας, που κατέχουν επιπλέον την πιστοποίηση του προγράμματος επιμόρφωσης Β΄ Επιπέδου εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση.

Ελλείψει των ανωτέρω εκπαιδευτικών, μπορούν να διδάσκουν τα μαθήματα και εκπαιδευτικοί που κατέχουν γνώση πληροφορικής και χειρισμού Η/Υ, όπως αυτή ορίζεται στις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 26 του π.δ. 50/2001 (ΦΕΚ 39 Α΄), όπως αυτή τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την παρ. 16 του άρθρου μόνο του π.δ. 347/2003 (ΦΕΚ 315 Α΄) και την παρ. 4 του άρθρου μόνο του π.δ. 44/2005 (ΦΕΚ 63 Α΄). Το εκπαιδευτικό προσωπικό που θα συμμετάσχει στη δράση θα προτείνεται, κατόπιν

εκδήλωσης ενδιαφέροντος των εκπαιδευτικών, από το Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας και θα εγκρίνεται από το Σύλλογο διδασκόντων και την οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Μπορούμε να το μεταφράσουμε ως: "συμπλήρωση ωραρίου" για μας ;; Λέω εγώ τώρα ...

Παράθεση

6.. Η χρηματοδότηση υλοποίησης του έργου θα ενταχθεί στο Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, [«Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς» (Ε.Σ.Π.Α.)], στο πλαίσιο σχεδιασμού του αναπτυξιακού προγράμματος περιόδου 2007−2013 για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων και δομών εκπαίδευσης.
7.. Τα όργανα και οι διαδικασίες συντονισμού και υλοποίησης του ως άνω προγράμματος και κάθε άλλη λεπτομέρεια, θα οριστούν με νεότερες αποφάσεις του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΠΗΓΗ: ESOS.GR, ρεπορτάζ του Σιακαβάρα Σωτήρη

Από τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ εμείς τι θα πάρουμε;;;
Εκτός βέβαια από τη Β_ΕΣΠΑ  που χρειαζόμαστε για να τρέχουμε από το ενα σχολείο στο άλλο για να συμπληρώνουμε ωράριο και να υλοποιήσουμε την Ψηφιακή τάξη !!
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

george79

φιλε dim όποιον και να πάρει δεν μπορεί να σου κάνει κανένας τίποτα. Η στυγνή αλήθεια είναι ότι στο δημόσιο μπορείς να κάνεις ότι θέλεις, να δουλεύεις όση ώρα θέλεις και να μην σου κάνει κανένας τίποτα.
Πάμε σε εμάς τους ευσυνείδητους δημοσίους υπαλλήλους. Η εγκύκλιος για τους υπεύθυνους εργαστηρίων αναφέρει ότι υποστηρίζουμε ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ το έργο των άλλων συναδέλφων και δεν το αναλαμβάνουμε εμείς. Επίσης οι συνάδελφοι που θα αναλάβουν να κάνουν αυτά απαραίτητα πρέπει να έχουν πιστοποίηση. Άρα ξέρουν από υπολογιστές και δεν χρειάζονται καμία βοήθεια.
Όσο για τις υπόλοιπες δουλειές του σχολείου, στην αρχή της χρονιάς θα γίνει σύλλογος όπου στον κάθε εκπαιδευτικό θα ανατεθούν κάποιες εργασίες. Δεν γίνεται ο πληροφορικός να παίρνει 10 εργασίες και κάποιοι άλλοι, μία η καμία. Θα πρέπει να υπάρχει ισοκαταμερισμός.
Όσο για την φράση "και ποιος θα το κάνει;" δεν μπορείς να επιλύεις εσύ όλα τα προβλήματα του σχολείου. Υπάρχει διευθυντής και άλλοι συνάδελφοι
Κάποια στιγμή πρέπει να αντιδράσουμε. Μας βρίσκουν νεόυς, μας ρίχνουν στο φιλότιμο και τελικά το έχουν παραφορτώσει το "γαϊδούρι"


pentsas

Πολύ απλά:
Σενάριο 1(το πιο πιθανό):
Το "αναλαμβάνουμε" μεν αλλά είμαστε "ανίκανοι" να το διαχειριστούμε.
Τι θα κάνει ο κάθε διευθυντής; Δεν θα ψάξει κάποιον "ικανό" να το κάνει;
Τους πληρώνουμε με το ίδιο νόμισμα.
Σενάριο 2(το πιο απίθανο):
Δεν διαπραγματεύομαι, απαιτώ. Και αν δε με καταλαβαίνουν ενεργοποιώ τους συνδικαλιστικούς φορείς, την ΠΕΚΑΠ, τους συμβούλους κλπ.

za√‘ag

Παράθεση από: pentsas στις 01 Σεπ 2009, 05:24:25 ΜΜ
Πολύ απλά:
Σενάριο 1(το πιο πιθανό):
Το "αναλαμβάνουμε" μεν αλλά είμαστε "ανίκανοι" να το διαχειριστούμε.
Τι θα κάνει ο κάθε διευθυντής; Δεν θα ψάξει κάποιον "ικανό" να το κάνει;
Τους πληρώνουμε με το ίδιο νόμισμα.
Σενάριο 2(το πιο απίθανο):
Δεν διαπραγματεύομαι, απαιτώ. Και αν δε με καταλαβαίνουν ενεργοποιώ τους συνδικαλιστικούς φορείς, την ΠΕΚΑΠ, τους συμβούλους κλπ.



Αλήθεια, μην παρεξηγηθώ, γιατί είναι απίθανο το 2ο σενάριο;;

Αυτοί που αναφέρεις ΠΕΚΑΠ, Συνδικαλιστές, Σχ. Σύμβουλοι ... ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ;;;;

Δεν είναι για να μας στηρίζουν;;; Εμείς είμαστε "μάχημοι" ... Δεν μπορούν να δώσουν λύσεις ;;;

Ας φροντίσουν να βρουν άτομα να στελεχώνουν τέτοιες χρηματοδοτούμενες μεταρρυθμίσεις

ή

ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ για το ΔΙΚΟ μας συμφέρον .....
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

pentsas

Φίλε μου zavag, δες στον παρακάτω σύνδεσμο και θα καταλάβεις.
Μόνο κάθισε πρώτα κάτω (αν δε κάθεσαι) γιατί υπάρχει κίνδυνος να γελάσεις μετα δακρύων http://pekap.blogspot.com/2009/08/blog-post_7397.html

za√‘ag

Είναι και αστείο αλλά και χρήσιμο .... (αν το δεις με την απαραίτητη κωδικοποίηση):

1. Όταν μας αναθέτουν μια επιπλέον εργασία ... θα φτερνιζόμαστε ΚΑΤΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.

2. Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, τότε σκουπίζουμε τη μύτη μας και τα χαρτομάνδηλα δεν θα τα πετάμε στο "σκυβαλοδοχείο" αλλά θα τα αφήνουμε στο πλησιέστερο γραφείο.

3. Όταν βήχουμε και είμαστε κοντά σε "κακόπιστο" συνάδελφο στρέφουμε το πρόσωπο μας ΚΑΤΑΠΑΝΩ ΤΟΥ

4. Στη συνεδρίαση κατανομής εργασιών εμφανιζόμαστε συνεχώς με χειρουργικού τύπου μάσκα για να αποφύγουμε τους "ρύπους"

Μπορεί να ερμηνευθεί κι αλλιώς αν χρησιμοποιήσουμε διαφορετικούς decoders  ;D


Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ .... ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

Καρκαμάνης Γεώργιος

Συνάδερφοι αναρωτιέμαι ώρες - ώρες, σε τι θα βοηθήσει η χορήγηση Laptop στα παιδιά, που μάλιστα θα πρέπει να τα διατηρούν μέχρι το τέλος του Γυμνασίου.
Με τα λεφτά αυτά μπορούσαν να εξοπλίζονταν ένα μεγάλο αριθμό εργαστηρίων και να στήσουν άλλα τόσα και στείλε να διδάξουν μέσα σε αυτά τα όποια μαθήματα επιθυμείς.


za√‘ag

Κακώς αναρωτιέσαι φίλε μου .... έχει σχεδιαστεί ποτέ κάτι με γνώμονα την λογική ; Μόνο φαμφάρες και προεκλογικά ταξίμια είναι .... Το σκεπτικό ήταν (δική μου εκτίμηση) να πάρουμε τα λεφτά και να δείξουμε ότι ανησυχούμε για την πρόοδο των νέων !!! Τώρα πού θα δουλεύουν 25 laptops ταυτόχρονα ( με τέτοιες αίθουσες με μια πρίζα για ρεύμα και ίσως καμία πρόσβαση στο διαδίκτυο ), ποιός θα τα "παρακολουθεί", τι θα διδάξει, πώς θα διδάξει ... αυτά είναι μικρολεπτομέρειες που δεν αφορούν τους καρεκλοκηνυγούς.
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

Νίκος Αδαμόπουλος

Παράθεση από: zavag στις 03 Σεπ 2009, 12:14:32 ΠΜ
...Τώρα πού θα δουλεύουν 25 laptops ταυτόχρονα ( με τέτοιες αίθουσες με μια πρίζα για ρεύμα και ίσως καμία πρόσβαση στο διαδίκτυο )...

Κάπου είδα στις προδιαγραφές διάρκεια λειτουργίας με τη χρήση της μπαταρίας >=5,5 ώρες (ξέρετε κανέναν τέτοιο φορητό;).  Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι έτσι θα είναι τα πράγματα, τότε εκτός από τις παρατηρήσεις του στυλ "Γιατί Γιώργο δεν έχεις ανοίξει το τετράδιό σου; Πάλι ξέχασες να το φέρεις;", θα ακούγονται πλέον και άλλες νέες παρατηρήσεις: "Γιατί Μαρία έκλεισε ο φορητός σου; Πάλι ξέχασες να τον φορτίσεις;"

Καρκαμάνης Γεώργιος

Στην προ εποχή laptop όταν ένας μαθητής δεν επιθυμούσε να παρακολουθεί(μάλλον βαριόταν) τον καθηγητή, σημείωνε, ζωγράφιζε, μιλούσε με τον διπλανό του και στην χειρότερη τον περιπτώσεων έστειλνε και κανένα SMS με το κινητό του.

Από φέτος τι νομίζεται ότι μπορεί να κάνει ένας αδιάφορος μαθητής έχοντας μπροστά του το laptop;

za√‘ag

Παράθεση από: Καρκαμάνης Γεώργιος στις 03 Σεπ 2009, 02:16:18 ΜΜ
Στην προ εποχή laptop όταν ένας μαθητής δεν επιθυμούσε να παρακολουθεί(μάλλον βαριόταν) τον καθηγητή, σημείωνε, ζωγράφιζε, μιλούσε με τον διπλανό του και στην χειρότερη τον περιπτώσεων έστειλνε και κανένα SMS με το κινητό του.

Από φέτος τι νομίζεται ότι μπορεί να κάνει ένας αδιάφορος μαθητής έχοντας μπροστά του το laptop;

Θεωρώ ότι έχει πολύ περισσότερες διεξόδους ...

Από την ζωγραφική μέχρι hi5, youtube, msn ... και chat μεταξύ τους. Μιλάω βέβαια για super σχολείο που οι αίθουσες διδασκαλίας έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Από την άλλη θα υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να "ελέγξουν" το τι κάνει ο κάθε μαθητής και αυτό είναι νομίζω το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αν θεωρήσουμε βέβαια ότι θα έχουν την ικανότητα να διδάξουν το αντικείμενό τους με υπολογιστή ( ;;!!;; )
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

P.Tsiotakis

Δεν περνάει κανένα νομοσχέδιο μέχρι τις εκλογές αφού η βουλή διαλύθηκε

za√‘ag

Παράθεση από: Τσιωτάκης Παναγιώτης στις 03 Σεπ 2009, 02:28:48 ΜΜ
Δεν περνάει κανένα νομοσχέδιο μέχρι τις εκλογές αφού η βουλή διαλύθηκε

Και καλό και κακό ( περισσότερο ) Οι "μεταρρυθμίσεις" ( !!;;!! ) ... θα καθυστερήσουν ή θα αλλάξουν πάλι μορφή ...

:)
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

P.Tsiotakis

και θα αλλάξουν και όνομα, θα λέγονται εκσυγχρονισμός ή τομές ή κάτι άλλο

P.Tsiotakis

Από την ημερομηνία της 1ης Οκτωβρίου οι γονείς των μαθητών της Α' γυμνασίου θα μπορούν να προμηθεύονται τους μαθητικούς υπολογιστές από τα καταστήματα της επιλογής τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διανομή των επιστολών και των κουπονιών απόκτησης υπολογιστών προς τους γονείς των μαθητών πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τα κατά τόπους γυμνάσια με την έναρξη των μαθημάτων εντός του Σεπτεμβρίου.

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών επισημάνθηκε ότι η δράση για τη "Ψηφιακή Τάξη" και τη διανομή των μαθητικών υπολογιστών σε 126.000 μαθητές της Α’ Γυμνασίου υλοποιείται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής κανονικά και χωρίς καμία μεταβολή σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο και το χρονικό προγραμματισμό της.

Διευκρινίζεται ότι οι μαθητικοί φορητοί υπολογιστές θα περιλαμβάνουν με ευθύνη των προμηθευτών προεγκατεστημένο το σύνολο του προβλεπόμενου εκπαιδευτικού λογισμικού (16 εκπαιδευτικοί τίτλοι) και των σχολικών βιβλίων για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.

Ο φορητός μαθητικός υπολογιστής αποτελεί τεχνολογικό εργαλείο άμεσης αξιοποίησης στην εκπαιδευτική διαδικασία είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι, χωρίς να απαιτείται καμία τεχνική ενέργεια από την πλευρά των γονέων ή των μαθητών. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση.


(με πληροφορίες από το ΑΠΕ)
http://www.news247.gr/a/4!100436

george79

Τα είδα και εγώ αυτά αλλά βλέπω ότι λέει "οι γονείς των μαθητών" θα παραλάβουν τα κουπόνια. Για τους καθηγητές δεν αναφέρει τίποτα. Ελπίζω να μην μας ξέχασαν

Corwin

Παράθεση από: george79 στις 04 Σεπ 2009, 06:13:39 ΜΜ
Τα είδα και εγώ αυτά αλλά βλέπω ότι λέει "οι γονείς των μαθητών" θα παραλάβουν τα κουπόνια. Για τους καθηγητές δεν αναφέρει τίποτα. Ελπίζω να μην μας ξέχασαν

Δηλαδή βρε παιδιά το όλο θέμα είναι να "αρπάξουμε" και μεις ένα netbook; Μην με παρεξηγήσετε δεν το παίζω "υπεράνω" αλλά μάλλον χάνουμε τη μπάλλα και μεις πλέον αν το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι αν θα πάρουμε και μεις το "κατιτί" μας.

Το ότι τα παιδιά θα "εκτεθούν" στη χρήση του υπολογιστή και του διαδικτύου και δεν θα τη διδαχτούν όπως θα έπρεπε, το ότι δεν υπάρχει κανενός είδους οργάνωση ούτε καν ενημέρωση για την περίφημη ψηφιακή τάξη, το ότι το μέτρο της "παροχής netbook" έτσι όπως υλοποιείται είναι αποσπασματικό, σκανδαλώδες και με απρόβλεπτες συνέπειες (πόσοι μαθητές θα πέσουν θύματα κλοπής  των netbook όταν τα κουβαλάνε στο σχολείο, το σκέφτηκε κανείς αυτό;) δε μας απασχολεί;

Προσωπικά δεν το θέλω το netbook τους, λίγο τσίπα θέλω αλλά που να τη βρούν;

sarakiniotis

... προσπαθω να καταλάβω πως θα μπορει ο καθηγητης να ελέγχει τι βλέπει στην οθόνη του laptop ο καθε μαθητης μες την τάξη.. π.χ θα εχει βάλει ενα usb stick - cosmote wind, και θα γραφει στο msn.
Εδω καλα καλα δεν τους ελέγχεις στο εργαστήριο που τους βλέπεις και με την πλάτη...

za√‘ag

Εγώ χρησιμοποιώ το Netop school στο εργαστήριο και μπορώ να τους κοντρολάρω άψογα. Έχω "κλείσει" hi5, youtube, games.com κλπ κατά την ώρα του μαθήματος οπότε δεν μπορούν να μπουν όπου θέλουν.
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

sarakiniotis

Παράθεση από: zavag στις 04 Σεπ 2009, 07:47:08 ΜΜ
Εγώ χρησιμοποιώ το Netop school στο εργαστήριο και μπορώ να τους κοντρολάρω άψογα. Έχω "κλείσει" hi5, youtube, games.com κλπ κατά την ώρα του μαθήματος οπότε δεν μπορούν να μπουν όπου θέλουν.
Στα pc του εργαστηριου και εγω εχω το netsupport school και κανω το ιδιο..Στην τάξη ομως?  η πως θα τον υποχρεωσεις τον μαθητη να στησει στο laptop το client κομματι του Netop ??

Corwin

Παράθεση από: sarakiniotis στις 04 Σεπ 2009, 08:12:41 ΜΜ
Παράθεση από: zavag στις 04 Σεπ 2009, 07:47:08 ΜΜ
Εγώ χρησιμοποιώ το Netop school στο εργαστήριο και μπορώ να τους κοντρολάρω άψογα. Έχω "κλείσει" hi5, youtube, games.com κλπ κατά την ώρα του μαθήματος οπότε δεν μπορούν να μπουν όπου θέλουν.
Στα pc του εργαστηριου και εγω εχω το netsupport school και κανω το ιδιο..Στην τάξη ομως?  η πως θα τον υποχρεωσεις τον μαθητη να στησει στο laptop το client κομματι του Netop ??
Μια....αφελής απορία: Τα Netop και Netsupport το Υπουργείο σας τα έδωσε ή είναι ολίγον clopyright?  ;)

sarakiniotis

Παράθεση από: Corwin στις 05 Σεπ 2009, 08:35:10 ΠΜ
Παράθεση από: sarakiniotis στις 04 Σεπ 2009, 08:12:41 ΜΜ
Παράθεση από: zavag στις 04 Σεπ 2009, 07:47:08 ΜΜ
Εγώ χρησιμοποιώ το Netop school στο εργαστήριο και μπορώ να τους κοντρολάρω άψογα. Έχω "κλείσει" hi5, youtube, games.com κλπ κατά την ώρα του μαθήματος οπότε δεν μπορούν να μπουν όπου θέλουν.
Στα pc του εργαστηριου και εγω εχω το netsupport school και κανω το ιδιο..Στην τάξη ομως?  η πως θα τον υποχρεωσεις τον μαθητη να στησει στο laptop το client κομματι του Netop ??
Μια....αφελής απορία: Τα Netop και Netsupport το Υπουργείο σας τα έδωσε ή είναι ολίγον clopyright?  ;)
οχι δεν τα εδωσε το Υπουργειο....

alkisg

Πάντως υπάρχουν και δωρεάν εργαλεία γι' αυτές τις δουλειές. Όχι μόνο για να είμαστε εντάξει με πρόστιμα κτλ, αλλά και για να μπορούμε πιο εύκολα να ανταλλάξουμε τεχνογνωσία - αφού π.χ. το clonezilla, το italc, το 7zip κτλ μπορούν όλοι να τα εγκαταστήσουν, ενώ τα αντίστοιχα εμπορικά τους μόνο όσοι έχουν τη σχετική ...διάθεση.


Για πρόγραμμα ελέγχου της οθόνης των μαθητών, broadcasting κτλ μπορεί να χρησιμοποιηθεί το italc. Έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Λάρισας, ενώ υπάρχει και ο σχετικός ελληνικός οδηγός εγκατάστασης σε .pdf. Περισσότερες πληροφορίες στο: http://dide.ilei.sch.gr/keplinet/tech/italc.php

Για έλεγχο ιστοσελίδων μπορεί να χρησιμοποιηθεί το squid σε λειτουργία transparent proxy - έτσι μάλιστα έχουμε και ταχύτερο internet λόγω caching, ενώ πιάνει και τα laptops των μαθητών εάν συνδεθούν μέσω wireless στο δίκτυο του σχολείου. Οδηγός εγκατάστασης εδώ: http://ts.sch.gr/ts/downloadsDetails.do?action=downloadsDetails&itemId=279035

Corwin

Παράθεση από: alkisg στις 05 Σεπ 2009, 10:53:34 ΠΜ

Για πρόγραμμα ελέγχου της οθόνης των μαθητών, broadcasting κτλ μπορεί να χρησιμοποιηθεί το italc. Έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Λάρισας, ενώ υπάρχει και ο σχετικός ελληνικός οδηγός εγκατάστασης σε .pdf. Περισσότερες πληροφορίες στο: http://dide.ilei.sch.gr/keplinet/tech/italc.php


Μπράβο συνάδελφε, πολύ χρήσιμη πληροφορία, να'σαι καλά!

P.Tsiotakis

Άλκη, όντως είναι πολύ σημαντικά αυτά που έδωσες... Ευχαριστούμε

bright

Δε γνωρίζω το περιεχόμενο των παρακάτω διατάξεων, μπορείτε να βοηθήσετε;

Ελλείψει των ανωτέρω εκπαιδευτικών, μπορούν να διδάσκουν τα μαθήματα και εκπαιδευτικοί που κατέχουν γνώση πληροφορικής και χειρισμού Η/Υ, όπως αυτή ορίζεται στις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 26 του π.δ. 50/2001 (ΦΕΚ 39 Α΄), όπως αυτή τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την παρ. 16 του άρθρου μόνο του π.δ. 347/2003 (ΦΕΚ 315 Α΄) και την παρ. 4 του άρθρου μόνο του π.δ. 44/2005 (ΦΕΚ 63 Α΄).

Wizard

Παράθεση από: bright στις 06 Σεπ 2009, 12:42:55 ΜΜ
Δε γνωρίζω το περιεχόμενο των παρακάτω διατάξεων, μπορείτε να βοηθήσετε;

Ελλείψει των ανωτέρω εκπαιδευτικών, μπορούν να διδάσκουν τα μαθήματα και εκπαιδευτικοί που κατέχουν γνώση πληροφορικής και χειρισμού Η/Υ, όπως αυτή ορίζεται στις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 26 του π.δ. 50/2001 (ΦΕΚ 39 Α΄), όπως αυτή τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την παρ. 16 του άρθρου μόνο του π.δ. 347/2003 (ΦΕΚ 315 Α΄) και την παρ. 4 του άρθρου μόνο του π.δ. 44/2005 (ΦΕΚ 63 Α΄).

Δες εδώ: http://www.forthnet.gr/templates/newsPosting.aspx?p=146194

bright

Είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε τους εκαπιδευτικούς να εντάξουν τα netbooks στη διδασκαλία τους; Ποιός νόμος το λέει. Κάποιοι έχουν ήδη κάνει τέτοια εισήγηση.

Corwin

Παράθεση από: bright στις 06 Σεπ 2009, 07:18:34 ΜΜ
Είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε τους εκαπιδευτικούς να εντάξουν τα netbooks στη διδασκαλία τους; Ποιός νόμος το λέει. Κάποιοι έχουν ήδη κάνει τέτοια εισήγηση.

