Τα τελευταία νέα λένε ότι μετά και από κινητοποίηση κάποιων σχολικών συμβούλων, οι οδηγίες της ΚΕΕ προς τα βαθμολογικά είναι να δέχονται σωστές λύσεις σε pascal ή συνδυασμό, να δέχονται δηλαδή το προφανές βάσει της εγκυκλίου.
Δυστυχώς αυτό δεν οφείλεται καθόλου στο σχολικό σύμβουλο της δικής μου περιοχής, ο οποίος αν και του έστειλα mail με τις παρατηρήσεις μου και αφελώς φαντάστηκα ότι θα έκανε τουλάχιστον κάποια ερώτηση για διευκρινίσεις ή τελοσπάντων κάποια ενέργεια, όταν του μίλησα και τηλεφωνικά μου απάντησε ότι δεν είναι αρμόδιος για τις εξετάσεις.
Το θέμα λοιπόν, κύριοι σχολικοί σύμβουλοι, δεν είναι ποιος είναι αρμόδιος. Το θέμα είναι ποιος είναι αρκετά ευαίσθητος ώστε να αναλάβει να περιφρουρήσει την προσπάθεια των παιδιών μας, όταν και όπως μπορεί. Αλλιώς, ούτε και ο εκπαιδευτικός είναι αρμόδιος. Εμείς δε τη δουλειά μας την κάναμε, και το μάθημα το διδάξαμε και τις οδηγίες του Υπουργείου ακολουθήσαμε. Το φτύσιμο των παιδιών προσπαθούμε να αποφύγουμε, αν άθελά μας τους παραπλανήσαμε. Γιατί δε θέλουμε όταν μας φτύνουν να λέμε ότι βρέχει...
Υ.Γ. Όσον αφορά τις περίφημες αρμοδιότητες των σχολικών συμβούλων, για να πω την αλήθεια θα ήθελα κάποια στιγμή να μάθω ακριβώς ποιες είναι, ώστε να μη χάνω χρόνο και ψυχική ηρεμία να απευθύνομαι σε αυτούς για "άσχετα" θέματα. Συγχαρητήρια πάντως σε όσους σχολικούς συμβούλους κινητοποιήθηκαν, αν και δεν ήταν αρμόδιοι.