Υποχρεωμένοι; Ποιος το λέει αυτό; Δεν είμαστε καλά! Πώς υποχρεωμένοι δηλαδή; Θα βγει νόμος ή εκγύκλιος δηλαδή που θα λέει ότι εγώ, σαν καθηγητής Πληροφορικής, θα ξέρω να πω στο Φυσικό ή στο Φιλόλογο πώς να κάνει το μάθημά του με netbook; Και που να ξέρω εγώ;

Τι είμαι; Ο φωτεινός παντογνώστης;

Αυτά είναι γελοία πράγματα, ακόμα και για το Ελλαδιστάν ελπίζω.

Μην πανικοβαλλόμαστε αδίκως... Απλά θα μοιραστούν τα netbooks και μετά.... πάπαλα. Αν τα χρησιμοποιήσει κάποιος στο μάθημά του αυτό θα είναι η εξαίρεση και θα οφείλεται στο προσωπικό φιλότιμο του συναδέλφου Φυσικού - Μαθηματικού - Φιλόλογου κλπ και όχι σε κάποιον κεντρικό (ας γελάσω) σχεδιασμό.

P.Tsiotakis


andreas_p

Καλησπέρα.

ΠΕ2 θέλει να φηφιοποιήσει κάποιες foto. (το γνωστό scan)

Είχε το θράσος και την απαίτηση να  εμπλακώ εξ ' ολοκλήρου με τη διαδικασία.

Συνάδελφοι απλά, ήρεμα και με χαμόγελο. Τα κλειδιά βρίσκονται στη γραμματεία. Ούτε καν έκανα τον κόπο να αφήσω τη δουλειά μου, τον καφέ μου, την ηρεμία μου  να ασχοληθώ.

Συνάδελφοι στο σχολείο μου υπάρχουν 45 που αρέσκονται με τη νέα τεχολογία αλλά χωρίς να κάνουν ούτε ένα click !!! Αν εγώ ασχολούμαι με την τρέλα του καθενός τότε θα αρχίζω να έχω εγώ μια ιδιαίτερη συμπεριφορά ...

Συνάδελφοι συνέλθετε και σταματήστε να τρέχετε άσκοπα.  Στο τέλος θα βρεθείτε σε θέση απολογίας.


Corwin

Παράθεση από: alkisg στις 05 Σεπ 2009, 10:53:34 ΠΜ
Πάντως υπάρχουν και δωρεάν εργαλεία γι' αυτές τις δουλειές. ....

Για πρόγραμμα ελέγχου της οθόνης των μαθητών, broadcasting κτλ μπορεί να χρησιμοποιηθεί το italc. Έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Λάρισας, ενώ υπάρχει και ο σχετικός ελληνικός οδηγός εγκατάστασης σε .pdf. Περισσότερες πληροφορίες στο: http://dide.ilei.sch.gr/keplinet/tech/italc.php


Συνάδελφε Άλκη, σε ευχαριστώ ακόμα μια φορά για την ενημέρωση σχετικά με το iTALC.
Το εγκατέστησα στο εργαστήριο (Windows server 2003 και clients με Windows XP) και φαίνεται να δουλεύει μια χαρά. Η εγκατάσταση δε, ήταν απολύτως απροβλημάτιστη.

Και πάλι ευχαριστώ.

Σπύρος Δουκάκης

Έκανα μία έρευνα για τα διατιθέμενα μηχανήματα στα τρια μεγαλύτερα μαγαζιά που θα πωλούν φορητούς μαθητικούς υπολογιστές και διαπίστωσα τα ακόλουθα:

1. Στα τρια μαγαζιά πωλούνται 14 διαφορετικά μηχανήματα με ποικιλία χρωμάτων, οπότε και φτάνουν στα 40. (Αυτό το pink πιστεύω ότι θα φορεθεί πολύ στα κορίτσια, ενώ το κόκκινο στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Όποιος βγάλει πράσινο θα βγάλει πολλά λεφτά επίσης...(δεν υπάρχει ακόμα)).

2. Τα 8 από τα 14 είναι ίδια και στα τρια μαγαζιά.

3. Τα μηχανήματα που δίνονται με το κουπόνι των 450 ευρώ πριν γίνουν μαθητικοί φορητοί υπολογιστές έχουν τιμές που κυμαίνονται από 299 ευρώ ως 385 ευρώ σύμφωνα με έρευνα που έκανα για το καθένα στο skroutz.gr.
Αυτό σημαίνει ότι χρεώνουν στη χειρότερη από 150 μέχρι 65 ευρώ το στικάκι των 4GB που δίνουν και έχει μέσα linux, openoffice, αντιικό, εκπαιδευτικό λογισμικό, το φίλτρο για το διαδίκτυο, τον acrobat και το msoffice. Προσοχή δεν είναι υποχρεωτικό να είναι εγκατεστημένα. Μπορεί να είναι στο στικάκι και αυτοματοποιημένα να τα εγκαθιστά αυτός που αγόρασε το μηχάνημα...

4. Τα μηχανήματα έρχοντα χωρίς ποντίκι. Ήθελα να ήξερα που έχουν μάθει οι μαθητές να χρησιμοποιούν touchpad...

5. Προσπαθώ να συγκεντρώσω όλα τα στοιχεία και θα τα αναρτήσω στο www.digi-classroom.gr, μαζί με τα χαρακτηριστικά των μηχανημάτων, ώστε να μπορεί ο καθένας να κάνει συγκρίσεις, προτού επιλέξει μηχάνημα.

6. Έγραψα και ένα μικρό άρθρο στο sdoukakis.wordpress.com

7. Θα προσπαθήσω να ενημερώσω τα πρωτάκια για όλα αυτά...

8. Και εμείς παραμένουμε ιδεολόγοι ακόμα...

ΣΔ




za√‘ag

Είδα κι εγώ στο e-shop αυτά τα "μαθητικά" laptops και μάλιστα έχει και φόρμα παραγγελίας. Η σύνθεση διαφέρει και μάλιστα αυτά που "λανσάρει" το e-shop (innovator) είδα ότι έχουν δίσκο 250gb και 2gb RAM αλλά έχουν χαμηλότερο επεξεργαστή από τα άλλα.

Άραγε ποιος μπορεί να τους ελέγξει για το τι πουλάνε με τιμή όλα 450€ ;;

ΥΓ Η ιστορία με τα χρώματα θα έχει πολύ πλάκα στην τάξη. Εμείς τι χρώματα θα προτιμήσουμε (αν φυσικά πάρουμε το κουπόνι) που με ρωτάει η σύζυγος αν θα πάρω να της το δίνω; Ε, ρε γέλιο :)
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

Corwin

Απ' όσο ξέρω πάντως συνάδελφε Zavag δεν προβλέπεται να πάρουν netbook οι καθηγητές Πληροφορικής, ούτε τώρα ούτε αργότερα.
Netbook θα πάρουν (σε δεύτερη φάση φαντάζομαι) όσοι συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων επιλέξουν ( και έχουν τα τυπικά προσόντα που τους δίνουν αυτή τη δυνατότητα βέβαια)  να το χρησιμοποιήσουν στο μάθημά τους, σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιευτεί πάντα.
Τα επιλεγμένα για το τρέχον σχολικό έτος μάθήματα, τα είδαμε όλοι νομίζω στο σχετικό έγγραφο του ΥΠΕΠΘ.

za√‘ag

Στην εγκύκλιο πάντως λέει ότι laptop δικαιούνται όσοι καθηγητές διδάσκουν στην Α' τάξη ... δεν λέει ΑΝ θα δηλώσουν ενδιαφέρον να διδάξουν με υπολογιστή.

Μήπως θα δηλώσει κανείς ενδιαφέρον να διδάξει με laptop;; Τσάμπα τα πήρανε τα παιδιά (κυριολεκτικά και μεταφορικά)

Εμείς παίρνουμε πιο καλό μισθό και μπορούμε κάθε 2-3 χρόνια να το παίρνουμε μόνοι μας το netbook/laptop ό,τι γουστάρουμε βρε αδελφέ !!

Αλλά ... μην ξεχνάμε ότι στο Ελλαδιστάν όλα γίνονται :)
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

Καρκαμάνης Γεώργιος

Διαβάζοντας την εγκύκλιο, δεν διαπίστωσα ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί που θα διδάξουν στην Α τάξη θα λάβουν laptop. Μάλιστα αναφέρει ότι θα διδαχτούν τουλάχιστον 2 μαθήματα από τα 4 που παρουσιάζονται στην εγκύκλιο και μήπως πάρουν laptop μονο αυτοί;

Νίκος Αδαμόπουλος

Πάντως στην ΚΥΑ http://pupilslaptop-portal.digitalaid.gr/Files/Κοινή_Υπουργική_Απόφαση_ΚΥΑ_.pdf - άρθρο 1 - λέει ότι θα το πάρουν οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν να διδάξουν τα μαθήματα...

Σπύρος Δουκάκης

Λοιπόν, μαζεύω τα θέματα που έχουν τεθεί:
1. Ο πληροφορικός δεν βρίσκεται μέσα στους εκπαιδευτικούς που θα πάρει Laptop... και καλά έχει ολόκληρο εργαστήριο δικό του.
2. Οι εκπαιδευτικοί που θα πάρουν laptop θα πρέπει να διδάσκουν στην α γυμνασίου, θα πρέπει να ανήκουν σε κάποια από τις ειδικότητες (Μαθηματικός, ΠΕ04 (φυσικός, βιολόγος, γεωγραφία) και ο/η διδάσκων/ουσα της ιστορίας). Αυτοί/ές πρέπει να έχουν περάσει Β φάση επιμόρφωσης ή ελλείψει αυτού του χαρακτηριστικού, μπορούν να διδάσκουν τα μαθήματα και εκπαιδευτικοί που κατέχουν γνώση πληροφορικής και χειρισμού Η/Υ, όπως αυτή ορίζεται στις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 26 του Π.Δ. 50/2001 (ΦΕΚ 39 Α΄), όπως αυτή τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την παρ. 16 του άρθρου μόνο του Π.Δ. 347/2003 (ΦΕΚ 315 Α΄) και την παρ. 4 του άρθρου μόνο του Π.Δ. 44/2005 (ΦΕΚ 63 Α΄). Το εκπαιδευτικό προσωπικό που θα συμμετάσχει στη δράση θα προτείνεται, κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος των εκπαιδευτικών, από το Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας και θα εγκρίνεται από το Σύλλογο διδασκόντων και την οικεία Διεύθυνση
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης !!
3. Έκανα την καταγραφή που σας είπα για τις τιμές. Διαθέσιμα στο www.digi-classroom.gr. Κατ εμέ είναι πρόκληση αυτό που συμβαίνει. Τουλάχιστον πρέπει να ενημερωθούν γονείς και μαθητές...

ΣΔ

spookype20

Πολύ ενδιαφέρον το θέμα με τις τιμές... Ευχαριστούμε!!!  ;)

Πάντως εμείς χθες παραλάβαμε τα κουπόνια στο σχολείο μας, χθες κάναμε ανακοίνωση για την διανομή τους και σήμερα μέχρι τις 13:00 είχαν έρθει ΟΛΟΙ οι γονείς να τα παραλάβουν...

Πάντως μεγάλο παιχνίδι θα "παιχτεί" και με τις προσφορές...

plaisio.gr "το μεγαλύτερο δώρο στην αγορά, ανακοινώνεται στις 30/9!"
http://www.plaisio.gr/promo.aspx?show=0909_studentn

e-shop.gr "...ο καθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεγάλα και σημαντικά συνοδευτικά δώρα..."
http://www.e-shop.gr/mathitiko.phtml

multirama "Τα Cool δώρα που θα κερδίσεις αμέσως"
http://www.multirama.gr/Mathitiko/home
http://www.multirama.gr/mathitiko/dwra
Teacher, Cinema, TV, Nexus, Pixel, Android, Shopaholic, Gadget, Urban Traveller, Migrate2UbuntuMate

za√‘ag

Παράθεση από: sdoukakis στις 23 Σεπ 2009, 03:17:33 ΠΜ
Λοιπόν, μαζεύω τα θέματα που έχουν τεθεί:
1. Ο πληροφορικός δεν βρίσκεται μέσα στους εκπαιδευτικούς που θα πάρει Laptop... και καλά έχει ολόκληρο εργαστήριο δικό του.
2. Οι εκπαιδευτικοί που θα πάρουν laptop θα πρέπει να διδάσκουν στην α γυμνασίου, θα πρέπει να ανήκουν σε κάποια από τις ειδικότητες (Μαθηματικός, ΠΕ04 (φυσικός, βιολόγος, γεωγραφία) και ο/η διδάσκων/ουσα της ιστορίας). Αυτοί/ές πρέπει να έχουν περάσει Β φάση επιμόρφωσης ή ελλείψει αυτού του χαρακτηριστικού, μπορούν να διδάσκουν τα μαθήματα και εκπαιδευτικοί που κατέχουν γνώση πληροφορικής και χειρισμού Η/Υ, όπως αυτή ορίζεται στις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 26 του Π.Δ. 50/2001 (ΦΕΚ 39 Α΄), όπως αυτή τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την παρ. 16 του άρθρου μόνο του Π.Δ. 347/2003 (ΦΕΚ 315 Α΄) και την παρ. 4 του άρθρου μόνο του Π.Δ. 44/2005 (ΦΕΚ 63 Α΄). Το εκπαιδευτικό προσωπικό που θα συμμετάσχει στη δράση θα προτείνεται, κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος των εκπαιδευτικών, από το Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας και θα εγκρίνεται από το Σύλλογο διδασκόντων και την οικεία Διεύθυνση
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης !!
3. Έκανα την καταγραφή που σας είπα για τις τιμές. Διαθέσιμα στο www.digi-classroom.gr. Κατ εμέ είναι πρόκληση αυτό που συμβαίνει. Τουλάχιστον πρέπει να ενημερωθούν γονείς και μαθητές...

ΣΔ

Έβαλα το post αυτό σε φόρουμ που μπαίνουν και αρκετοί μαθητές επειδή έκρινα σκόπιμο να τους ενημερώσω (δεν έβαλα φυσικά το όνομά σου, απλά έγραψα ως πηγή: Φόρουμ εκπαιδευτικών πληροφορικής) Ελπίζω να έπραξα καλά....
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

Νίκος Αδαμόπουλος

Παράθεση από: spookype20 στις 23 Σεπ 2009, 04:10:32 ΜΜ
... χθες κάναμε ανακοίνωση για την διανομή τους και σήμερα μέχρι τις 13:00 είχαν έρθει ΟΛΟΙ οι γονείς να τα παραλάβουν...

Όταν είναι για κάτι άλλο τότε οι γονείς δεν προλαβαίνουν, έχουν δουλειές, λείπουν, ...

za√‘ag

Παράθεση από: Νίκος Αδαμόπουλος στις 23 Σεπ 2009, 07:55:28 ΜΜ
Παράθεση από: spookype20 στις 23 Σεπ 2009, 04:10:32 ΜΜ
... χθες κάναμε ανακοίνωση για την διανομή τους και σήμερα μέχρι τις 13:00 είχαν έρθει ΟΛΟΙ οι γονείς να τα παραλάβουν...

Όταν είναι για κάτι άλλο τότε οι γονείς δεν προλαβαίνουν, έχουν δουλειές, λείπουν, ...

Δίκιο έχεις.... :)
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

Νίκος Αδαμόπουλος

"Προδημοσίευση" (!) από ένα κείμενό μας (το πράσινο απόσπασμα το πήραμε από κείμενο της ΠΕΚΑΠ) που θα συμπεριλάβουμε στο Ενημερωτικό Δελτίο του μήνα...:

---------------
Ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου «Φορητός Μαθητικός Ηλεκτρονικός Υπολογιστής» στο πλαίσιο της Δράσης «Ψηφιακή Τάξη» (http://pupilslaptop-portal.digitalaid.gr) (βλ. σχετικό θέμα στο Ε.Δ.). Βέβαια υπάρχουν κάποιες ανησυχίες σε σχέση με το ποιοι εκπαιδευτικοί θα επιλεγούν να διδάξουν αξιοποιώντας αυτούς τους υπολογιστές αφού αυτοί θα πρέπει να κατέχουν την πιστοποίηση του προγράμματος επιμόρφωσης Β’ επιπέδου στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Να σημειώσουμε ότι πολύ λίγοι εκπαιδευτικοί έχουν τέτοια πιστοποίηση αφού το σχετικό έργο παρόλο που σχεδιάστηκε από νωρίς, ωστόσο επιμόρφωσε συναδέλφους μόλις στην εκπνοή του 3ου ΚΠΣ. Η εναλλακτική λύση να επιλεγούν εκπαιδευτικοί που κατέχουν γενικές γνώσεις πληροφορικής και Η/Υ πιστεύουμε πως δεν θα οδηγήσει σε σωστά εκπαιδευτικά αποτελέσματα, αφού πιθανότατα δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις.

Μια άλλη παράμετρος που ενδεχομένως να μην έχει συζητηθεί αρκετά είναι ο ρόλος των γονέων. Θα έχουν δηλαδή οι γονείς τις γνώσεις και τη δυνατότητα να επιβλέπουν τον τρόπο χρήσης του φορητού υπολογιστή από τους μαθητές στο σπίτι; Ειδικά αφού αυτοί θα έχουν δυνατότητα για ασύρματη δικτύωση; Τα λογισμικά γονικού ελέγχου και ελεγχόμενης πλοήγησης στο διαδίκτυο που θα είναι εγκατεστημένα, θεωρούμε ότι πολύ γρήγορα θα παρακαμφτούν από τους μαθητές. Μήπως θα έπρεπε να προβλεφθεί σχετική επιμόρφωση και των γονέων, ανάλογα με το έργο «Γονείς.gr» που όμως αφορούσε σε γονείς με παιδιά που ήδη φοιτούσαν στο Γυμνάσιο πέρυσι;

Επίσης, πώς οι μαθητές θα μαθαίνουν τη χρήση του υπολογιστή τους; Θα θεωρείται ότι ξέρουν ήδη να τον χρησιμοποιούν; Πώς όμως; Έχουν όλα τα παιδιά μάθει από το Δημοτικό ή μήπως έχουν ήδη φροντίσει οι γονείς τους; Θα μάθουν τώρα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς; Από ποιόν όμως; Από τον εκπαιδευτικό που θα διδάσκει εκείνη τη στιγμή τη Γεωγραφία, την Ιστορία, τη Βιολογία ή τα Μαθηματικά; Είναι αυτό εφικτό; Ή μήπως στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής; Τότε όμως σίγουρα δεν αρκεί η 1 ώρα εβδομαδιαία που διδάσκεται το μάθημα αυτό στο Γυμνάσιο!

Οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής θα συμπεριληφθούν στους εκπαιδευτικούς που θα εφοδιαστούν από το ΥΠ.Ε.Π.Θ. με φορητό υπολογιστή, μιας και χρησιμοποιούν υπολογιστή και λογισμικό για τις ανάγκες της διδασκαλίας του αντικειμένου τους, όχι μόνο πιλοτικά ή αποσπασματικά ή για ένα τμήμα της ύλης του μαθήματός τους, αλλά για το σύνολο των ωρών διδασκαλίας τους, με οικονομικό κόστος που για χρόνια επωμίζονται οι ίδιοι; Ή μήπως θεωρείται ότι δεν θα εμπλακούν καθόλου στο έργο αυτό οπότε η επιδότηση δεν τους αφορά;  Να θυμίσουμε ότι ενώ όλες οι άλλες ειδικότητες εκπαιδευτικών έχουν επιδοτηθεί στο παρελθόν για αγορά υπολογιστή, μέσα από την επιμόρφωση και πιστοποίηση Α’ επιπέδου που πραγματοποιήθηκε από το 2000 έως την άνοιξη του 2009, ωστόσο ποτέ δεν προβλέφθηκε κάτι τέτοιο για τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής, παρά την καθοριστική συμβολή τους στην επιμόρφωση αυτή!

Σπύρος Δουκάκης

Νίκο ουσιαστικές οι παρατηρήσεις σου. Πάνω κάτω τα έχουμε συζητήσει. Όμως κάνω μία περιγραφή και για τους υπόλοιπους.

Όταν πήγαμε στο Πανεπιστήμιο το μόνο που μας διδάξανε ήταν το γνωστικό αντικείμενο. Θεωρητικά, λοιπόν, ξέρουμε πολύ καλά το γνωστικό αντικείμενο του κλάδου μας (Πληροφορική, Μαθηματικά, Ιστορία, Βιολογία κ.τ.λ.). Στη συνέχεια είτε με επιπλέον σπουδές, είτε μέσα στην τάξη, αποκτήσαμε παιδαγωγική κατάρτιση - επάρκεια.

Έτσι, έχουμε γνώσεις στο γνωστικό αντικείμενο που διδάσκουμε, γνώσεις και εμπειρίες στην παιδαγωγική της διδασκαλίας του γνωστικού αντικειμένου και σήμερα εμφανίζεται μία νέα γνώση. Η γνώση της αξιοποίησης των ψηφιακών εργαλείων (ή τεχνολογικών εργαλείων ή ΤΠΕ ή νέες τεχνολογίες...). Τη γνώση χρήσης των υπολογιστών οι περισσότεροι τη λάβαμε ξεχωριστά από τις προαναφερθείσες γνώσεις και χωρίς αρχικά να βλέπουμε κάποια σχέση που να συνδέει τη βάση της διδασκαλίας (γνωστικό αντικείμενο & παιδαγωγική) με τη γνώση της τεχνολογίας. Σήμερα όλο και περισσότερο εμφανίζεται η τεχνολογία ως μέρος των γνώσεων που πρέπει να έχει ο εκπαιδευτικός, αφού η τεχνολογία είναι παρούσα σε οποιαδήποτε εκπαιδευτικό συμβάν.

Συνεπώς, η γνώση του αντικειμένου αναφέρεται στην κατανόηση του αντικειμένου, τόσο για το τι είναι το αντικείμενο, όσο και γιατί είναι έτσι. Η παιδαγωγική γνώση σχετίζεται με τις στρατηγικές διδασκαλίας που μπορούν να εφαρμοστούν στα διάφορα αντικείμενα. Έρχεται, λοιπόν, ο συνδυασμός τους με την τεχνολογία και προκύπτει η γνώση της τεχνολογίας, της παιδαγωγικής και του γνωστικού αντικειμένου (TPCK), όπου αποτελεί το σύνδεσμο μεταξύ της χρήσης της τεχνολογίας ως αποδοτικού εργαλείου και της χρήσης της τεχνολογίας με μία διδακτική στρατηγική ως παιδαγωγικού εργαλείου.

Το ερώτημα είναι πόσοι και ποιοι εκπαιδευτικοί σε όλους τους κλάδους έχουν αυτή τη δυνατότητα. Να διατηρήσουν δηλαδή στις τάξεις το υψηλό επίπεδο του γνωστικού αντικειμένου, να αξιοποιήσουν τα ψηφιακά εργαλεία πολύτροπα και να εφαρμόζουν τις αρχές της παιδαγωγικής.

Άλλα ήθελα να γράψω και άλλα έγραψα.

Η αλήθεια είναι ότι έχω αγχωθεί (ως εκπαιδευτικός), αφού φοβάμαι μην συμβεί αυτό που συνέβη με τα κινητά... (που θεωρητικά τα έχουμε έξω από τα σχολεία).

Δυστυχώς είμαστε πίσω...

Σήμερα το Multirama πρόσφερε τα δώρα του ως αντίβαρο στις ακριβές τιμές που πωλούν τους ΦΜΥ. Ένα πολυμηχάνημα ή μια φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό... χωρίς να το λέει ξεκάθαρα ότι παίρνεις ένα από τα τρία. Μάλιστα η προσφορά δεν ισχύει για φορητά 11,1 ιντσών και άνω. Ταυτόχρονα δίνει οδηγίες πως θα συνδεθεί ο μαθητής στο Facebook, πώς θα μεταφέρει φωτογραφίες από το κινητό, πως θα έχει wifi σύνδεση... Πώς θα μάθει μαθηματικά όμως δεν έχει !!! Επίσης ενημερώνει τους μαθητές ότι:

Από το site του Multirama

ΠαράθεσηΚαλοί οι υπολογιστές στο σχολείο, καλά και τα μαθήματα, αλλά όπως και να το κάνουμε, είμαστε μόλις στο Γυμνάσιο! Χρειαζόμαστε σίγουρα λίγη χαλάρωση και ένα flash game, λίγο chatting, η ανταλλαγή εικόνων με τους κολλητούς μας ή ένα εντυπωσιακό wallpaper που θα αλλάζει τη μονοτονία του desktop μας, είναι ό,τι καλύτερο

και βέβαια πουλάει ποντίκια, σκληρούς, μνήμη, τσάντες, Laptopwear κ.α.

Αλήθεια εμείς μπορούμε να προλάβουμε την κατάσταση ή είναι ανεξέλεγκτη;

za√‘ag

Στο mail του σχολείου μας μάς ήρθε χτες ένα mail από την Ηλεκτρονική για "ενημέρωση" για τα laptops !!!

Μάλλον πρέπει να περιμένουμε κι άλλα τέτοια spams !!!
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

Circle

Ω, ναι! πολλά τέτοια σπαμ! Καθώς και διάφοροι που έξω από την πόρτα του σχολείου μοιράζουν διαφημιστικά φυλλάδια για τον συγκεκριμμένο υπολογιστή και κάθε παρεκλόμενο!

Corwin

#68
Παράθεση από: sdoukakis στις 25 Σεπ 2009, 12:56:52 ΠΜ

Αλήθεια εμείς μπορούμε να προλάβουμε την κατάσταση ή είναι ανεξέλεγκτη;

Η κατάσταση είναι όντως ανεξέλεγκτη γιατί έτσι μεθοδεύτηκε εξαρχής.

Ο στόχος ήταν α) να πάρουν τα φράγκα δυο τρεις επιχειρήσεις και
β) να πειστούν οι γονείς ( έστω όσοι δεν είναι υποψιασμένοι, και είναι πολλοί αυτοί) πως το κράτος προωθεί τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση.

Ειπώθηκε άλλωστε και στο περίφημο debate ότι "δώθηκαν κομπιούτερς στους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου".

  Πάντως η αντιδραση των εταιρειών δε μου κάνει εντύπωση, τη δουλειά τους κάνουνε, όπως ξέρουν κι έχουν συνηθίσει, τι περιμέναμε δηλαδή; Το κράτος να μοιράζει αφειδώς χρήμα και οι ιδιωτικές εταιρείες να μην ορμήξουν να το αρπάξουν;

Περιμένουμε από τον επιχειρηματία να καθοδηγήσει τα παιδιά στη σωστή χρήση του netbook, τη στιγμή που το ΥΠΕΠΘ χειρίζεται τα ευρωπαϊκά κονδύλια με τον πιο ασυνείδητο τρόπο;
  Βλέπε e-school, βλέπε δεκάδες άχρηστα πακέτα λογισμικού που αναγκάστηκαν συνάδελφοι να εγκαταστήσουν στα εργαστήρια για να "ξεστοκάρουν" οι εταιρείες και που χρησιμοποιήθηκαν από ελάχιστα έως και καθόλου, βλέπε τέλος και μαθητικό netbook.

Τι να πει κανείς; O tempora o mores.

Καρκαμάνης Γεώργιος

Ότι έγινε στο goneis.gr το ίδιο γίνεται και τώρα.

Αναρωτιέμαι αν αυτό το πρόγραμμα με την διανομή laptop θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο;

za√‘ag

Έτσι είπαν .... έχουμε και εκλογές .... όλα πρόχειρα σχεδιάζονται .... θα δείξει
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

Σπύρος Δουκάκης

Για τρία χρόνια θα υλοποιείται το πρόγραμμα με έναρξη το σχολικό έτος 2009-2010.

ΣΔ

nikos33

με τους καθηγητές τι γίνεται έχει αρχίσει η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα ??

Σπύρος Δουκάκης

Νομίζω ότι είναι αξιοσημείωτο...

και τα ΑΒ Βασιλόπουλος στο παιχνίδι...

Δωρεάν Netbook (lenovo s 10-2) στα πρωτάκια και δώρο ένα πολυμηχάνημα epson και 1500 πόντους ΑΒ Plus, δηλαδή επιταγή 45 ευρώ για να αγοράσετε πατάτες, κρεμμύδια, γάλα κ.τ.λ.

ΣΔ

Ζήτω η ψηφιακή τάξη...

spookype20

Παράθεση από: nikos33 στις 27 Σεπ 2009, 10:28:52 ΜΜ
με τους καθηγητές τι γίνεται έχει αρχίσει η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα ??

Σήμερα ήρθε εγκύκλιος του ΥΠΕΠΘ για τους καθηγητές. Ζητάει από τους διευθυντές των σχολείων να αναφέρουν τον αριθμό των καθηγητών που θα εφαρμόσουν την "ψηφιακή τάξη" σύμφωνα με την 88310/Γ/22-07-2009/ Y.A.
Καμία αναφορά στους καθηγητές πληροφορικής (... πριν ρωτήσετε!!!)
Teacher, Cinema, TV, Nexus, Pixel, Android, Shopaholic, Gadget, Urban Traveller, Migrate2UbuntuMate

nikos33

Προκειμένου να υλοποιηθεί η δράση «Ψηφιακή Τάξη» από το σχολικό έτος 2009-10,
σύμφωνα με την οποία θα διανεμηθούν φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε εκπαιδευτικούς δημόσιων, ημερήσιων και εσπερινών σχολείων (μόνιμους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους), οι οποίοι διδάσκουν τα μαθήματα που ορίζονται στην με αρ. πρ. 88310/Γ2/22-07-09 Υ.Α., παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε, έως και τις 29 Σεπτεμβρίου 2009, τον ακριβή αριθμό των εκπαιδευτικών, βάσει του Ωρολογίου Προγράμματος του σχολείου.


Παράθεση από: spookype20 στις 28 Σεπ 2009, 04:04:58 ΜΜ
Παράθεση από: nikos33 στις 27 Σεπ 2009, 10:28:52 ΜΜ
με τους καθηγητές τι γίνεται έχει αρχίσει η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα ??

Σήμερα ήρθε εγκύκλιος του ΥΠΕΠΘ για τους καθηγητές. Ζητάει από τους διευθυντές των σχολείων να αναφέρουν τον αριθμό των καθηγητών που θα εφαρμόσουν την "ψηφιακή τάξη" σύμφωνα με την 88310/Γ/22-07-2009/ Y.A.
Καμία αναφορά στους καθηγητές πληροφορικής (... πριν ρωτήσετε!!!)

Σπύρος Δουκάκης


Corwin

Η συμμετοχή των συναδέλφων εκπαιδευτικών, κρίνοντας από τα Γυμνάσια της περιοχής μου, είναι ...αθρόα. Κατά δεκάδες έσπευσαν οι συνάδελφοι, με προτροπή των διευθυντών τους βεβαίως βεβαίως, να δηλώσουν συμμετοχή στη δράση "Ψηφιακή τάξη" η οποία θα θέσει την Δημόσια Εκπαίδευση στην τροχιά των νέων τεχνολογιών αλλά και θα γεμίσει και το καλάθι της νοικοκυράς (βλέπε προσφορά Carefour: και netbook και 150 ευρώ δωροεπιταγή για τα ψώνια του μήνα).

Το αστείο, ή λυπηρό, στην όλη υπόθεση είναι ότι από τα 25 και πλέον ονόματα συναδέλφων που είδα να δηλώνουν συμμετοχή (από 4 διαφορετικά Γυμνάσια) ούτε ένας δεν έχει περάσει επιμόρφωση Β' κύκλου, ούτε ένας δεν πληροί τις προυποθέσεις των Π.Δ.. και μάλιστα επειδή τυχαίνει να ξέρω κάποιους και προσωπικά υπάρχουν και τέσσερεις - πέντε οι οποίοι εγγυημένα δεν ξέρουν ούτε από πού ανοίγει ο υπολογιστής.   ;D

Δε βαριέσαι, στη χώρα του περίπου τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι να πάρει και κανένας συνάδελφος το netbook του και να φανεί στα χαρτιά ότι τρέχει το πρόγραμμα.

Ζήτω το Έθνος!!

za√‘ag

Το χαρτί που ζητούσε να δηλώσει το σχολείο καθηγητές, αν το καταλάβαμε καλά, αναφέρεται στο πόσοι διδάσκουν στην Α' Γυμνασίου αυτά τα 4 αντικείμενα και όχι στο αν θα συμμετέχουν τελικά στο πρόγραμμα διδασκαλίας με netbook. Σωστά;
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

Καρκαμάνης Γεώργιος

Το χαρτί αναφέρεται σε αυτούς που θα διδάξουν την ψηφιακή τάξη στην Α Γυμνασίου.
Η επιμόρφωση Β επιπέδου των συναδέρφων δεν αποτελεί βασικό κριτήριο. Απλώς αν υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι τότε προτιμούνται αυτοί που έχουν περάσει την επιμόρφωση του Β επιπέδου.
Οι περισσότεροι που δήλωσαν ενδιαφέρον είναι αυτοί που έχουν πιστοποίηση στις βασικές δεξιότητες αλλά υπάρχουν και ορισμένοι που απλώς δήλωσαν ότι ξέρουν από υπολογιστές.
Βέβαια κανείς δεν ελέγχει αν αυτοί που δηλώνουν τις γνώσεις τους μπορούν και να τις αποδεικνύουν.

za√‘ag

#80
Παράθεση από: Καρκαμάνης Γεώργιος στις 29 Σεπ 2009, 05:37:41 ΜΜ
Το χαρτί αναφέρεται σε αυτούς που θα διδάξουν την ψηφιακή τάξη στην Α Γυμνασίου.
Η επιμόρφωση Β επιπέδου των συναδέρφων δεν αποτελεί βασικό κριτήριο. Απλώς αν υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι τότε προτιμούνται αυτοί που έχουν περάσει την επιμόρφωση του Β επιπέδου.
Οι περισσότεροι που δήλωσαν ενδιαφέρον είναι αυτοί που έχουν πιστοποίηση στις βασικές δεξιότητες αλλά υπάρχουν και ορισμένοι που απλώς δήλωσαν ότι ξέρουν από υπολογιστές.
Βέβαια κανείς δεν ελέγχει αν αυτοί που δηλώνουν τις γνώσεις τους μπορούν και να τις αποδεικνύουν.

Άλλα αντί άλλων στείλαμε δηλαδή....
Ούτε που το συζητήσανε το θέμα στο σύλλογο. Πολύ φοβάμαι ότι ο Δ/ντής μια με το e-schhol, μια με τα κουπόνια "διατελεί εν συγχύσει" όπως έλεγε και ο Χάρυ Κλυν κάποτε.... :)
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

Sonia_L

Καλησπέρα και καλή σχολική χρονιά

Για το θέμα των υπολογιστών για τους καθηγητές
Απ΄ότι καταλαβαμε οι 4 υπολογιστές θα ανήκουν στο σχολειό και θα τους χρησιμοποιούν οι καθηγητές που κανουν ψηφιακή τάξη, όχι όμως οτι ανήκουν προσωπικά σ΄αυτούς. Φανταστείτε ο ίδιος καθηγητής να κάνει ψηφιακή τάξη και του χρόνου, τι θα γίνει θα ξαναπάρει υπολογιστή;

Corwin

Διατάσσομεν να γίνουν ρουσφετίων καταχρήσεις,
να μη μείνει στα Tαμεία ούτε κάλπικος παράς,
παρά φύσιν υποσχέσεις, παρά φύσιν απαιτήσεις,
συνειδήσεων και ψήφων δημοσίας αγοράς.
Γεώργιος Σουρής

za√‘ag

Παράθεση από: Corwin στις 29 Σεπ 2009, 09:23:34 ΜΜ
Διατάσσομεν να γίνουν ρουσφετίων καταχρήσεις,
να μη μείνει στα Tαμεία ούτε κάλπικος παράς,
παρά φύσιν υποσχέσεις, παρά φύσιν απαιτήσεις,
συνειδήσεων και ψήφων δημοσίας αγοράς.
Γεώργιος Σουρής


Απίστευτος και .. επίκαιρος !!
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

Νίκος Αδαμόπουλος

Παράθεση από: Sonia_L στις 29 Σεπ 2009, 07:34:52 ΜΜ
Απ΄ότι καταλαβαμε οι 4 υπολογιστές θα ανήκουν στο σχολειό και θα τους χρησιμοποιούν οι καθηγητές που κανουν ψηφιακή τάξη, όχι όμως οτι ανήκουν προσωπικά σ΄αυτούς. Φανταστείτε ο ίδιος καθηγητής να κάνει ψηφιακή τάξη και του χρόνου, τι θα γίνει θα ξαναπάρει υπολογιστή;

Προφανώς δεν θα ξαναπάρει! Θα ξέρουν ποιοι έχουν ήδη πάρει... Από πού προκύπτει ότι θα ανήκουν στο σχολείο;

Σπύρος Δουκάκης

Σημερινό άρθρο από το Βήμα

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=290919&ct=16&dt=29/09/2009 για την κερδοσκοπία των εταιρειών...

Ως προς το ποιοι είναι δικαιιούχοι (σχολείο ή εκπαιδευτικοί), δείτε τα ακόλουθα:

1. Απόφαση υπουργού:

...Παράλληλα, θα διατίθεται και αριθμός φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, που θα χρησιμοποιούνται από τους εκπαιδευτικούς που θα διδάσκουν στην Α΄ Γυμνασίου.
νομίζω ότι δικαιούχοι είναι οι καθηγητές...

2. Κοινή υπουργική απόφαση:

...Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι:
Δ. Καθηγητές της ΔΕ που θα επιλεγούν από το ΥΠΕΠΘ να υλοποιήσουν τη διδασκαλία των μαθημάτων με τη χρήση Η/Υ...

Άντε να βγάλεις άκρη.

Συμπλήρωση:
όσον αφορά τους δικαιούχους, αυτοί υπογράφουν υπεύθυνση δήλωση ότι δεν έχουν λάβει άλλη επιχορήγηση για ΦΜΥ. Έτσι διασφαλίζεται ότι δεν θα επιχορηγηθούν εκ νεόυ. Είναι αντίστοιχο με τους μαθητές που θα μείνουν στην Α Γυμνασίου... Δεν θα επιχορηγηθούν ξανά...

ΣΔ


Σπύρος Δουκάκης

Αντιγραφή από το www.adslgr.com

Το υπουργείο παιδείας της Αυστραλίας (NSW Department of Education) έχει ξεκινήσει το σχεδιασμό για να διανείμει 240.000 netbook της Lenovo στους μαθητές της χώρας για τα επόμενα 4 χρόνια. Πρόκειται για μια τεράστια πρόκληση, τόσο οικονομικά όσο και τεχνικά.

Όπως λέει και ο υπεύθυνος για το σχεδιασμό, Stephen Wilson, το σχολείο της γειτονιάς είναι το πιο εχθρικό περιβάλλον για να ξεδιπλώσεις οποιαδήποτε υποδομή υπολογιστών.

Οι 240.000 φορητοί υπολογιστές θα διανεμηθούν στους μαθητές της Γ' Γυμνασίου καθώς και τους καθηγητές τους. Για να παραλάβουν τους υπολογιστές οι μαθητές και οι γονείς τους θα πρέπει να υπογράψουν μια δήλωση πως κατανοούν την υποχρέωσή τους να προσέχουν τα μηχανήματα και να τα χρησιμοποιούν σωστά.

Τα μηχανήματα είναι netbooks από την Lenovo με 2GB RAM και μπαταρία που μπορεί να κρατήσει το φορητό σε λειτουργία μέχρι 6 ώρες. Θα έρχονται με την Enterprise έκδοση των Windows 7, το Microsoft Office, την Adobe Creativity Suite CS4 (Photoshop Elements, Premier Elements, Acrobat Pro, Web Standard κα), το Apple iTunes καθώς και μαθητικό λογισμικό. Το κόστος κάθε φορητού, παρά το τόσο λογισμικό αλλά και το hardware, δεν ξεπερνά τα 500$.

Ας περάσουμε όμως στο πιο σημαντικό, τι κάνει δηλαδή το υπουργείο παιδείας της Αυστραλίας ώστε να προστατέψει την τόσο μεγάλου κόστους επένδυσή του.

Κάθε φορητός προστατεύεται από κωδικό και ειδικό λογισμικό ανίχνευσης στο BIOS. Χρησιμοποιείται το Active Directory των Windows και ειδικό λογισμικό διαχείρισης συνδέσεων δικτύου (Aruba's Airwave) ώστε να μην μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή αν δεν διαπιστευθεί πρώτα από τους servers του υπουργείου.

Σε περίπτωση που κάποιος φορητός κλαπεί ή πουληθεί το υπουργείο μπορεί να τον απενεργοποιήσει αυτόματα μόλις επιχειρήσει κάποιος να τον συνδέσει στο διαδίκτυο. Ακόμη και αν ο «κλέφτης» αλλάξει ή κάνει format στο σκληρό δίσκο δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το μηχάνημα.

Ειδικές ετικέτες RFID μέσα στο φορητό εξασφαλίζουν πως το κάθε μηχάνημα μπορεί να αναγνωριστεί επακριβώς και να βρεθεί σε ποιον μαθητή δόθηκε αρχικά ακόμη και αν βουτήξει μέσα στο νερό ώστε να μην υπάρχουν περιπτώσεις όπου κάποιος μαθητής χάλασε το δικό του netbook να το ανταλλάξει με ενός συμμαθητή του.

Επιπλέον το υπουργείο κάνει εκτενή χρήση των τεχνολογιών που περιλαμβάνουν τα Windows 7 ώστε να αποτραπεί η εγκατάσταση εφαρμογών χωρίς την έγκριση του υπουργείου αλλά και για να κάνει αυτόματη αναβάθμιση του λογισμικού ώστε να διορθώνονται τυχόν προβλήματα και να βελτιώνονται τα παρεχόμενα προγράμματα.

Για την προστασία από κακόβουλο λογισμικό και ιστοσελίδες υπάρχει το Forefront Antivirus της Microsoft ενώ ειδικοί proxy servers και το McAfee Smartfilter αναλαμβάνουν να φιλτράρουν το περιεχόμενο ώστε οι μαθητές να μην πέσουν σε ακατάλληλες ιστοσελίδες.

Όλα τα παραπάνω έχουν το επιπλέον πλεονέκτημα πως εξασφαλίζουν τη καλή λειτουργία των φορητών και μειώνουν την ανάγκη για τεχνική υποστήριξη που προκύπτει από κακόβουλο λογισμικό. Η τεχνική υποστήριξη 240.000 μηχανημάτων θα είχε σημαντικό κόστος.

Σχετικές πηγές:
http://www.techspot.com/news/36373-b...k-network.html
http://www.itnews.com.au/News/156528...k-network.aspx

Sonia_L

ΟΙ περισσοτεροι καθηγητες που θα κανουν ψηφιακη ταξη εχουν παρει πιστοποιηση απο την επιμορφωση Α επιπεδου. Τοτε πηραν και την επιδοτηση για αγορα υπολογιστη τωρα θα ξαναπαρουν υπολογιστη;;

Καλά για τους πληροφορικους δεν συζηταμε αυτοι δεν χρειαζονται υπολογιστη!!!!

george79

Έφτασε στο σχολείο μου η εγκύκλιος για τους υπολογιστές που θα πάρουν οι καθηγητές. Ούτε πιστοποίηση χρειάζεται να έχουν, ούτε τίποτα:

Απόσπασμα:

Σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 88310/Γ2/22-07-09 Απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα χορηγηθεί φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής στους εκπαιδευτικούς, Δημόσιων και Ιδιωτικών Γυμνασίων (Ημερήσιων και Εσπερινών), που διδάσκουν τα μαθήματα που εντάσσονται στην Πράξη «Ψηφιακή Τάξη» στην Α΄ Γυμνασίου, κατά το σχολικό έτος 2009-2010, και κατέχουν:
Α.  Πιστοποίηση του προγράμματος επιμόρφωσης Β΄ Επιπέδου, εκπαιδευτικών στη χρήση και αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην εκπαιδευτική διδακτική διαδικασία.
Β. Ελλείψει των ανωτέρω, πιστοποίηση του προγράμματος επιμόρφωσης Α΄ Επιπέδου, εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε βασικές δεξιότητες των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση.
Γ. Ελλείψει των ανωτέρω, γνώση πληροφορικής και χειρισμού Η/Υ, όπως αυτή ορίζεται στις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 26 του Π.Δ. 50/2001 (ΦΕΚ 39 Α΄), όπως αυτή τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την παρ. 16 του άρθρου μόνο του Π.Δ. 347/2003 (ΦΕΚ 315 Α΄) και την παρ. 4 του άρθρου μόνο του Π.Δ. 44/2005 (ΦΕΚ 63 Α΄).   
Δ. Ελλείψει των ανωτέρω, γνώση πληροφορικής και χειρισμού Η/Υ και στους οποίους ανατέθηκε η διδασκαλία των μαθημάτων της Πράξης «Ψηφιακή Τάξη» από το Διευθυντή του Γυμνασίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων.


nikos33

Παράθεση από: Sonia_L στις 30 Σεπ 2009, 10:01:40 ΜΜ
ΟΙ περισσοτεροι καθηγητες που θα κανουν ψηφιακη ταξη εχουν παρει πιστοποιηση απο την επιμορφωση Α επιπεδου. Τοτε πηραν και την επιδοτηση για αγορα υπολογιστη τωρα θα ξαναπαρουν υπολογιστη;;

Καλά για τους πληροφορικους δεν συζηταμε αυτοι δεν χρειαζονται υπολογιστη!!!!

σωστά τα λες, οι πληροφορικοί μπορούν να πάρουν χρήματα μόνο ως εργαζόμενοι σε επιμορφωτικά προγράμματα ενώ όλοι οι υπόλοιποι απλά την αράζουν και παρακολουθούν και παίρνουν όχι μόνο επιδοτήσεις αλλά και netbook.

φυσικά τώρα που είναι ν πάρουν υπολογιστή όλοι θα πάνε να δηλώσουν τα αξιόλογα προσόντα τους. απλά μόνο όταν γίνεται ανάθεση εργασιών το παίζουν μουγγοί !!

τα σχόλια δικά σας !

Corwin

Παράθεση από: george79 στις 01 Οκτ 2009, 02:01:42 ΜΜ
Έφτασε στο σχολείο μου η εγκύκλιος για τους υπολογιστές που θα πάρουν οι καθηγητές. Ούτε πιστοποίηση χρειάζεται να έχουν, ούτε τίποτα:

Και μετά απ' όλα αυτά (και 17 χρόνια πικρής εμπειρίας στη Δημόσια Εκπαίδευση) πώς μπορεί κάποιος να μην είναι κυνικός και πικρόχολος;   >:(

Σπύρος Δουκάκης

Έχω αναρτήσει την εγκύκλιο στο www.digi-classroom.gr

Το σημαντικό που συζητάγαμε:

Διευκρινίζεται ότι ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής που θα
χορηγηθεί στους εκπαιδευτικούς, Δημόσιων και Ιδιωτικών Γυμνασίων οι
οποίοι διδάσκουν τα μαθήματα που εντάσσονται στην Πράξη «Ψηφιακή Τάξη»
στην Α΄ Γυμνασίου, κατά το σχολικό έτος 2009-2010, θα παραμένει στην
κατοχή τους.

ΣΔ

Σπύρος Δουκάκης

Αντιγράφω από το www.adslgr.com

ΠαράθεσηΣήμερα το πρωί, πρώτη μέρα της προσφοράς, πέρασα από καρφούρ Ρέντη. Είχε μια τεράστια ουρά για τα μαθητικά laptop. Σχετικά τίμια προσφορά, μιας και αντί για "δώρα" έδιναν δωροεπιταγή διαφορετικής αξίας, ανάλογα το laptop, μέχρι 150 ευρώ. Μπορεί δηλαδή να πάρει κανείς όποιο θέλει και τα ρέστα απο το 450άρι μπύρες ή απορρυπαντικά, ακόμα και σεντόνια. Παλιά δεν λέγαμε τα ρέστα σε τσίχλες; Πέρασα και από Mediamarkt και Ηλεκτρονική, γιατί έψαχνα κάτι και δεν είδα αντίστοιχη κίνηση.

ΣΔ

stratosg

Όπως ξέρετε είμαστε η μοναδική ειδικότητα των ΕΠΑΛ που βάζουμε δεύτερο καθηγητή μετά τον 16ο μαθητή ενώ όλες οι άλλες ειδικότητες βάζουν δεύτερο καθηγητή μετά τον 12ο μαθητή.

Και τί σχέση έχει αυτό με την Ψηφιακή Τάξη θα μου πείτε. Ε λοιπόν έχει.

Θέλω να δώ κάτι φιλολόγους και φιλολόγες και κάτι φυσικομαθματικούδες και φυσικομαθηματικούλιδες που το στόμα τους έσταζε και στάζει χολή και ξύδι να κάνουν ζάφτι τα 30 μαθητούδια που πιθανόν να έχουν και 9 μήνες δώρο ADSM και θα ξεσκίζονται στο διαδίκτυο. Να δω πως θα παρακολουθούν τόσες οθόνες και μάλιστα καλά κρυμμένες αφού δεν μπορείς να δεις πίσω από το καπάκι.

Το ξέρω είμαι πολύ κακός και πολύ εκτός θέματος. Και ναι τότε θα είμαι εκεί και θα παραμονεύω και θα λέω. Εσύ έχεις νετμπουκ γιατί το άξιζες, το γνώριζες το κατείχες, εγώ δεν ξέρει τίποτα καρντιά μου.

Ουφ τα βγαλα τα φίδια μου από μεσα μου και ξαλάφρωσα.

A! και που είσαι sdoukakis ο καιρός γαρ εγγύς που θα γίνεις δεινόσαυρος.
Να φοβάσαι εκείνον που δεν έχει να χάσει τίποτα.

Corwin

Τελικά συνάδελφοι την είχα παρεξηγήσει αυτή την ιστορία με τα μαθητικά netbooks. Απ' ότι διαπίστωσα, τα πιτσιρίκια ήδη έχουν μπει στη διαδικασία της εμβάθυνσης στις νέες τεχνολογίες καθώς και στη διάδοση του τρόπου χρήσης τους.   :P

Συγκεκριμένα ήδη πολλά παιδιά έμαθαν να "κλέβουν ιντερνετ" από τις παρακείμενες πολυκατοικίες και να σερφάρουν στο facebook και το hi5, να χρησιμοποιούν αφειδώς το MSN αλλά και να κατεβάζουν "πικάντικα" βιντεάκια από το Διαδίκτυο. Οι "περπατημένοι" μπόμπιρες μάλιστα έσπευσαν να μηύσουν και τους αδαείς συμμαθητές τους στα "μυστικά" του κυβερνοχώρου.
  Εύγε λοιπόν στην απελθούσα πλέον ηγεσία του ΥΠΕΠΘ και στα τσιράκια τους που με τόση φροντίδα και οργάνωση υλοποίησαν την ψηφιακή τάξη. Ήδη η προσπάθειά τους άρχισε να παράγει καρπούς!!  ???

Μια δυο απορίες όμως...
Ο περίφημος γονικός έλεγχος στα μαθητικά netbooks δεν λειτουργεί "εξ' ορισμού" απ' ότι κατάλαβα, έτσι; Γιατί πώς μπορούν να μπαίνουν τα παιδιά σε όποιο site θέλουν και να κατεβάζουν τσόντες;

Υπάρχουν καταγγελίες ότι σε αρκετά  netbooks δεν είναι περασμένο το λογισμικό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και το flash memory που πήραν ήταν άδειο (κάποιοι δεν πήραν καν φλασάκι)

Εντάξει μωρέ θα μου πείτε, σιγά το πράγμα, εδώ πήρανε "ολόκληρο λαπτοπ" στις λεπτομέρειες θα κολλήσουμε τώρα; Αλλλά έτσι είμαστε εμείς οι έλληνες για όλα γκρινιάζουμε και παραπονιόμαστε. 

ΥΓ Και είμαστε ακόμα στην αρχή, τα χειρότερα έπονται.

Νίκος Αδαμόπουλος

Παράθεση από: Corwin στις 07 Οκτ 2009, 12:24:15 ΠΜ
...
Συγκεκριμένα ήδη πολλά παιδιά έμαθαν να "κλέβουν ιντερνετ" από τις παρακείμενες πολυκατοικίες και να σερφάρουν στο facebook και το hi5, να χρησιμοποιούν αφειδώς το MSN αλλά και να κατεβάζουν "πικάντικα" βιντεάκια από το Διαδίκτυο. Οι "περπατημένοι" μπόμπιρες μάλιστα έσπευσαν να μηύσουν και τους αδαείς συμμαθητές τους στα "μυστικά" του κυβερνοχώρου.
  Εύγε λοιπόν στην απελθούσα πλέον ηγεσία του ΥΠΕΠΘ και στα τσιράκια τους που με τόση φροντίδα και οργάνωση υλοποίησαν την ψηφιακή τάξη. Ήδη η προσπάθειά τους άρχισε να παράγει καρπούς!!  ???

Μια δυο απορίες όμως...
Ο περίφημος γονικός έλεγχος στα μαθητικά netbooks δεν λειτουργεί "εξ' ορισμού" απ' ότι κατάλαβα, έτσι; Γιατί πώς μπορούν να μπαίνουν τα παιδιά σε όποιο site θέλουν και να κατεβάζουν τσόντες;
...

Αυτά ήταν προφανές ότι θα γίνονταν:
https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=2113.msg17484#msg17484

Θα δεις τα παιδιά θα έρχονται κάθε πρωί στο σχολείο με κόκκινα τα μάτια από το ξενύχτι...

pgrontas

Μιλάμε για την απόλυτη σπατάλη...
Στο Γυμνάσιο με το οποίο συστεγαζόμαστε, οι μπόμπιρες σε όλα τα διαλείμματα σήμερα ήταν με τα netbook στο προάυλιο και τα USB για Internet.
Τα βλέπω τα netbook σε καμιά βδομάδα με σπασμένες οθόνες...
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

VAIOS

Τι σχέση έχουμε εμείς με την ψηφιακή  τάξη?
Ρωτώ γιατί σήμερα ο φυσικός μου έστειλε μαθητή για να του φτιάξω το netbook που δεν μπούταρε. Φυσικά είπα στον μαθητή να απευθυνθεί στην εταιρεία που το αγόρασε.
Μήπως έχουμε αναλάβει την τεχνική υποστήριξη και το γνωρίζω?

Laertis

Η "ψηφιακή τάξη" είναι κάτι σαν το εφηβικό σεξ, όλοι μιλάνε γι'αυτό αλλά κανένας δεν ξέρει πως είναι  :)

Και προφανώς οι συνάδελφοι Φυσικοί και λοιπών ειδηκοτήτων που θα πάρουν και δικά τους netbook θα απευθύνονται σε εμάς, καθώς  νομίζουν ότι είμαστε τα παιδιά για όλες τις δουλειές ....
Πολύ καλά απάντησες και αυτό θα πρέπει να κάνει ο καθένας μας. Αυτό μας έλειπε να ασχοληθούμε και με τις καταστροφές των μπόμπιρων.
Νικολακάκης Γιώργος
Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων
Καθηγητής Πληροφορικής
http://users.sch.gr/gnikola

za√‘ag

#99

    Είδα μια διανομή linux για χρήση από τα μαθητικά netbooks και σκέφτηκα να βάλω εδώ το link. Ελπίζω να μην θεωρηθεί διαφήμιση ... το έβαλα μόνο για ενημέρωση. Θα το κατεβάσω για δοκιμή μιας και είναι και live_dvd χωρίς να απαιτεί εγκατάσταση.
__________________________________________________________________

  • Το Σχολίνουξsxolinux) είναι ένα ελεύθερο και δωρεάν λειτουργικό σύστημα Λίνουξ για μαθητές Γυμνασίου. Αποτελείται ως επί το πλείστον από ελεύθερο λογισμικό και βασίζεται στο Ubuntu Linux το οποίο τροποποιούμε (με μια διαδικασία που λέγεται remastering) με έξτρα πακέτα λογισμικού, για τις ανάγκες των μαθητών, αλλά και διαφορετικό γραφικό θέμα, εικονίδια και φυσικά λογότυπα, που να ταιριάζουν στο «κοινό» της διανομής.

  • Το Σχολίνουξ είναι ένα Live DVD με δυνατότητα εγκατάστασης. Αυτό σημαίνει ότι το Σχολίνουξ τρέχει «ζωντανά» μέσα από ένα δισκάκι DVD, χωρίς να χρειάζεται άμεσα να το εγκαταστήσετε στο σκληρό δίσκο σας. Αν σας αρέσει και θέλετε να εκμεταλευθείτε όλες τις δυνατότητές του, τότε μπορείτε να το εγκαταστήσετε με μια πολύ απλή και αυτοματοποιημένη διαδικασία.

Το Σχολίνουξ, λόγω της φύσης του, δηλαδή της ύπαρξης δικαιωμάτων στους χρήστες, της διαφορετικής διαχείρισης λογισμικού, των ελεύθερων εκπαιδευτικών εφαρμογών και, κυριότερα, του συνεργατικού μοντέλου ανάπτυξης, είναι ιδανικό για μαθητές, επειδή συνδυάζει:

  • ασφάλεια, δηλαδή απαλλαγή από ιούς και κακόβουλο λογισμικό,

  • σωστή αξιοποίηση των δυνατοτήτων του υπολογιστή,

  • εκμάθηση ενός διαφορετικού μοντέλου οικοδόμησης της γνώσης (εποικοδομητικού-συνεργατικού), πράγμα που δεν μπορεί να υπάρχει στα ιδιόκτητα λειτουργικά συστήματα (βλέπε Windows).

  • μηδενικό κόστος. Για το Sxolinux δεν πληρώνετε τίποτα.

Το link για το sxolinux είναι
ΕΔΩ
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

Corwin

#100
Παράθεση από: zavag στις 07 Οκτ 2009, 06:05:44 ΜΜ

    Είδα μια διανομή linux για χρήση από τα μαθητικά netbooks .....
Πολύ ενδιαφέρον συνάδελφε. Όπου αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι σε τούτη τη χώρα υπάρχουν άνθρωποι με γνώσεις, όρεξη και μεράκι που θέλουν να προσφέρουν δίχως ανταλλάγματα.

Το κακό είναι ότι λόγω ...της γνωστής κατάστασης (μην τα ξαναλέμε) οι περισσότερες από αυτές τις προσπάθειες δεν έχουν την απήχηση που τους αξίζει.

Είναι περίεργο που με όλα αυτά που συμβαίνουν νιώθω ώρες ώρες μια ανήμπορη λύσσα να με κυριεύει ολοκληρωτικά; Ε, είναι;[/list]

Corwin


angeliki

Καλησπέρα συνάδελφοι...
εσείς τι λέτε; να κρατάνε τα παιδιά τα netbook στο μάθημα της Πληροφορικής ή να συνεχίσουμε το μάθημα στο εργαστήριο της Πληροφορικής;

za√‘ag

Προφανώς το μάθημα με τους υπολογιστές του εργαστηρίου!!

Τα netbooks δόθηκαν για άλλο σκοπό ... δεν ανακατεύονται με το δικό μας μάθημα.
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

Νίκος Αδαμόπουλος

Παράθεση από: angeliki στις 07 Οκτ 2009, 07:50:33 ΜΜ
Καλησπέρα συνάδελφοι...
εσείς τι λέτε; να κρατάνε τα παιδιά τα netbook στο μάθημα της Πληροφορικής ή να συνεχίσουμε το μάθημα στο εργαστήριο της Πληροφορικής;

Αυτό θα οδηγήσει στο να γίνεται service των μηχανημάτων την ώρα του μαθήματος της Πληροφορικής! Αφού η Πληροφορική δεν εντάσσεται στα 4 μαθήματα που επιλέχθηκαν, και κατά συνέπεια οι Πληροφορικοί δεν δικαιούνται δωρεάν netbook  ;), τότε γιατί να υπάρχει εμπλοκή με τα netbooks;

Νίκος Αδαμόπουλος

Παράθεση από: VAIOS στις 07 Οκτ 2009, 04:29:15 ΜΜ
Τι σχέση έχουμε εμείς με την ψηφιακή  τάξη?
Ρωτώ γιατί σήμερα ο φυσικός μου έστειλε μαθητή για να του φτιάξω το netbook που δεν μπούταρε. Φυσικά είπα στον μαθητή να απευθυνθεί στην εταιρεία που το αγόρασε.
Μήπως έχουμε αναλάβει την τεχνική υποστήριξη και το γνωρίζω?

Χα! Και είμαστε ακόμα στην αρχή!
Ήθελα να ήξερα οι ίδιες οι εταιρείες μέχρι πού και πότε θα παρέχουν την 3ετή εγγύηση. Αν δηλαδή ένας μαθητής συστηματικά κάθε τρεις και δύο κάνει μπάχαλο τον φορητό του η εταιρεία θα κάθεται και θα αποκαθιστά τα προβλήματα; Ή μήπως ο προμηθευτής θα επικαλείται υπαιτιότητα του χρήστη επειδή τον χρησιμοποίησε για άλλους σκοπούς ή/και με μη προβλεπόμενο τρόπο, και θα κόβει την εγγύηση; Και μετά θα είναι υποχρεωμένος ο καημένος ο γονιός, στην αρχή κάθε χρονιάς, μαζί με τα τετράδια και τα βιβλία, να υπολογίζει και τα έξοδα ενός καινούργιου netbook!

Καρκαμάνης Γεώργιος

Παράθεση από: Laertis στις 07 Οκτ 2009, 04:39:00 ΜΜ
Η "ψηφιακή τάξη" είναι κάτι σαν το εφηβικό σεξ, όλοι μιλάνε γι'αυτό αλλά κανένας δεν ξέρει πως είναι  :)
Μου αρέσει όπως το έθεσες..........
ΠαράθεσηΧα! Και είμαστε ακόμα στην αρχή!
Ήθελα να ήξερα οι ίδιες οι εταιρείες μέχρι πού και πότε θα παρέχουν την 3ετή εγγύηση. Αν δηλαδή ένας μαθητής συστηματικά κάθε τρεις και δύο κάνει μπάχαλο τον φορητό του η εταιρεία θα κάθεται και θα αποκαθιστά τα προβλήματα; Ή μήπως ο προμηθευτής θα επικαλείται υπαιτιότητα του χρήστη επειδή τον χρησιμοποίησε για άλλους σκοπούς ή/και με μη προβλεπόμενο τρόπο, και θα κόβει την εγγύηση; Και μετά θα είναι υποχρεωμένος ο καημένος ο γονιός, στην αρχή κάθε χρονιάς, μαζί με τα τετράδια και τα βιβλία, να υπολογίζει και τα έξοδα ενός καινούργιου netbook!
όλα είναι πιθανά

Θέλω να ρωτήσω και το εξής: οι συνάδερφοι εκπαιδευτικοί που θα πάρουν τους φορητούς, θα επιλέξουν από τα ίδια μοντέλα που είναι για τους μαθητές ή από άλλα;

za√‘ag

«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

Corwin

Προσωπική εμπειρία από το "μαθητικό" netbook του παιδιού του γείτονα (το πήραν από το ΠΛΑΙΣΙΟ) που μου το έφερε να το δω και να τους προσανατολίσω στη χρήση του:

1. ΔΕΝ είχε περασμένο το Linux

2. ΔΕΝ είχε το λογισμικό του ΥΠΕΠΘ - υποτίθεται θα τους το δώσουν "αργότερα" σε φλασάκι γιατί "είχε τελειώσει".

3. ΔΕΝ υπήρχε το Open office ούτε στα Windows - υπήρχε μια δοκιμαστική έκδοση 60 ημερών του Microsoft Office 2007

4. ΔΕΝ ήταν ρυθμισμένο το parental control ώστε να κόβει τα επικίνδυνα - ακατάλληλα sites.

5. Τέλος ΔΕΝ είχε το αυτοκόλλητο "ΕΣΠΑ" που ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ έπρεπε να υπάρχει σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο.

Με λίγα λόγια είναι ένα συμβατικό netbook από αυτά που μπορεί ο καθένας να αγοράσει κι όχι "μαθητικό" netbook.

Μήπως συνάδελφοι πρέπει σαν κλάδος να προβούμε σε κάποιου είδους καταγγελία για το όργιο των παρανομιών που γίνονται από τους ιδιώτες στα χέρια των οποίων το κράτος παρέδωσε τα παιδιά μας;

Ξέρω οτι δεν εμπλεκόμαστε επίσημα με την "Ψηφιακή τάξη" από την άλλη όμως έχω την αίσθηση ότι είμαστε οι μόνοι που έχουν συνείδηση του τι γίνεται και λόγω γνώσεων και λόγω θέσης, μιας και είμαστε Πληροφορικάριοι και μαχόμενοι εκπαιδευτικοί και βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι και μπορούμε να τα κρίνουμε.

Κάποιος θα έπρεπε να μιλήσει στους αρμόδιους για το Rexona τώρα αν μας ακούσουν αυτό είναι αλλουνού παπά βαγγέλιο....

Η κατάσταση πάντως έχει ξεφύγει και αν μη τι άλλο δεν ξέρω και πως να μιλήσω στους γονείς που έχουν αρχίσει σιγά σιγά να την υποψιάζονται τη δουλειά με το netbook και μου έρχονται προβληματισμένοι και ανήσυχοι ζητώντας να τους καθησυχάσω.

Είναι κρίμα που να πάρει....

ΥΓ Zavag το κατέβασα το Σχολίνουξ και το LiveCD τρέχει μια χαρά. Καταπληκτική και συγκινητική η δουλειά που έκαναν οι Λινουξάδες. Έτσι για να τελειώσω και με κάτι αισιόδοξο.

andreas_p

...

ότι είμαστε οι μόνοι που έχουν συνείδηση του τι γίνεται και λόγω γνώσεων και λόγω θέσης, μιας και είμαστε Πληροφορικάριοι και μαχόμενοι εκπαιδευτικοί και βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι και μπορούμε να τα κρίνουμε.

Αυτή  η υπεροψία ... είμαστε οι μόνοι κλπ μας έχει  οδηγήσει στην κατακρύλα :

"Το παιδί για όλες τις δουλειές !!!"

Γιατί ανακατεύεσαι ; Θα κερδίσεις κάτι;

Από πίτα που δεν τρως τι σε μέλει πώς θα κοπεί ;



Corwin

Παράθεση από: andreas_p στις 09 Οκτ 2009, 05:49:10 ΜΜ
Αυτή  η υπεροψία ... είμαστε οι μόνοι κλπ μας έχει  οδηγήσει στην κατακρύλα :

"Το παιδί για όλες τις δουλειές !!!"

Γιατί ανακατεύεσαι ; Θα κερδίσεις κάτι;

Από πίτα που δεν τρως τι σε μέλει πώς θα κοπεί ;

Δεν είναι υπεροψία συνάδελφε αν και μάλλον έπρεπε να το διατυπώσω διαφορετικά, ότι είμαστε οι μόνοι που όχι μόνο καταλαβαίνουμε αλλά και θα έπρεπε να ενδιαφερόμαστε για το μπάχαλο που γίνεται.

Από τους άλλους εμπλεκόμενους κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για την... πίτα (οργανωτές και μαγαζάτορες ) και οι υπόλοιποι γίνονται τα θύματα των αεριτζήδων.

Το θέμα για μένα είναι ότι αυτοι οι "υπολοιποι" - τα θύματα είναι οι μαθητές μας και οι γονείς τους. Πώς να πω λοιπόν ότι δε με αφορά; Τι σόι εκπαιδευτικός είμαι αν αποστασιοποιούμαι από τα τεκταινόμενα στη δημόσια εκπαιδευση με δικαιολογίες του τύπου "εμένα δε μου δώσανε netbook άρα αν έρθει ένας γονιός να με ρωτήσει κάτι θα τον στείλω για βρούβες". Πες με αφελή αλλά το ότι είμαστε δάσκαλοι σημαίνει ότι ενδιαφερόμαστε και για τους μαθητές μας όχι μόνο για τα εργαστήρια, το μισθό και τη θέση μας στο σύλλογο διδασκόντων. Εντάξει προσωπική άποψη αυτή.

Δεν θεωρώ πάντως ότι για την "κατρακύλα" μας  φταίει το ότι μιλάμε πολύ αλλά μάλλον το ότι δε μιλάμε όλοι μαζί και δεν απευθυνόμαστε στους σωστούς ανθρώπους οι οποίοι μπορεί να μας ακούσουν μπορεί και όχι αλλά πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Γι αυτό είμαι και μέλος στην ΠΕΚΑΠ γιατί αν μη τι άλλο χρειαζόμαστε μια συλλογική φωνή που να στοχεύει κατευθείαν στο Υπουργειο Παιδείας.

Όσο για τις... πίτες δεν πειράζει, ας τις φάνε αυτοί που έχουν γερά στομάχια, εμένα ανέκαθεν μου έφερναν ανακατωσούρα.

ΥΓ Σε τελική ανάλυση πάντως δεν υποστήριξα την άποψη ότι πρέπει να γίνουμε τεχνική υποστήριξη ή κάτι τέτοιο στην "ψηφιακή τάξη" αυτό που είπα είναι ότι η τακτική της στρουθοκαμήλου δεν μου ταιριάζει. Τώρα αν είμαι ο μόνος που σκέφτεται έτσι, δε χάθηκε κι κόσμος τι "ζημιά" μπορώ να κάνω ένας κούκος μοναχός;

elpinor

Γεια σας συνάδελφοι πληροφορικάριοι. Διαπίστωσα ότι μερικοί μαθητικοί υπολογιστές έχουν εγκατεστημένο το edubuntu το οποίο έχει αρκετά ενδιαφέροντα προγράμματα εξελληνισμένα για Μαθηματικά και άλλες ειδικότητες (έχει και το kturtle ) αλλά οι συνάδελφοι που έχουν  αναλάβει τα μαθήματα με τα netbook δεν ξέρουν ούτε την λέξη linux. Από ότι είδα με μια γρήγορη ματιά στο φλασάκι δεν υπάρχει ούτε μια εφαρμογή για τα  μαθηματικά ενώ στο edubuntu υπάρχουν αρκετές. Προϋπόθεση βέβαια είναι να γνωρίζεις μερικά βασικά πράγματα για linux. Μαντέψτε σε ποιόν θα αποταθούν οι συνάδελφοι και οι μαθητές για αυτά τα προγράμματα!!!

za√‘ag

... Στο Google ίσως; ;)

Τουλ. οι μαθητές στο δικό μας σχολείο έχουν τη δυνατότητα να δουν και να δουλέψουν στο linux (edubuntu server με LTSP)
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

Corwin

Παράθεση από: elpinor στις 10 Οκτ 2009, 06:26:17 ΜΜ
.... οι συνάδελφοι που έχουν  αναλάβει τα μαθήματα με τα netbook δεν ξέρουν ούτε την λέξη linux. ... Μαντέψτε σε ποιόν θα αποταθούν οι συνάδελφοι και οι μαθητές για αυτά τα προγράμματα!!!

Οι συνάδελφοι ας ψάξουν να βρούν τη λύση μόνοι τους, δεν τους φταίει κανείς που δήλωσαν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ συμμετοχή στην "Ψηφιακή τάξη" χωρίς να κάτσουν πρώτα να το ψάξουν το θέμα.

Πληροφορίες σε συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων που ήθελαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα όταν μου ζητήθηκαν, πριν δηλώσουν συμμετοχή,  έδωσα και μάλιστα ήμουν όσο πιο αναλυτικός μπορούσα. Τους εξήγησα τα στραβά του σχεδιασμού και τα θεόστραβα της υλοποίησης, τους προειδοποίησα ότι εμείς της Πληροφορικής δεν εμπλεκόμαστε πουθενά και κατέστησα σαφές ότι δεν θα μπορώ να τους βοηθήσω σε κανέναν τομέα γιατί πέρα από τα διαδικαστικά (εγκυκλίους κλπ) ούτε το κατέχω το θέμα ούτε θα ήταν δυνατόν να ασχοληθώ με αυτό λόγω και αναρμοδιότητας (πώς να σε καθοδηγήσω κ. Βιολόγε ή κ. Φιλόλογε να κάνεις το μάθημά σου με υπολογιστή; Τι είμαι πανεπιστήμονας;) αλλά και έλλειψης χρόνου.

Πρέπει να ήμουν αρκετά πειστικός γιατί δυο τρεις συνάδελφοι υπαναχώρησαν, και καλώς έπραξαν γιατί ήταν παντελώς άσχετοι όσον αφορά ακόμα και στην απλή χρήση υπολογιστή, οι υπόλοιποι θα τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.

Το πιο πιθανό είναι βέβαια να μη γίνει και τίποτα σπουδαίο, στην ουσία όχι στα χαρτια, αλλά αυτό είναι από τα αυτονόητα.

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Έστω και με καθυστλερηση, βάζω και τη δική μου γνώμη πολλά από όσα διάβασα παραπάνω:

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι αναπόφευκτα θα ζητούν κάποια υποστήριξη από τους κατά τόπους καθηγητές πληροφορικής. Μπορούμε να λέμε μια γνώμη και να δίνουμε πρώτες βοήθειες, αρκεί να τηρείται το μέτρο. Το αν θα τηρείται κάποιο σαφές και αυστηρό μέτρο πιστεύω ότι είναι περισσότερο δικό μας θέμα.

Τα διαδικαστικά ως προς τις προδιαγραφές, τη χρήση και τα σημεία πώλησης είναι σαφή, όπως και ότι παρέχεται από τον πωλητή 3ετής εγγύηση. Βέβαια είναι τεράστιο το θέμα "τι είδους υποστήριξη θα παρέχεται". Και όσα ΔΕΝ παρέχονται στην εγγύηση, ποιος θα τα επιλύει; Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να κρεμάσουμε ταμπελάκι έξω από το εργαστήριο, που να λέει "εδώ επισκευάζω ό,τι χαλάει"...

Θέλω όμως να τονίσω, μιλώντας πλέον ΓΕΝΙΚΑ για το συγκεκριμένο θέμα: μπορεί να μου εξηγήσει κανείς (γιατί εγώ προφανώς είμαι αρκετά χαζός για να το καταλάβω) για ποιο λόγο εμείς της πληροφορικής "το παίζουμε" τόοοσο έξυπνοι και ξερόλες; Αναφέρομαι στις περιπτώσεις 2-3 καθηγητών από τους οποίους άκουσα τα εξής:

1. "μην πάρετε το netbook που προτείνει το υπουργείο, πάρτε ένα με οθόνη τουλάχιστον 15" για να μην πονάνε τα μάτια σας" (συγχαίρω τον καθηγητή διότι έθεσε θέμα υγείας - και με τα μάτια είναι αλήθεια, ΔΕΝ παίζουμε - προφανώς όμως δε γνώριζε ότι οι προδιαγραφές είναι συγκεκριμένες. Μάθε καλέ μου και μετά κάνε τον έξυπνο σε γονείς και παιδιά... εγώ πέτυχα εν δράσει 2-3 οικογένειες να τα βάζουν με τον πωλητή στα multirama και να του λένε ότι τους κοροϊδεύει... ότι ο καθηγητής είπε πως υπάρχουν netbooks με 15" και αυτός πουλάει μόνο μικρά). ΕΕΕΕΕ, συνάδελφε....
2. (συνάδελφος ΠΕ19 προς συνάδελφο άλλης ειδικότητας:) "μην πάρεις το netbook που δικαιούσαι, είναι δύσκολο (?? τι εννοούσε ??) και δε δουλεύει καλά (σημ.: είναι μαθηματικός που ... εξελίχθηκε σε ΠΕ19. Προφανώς ήταν τόσο καλός στην πληροφορική όσο και στα μαθηματικά).
3. "εγώ δε θέλω να χρησιμοποιήσω το netbook. Αρκετούς μπελάδες και κούραση έχω στο σχολείο, δε θέλω άλλα προβλήματα" (δεν είχε μπελάδες, αλλά ήταν λίγο ευθυνόφοβος).

Όλοι οι παραπάνω ήταν νέοι στην ηλικία. Δεν ισχυρίζομαι ότι πρόκειται για το σούπερ μέτρο με την τέλεια οργάνωση, ούτε και η επιλογή του εξοπλισμού είναι η καλύτερη. Επίσης είμαι σίγουρος ότι πολύς κόσμος έχει φάει από τη συγκεκριμένη δράση... Σίγουρα για τις εταιρίες πώλησης ειδών πληροφορικής είναι καλός "μεζές" τα παιδιά της 1ης γυμνασίου, καθώς μαθαίνουν από μικροί να ψωνίζουν στο πλαίσιο ή αλλού. Είναι ζεστή και εύκολη πελατεία με προοπτική να διατηρηθεί μερικές δεκαετίες... Εκπαιδεύονται σε κατάλληλη ηλικία!!! (ίσως αυτό αποδειχθεί σωτήριο για τους τοπικούς πωλητές, που δεν έχουν τη δύναμη και τις μασέλες των μεγαλοπωλητών).

Πλην όμως, γιατί να μην το αξιοποιήσουμε έστω και όπως είναι; Καλό και επιβεβλημμένο είναι να ζητάμε πάντα κάτι καλύτερο. Δεν είναι ωραίο (τουλάχιστο εμείς, της ειδικότητάς μας) να υποτιμούμε εκείνα που έχουμε. Γενικά οι καθηγητές γκρινιάζουμε, ακόμη κι όταν μας προσφέρουν κάτι καλύτερο (έστω και ψίχουλα).
Χάρηκα μια καθηγήτρια ΠΕ19, στο σχολείο της οποίας κανένας δεν έπαιρνε γεωγραφία, για να μην πάρει και το netbook και μπει στη σχετική διαδικασία. Εκείνη δέχθηκε - με τη θέλησή της και με δική της πρωτοβουλία - να πάρει γεωγραφία (δε σκέφτηκε το θέμα "μου υποτιμούν το πτυχίο", "εγώ είμαι επιστήμονας" κ.λπ. που ακούω κατά καιρούς) για να μην χαθεί το netbook (δεν έχει καθόλου ανάγκη από χρήματα και έχει 2-3 υπολογιστές), προκειμένου να μάθει το εργαλείο που θα χρησιμοποιούν τα πρωτάκια και να το αξιοποιήσει στο σχολείο της!!!
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

dim

Παράθεση από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 12 Οκτ 2009, 10:04:18 ΠΜ

Χάρηκα μια καθηγήτρια ΠΕ19, στο σχολείο της οποίας κανένας δεν έπαιρνε γεωγραφία, για να μην πάρει και το netbook και μπει στη σχετική διαδικασία. Εκείνη δέχθηκε - με τη θέλησή της και με δική της πρωτοβουλία - να πάρει γεωγραφία (δε σκέφτηκε το θέμα "μου υποτιμούν το πτυχίο", "εγώ είμαι επιστήμονας" κ.λπ. που ακούω κατά καιρούς) για να μην χαθεί το netbook (δεν έχει καθόλου ανάγκη από χρήματα και έχει 2-3 υπολογιστές), προκειμένου να μάθει το εργαλείο που θα χρησιμοποιούν τα πρωτάκια και να το αξιοποιήσει στο σχολείο της!!!
Και απο πότε μπορούμε "με τη θέλησή μας και με δικιά μας πρωτοβουλία να διδάξουμε οποιοδήποτε μάθημα, χωρίς να υπάρχει ανάθεση??  Μπορεί να γίνει απλά για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου??

za√‘ag

Παράθεση από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 12 Οκτ 2009, 10:04:18 ΠΜ

Χάρηκα μια καθηγήτρια ΠΕ19, στο σχολείο της οποίας κανένας δεν έπαιρνε γεωγραφία, για να μην πάρει και το netbook και μπει στη σχετική διαδικασία. Εκείνη δέχθηκε - με τη θέλησή της και με δική της πρωτοβουλία - να πάρει γεωγραφία (δε σκέφτηκε το θέμα "μου υποτιμούν το πτυχίο", "εγώ είμαι επιστήμονας" κ.λπ. που ακούω κατά καιρούς) για να μην χαθεί το netbook (δεν έχει καθόλου ανάγκη από χρήματα και έχει 2-3 υπολογιστές), προκειμένου να μάθει το εργαλείο που θα χρησιμοποιούν τα πρωτάκια και να το αξιοποιήσει στο σχολείο της!!!

Το να κάνει κάποιος μάθημα με το netbook (να συμμετέχει στην ψηφιακή τάξη) ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό !!!

Αλλά το να θέλει το netbook και να μην το χρησιμοποιήσει για το μάθημα ... είναι δείγμα νοοτροπίας !

Πάντως με αυτό το αλλαλούμ όσον αφορά τις αναθέσεις των "ψηφιακών" μαθημάτων νομίζω ότι θα δημιουργήσει προβλήματα ... Δηλ. η Καθηγήτρια που αναφέρεσαι (ΠΕ19) ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ "ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗ" ή ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΑ ;;;
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

merlin

Μια γρήγορη ερώτηση:
Είναι υποχρεωμένες οι εταιρίες (Πλαίσιο, Γερμανός κλπ) να έχουν εγκατεστημένο το εκπ/κο λογισμικό?

Μου έχουν φέρει κάποια netbook οι μαθητές και σε κανένα δεν είναι εγκατεστημένη πχ η Ιστορία, ή η Γεωγραφία κλπ. Υπάρχει αποθηκευμένο το υλικό στον δίσκο (σε html με link σε κάθε μάθημα) αλλά πρέπει να γίνει εγκατάσταση. Υποτίθεται ότι ο Φιλόλογος θα μπει πρωτη φορά στην τάξη με τα netbook και θα καθοδηγήσει τα παιδιά να κάνουν την εγκατάσταση π.χ. της Ιστορίας;

Στο linux πως θα γίνει η εγκατάσταση;

Παρασκευάς Πανάγου
Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων
Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20

Corwin

Παράθεση από: merlin στις 14 Οκτ 2009, 11:49:38 ΠΜ
Μια γρήγορη ερώτηση:
Είναι υποχρεωμένες οι εταιρίες (Πλαίσιο, Γερμανός κλπ) να έχουν εγκατεστημένο το εκπ/κο λογισμικό?

Μου έχουν φέρει κάποια netbook οι μαθητές και σε κανένα δεν είναι εγκατεστημένη πχ η Ιστορία, ή η Γεωγραφία κλπ. Υπάρχει αποθηκευμένο το υλικό στον δίσκο (σε html με link σε κάθε μάθημα) αλλά πρέπει να γίνει εγκατάσταση. Υποτίθεται ότι ο Φιλόλογος θα μπει πρωτη φορά στην τάξη με τα netbook και θα καθοδηγήσει τα παιδιά να κάνουν την εγκατάσταση π.χ. της Ιστορίας;

Στο linux πως θα γίνει η εγκατάσταση;

Οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες σύμφωνα με τη σύμβαση ή να έχουν προεγκατεστημένο το λογισμικό ή να είναι σε φλασάκι με τέτοιο τρόπο ώστε με το που μπαίνει το φλασάκι να γίνεται αυτόματα η εγκατάσταση χωρίς να χρειάζεται η επέμβαση του χρήστη (χα χα εδώ γελάνε)

Αυτό που έγινε στην πραγματικότητα είναι το γνωστό μπάχαλο της άψογης συνεργασίας κρατικού και ιδιωτικού   ........ (συμπληρώστε μόνοι σας όποιον χαρακτηρισμό σας φαίνεται ταιριαστός)

Τους μαθητές δεν νομίζω πως μπορείς να τους εξυπηρετήσεις ακόμα κι αν το ήθελες. Σε δύο netbooks από γειτονόπουλα που έκανα τη διαδικασία εκατάστασης εκπαιδευτικού λογισμικού και linux ( δεν υπήρχε και τους έβαλα δικό μου που είχα σε CD από εξωτερικό DVD drive) μου πήρε πάνω από τρίωρο για το καθένα.

Μπορεί να φταίει βέβαια που είμαι γέρος, αργός και γκρινιάρης.  :-\



alkisg

Για το Linux, για όσες διανομές στηρίζονται στο σύστημα διαχείρισης πακέτων apt (δηλαδή Ubuntu, Debian κτλ), η εγκατάσταση όλων των λογισμικών ταυτόχρονα γίνεται με τις 3 παρακάτω εντολές (κάντε τις αντιγραφή - επικόλληση μία μία):

wget http://ts.sch.gr/repo/add-ppa.sh -O /tmp/add-ppa.sh
sh /tmp/add-ppa.sh ts.sch.gr-repo
sudo apt-get install gymnasio

Περισσότερες πληροφορίες:
https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=2120.0
http://ts.sch.gr/repo/

Corwin

#120
Παράθεση από: alkisg στις 14 Οκτ 2009, 12:40:14 ΜΜ
Για το Linux, για όσες διανομές στηρίζονται στο σύστημα διαχείρισης πακέτων apt (δηλαδή Ubuntu, Debian κτλ), η εγκατάσταση όλων των λογισμικών ταυτόχρονα γίνεται με τις 3 παρακάτω εντολές (κάντε τις αντιγραφή - επικόλληση μία μία):

wget http://ts.sch.gr/repo/add-ppa.sh -O /tmp/add-ppa.sh
sh /tmp/add-ppa.sh ts.sch.gr-repo
sudo apt-get install gymnasio

Περισσότερες πληροφορίες:
https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=2120.0
http://ts.sch.gr/repo/

Γι αυτό λέω Άλκη ότι είμαι γέρος και αργός , γιατί το LINUX που έβαλα είχε ήδη μέσα το λογισμικό. Την ώρα μου την έφαγα στην εγκατάσταση του λογισμικού στα windows, στην εγκατάσταση του open office, πάλι στα windows, στο να εξηγήσω στα παιδάκια και στους γονείς τι είναι και πως δουλεύει το antivirus, το parental control το γιατί "δεν παίζει το ιντερνετ" κλπ κλπ. Οι άνθρωποι δεν ήξεραν από υπολογιστές και πολλά πράγματα και ήταν χαμένοι και ελαφρά τρομοκρατημένοι από την όλη φάση (με το δίκιο τους δηλαδή, για μπείτε και λίγο στη θέση τους)

Το θέμα είναι ότι για 2-3 γνωστούς μπορω να κάνω μια εξυπηρέτηση ένα απόγευμα αλλά για 110 μαθητές που έχει η Α' τάξη του σχολείου είναι πρακτικά αδύνατο για μένα όση καλή θέληση και να υπάρχει.

Είπαμε γέρος και αργός....


ΥΓ  Έμαθα και κάτι (όχι διασταυρωμένο γι' αυτό το λέω με κάθε επιφύλαξη) δυσάρεστο. Πολλοί γονείς δεν τολμούν καν να "ξεκινήσουν" το netbook και πληρώνουν "κάποιον που ξέρει" να τους το "φτιάξει ώστε να τρέχει κανονικά". Θα μου πείτε γιατί δεν πάνε στα μαγαζιά; Οι άνθρωποι πολύ απλά ή δεν ξέρουν (τα δικαιώματά τους, τις προδιαγραφές, τη σύμβαση) ή τρέχουν όλη μέρα και δεν μπορούν κάθε τρεις και λίγο να πηγαίνουν στο μαγαζί να τους φτιάξει πότε το ένα και πότε το άλλο που δεν "τρέχει" ή δεν υπάρχει καν. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ποιοτικός έλεγχος του έργου, η κατάσταση είναι ...ανεξέλεγκτη.

dora

Συζήτηση στο σχολείο μου...

- Κύριε διευθυντά εγώ θα πάρω υπολογιστή;
- Όχι δεν τον δικαιούσε.
- Μπορώ να δω τον δικό σας;
- Κάποια στιγμή θα σου τον φέρω.
- Και όταν θα έχουν απορίες τα παιδιά πως θα μπορώ να τα βοηθάω
- Δεν με ενδιαφέρει βρες εσύ λύση. Εσείς της πληροφορικής έχετε και το ιντερνετ.

.....και βρήκα λύση. Όταν με ρωτάνε κάτι τα παιδιά τους λέω: "Δεν ξέρω. Ρωτήστε τον διευθυντή. Αυτός ξερει".



nikos33

πολύ μιλάς με το διευθυντή και βλέπεις ότι δε σου βγαίνει σε καλό...απλά τηλεφώνησε μια φίλη σου !

γενικά στο σχολείο όταν βλέπουν καθηγητή πληροφορικής νομίζουν ότι είναι το παιδί για όλες τις δουλειές.

fgmarg

http://plirancrete.blogspot.com/2009/10/blog-post_21.html

Επειδή έχει αρχίσει μια "συζήτηση" για τη δικτύωση των τάξεων κλπ. Βέβαια από το υπουργείο δεν υπάρχει κάτι καινούργιο ή κάνω λάθος?

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Παράθεση από: zavag στις 13 Οκτ 2009, 08:18:09 ΜΜ
Παράθεση από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 12 Οκτ 2009, 10:04:18 ΠΜ

Χάρηκα μια καθηγήτρια ΠΕ19, στο σχολείο της οποίας κανένας δεν έπαιρνε γεωγραφία, για να μην πάρει και το netbook και μπει στη σχετική διαδικασία. Εκείνη δέχθηκε - με τη θέλησή της και με δική της πρωτοβουλία - να πάρει γεωγραφία (δε σκέφτηκε το θέμα "μου υποτιμούν το πτυχίο", "εγώ είμαι επιστήμονας" κ.λπ. που ακούω κατά καιρούς) για να μην χαθεί το netbook (δεν έχει καθόλου ανάγκη από χρήματα και έχει 2-3 υπολογιστές), προκειμένου να μάθει το εργαλείο που θα χρησιμοποιούν τα πρωτάκια και να το αξιοποιήσει στο σχολείο της!!!

Το να κάνει κάποιος μάθημα με το netbook (να συμμετέχει στην ψηφιακή τάξη) ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό !!!

Αλλά το να θέλει το netbook και να μην το χρησιμοποιήσει για το μάθημα ... είναι δείγμα νοοτροπίας !

Πάντως με αυτό το αλλαλούμ όσον αφορά τις αναθέσεις των "ψηφιακών" μαθημάτων νομίζω ότι θα δημιουργήσει προβλήματα ... Δηλ. η Καθηγήτρια που αναφέρεσαι (ΠΕ19) ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ "ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗ" ή ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΑ ;;;


Η συγκεκριμένη δεν είχε ανάγκη από χρήματα, έχει 2-3 υπολογιστές, άρα ΔΕΝ το έκανε επειδή ήθελε το λάπτοπ.

Γνωρίζεις ότι η ψηφιακή τάξη αφορά εκπαιδευτικούς ορισμένων ειδικοτήτων, υπό την προϋπόθεση ότι είναι πιστοποιημένοι στις ΤΠΕ. Στο συγκεκριμένο σχολείο αυτή η ΠΕ19 συμπλήρωνε ωράριο, αλλά έκαναν ανακατανομή μαθημάτων, ώστε τα παδιά να το χρησιμοποιήσουν στη γεωγραφία. Η καθηγήτρια που είχε παλαιότερα αναλάβει τη γεωγραφία, αρνήθηκε να τη συνεχίσει διότι δεν ήθελε "ψηφιακούς μπελάδες" (ΑΜΑΝ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΜΑΣ!!!). Μετά πρότειναν σε μια άλλη, η οποία ΔΕΝ ήταν πιστοποιημένη στις ΤΠΕ και δεν ήθελε να χαθεί η ευκαιρία της ψηφιακής τάξης. Έτσι δέχτηκε η εν λόγω ΠΕ19.
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Παράθεση από: Νίκος Αδαμόπουλος στις 07 Οκτ 2009, 09:44:34 ΜΜ
Παράθεση από: VAIOS στις 07 Οκτ 2009, 04:29:15 ΜΜ
Τι σχέση έχουμε εμείς με την ψηφιακή  τάξη?
Ρωτώ γιατί σήμερα ο φυσικός μου έστειλε μαθητή για να του φτιάξω το netbook που δεν μπούταρε. Φυσικά είπα στον μαθητή να απευθυνθεί στην εταιρεία που το αγόρασε.
Μήπως έχουμε αναλάβει την τεχνική υποστήριξη και το γνωρίζω?

Χα! Και είμαστε ακόμα στην αρχή!
Ήθελα να ήξερα οι ίδιες οι εταιρείες μέχρι πού και πότε θα παρέχουν την 3ετή εγγύηση. Αν δηλαδή ένας μαθητής συστηματικά κάθε τρεις και δύο κάνει μπάχαλο τον φορητό του η εταιρεία θα κάθεται και θα αποκαθιστά τα προβλήματα; Ή μήπως ο προμηθευτής θα επικαλείται υπαιτιότητα του χρήστη επειδή τον χρησιμοποίησε για άλλους σκοπούς ή/και με μη προβλεπόμενο τρόπο, και θα κόβει την εγγύηση; Και μετά θα είναι υποχρεωμένος ο καημένος ο γονιός, στην αρχή κάθε χρονιάς, μαζί με τα τετράδια και τα βιβλία, να υπολογίζει και τα έξοδα ενός καινούργιου netbook!

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ότι στους μεταπωλητές των νέτμπουκς ΔΕΝ δικαιολογούν τα έξοδα του courier προκειμένου να στείλουν ένα μηχανάκι για επισκευή; Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που το πρωτάκι ή ο καθηγητής κάτι πειράξει, αυτομάτως επιβαρύνεται ο μεταπωλητής με τα έξοδα αποστολής... σκέφτεστε τι έχει να γίνει αν σε κάθε μεταπωλητή πάνε έστω και 2-3 μηχανάκια προς επισκευή ανά εβδομάδα; Χαμός θα γίνει!!! Ευτυχώς γι΄αυτούς, η επιστροφή του νέτμπουκ στον μεταπωλητή καλύπτεται από την κατασκευάστρια εταιρία...

Πάντως σοβαρά το λέω, καλή είναι η 3ετής εγγύηση, αλλά μάλλον οι πρώτοι που θα επαναστατήσουν είναι οι μεταπωλητές για οικονομικούς λόγους! Υποθέτω ότι θα είναι υψηλό το τίμημα για να διατηρήσουν τη νέα πελατεία...
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Παράθεση από: dim στις 13 Οκτ 2009, 07:45:58 ΜΜ
Παράθεση από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 12 Οκτ 2009, 10:04:18 ΠΜ

Χάρηκα μια καθηγήτρια ΠΕ19, στο σχολείο της οποίας κανένας δεν έπαιρνε γεωγραφία, για να μην πάρει και το netbook και μπει στη σχετική διαδικασία. Εκείνη δέχθηκε - με τη θέλησή της και με δική της πρωτοβουλία - να πάρει γεωγραφία (δε σκέφτηκε το θέμα "μου υποτιμούν το πτυχίο", "εγώ είμαι επιστήμονας" κ.λπ. που ακούω κατά καιρούς) για να μην χαθεί το netbook (δεν έχει καθόλου ανάγκη από χρήματα και έχει 2-3 υπολογιστές), προκειμένου να μάθει το εργαλείο που θα χρησιμοποιούν τα πρωτάκια και να το αξιοποιήσει στο σχολείο της!!!
Και απο πότε μπορούμε "με τη θέλησή μας και με δικιά μας πρωτοβουλία να διδάξουμε οποιοδήποτε μάθημα, χωρίς να υπάρχει ανάθεση??  Μπορεί να γίνει απλά για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου??

Στα γυμνάσια η γεωγραφία είναι νομίζω 3η ανάθεση για τους ΠΕ19-20. Αν δε κάνω λάθος...
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Παράθεση
Δεν είναι υπεροψία συνάδελφε αν και μάλλον έπρεπε να το διατυπώσω διαφορετικά, ότι είμαστε οι μόνοι που όχι μόνο καταλαβαίνουμε αλλά και θα έπρεπε να ενδιαφερόμαστε για το μπάχαλο που γίνεται.

Το θέμα για μένα είναι ότι αυτοι οι "υπολοιποι" - τα θύματα είναι οι μαθητές μας και οι γονείς τους. Πώς να πω λοιπόν ότι δε με αφορά; Τι σόι εκπαιδευτικός είμαι αν αποστασιοποιούμαι από τα τεκταινόμενα στη δημόσια εκπαιδευση με δικαιολογίες του τύπου "εμένα δε μου δώσανε netbook άρα αν έρθει ένας γονιός να με ρωτήσει κάτι θα τον στείλω για βρούβες". Πες με αφελή αλλά το ότι είμαστε δάσκαλοι σημαίνει ότι ενδιαφερόμαστε και για τους μαθητές μας όχι μόνο για τα εργαστήρια, το μισθό και τη θέση μας στο σύλλογο διδασκόντων. Εντάξει προσωπική άποψη αυτή.

Όσο για τις... πίτες δεν πειράζει, ας τις φάνε αυτοί που έχουν γερά στομάχια, εμένα ανέκαθεν μου έφερναν ανακατωσούρα.


Αγαπητέ συνάδελφε Corwin, ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ με σεβασμό στις απόψεις σου. Μακάρι να ήμασταν όλοι σαν εσένα!
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

dora

Έχετε προσέξει μια σημείωση για την άδεια χρήσης του λειτουργικού συστήματος;
Η άδεια χρήσης είναι για 3 χρόνια. Και μετά τι θα γίνει; Θα πάνε όλοι οι μαθητές να αγοράσουν λειτουργικό ή ζήτω ή παρανομία.

Circle

Τώρα τι γίνεται! Αυτό το λέω γιατί καθημερινά οι μαθητές παραπονιούνται για το λογισμικό που δεν έχει εγκατασταθεί ή δεν έχει εγκατασταθεί σωστά και δεν τρέχει!

Corwin

Παράθεση από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 29 Οκτ 2009, 09:03:53 ΠΜ
Αγαπητέ συνάδελφε Corwin, ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ με σεβασμό στις απόψεις σου. Μακάρι να ήμασταν όλοι σαν εσένα!

Θεωρώ ότι λίγο πολύ όσοι γράφουμε στο forum και ευαισθητοποιημένοι είμαστε και συνειδητοποιημένοι και ψαχνόμαστε μέσα στο χαμό και το αλαλούμ της δημόσιας εκπαιδευσης.

Δεν θεωρώ εαυτόν κάτι το ιδιαίτερο από τη στιγμή μάλιστά που 16 χρόνια μετά το διορισμό μου ακόμα προσπαθώ να βρω λύσεις στα καθημερινά αδιέξοδα της διδασκαλίας χωρίς να σημειώνω πάντα επιτυχία.

Το forum  μου έχει προσφέρει πολλά και σε πρακτικό και σε ψυχολογικό επίπεδο, αφού και τρομερές και φοβερές συμβουλές και λογισμικά έχω βρει από τους νεώτερους κυρίως συναδέλφους, και έχω διαβάσει απόψεις και πληροφορίες πολύ διαφωτιστικές και χρήσιμες.

Νάμαστε όλοι καλά και να συνεχίσουμε το γράψιμο.

dim

Παράθεση από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 29 Οκτ 2009, 08:56:37 ΠΜ


Στα γυμνάσια η γεωγραφία είναι νομίζω 3η ανάθεση για τους ΠΕ19-20. Αν δε κάνω λάθος...
Νομίζω πως κοιτάζω λάθος εγκύκλιο. 3η ανάθεση? Μόνο Α και Β ανάθεση διαβάζω και ΠΕ19,20 καμία Β ανάθεση σε γυμνάσιο.
http://www.alfavita.gr/ank_b/ank12_9_9_1241.php   
http://www.ete.gr/index.php?option=com_content&view=article&catid=39:2008-03-12-18-50-48&id=105:2008-09-18-13-08-35&Itemid=57
Μπορείς σε παρακαλώ να μου δώσεις ένα link με τις αναθέσεις?
Ευχαριστώ.

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Παράθεση από: dora στις 29 Οκτ 2009, 04:16:44 ΜΜ
Έχετε προσέξει μια σημείωση για την άδεια χρήσης του λειτουργικού συστήματος;
Η άδεια χρήσης είναι για 3 χρόνια. Και μετά τι θα γίνει; Θα πάνε όλοι οι μαθητές να αγοράσουν λειτουργικό ή ζήτω ή παρανομία.

Αυτό ΔΕΝ το είχα προσέξει και είναι όντως πρόβλημα...
Βλέπω τα πρωτάκια (θα ειναι στην Α' λυκείου τότε) να πληρώνουν το κατιτίς στη Microsoft για να αναβαθμίσουν σε 7...
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

Corwin

Παράθεση από: dora στις 29 Οκτ 2009, 04:16:44 ΜΜ
Έχετε προσέξει μια σημείωση για την άδεια χρήσης του λειτουργικού συστήματος;
Η άδεια χρήσης είναι για 3 χρόνια. Και μετά τι θα γίνει; Θα πάνε όλοι οι μαθητές να αγοράσουν λειτουργικό ή ζήτω ή παρανομία.

Οι προδιαγραφές λένε ότι το antivirus για τα Windows XP πρέπει να είναι εγκατεστημένο και να έχει άδεια χρήσης για 3 χρόνια. To antivirus θα "λήξει" λοιπόν σε τρία χρόνια από τώρα και όχι φυσικά το Λειτουργικό Σύστημα.

Οπότε σε αυτό το σημείο δεν υφίσταται πρόβλημα για τα παιδιά, σε πολλά άλλα σημεία βέβαια υφίσταται και παρα - υφίσταται όπως έχει ήδη επισημανθεί από πολλoύς και διάφορους συναδέλφους εδώ στο forum.

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Για το antivirus δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν ήδη ορισμένα open source αξιόπιστα (πχ το clam - www.clamwin.net).
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Παράθεση από: dim στις 13 Οκτ 2009, 07:45:58 ΜΜ

Και απο πότε μπορούμε "με τη θέλησή μας και με δικιά μας πρωτοβουλία να διδάξουμε οποιοδήποτε μάθημα, χωρίς να υπάρχει ανάθεση??  Μπορεί να γίνει απλά για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου??

Όταν δεν υπάρχει καθηγητής της ειδικότητας, προκειμένου να αναλάβει κάποιο μάθημα, τότε μπορεί να γίνει η ανάθεση σε άλλον με απόφαση συλλόγου.
Στο συγκεκριμένο σχολείο η καθηγήτρια που δικαιωματικά θα αναλάμβανε τη γεωγραφία, αρνήθηκε μεν να ενταχθεί στην ψηφιακή τάξη, αλλά έτυχε το ΠΥΣΔΕ να τη διαθέσει ολοκληρωτικά σε άλλο σχολείο, διότι προέκυψε μη αναμενόμενο κενό. Έτσι εξηγούνται όλα.
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Παράθεση από: zavag στις 07 Οκτ 2009, 06:05:44 ΜΜ

    Το
Σχολίνουξsxolinux) είναι ένα ελεύθερο και δωρεάν λειτουργικό σύστημα Λίνουξ για μαθητές Γυμνασίου. Αποτελείται ως επί το πλείστον από ελεύθερο λογισμικό και βασίζεται στο Ubuntu Linux το οποίο τροποποιούμε (με μια διαδικασία που λέγεται remastering) με έξτρα πακέτα λογισμικού, για τις ανάγκες των μαθητών, αλλά και διαφορετικό γραφικό θέμα, εικονίδια και φυσικά λογότυπα, που να ταιριάζουν στο «κοινό» της διανομής.[/li]
[/list]

  • Το Σχολίνουξ είναι ένα Live DVD με δυνατότητα εγκατάστασης. Αυτό σημαίνει ότι το Σχολίνουξ τρέχει «ζωντανά» μέσα από ένα δισκάκι DVD, χωρίς να χρειάζεται άμεσα να το εγκαταστήσετε στο σκληρό δίσκο σας. Αν σας αρέσει και θέλετε να εκμεταλευθείτε όλες τις δυνατότητές του, τότε μπορείτε να το εγκαταστήσετε με μια πολύ απλή και αυτοματοποιημένη διαδικασία.

Μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον... θα το κατεβάσω και θα το δοκιμάσω. Δεν γνώριζα την ύπαρξή του. Ευχαριστώ!
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

dim

Μπορείτε να μου προτείνετε μια απάντηση για τους κύριους συναδέλφους που έχουν αναλάβει την  ψηφιακή τάξη στις ερωτήσεις τύπου: κάνε μου, δείξε μου, σύνδεσε μου, αποσύνδεσε μου, συμπίεσε μου, αποσυμπίεσε μου κτλ κτλ κτλ για τα netbook?

Απάντηση όπως:
1. απευθύνσου στο κατάστημα
2. απευθύνσου στην επιμόρφωση. (θα γίνει?)
3. δεν έχω σχέση.. δεν με εντάσσει το υπουργείο σε αυτήν την κατάσταση. ….. επίσης λέει κάπου ότι συμβουλευτικά οφείλουμε να εμπλακούμε?

Ευχαριστώ πολύ.

Corwin

Η άποψή μου είναι ότι μερικές φορές είναι καλύτερα να λες την αλήθεια ή μέρος αυτής  ;) . Αν νιώθεις πίεση και δυσφορία το δηλώνεις με τον τρόπο σου:

1. "Δεν γνωρίζω από netbook βρείτε κάποιον που να το κατέχει το θέμα".
2. "Ειμαι πνιγμένος με το εργαστήριο και τα διαγωνίσματα και τα εξωδιδακτικά μου και δεν προλαβαίνω ούτε να πάω στην τουαλέτα".

ή κάτι τέτοιο τέλοσπάντων το οποίο δε θα σε φέρει σε άμεση σύγκρουση με τους συναδέλφους, αν μπορείς να το αποφύγεις.

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Εγώ θα έλεγα να αποφασίσει ο σύλλογος να απαλλαχθεί ο καθηγητής πληροφορικής από κάθε άλλη εξωδιδακτική εργασία προκειμένου να ασχοληθεί μόνο με τις "πρώτες βοήθειες" στη ψηφιακή τάξη... Ακόμη και ωράριο να συμπληρώνει!

Μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα για την πρόταση που διατύπωσα. Μερικές φορές (επιμένω και τονίζω, κατά περίπτωση) ίσως συμφέρει να κάνουμε ανταλλαγές. "Θέλεις βοήθεια; Κάνε εσύ τις δουλειές μου κι εγώ θα σε εξυπηρετήσω"!
(π.χ. γραμματεία, μισθοδοσία, πρόγραμμα που μέχρι τώρα συνήθιζαν σε πολλά σχολεία να τα αναθέτουν σε εμάς διότι κανένας άλλος δεν ήξερε να χρησιμοποιεί ΗΥ(??????) Έτσι βρίσκονται καθηγητές πληροφορικής να δουλεύουν 8-2 στο σχολείο και να έχουν επιπλέον δουλειά για το σπίτι και κάποιοι άλλοι να φεύγουν προκλητικά μετά από 3-4 ώρες εργασίας).

Προσωπικά μπορεί και να το σκεφτόμουν σοβαρά κάτι τέτοιο... Και πάλι ΜΟΝΟ για πρώτες βοήθειες, όχι για να καλύψω εγώ "την εγγύηση".

Και ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΩ λίγο το κλίμα και να γελάσουμε, συνάδελφε corwin, φαντάζεσαι να πούμε στους συναδέλφους "Ειμαι πνιγμένος ... και δεν προλαβαίνω ούτε να πάω στην τουαλέτα" κι εκείνοι να βάλουν μια βιολογική μέσα στο εργαστήριο, ώστε να έχω χρόνο (ακόμη και εκεί μέσα) να ασχολούμαι με netbooks???  ;D ;D
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

Corwin

Παράθεση από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 03 Νοε 2009, 12:42:51 ΜΜ
Και ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΩ λίγο το κλίμα και να γελάσουμε, συνάδελφε corwin, φαντάζεσαι να πούμε στους συναδέλφους "Ειμαι πνιγμένος ... και δεν προλαβαίνω ούτε να πάω στην τουαλέτα" κι εκείνοι να βάλουν μια βιολογική μέσα στο εργαστήριο, ώστε να έχω χρόνο (ακόμη και εκεί μέσα) να ασχολούμαι με netbooks???  ;D ;D

Ομολογώ πως αυτό δεν το είχα σκεφτεί!!!   :o

Καρκαμάνης Γεώργιος

Παράθεση
Αυτό ΔΕΝ το είχα προσέξει και είναι όντως πρόβλημα...
Βλέπω τα πρωτάκια (θα ειναι στην Α' λυκείου τότε) να πληρώνουν το κατιτίς στη Microsoft για να αναβαθμίσουν σε 7...
Ίσως να έχουν εξοικειωθεί τόσο πολύ με το LINUX που δεν θα χρειάζονται τα Windows........

Σπύρος Δουκάκης

Τι εικόνα υπάρχει από τα σχολεία σας; Λειτουργεί η ψηφιακή τάξη; Σε ποια μαθήματα και υπό ποιες συνθήκες;

ΣΔ

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Μεικτή η εικόνα... αλλού λειτουργεί, αλλού προσπαθεί να λειτουργήσει και αλλού είναι ακόμη σε φάση bebe. Σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής πληροφορικής έχει τραβήξει το σχετικό κουπί για τις αρχικές ρυθμίσεις σε κάθε νέτμπουκ μαθητή και εκπαιδευτικού  >:(.
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

Corwin

Παράθεση από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 05 Νοε 2009, 10:23:26 ΠΜ
Μεικτή η εικόνα... αλλού λειτουργεί, αλλού προσπαθεί να λειτουργήσει και αλλού είναι ακόμη σε φάση bebe. Σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής πληροφορικής έχει τραβήξει το σχετικό κουπί για τις αρχικές ρυθμίσεις σε κάθε νέτμπουκ μαθητή και εκπαιδευτικού  >:(.

Συμφωνώ, η εικόνα είναι μικτή πράγμα φυσιολογικό από τη στιγμή που τα πάντα επαφίονται στην "αυτοθυσία" των συναδέλφων των άλλων ειδικοτήτων οι οποίοι πρέπει να δουλέψουν την ψηφιακή τάξη. Στο σχολείο μου υπάρχει μια αξιολογότατη συνάδελφος με επιμόρφωση Β΄ κύκλού η οποία παλεύει και απ΄ότι κατάλαβα κάνει δουλειά. Οι υπόλοιποι είναι ελαφρά χαμένοι στο διάστημα.

Για ρυθμίσεις, προβλήματα και τέτοια δεν έχω μέχρι στιγμής κάποιο ιδιαίτερο φόρτο, μάλλον τα τακτοποιεί η συνάδελφος. Στο μόνο που έβαλα ένα χεράκι είναι στην ανάκτηση δεκάδων ξεχασμένων passwords από netbooks μαθητών οι οποίοι τα κλέιδωσαν και μετά ξέχασαν τον κωδικό.  :)

Πάντως και σε αυτή την περίπτωση τύπωσα κάποιες οδηγίες και τις παρέδωσα στους ενδιαφερόμενους συναδέλφους (να μαθαίνουν κι αυτοί).  ;)

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Παράθεση από: Corwin στις 05 Νοε 2009, 10:42:11 ΠΜ

Πάντως και σε αυτή την περίπτωση τύπωσα κάποιες οδηγίες και τις παρέδωσα στους ενδιαφερόμενους συναδέλφους (να μαθαίνουν κι αυτοί).  ;)

Νομίζω ότι τελικά αυτή είναι η καλύτερη τακτική... ένα μικρό φυλλάδιο με οδηγίες προς ναυτιλλομένους!
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

Σπύρος Δουκάκης

Πάντως είναι ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα με πολύ πρόχειρο σχεδιασμό.
Η αλήθεια είναι ότι από τη μία δεν έπρεπε να χαθούν τα λεφτά της δράσης, όπου παγκοσμίως πλέον χρησιμοποιούν ΦΜΥ (Αυστραλία, ΗΠΑ, Αγγλία, Βραζιλία κ.α.), ενώ από την άλλη η επιμόρφωση, η γνώση και η εμπειρία μας είναι τόσο μικρή που κάνει πολύ δύσκολη την υλοποίηση της δράσης.

Πραγματικά μόνο οι εκπαιδευτικοί με επιμόρφωση Β επιπέδου μπορούν να κάνουν πράγματα! Ουσιαστικά πάντως μας έριξαν στα βαθιά νερά φέτος με τη δράση. Ευτυχώς που ακολουθεί η επιμόρφωση Β επιπέδου και έτσι
α) πολλοί συνάδελφοι που διδάσκουν στην πρώτη γυμνασίου θα θελήσουν να την παρακολουθήσουν και
β) του χρόνου θα είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για δράση!

ΣΔ

za√‘ag

Στο σχολείο μας πήραν 2-3 (μου είπαν) από τους 7 που έχουν δηλώσει στο πρακτικό. Όλοι όμως (μαθητές / καθηγητές) τα έχουν στο σπίτι τους και τα .... φορτίζουν !! :)
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

pentsas

Γεια σου ρε zavag, μου έφτιαξες την διάθεση.
Παίρνω λοιπόν το νήμα και το πάω λίγο παραπέρα (μια και είμαι άσπονδος οπαδός του Αριστοφάνη μη με παρεξηγείτε).
Αφήνω φυσικά έξω τους μαθητές, αλλά για τους καθηγητές έχω να προτείνω κάτι:
Αντί να τα φορτίζουν μπορούν να τα ....
Ποιά;


Τι είναι η παπαριά;...


Για να ξέρουμε όλοι για τί πράγμα μιλάμε…
Η παπαριά είναι ένα δέντρο σαν την αχλαδιά μόνο που δεν κάνει αχλάδια.
Ανήκει στην οικογένεια των Papariae στην οποία ανήκει η παπάγια και το αγγούρι.
Πρόκειται για δέντρο της ερήμου το οποίο προστατεύει τον καρπό του με πολλά τριχίδια.
Με αυτή την μέθοδο τα διάφορα πουλιά-θηρευτές δεν πλησιάζουν.
Ο καρπός του εν λόγω δέντρου (παπάρι) παρατηρείται έντονα μετά το 2ο έτος της ηλικίας του.
Ακόμα τα παπάρια είναι πολύ ευαίσθητα σε πιέσεις.
Μπορεί εύκολα να πρηστούν λόγω...
μεταβολών του περιβάλλοντος στη θερμοκρασία, το pH, και την υγρασία.
Προτιμούν να αφεθούν σε ηρεμία και μετά από μια μικρή αύξηση θερμοκρασίας που προκαλείται από μικροερεθίσματα εκτοξεύονται τα σπόρια που μεταφέρονται στο άνθος με τον άνεμο (ανεμο γκάστρι).
Λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου ελάχιστα παπάρια είναι φυσιολογικά και λειτουργικά, για αυτό και πρέπει να τυγχάνουν προσοχής από τους γεωπόνους.
Τα παπάρια και τα δέντρα παπαριές τυγχάνουν μεγάλου σεβασμού στις μέρες μας στην Ελλάδα, αφού πάντα οι Έλληνες τα θυμούνται στην καθημερινή ζωή:

-Ως απάντηση σε σχόλιο βαθυστόχαστο: «παπαριές ».
-Μεγάλη ένδειξη προσφοράς και αλληλεγγύης είναι η προσφορά παπαριών: «Πάρε τα παπάρια μου ».
-Κάτι που τυγχάνει μέγιστης σημασίας από εμάς λέμε « στα παπάρια μου».
-Για άτομα που κάνουν βαρυσήμαντες δηλώσεις ή πράττουν εξίσου σημαντικά έργα, υπάρχει το «φάε ένα παπάρι» ή « τσίμπα ένα παπάρι».
-Σπανιότερα χρησιμοποιείται η μέτρηση παπαριών για ερευνητικούς λόγους « Μέτρησέ μου τα παπάρια».

Βέρυ ιμπόρταντ πέρσονς (VIP) ορίζονται ως « παπάρες».
Ενίοτε μεγαλοδικηγόροι, υπουργοί, βουλευτές κλπ.
Από www.araliki.gr.


dora

Στο σχολείο μου πήραν 6 καθηγητές που δεν είχαν ακουμπήσει ποτέ υπολογιστή (η μία φιλόλογος είναι 55 ετών). Ένας φιλόλογος πετάει στους υπολογιστές και τον χρησιμοποιεί αρκετά, βοηθά και τους μαθητές (ουφ!!) πάρα πολύ και μπορώ να μιλάω μαζί του. Μία άλλη φιλόλογος τσακώθηκε με τον σύμβουλο γιατί δεν γνώριζε τι είναι το e-mail. Έγινε χαμός..έπεσαν... ...κάτι προσβολές.....κάτι ελληνικά ...κούκλα υπόθεση.

za√‘ag

«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

Λάμπρος Μπουκουβάλας

#151
Μετά από μια μικρή ... "βοϊδοσκόπιση" διαπίστωσα ότι τα πιο πολλά παιδιά της Α΄ Γυμνασίου του νομού μας είναι ενθουσιασμένα με τους νέους υπολογιστές τους και οι συνάδελφοι έμαθαν τα παιδιά αυτά να σέβονται τα νέτμπουκς τους. Η διαδικασία "εκμάθησης του σεβασμού" διήρκεσε περίπου 1 μήνα, κατά τον οποίο οι καθηγητές με προσωπικό θετικό παράδειγμα έδειξαν στα παιδιά ότι μπορεί ο υπολογιστής να αποτελέσει ένα σπουδαίο εργαλείο και όχι απλά ένα μέσο για να μπαίνουν στο facebook...

Ο καθηγητής είναι ΚΑΙ προπονητής και πολλά θέματα που προκύπτουν (ή που ΔΕΝ προκυπτουν) είναι τελικά θέμα προπονητή.
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

Νίκος Αδαμόπουλος

Παράθεση από: george79 στις 01 Οκτ 2009, 02:01:42 ΜΜ
Έφτασε στο σχολείο μου η εγκύκλιος για τους υπολογιστές που θα πάρουν οι καθηγητές. Ούτε πιστοποίηση χρειάζεται να έχουν, ούτε τίποτα:

Απόσπασμα:

Σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 88310/Γ2/22-07-09 Απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα χορηγηθεί φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής στους εκπαιδευτικούς, Δημόσιων και Ιδιωτικών Γυμνασίων (Ημερήσιων και Εσπερινών), που διδάσκουν τα μαθήματα που εντάσσονται στην Πράξη «Ψηφιακή Τάξη» στην Α΄ Γυμνασίου, κατά το σχολικό έτος 2009-2010, και κατέχουν:
Α.  Πιστοποίηση του προγράμματος επιμόρφωσης Β΄ Επιπέδου, εκπαιδευτικών στη χρήση και αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην εκπαιδευτική διδακτική διαδικασία.
Β. Ελλείψει των ανωτέρω, πιστοποίηση του προγράμματος επιμόρφωσης Α΄ Επιπέδου, εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε βασικές δεξιότητες των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση.
Γ. Ελλείψει των ανωτέρω, γνώση πληροφορικής και χειρισμού Η/Υ, όπως αυτή ορίζεται στις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 26 του Π.Δ. 50/2001 (ΦΕΚ 39 Α΄), όπως αυτή τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την παρ. 16 του άρθρου μόνο του Π.Δ. 347/2003 (ΦΕΚ 315 Α΄) και την παρ. 4 του άρθρου μόνο του Π.Δ. 44/2005 (ΦΕΚ 63 Α΄).   
Δ. Ελλείψει των ανωτέρω, γνώση πληροφορικής και χειρισμού Η/Υ και στους οποίους ανατέθηκε η διδασκαλία των μαθημάτων της Πράξης «Ψηφιακή Τάξη» από το Διευθυντή του Γυμνασίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων.

Έτσι, για την ιστορία, ως προς το Γ, μάζεψα όλα τα σχετικά στο http://dide.ilei.sch.gr/keplinet/articles/info_cert.php

Πιθανώς να χρησιμεύσουν σε κανέναν απόφοιτο ΕΠΑΛ/ΤΕΕ του τομέα πληροφορικής - ειδικά η 3η σελίδα του παραρτήματος...

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Μια καθηγήτρια κατήγγειλε τα εξής:

ένα ιδιωτικό φροντιστήριο εκμάθησης χρήσης του υπολογιστή, στο οποίο γράφτηκαν παιδιά Α΄ γυμνασίου, ζήτησε από τα πρωτάκια να φέρουν τα νέτμπουκς στο φροντιστήριο και να τους κάνει μάθημα με τα μηχανάκια της ψηφιακής τάξης (καλό;;; Δεν φθείρονται τα δικά της...).

Η "κυρία" της ιδιωτικής όμως φαίνεται ότι πιπίλισε τα μυαλουδάκια των παιδιών, λέγοντάς τους ότι "βάλτε αυτά τα προγράμματα", "καταργήστε αυτά τα προγράμματα" και "μην ακούτε τι σας λέει η καθηγήτριά σας, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να διορθώνει κάθε ζημιά που θα προκληθεί ακόμη και από λάθος"!!!

Ένα από τα αποτελέσματα είναι να προσέλθει η καθηγήτρια στην τάξη για μάθημα ψηφιακής τάξης, ενώ είχε προηγηθεί επίπονη ρύθμιση του νέτμπουκ ΚΑΘΕ μαθητή. Χτύπησε το κουδούνι, ήσυχη η καθηγήτρια πήγε να κάνει το μάθημά της και διαπίστωσε ότι ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ (ξέρω τι λέω, έχω και δική μου εικόνα), προκειμένου να μπορέσει να κάνει (προφανώς από... 'βδομάδα) ξανά μάθημα!

Υπό την τρέχουσα ιδιότητά μου στη ΔΙΔΕ Φωκίδας, ενημερώνω ότι θα διερευνήσω το θέμα, θα κινητοποιήσω και τα άλλα γυμνάσια και την κάνω να αναθεωρήσει, ακόμη κι αν χρειαστεί να χοντρύνω τη συμπεριφορά μου.

Αναφέρω το περιστατικό αυτό προς ενημέρωσή σας.
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

P.Tsiotakis


Corwin


dora

Τα παρακάτω μού τα μετέφερε φιλόλογος του σχολείου μας μετά από συνάντηση με τον σύμβουλό τους.

Στην Α Πειραιά ο σύμβουλος των φιλολόγων, τους είπε για οποιοδήποτε πρόβλημα να πηγαίνουν στους καθηγητές της πληροφορικής. Τους είπε ότι ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ.
Όταν ο συνάδελφος είπε ότι για να κάνουν αυτά που τους λέει (να φτιάχνουν φακέλους, να περνάνε τα μαθήματα από το flash memory στον υπολογιστή, να κατεβάζουν από το internet  και εγώ δεν ξέρω τι άλλο τους είπε) δεν θα προλαβαίνουν να κάνουν καθόλου μάθημα......ο σύμβουλος τους απάντησε ότι: να ετοιμάζουν τι χρειάζεται στην την ώρα της πληροφορικής.

Εγώ ρωτώ... Τι σημαίνει ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ;;;;;
Ξέρετε κάτι που εγώ δεν ξέρω; Έχουν έρθει καινούργιες οδηγίες - ύλη για το μάθημά μας;

P.Tsiotakis

νομίζω οτι από κάποιο σημείο και μετά ασχολούμαστε με κάτι που είναι απλό.
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ο,τι αναφέρεται στις κείμενες διατάξεις. Όποιος θέλει να κάνει οτιδήποτε με το netbook του ή των μαθητών του ας το κάνει. Ο καθηγητής πληροφορικής έχει το απαρχαιωμένο ΣΕΠΕΗΥ του να ασχολείται...

Δεν είμαι σε γυμνάσιο, αλλά αν ήμουν θα ζητούσα την εγκύκλιο. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ...

Laertis

Φίλη dora σε διαβεβαιώ ότι δεν ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ πουθενά ...
Απλά ο σύμβουλος το ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ για να καλύψει την αδυναμία τη δική του, των δικών του και όλου του συστήματος και πετάει την μπάλα σε μας. Έτσι δε θα τον ζαλίζουν συνεχώς οι Φ(ελ)λόλογοι για το πως θα κάνουν αυτά που ζητά και θα ζαλίζουν εμάς.
Πες τους συναδέλφους σου Φιλολόγους να απευθύνονται σε επιμορφωμένο Φιλόλογο του σχολείου για βοήθεια κι αν δεν υπάρχει σε επιμορφωμένο συνάδελφο άλλης ειδικότητας (για να δικαιολογήσουν επιτέλους το 1 μόριο που παίρνουν επιπλέον απο εμάς αν αιτηθούν για Διευθυντές / Υποδιευθυντές)

Εγω ; Ευχαριστώ δε θα πάρω ... ;)
Νικολακάκης Γιώργος
Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων
Καθηγητής Πληροφορικής
http://users.sch.gr/gnikola

andreas_p

Παράθεση από: dora στις 10 Νοε 2009, 03:30:12 ΜΜ
Στην Α Πειραιά ο σύμβουλος των φιλολόγων, τους είπε για οποιοδήποτε πρόβλημα να πηγαίνουν στους καθηγητές της πληροφορικής. Τους είπε ότι ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ.
... τους απάντησε ότι: να ετοιμάζουν τι χρειάζεται στην την ώρα της πληροφορικής.

Σας παρακολουθώ, αλλά δεν απαντώ, για τους παρακάτω λόγους :

1.  Γιατί απλά κουράστηκα να ασχολούμαι με μ - - - - - - ς !!! των δήθεν στελεχών της εκπ/σης.

2.  Τα παραπάνω θέματα τα έχω επιλύσει. Πώς ;  Με στάση αξιοπρέπειας.

Μάθημα μες την τάξη, έγκαιρη προσέλευση σ' αυτή, τυπικός στις εφημερίες  και ενασχόληση με το 10ετίας εργαστήριο (σταδιακή ανανέωση- αντικατάσταση των Η/Υ) και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ !!!!! Το εννοώ !!!!!

Ψηφιακές εργασίες του τύπου :
Γράψε μου το κείμενο, κάψε το CD,  σκανάρισέ μου 5 άντε το πολύ 50 foto,  δείξε μου το τάδε ή το δείνα  ΤΕΛΟΣ.

Η παραπάνω φράση του συμβούλου ΠΕ02 τι άλλο δείχνει από απαξίωση και περιφρόνηση για τον διδακτικό χαρακτήρα των μαθημάτων μας ;  Όταν στην ώρα της πληροφορικής, προτρέπει , να προετοιμαστεί το μάθημα του X  'συναδέλφου' ;

Συνάδελφοι ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ !!!!! ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΥΣ.  Δεν είστε υποχρεωμένοι για τίποτε ούτε στο ελάχιστο. Και αν κάνετε κάτι να σας το ζητήσουν εγγράφως.

Εκτός και αν ... υπολογίσετε το κόστος (άθλιο και φορολογούμενο) της, ενδεχομένως, απωλεσθείσας x  ή  y  επιτροπούλας ...

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Παράθεση από: dora στις 10 Νοε 2009, 03:30:12 ΜΜ
Στην Α Πειραιά ο σύμβουλος των φιλολόγων, τους είπε για οποιοδήποτε πρόβλημα να πηγαίνουν στους καθηγητές της πληροφορικής. Τους είπε ότι ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ.

Με ποια λογική και με ποια εξουσία και αρμοδιότητα αναφέρει ένας σύμβουλος φιλολόγων εκείνα που προβλέπονται για καθηγητές άλλης ειδικότητας;

Σέβομαι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κύριος είναι σχολικός σύμβουλος, πλην όμως η δικαιοδοσία του είναι καθαρά επί εκπαιδευτικών θεμάτων και μάλιστα ΜΟΝΟ για όσους διδάσκουν φιλολογικά μαθήματα.

Για οτιδήποτε άλλο είναι επιεικώς αναρμόδιος και μάλλον ολίγον... ξερόλας.
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

za√‘ag

Το άκουσα και από ένα φίλο Υποδ/ντή σε άλλο σχολείο (Γ' Αθήνας)
Όταν έχουν μάθημα ψηφιακής τάξης η καθηγήτρια πληροφορικής μαζεύει τα netbooks στο εργαστήριο, τα βάζει στο δίκτυο, κάνει όσες εγκαταστάσεις χρειάζονται για τα μαθήματα και μετά τους τα δίνει !!!!

Επιπλέον η ίδια συνάδελφος ενημερώθηκε από τους ΠΛΗΝΕΤ για το e-school ... επί 2 "δύσκολες" μέρες μιας και υπήρξαν πολλές δυσκολίες για την σωστή μεταφορά δεδομένων !!!!

Ave Μεταρρυθμίσεις !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

Laertis

Νικολακάκης Γιώργος
Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων
Καθηγητής Πληροφορικής
http://users.sch.gr/gnikola

gouvasg

Συνάδελφοι/ισσα...
Κρατήστε και καμια "πισινή" να χρησιμοποίησε το κύρος του συμβούλου (ορισμένου σε ένα αξιοκρατικό δημοκρατικό πολίτευμα), επειδή απλά βαριότανε!!!
Γεώργιος Γκούβας
Μηχ. Η/Υ-Σ
www.gouvas.eu

gouvasg

Νομίζω πάντως ότι θα πρέπει να είμαστε πάντα  :angel: πρόθυμοι να βοηθήσουμε από τέτοια απόσταση ώστε ο συνάδελφος να μας ακούει χωρίς να φωνάζουμε, αλλά να μην μπορούμε να φτάσουμε το ποντίκι και το πληκτρολόγιο...  ;)
Γεώργιος Γκούβας
Μηχ. Η/Υ-Σ
www.gouvas.eu

dora

Για να γελάω με φίλους …και όχι μόνη μου σας ενημερώνω tι είπε η υπουργός παιδείας σήμερα. Το διάβασα στο www.esos.gr

Ο εκπαιδευτικός πρέπει να πάει στο σχολείο του. Εκεί είναι η θέση του. Οι εκπαιδευτικοί που δε θέλουν να πάνε στο σχολείο, θα προσφέρουν άλλου είδους έργο, αλλά όχι ως εκπαιδευτικοί. Εκπαιδευτικός σημαίνει μπαίνω στην τάξη. Η καρδιά χτυπά στην τάξη. Αυτό είναι το βασικό. Μπορούμε να το πετύχουμε αυτό; Αυτός είναι ο στόχος.
Την παραπάνω δήλωση έκανε βσήμερα  η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Χ.Μοτσενίγος

Καλησπέρα συνάδελφοι, το στέκι είναι μια πάρα πολύ καλή πρωτοβουλία διαλόγου αλλά και αλληλοβοήθειας. Μπράβο λοιπόν σε όσους το σκέφτηκαν και το υλοποίησαν αλλά και σε όσους και όσες συμμετέχουν σε αυτό.
Θα ήθελα να θέσω την εξής ερώτηση: Έχει λάβει κανείς οδηγίες , ή έχει υπ' όψη του τη διαδικασία με την οποία θα εγκατασταθεί το νέο λογισμικό του Π.Ι. στα μαθητικά netbooks;
Επισυνάπτω και το σχετικό έγγραφο. Μήπως έχει κανείς κάτι άλλο με περισσότερες λεπτομέρειες;

Wizard

Παράθεση από: Χ.Μοτσενίγος στις 19 Νοε 2009, 08:37:53 ΜΜ
Καλησπέρα συνάδελφοι, το στέκι είναι μια πάρα πολύ καλή πρωτοβουλία διαλόγου αλλά και αλληλοβοήθειας. Μπράβο λοιπόν σε όσους το σκέφτηκαν και το υλοποίησαν αλλά και σε όσους και όσες συμμετέχουν σε αυτό.
Θα ήθελα να θέσω την εξής ερώτηση: Έχει λάβει κανείς οδηγίες , ή έχει υπ' όψη του τη διαδικασία με την οποία θα εγκατασταθεί το νέο λογισμικό του Π.Ι. στα μαθητικά netbooks;
Επισυνάπτω και το σχετικό έγγραφο. Μήπως έχει κανείς κάτι άλλο με περισσότερες λεπτομέρειες;


Να λοιπόν που προέκυψε ζήτημα τεχνικής υποστήριξης αφού έχουν πουληθεί οι φορητοί.
Ποιος θα περάσει απο τόσα netbooks να το εγκαταστήσει; Είναι υποχρεωμένες βάσει σύμβασης οι εταιρίες (χλωμό) ή μήπως ξεκινάει η υποστήριξη για άλλη μία φορά εκ των έσω και θα πέσουν όλοι πάνω στον Πληροφορικό;
Μήπως να ενημερωθεί άμεσα η ΠΕΚΑΠ για αυτό το απίθανο έγγραφο;
Πρέπει να καταλάβουν στο ΥΠΕΠΘ ότι εκπαιδευτικός+τεχνικός δεν "παίζει", άρα να δώσουν τα κονδύλια για τεχνική υποστήριξη της ψηφιακής τάξης αν θέλουν να "περπατήσει" το εγχείρημα.
Μόνο αν αρχίσουν να πληρώνουν τα σχολεία για εξωτερική βοήθεια και αρχίσει η γκρίνια, θα δουν το πρόβλημα οι των άνω πατωμάτων, γιατί από εγκυκλίους ("παρακαλούμε να φροντίσετε..."), πήξαμε!!!

andreas_p

Παράθεση από: Wizard στις 19 Νοε 2009, 09:26:55 ΜΜ

ή μήπως ξεκινάει η υποστήριξη για άλλη μία φορά εκ των έσω και θα πέσουν όλοι πάνω στον Πληροφορικό;


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ....  ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ !!!!

andreas_p

Παράθεση από: Wizard στις 19 Νοε 2009, 09:26:55 ΜΜ
Μήπως να ενημερωθεί άμεσα η ΠΕΚΑΠ για αυτό το απίθανο έγγραφο;

ΤΟ ΘΕΜΑ ... ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ !!!

Χ.Μοτσενίγος


Wizard

Παράθεση από: andreas_p στις 19 Νοε 2009, 10:15:19 ΜΜ
Παράθεση από: Wizard στις 19 Νοε 2009, 09:26:55 ΜΜ
Μήπως να ενημερωθεί άμεσα η ΠΕΚΑΠ για αυτό το απίθανο έγγραφο;

ΤΟ ΘΕΜΑ ... ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ !!!

Ε, φυσικά και δεν πρέπει να μας αφορά. Απλά, η ΠΕΚΑΠ πρέπει να είναι ενήμερη σε περίπτωση που προσπαθήσουν να το κάνουν να μας "αφορά". Γιατί είναι βέβαιο ότι τουλάχιστον θα προσπαθήσουν...

P.Tsiotakis

Παράθεση από: Χ.Μοτσενίγος στις 19 Νοε 2009, 11:15:52 ΜΜ
Α, ΟΚ. Συγγνώμη για την ενόχληση.

Συνάδελφε, το δε μας αφορά δεν ήταν για σένα, αλλά για την κατάσταση.
Προφανώς καλώς έπραξες και έγραψες τον προβληματισμό σου και μας ενημέρωσες για αυτό το έγγραφο ώστε να είμαστε υποψιασμένοι...

Καλώς ήρθες στο στέκι (κακώς έσβησες το λογαριασμό σου)

Καρκαμάνης Γεώργιος

Συνάδερφοι, λέτε να μας φορτώσουν  την τεχνική υποστήριξη των καθηγητών που θα διδάσκουν τα μαθήματα της ψηφιακής τάξης, των μαθημάτων της Α Γυμνασίου; (μιλώ για τα επόμενα χρόνια)

Για τα επόμενα χρόνια οι απαιτήσεις και οι προβληματισμοί στην "ψηφιακή τάξη" θα μεγαλώσουν διότι θα εφαρμόζεται σταδιακά και σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου, τότε τι θα γίνει;
Οι συνάδερφοι των υπόλοιπων  ειδικοτήτων ποιον νομίζετε θα υποδείξουν για την τεχνική υποστήριξη;
Οι υπόλοιπες ενώσεις ποιον νομίζεται να υποδείξουν;
Οι υπόλοιπες ενώσεις θα απαιτήσουν απο το Υπουργείο υποστήριξη. Το υπουργείο θα την αναθέσει σε ποιόν;
Αναρωτιέμαι και ανησυχώ. 

Σπύρος Δουκάκης


VAIOS

Εγώ πάλι πιστεύω ότι δώσανε δώσανε και την επόμενη χρονιά δεν θα έχει μαθητικούς υπολογιστές.  ::)

andreas_p

Παναγιώτη ... επικοινωνούμε !!! (τι σημαίνει το 'ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ')

Ευχαριστώ

pentsas

andreas_p σε τσάκωσα!!

1. Πρώτα απ'ολα διδάσκεις στην πόλη μου.
2. Διδάσκεις στο σχολικό συγκρότημα που κάποτε μάθαινα  γράμματα.
3. Σου λένε τίποτα τα ονόματα: Βαφειάδης, Κλεφτούρης, Δερβος, Ιωαννίδου, κλπ;
4. 

Ποιός είμαι;


andreas_p

Παράθεση από: pentsas στις 21 Νοε 2009, 11:41:50 ΠΜ
andreas_p σε τσάκωσα!!

Καλά έκανες !!!!

αλλά (είναι όμως έτσι ;)

1. Η πόλη σου έχει πολλά νερά ;
2. Αν α  ο  αριθμός του σχολείου σου, τότε α  MOD 2 =1 είναι  A ή Ψ ;
3. Με τα ονόματα αυτά 'φάγαμε ψωμί και αλάτι'. Ποιος διετέλεσε πρόεδρος τμήματος;

Απαντάς στο παραπάνω quiz  και ελέγχω αν με εντόπισες.  Οπότε μένει ... να σε βρω !!!! 

pentsas

#179
1. http://www.greektube.org/content/view/11323/2/
2. Α
3. Βαφειάδης (ή Κλεφτούρης) .

Σημ: βέβαια τώρα εγώ διδάσκω στην Ροδο.

Laertis

andreas_p & pentsas συναντιούνται ξανά μετά απο χρόνια ...
Τύφλα να έχει η Νικολούλη...
Τελικά το forum προσφέρει και κοινωνικό έργο  ;D
Νικολακάκης Γιώργος
Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων
Καθηγητής Πληροφορικής
http://users.sch.gr/gnikola

pentsas

#181
Ρε laertis ... θα κάνουμε κοίλη από τα γέλια  ;D ;D ;D ;D
Λυπήσου μας δεν έχουμε και την καλύτερη ασφάλεια.

andreas_p

1. ok
2. ok
3. Βαφειάδης (1987-1991) και Κλεφτούρης (1992-1994).

Με εντόπισες !

Μένει να θυμηθώ εγώ ...

Αν φύγει πίσω η ... πατούσα και έρθει (πρώτο πλάνο) το πρόσωπο .... ΊΣΩΣ !!

Laertis :    Πράγματι ! Στέκι - Νικολούλη   1-0 !

andreas_p

Και κάτι άλλο : 

Έχω κλείσει με Aegean ΘΕΣ-ΡΟΔ (απ' ευθείας πτήση) για 6-17/7/2010.

Αν δε συναντηθούμε ... πάνω ΧΡΙΣΤ ή ΠΑΣΧΑ   τότε  καλοκαίρι ... κάτω.

pentsas

Εαν είμαι εδώ(αλλά και να μην είμαι)... το σπίτι μου και δικό σου(μόνο όμως τα άψυχα ε... γιατί έχω και μια κότα) ;D.

Σημ. Είχα πάρει 10 στα ψηφιακά ηλεκτρονικά (λόγω ΤΕΛ)

Loukritia

pentsas, διαβάζω τα μηνύματα σου και νιώθω να σε ξέρω... Δεν μου παραχωρείς κι εμένα λίγο το σπιτάκι στη Ρόδο;  :P χιχι.
Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils ... - Louis Hector Berlioz

pentsas

Απο τον Ανδρέα Πυρ... (χωρίς ίσως να το γνωρίζει ο ίδιος) έχω πάρει πολλά πράγματα.
Ύστερα είναι και Δραμινός.
Η Δράμα(μου λείπει) είναι το πάθος μου.

Πάντως πέρα από την πλάκα: γιατί να μην μαζευτούμε (όσοι μπορούμε) στη Ρόδο και για τη δουλειά μας, αλλα και για τα μπάνια σας (γιατι εγώ έχω μουλιάσει εδώ χειμώνα καλοκαίρι).
Και το σπίτι μου στη διάθεσή σας (ε ..δεν είναι και μικρό).



andreas_p

Παράθεση από: pentsas στις 21 Νοε 2009, 08:02:57 ΜΜ
Ύστερα είναι και Δραμινός.
Και το σπίτι μου στη διάθεσή σας (ε ..δεν είναι και μικρό).
Η καταγωγή μου : ΚΑΤΕΡΙΝΗ (Ελένη Κ. περαστικά).
Αλλά τόσα χρόνια στην όμορφη πόλη των νερών (οι όμορφες παραλίες της Καβάλας στα 35 λεπτά) είναι ... πατρίδα !
Ευχαριστώ για τη διάθεση του σπιτιού , αλλά δε θα κατέβω μόνος.
Φέτος θέλω να κλείσω σε ένα 4-5 αστέρων. Τι λες για το PLAZA (που είναι και κοντά στην παλιά πόλη);

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Και όλα αυτά έγιναν επειδή μοιράστηκαν μαθητικά netbooks!

Νομίζω ότι είναι ώρα για μια Amstel. ;D ;D ;D ;D
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

Σπύρος Δουκάκης

Εκπαιδευτικά λάπτοπ για msn και παιχνίδια
Προβλήματα στη διδασκαλία μέσω υπολογιστή


Του Αποστολου Λακασα

Ενα βήμα μπροστά, πολλά σημειωτόν και... πάμε πάλι. Αυτό συμβαίνει και με τη χρήση των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, που δόθηκαν από τις αρχές Οκτωβρίου στους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου. Τα λάπτοπ χρησιμοποιούνται (στο σχολείο) σε λίγες ώρες μαθημάτων, αλλά κυρίως οι μαθητές τα χρησιμοποιούν για παιχνίδια, chat και σερφάρισμα στο Διαδίκτυο όταν βρίσκονται στο σπίτι. Αποτέλεσμα; Σε μία ακόμη περίπτωση, επιβεβαιώνεται η ελληνική κακοδαιμονία να δίνονται πολλά κονδύλια, αλλά τα αποτελέσματα να είναι πενιχρά.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα της δωρεάν προσφοράς λάπτοπ ολοκληρώθηκε και οι περίπου 120.000 μαθητές έχουν πλέον τη δυνατότητα να μελετούν τα μαθήματά τους από τα ψηφιακά βιβλία, τα οποία περιέχονται στον υπολογιστή, ενώ επίσης στον υπολογιστή έχει σχεδιαστεί να υπάρχει λογισμικό για διδασκαλία τεσσάρων μαθημάτων: της Βιολογίας, της Γεωγραφίας, της Ιστορίας και των Μαθηματικών.

Εμπόδια

Ομως, όπως εξηγεί –μιλώντας στην «Κ» – ο μαθηματικός κ. Κωνσταντίνος Δήμου, έως τώρα δεν υπάρχει λογισμικό για τα Μαθηματικά, όπως συμβαίνει για τα υπόλοιπα τρία μαθήματα. Ο κ. Δήμου –εκτός των Μαθηματικών– διδάσκει και Γεωγραφία στους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου σε σχολείο της Αττικής. «Τα παιδιά έχουν διάθεση να συμμετάσχουν και το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Ομως, υπάρχουν εμπόδια και το σύστημα πάει αργά. Για παράδειγμα, οι μαθητές δεν έχουν μάθει να αξιοποιούν τον υπολογιστή στη μελέτη τους. Το σχολείο μεν θα δώσει τις κατευθυντήριες αρχές, θα δημιουργήσει τις συνθήκες, αλλά η κύρια δουλειά πρέπει να γίνει στο σπίτι», συμπληρώνει.

«Τα 13χρονα για πρώτη φορά έχουν δικό τους, στα «μέτρα» τους λάπτοπ και όχι τον παλιό υπολογιστή του μπαμπά. Χάρηκαν και ξεσάλωσαν. Εχουν συνδεθεί όλα στο msn και άρχισαν να συνομιλούν διαδικτυακά μεταξύ τους. Το πράγμα έφτασε στην ακραία του μορφή να συνομιλούν μέσω msn παιδιά, που μένουν στο ίδιο τετράγωνο», προσθέτει, από την πλευρά του, ο κ. Στράτος Στρατηγάκης, καθηγητής ο ίδιος και με παιδί στην Α΄ Γυμνασίου. «Κάποια παιδιά ξεχνούν να τα φέρουν στο σχολείο, κάποια άλλα τα ξεχνούν στην τάξη φεύγοντας. Υπάρχουν και κάποια που φοβούνται μήπως τους τα κλέψουν και τα παίρνουν μαζί τους στο διάλειμμα. Βλέπετε, οι μαθητές δεν διαθέτουν ντουλάπια για να τα φυλάξουν στο σχολείο», προσθέτει.

Από την άλλη, την κατάσταση δυσχεραίνει η απροθυμία πολλών εκπαιδευτικών –και όχι μόνο εκείνων που διδάσκουν τα τέσσερα μαθήματα για τα οποία υπάρχει εκπαιδευτικό λογισμικό– να αξιοποιήσουν τον υπολογιστή στο μάθημά τους.

Είναι ενδεικτικό ότι πρόσφατη έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ έδειξε ότι μόλις το 35,6% των Ελλήνων εκπαιδευτικών έχει κάνει χρήση των υπολογιστών για το μάθημα. Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι περίπου 75%, ενώ σε χώρες όπως η Δανία, η Βρετανία, η Νορβηγία και η Σουηδία το ποσοστό κυμαίνεται πάνω από 90%. Επίσης, συχνά είναι τα μικροπροβλήματα με το λογισμικό κι αυτό έχει αποτέλεσμα συχνά οι εκπαιδευτικοί να τα παρατούν. Παράλληλα, πάσχει και η οργάνωση του σχολείου. Οπως ανέφερε στην «Κ» ο κ. Δήμου, «η διδασκαλία με υπολογιστές δεν είναι εύκολο να λειτουργήσει σωστά και οργανωμένα σε μία τάξη με 25 μαθητές».

Ελλείψεις

Από την άλλη, οι απαραίτητες ενέργειες που θα έπρεπε να προηγηθούν της διανομής των υπολογιστών δεν έχουν γίνει. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν υπάρχει αρκετή ηλεκτρική ισχύς ούτε... πρίζες στις τάξεις ούτε και η δυνατότητα σύνδεσης με το Διαδίκτυο. Και ας ληφθεί υπόψη ότι το 70% των σχολείων έχει εργαστήριο πληροφορικής, τα οποία έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και εκεί το μάθημα γίνεται σε τμήματα των 12 μαθητών.

Ομως, σε ολόκληρο το γυμνάσιο η χρήση υπολογιστή διδάσκεται μία ώρα την εβδομάδα, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην εξοικειώνονται με τη χρήση του για να μελετήσουν. Ετσι, τα εκπαιδευτικά λάπτοπ μετατράπηκαν σε παιχνίδι, καθώς οι 13χρονοι στο σπίτι, μετά το msn έβαλαν στόχο να κατακτήσουν και το... facebook.

«Πάντως, εγώ δεν κάνω χαβαλέ»

Στη Γεωγραφία μέσω του υπολογιστή βλέπουμε χάρτες, πλανήτες. Είναι πολύ ενδιαφέρον», μας λέει ο 13χρονος Γιώργος, μαθητής Α΄ Γυμνασίου σε σχολείο στα Ανω Πατήσια. «Μου αρέσει που έχω φορητό υπολογιστή. Δεν είχα στο δημοτικό. Δεν κάνω χαβαλέ με τον υπολογιστή», συμπληρώνει, παίρνοντας... αποστάσεις από συμμαθητές του. «Υπάρχουν παιδιά που παίζουν παιχνίδια μέσα στο μάθημα. Κάποια άλλα βλέπουν φωτογραφίες», προσθέτει. «Δεν μας έχουν δείξει πώς να μελετάμε με τον υπολογιστή. Πώς θα το κάνουμε, από τη στιγμή που έχουμε τα βιβλία μας; Συνήθως το απόγευμα παίζω παιχνίδια ή μιλάω με συμμαθητές μου στο msn. Αυτό, όταν βρίσκω ελεύθερο χρόνο και δεν έχω πολύ γιατί κάνω αγγλικά, γαλλικά και χορό», προσθέτει η 13χρονη Μαρία από τη Νέα Σμύρνη.

stratosg

Παράθεση από: Χ.Μοτσενίγος στις 19 Νοε 2009, 11:15:52 ΜΜ
Α, ΟΚ. Συγγνώμη για την ενόχληση.
Μάλλον είναι από τους "Πιστοποιημένους" με μηδενική αντοχή στην κριτική ή / και την άρνηση. Επίσης μάλλον πρέπει να είναι και μεγάλος σε ηλικία.

Παράθεση από: pentsas στις 21 Νοε 2009, 03:10:57 ΜΜ
1. http://www.greektube.org/content/view/11323/2/
2. Α
3. Βαφειάδης (ή Κλεφτούρης) .

Σημ: βέβαια τώρα εγώ διδάσκω στην Ροδο.
Και μετά αυτός που είχε δυο μικρά ονόματα αντί για όνομα και επίθετο χαχαχαχα.

Παράθεση από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 23 Νοε 2009, 06:26:56 ΜΜ
Και όλα αυτά έγιναν επειδή μοιράστηκαν μαθητικά netbooks!

Νομίζω ότι είναι ώρα για μια Amstel. ;D ;D ;D ;D
Κι εσύ εκεί δεν τελείωσες, γιατί κάτι μου θυμίζει το επίθετό σου, εκτός κι αν ηρθε η ώρα του Αλτσχάιμερ. By the way, να σου θυμίσω μια εγκύκλιο που σου ζήτησα;

Παράθεση από: sdoukakis στις 29 Νοε 2009, 11:38:13 ΠΜ
Εκπαιδευτικά λάπτοπ για msn και παιχνίδια
Προβλήματα στη διδασκαλία μέσω υπολογιστή


Του Αποστολου Λακασα

Ενα βήμα μπροστά, πολλά σημειωτόν και... πάμε πάλι. Αυτό συμβαίνει και με τη χρήση των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, που δόθηκαν από τις αρχές Οκτωβρίου στους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου. Τα λάπτοπ χρησιμοποιούνται (στο σχολείο) σε λίγες ώρες μαθημάτων, αλλά κυρίως οι μαθητές τα χρησιμοποιούν για παιχνίδια, chat και σερφάρισμα στο Διαδίκτυο όταν βρίσκονται στο σπίτι. Αποτέλεσμα; Σε μία ακόμη περίπτωση, επιβεβαιώνεται η ελληνική κακοδαιμονία να δίνονται πολλά κονδύλια, αλλά τα αποτελέσματα να είναι πενιχρά.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα της δωρεάν προσφοράς λάπτοπ ολοκληρώθηκε και οι περίπου 120.000 μαθητές έχουν πλέον τη δυνατότητα να μελετούν τα μαθήματά τους από τα ψηφιακά βιβλία, τα οποία περιέχονται στον υπολογιστή, ενώ επίσης στον υπολογιστή έχει σχεδιαστεί να υπάρχει λογισμικό για διδασκαλία τεσσάρων μαθημάτων: της Βιολογίας, της Γεωγραφίας, της Ιστορίας και των Μαθηματικών.

Εμπόδια

Ομως, όπως εξηγεί –μιλώντας στην «Κ» – ο μαθηματικός κ. Κωνσταντίνος Δήμου, έως τώρα δεν υπάρχει λογισμικό για τα Μαθηματικά, όπως συμβαίνει για τα υπόλοιπα τρία μαθήματα. Κι εδώ έρχετε το ωραίο έγγραφο Ο κ. Δήμου –εκτός των Μαθηματικών– διδάσκει και Γεωγραφία στους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου σε σχολείο της Αττικής. «Τα παιδιά έχουν διάθεση να συμμετάσχουν και το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Ομως, υπάρχουν εμπόδια και το σύστημα πάει αργά. Για παράδειγμα, οι μαθητές δεν έχουν μάθει να αξιοποιούν τον υπολογιστή στη μελέτη τους. Κακοί πληροφορικάριοι που τόσα χρόνια δεν τα μάθατε τίποτις τα παιδιά. Ενώ εμείς...Το σχολείο μεν θα δώσει τις κατευθυντήριες αρχές, θα δημιουργήσει τις συνθήκες, αλλά η κύρια δουλειά πρέπει να γίνει στο σπίτι», συμπληρώνει.Εδώ δεν γίνονται βασικά στο σπίτι, όπως π.χ. να φάμε όλοι μαζί το μεσημέρι, θα τα μάθουν να χειρίζονται το netbook ;

«Τα 13χρονα για πρώτη φορά έχουν δικό τους, στα «μέτρα» τους λάπτοπ και όχι τον παλιό υπολογιστή του μπαμπά. Χάρηκαν και ξεσάλωσαν. Εχουν συνδεθεί όλα στο msn και άρχισαν να συνομιλούν διαδικτυακά μεταξύ τους. Το πράγμα έφτασε στην ακραία του μορφή να συνομιλούν μέσω msn παιδιά, που μένουν στο ίδιο τετράγωνο»H εκδίκηση της γυφτιάς, έτσι έτσι γιατί μόνο εμείς μπαίνουμε διπλοί από τους 17 μαθητές και πάνω. Αλλά τώρα που έκατσε το βραστό αυγό στη μασχάλη μας δεν μας βολεύει. , προσθέτει, από την πλευρά του, ο κ. Στράτος Στρατηγάκης, καθηγητής ο ίδιος και με παιδί στην Α΄ Γυμνασίου. «Κάποια παιδιά ξεχνούν να τα φέρουν στο σχολείο, κάποια άλλα τα ξεχνούν στην τάξη φεύγοντας. Υπάρχουν και κάποια που φοβούνται μήπως τους τα κλέψουν και τα παίρνουν μαζί τους στο διάλειμμα. Βλέπετε, οι μαθητές δεν διαθέτουν ντουλάπια για να τα φυλάξουν στο σχολείο», προσθέτει. Για όλα φταίνε οι άλλοι πάντα, όχι ότι μας δέρνουν ακόμα τα κατοχικά σύνδρομα. Ενώ αν βάλουν ντουλάπια θα σωθούμε

Από την άλλη, την κατάσταση δυσχεραίνει η απροθυμία πολλών εκπαιδευτικών –και όχι μόνο εκείνων που διδάσκουν τα τέσσερα μαθήματα για τα οποία υπάρχει εκπαιδευτικό λογισμικό– να αξιοποιήσουν τον υπολογιστή στο μάθημά τους. Μπηχτή και πηχτή πρόγκα. Ο παλιοπληροφορικός δεν τα κάνει όλα. Στην πυρά το αισχρο τέκνο του ορθού.

Είναι ενδεικτικό ότι πρόσφατη έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ έδειξε ότι μόλις το 35,6% των Ελλήνων εκπαιδευτικών έχει κάνει χρήση των υπολογιστών για το μάθημα. Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι περίπου 75%, ενώ σε χώρες όπως η Δανία, η Βρετανία, η Νορβηγία και η Σουηδία το ποσοστό κυμαίνεται πάνω από 90%. Επίσης, συχνά είναι τα μικροπροβλήματα με το λογισμικό κι αυτό έχει αποτέλεσμα συχνά οι εκπαιδευτικοί να τα παρατούν. Παράλληλα, πάσχει και η οργάνωση του σχολείου. Οπως ανέφερε στην «Κ» ο κ. Δήμου, «η διδασκαλία με υπολογιστές δεν είναι εύκολο να λειτουργήσει σωστά και οργανωμένα σε μία τάξη με 25 μαθητές».Tα περί εκδίκησης της γυφτιάς που προανέφερα. Αλλά έτσι είναι 100 ξυλιές σε ξένο πισινό κι ας είναι μια πιθαμή από τον δικό μας. Ε λοιπόν φάτε τις κι εσείς.

Ελλείψεις

Από την άλλη, οι απαραίτητες ενέργειες που θα έπρεπε να προηγηθούν της διανομής των υπολογιστών δεν έχουν γίνει. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν υπάρχει αρκετή ηλεκτρική ισχύς ούτε... πρίζες στις τάξεις ούτε και η δυνατότητα σύνδεσης με το Διαδίκτυο. Εδώ που τα λάμε έχει δίκιο, αλλά και πάλι για ποιόν χτυπά η καμπάνα; Και ας ληφθεί υπόψη ότι το 70% των σχολείων έχει εργαστήριο πληροφορικής, τα οποία έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και εκεί το μάθημα γίνεται σε τμήματα των 12 μαθητών. Τι μας λες ρε μεγάλε. Το ότι τελείωσε ο πόλεμος το έμαθες;

Ομως, σε ολόκληρο το γυμνάσιο η χρήση υπολογιστή διδάσκεται μία ώρα την εβδομάδα, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην εξοικειώνονται με τη χρήση του για να μελετήσουν. Και μιας που έμαθες ότι ο πόλεμος τελείωσε μάθε λοιπόν ότι στις χώρες που προανέφερες δεν κάνουν μια ή δυο ώρες κομπιούτερ την εβδομάδα. Δεν γίνεται έτσι μια ψηφιακή επανάσταση. Α! να σου θυμίσω κιόλας ότι ο παππούς επέστρεψε από το μέτωπο.Ετσι, τα εκπαιδευτικά λάπτοπ μετατράπηκαν σε παιχνίδι, καθώς οι 13χρονοι στο σπίτι, μετά το msn έβαλαν στόχο να κατακτήσουν και το... facebook. Αυτό κι αν είναι τεχνολογία που παραπονιέσαι. Χωρίς δικτυακές υποδομές τα πιτσιρίκια κατακτούν το δίκτυο. Α! μεγάλε έχουμε κατακτήσει ξέρεις και το φεγγάρι

«Πάντως, εγώ δεν κάνω χαβαλέ»

Στη Γεωγραφία μέσω του υπολογιστή βλέπουμε χάρτες, πλανήτες. Είναι πολύ ενδιαφέρον», μας λέει ο 13χρονος Γιώργος, μαθητής Α΄ Γυμνασίου σε σχολείο στα Ανω Πατήσια. «Μου αρέσει που έχω φορητό υπολογιστή. Δεν είχα στο δημοτικό. Δεν κάνω χαβαλέ με τον υπολογιστή», συμπληρώνει, παίρνοντας... αποστάσεις από συμμαθητές του. Μα γιατί σου κάνει εντύπωση; Πάντα υπάρχει η εξαίρεση στον κανόνα.«Υπάρχουν παιδιά που παίζουν παιχνίδια μέσα στο μάθημα. Κάποια άλλα βλέπουν φωτογραφίες», προσθέτει.Και τεχνοκράτης ο νέος και ψιλό ρούφουλας. Το πάει για πολιτικός κι αυτός. «Δεν μας έχουν δείξει πώς να μελετάμε με τον υπολογιστή. Πώς θα το κάνουμε, από τη στιγμή που έχουμε τα βιβλία μας; Συνήθως το απόγευμα παίζω παιχνίδια ή μιλάω με συμμαθητές μου στο msn. Αυτό, όταν βρίσκω ελεύθερο χρόνο και δεν έχω πολύ γιατί κάνω αγγλικά, γαλλικά και χορό» Γι' αυτό μικρό μου δεν ξέρεις πως να διαβάζεις ούτε και τα βιβλία σου. Να μπαίνεις όμως στο MSN ξέρεις, να χρησιμοποιείς το νετιμπουκι για διάβασμα όμως δεν. Θα γίνεις κι εσύ πετυχημένη συνάδελφος που θα ξέρει άψογα την πασιέντσα αλλά να περάσει κανένα στοιχείο στον έπαφο δεν... κουλαμάρα. Η διαπεδαγώγισις των νέων. , προσθέτει η 13χρονη Μαρία από τη Νέα Σμύρνη.
Και μη μου πείτε πως σε όλο το κείμενο είδατε καμιά αναφορά στους πληροφορικούς. Α πα πα πα τί είναι αυτά που λέτε. Αυτοί ξέρουν να βάζουν τα παιδιά να ζωγραφίζουν στο γκομπιούτερ και μετά να κοιτάνε έξω από το παράθυρο.

Καλημέρα σας.
Να φοβάσαι εκείνον που δεν έχει να χάσει τίποτα.

Χ.Μοτσενίγος

#191
Τι να σου πω "συνάδελφε", ή δεν έχεις με τι να ασχοληθείς ή......
Πάντως τα ...νομίσματά σου "Μάλλον είναι Πιστοποιημένος και μάλλον μεγάλος και μάλλον έτσι και μάλλον αλλιώς", καλά θα κάνεις να τα κρατάς για τον εαυτό σου γιατί είναι κάλπικα.
Ειλικρινά με καταθλίβουν συμπεριφορές σαν τη δική σου γιατί βλάπτουν τον κλάδο και μας διχάζουν τόσο που αντι να ασχολούμαστε και να συζητάμε τα προβλήματα και τις ανησυχίες μας, μας κάνουν να γινόμαστε περίγελος στα μάτια του καθενός που θα μπει στο forum.
Αντί να αρχίσεις τα μάλλον και τα υπόλοιπα καλό θα ήταν να το ψάξεις το θέμα του ποιος ακριβώς είμαι, πράγμα όχι δύσκολο γιατί αντίθετα με σένα τα λίγα που έγραψα τα έγραψα επώνυμα. Τελοσπάντων τι να περιμένει κανείς από κάποιον που γράφει τη "διαπαιδαγώγηση" με έψιλον;

Για την ιστορία "συνάδελφε" είμαι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης (αν το έχεις ακουστά) και στη Δημόσια εκπαιδευση είμαι από το 1995. Όσο για μεγάλος πρέπει να σου ρίχνω 7-8 χρονάκια ηλικιακά. Πνευματικά τώρα είναι άλλη ιστορία.

Τελικά αυτό που μένει είναι ότι μέρος των (όποιων) προβλημάτων του κλάδου αποτελούμε κι εμείς οι ίδιοι. Σε πολλούς από μας λείπει και το ήθος και η παιδεία απ' ότι φαίνεται.

Αυτά έχω να σου πω  "συνάδελφε" που με σύγχισες νυχτιάτικα, για να κάνεις το κομμάτι σου, και είμαι και σε ηλικία εμφράγματος.