Εγώ έχω να πω τα εξής:
1. laertis, ποιος από εμάς πιστεύει ότι μπορεί να φτιάξει ένα λογισμικό ευρείας χρήσης, το οποίο να έχει δοκιμάσει σε εργαστήριο και να επιβεβαιώσει εκ των προτέρων ότι δεν θα βγάλει bugs σε πραγματικές συνθήκες; Όποιος εχει δουλέψει έξω σε παραγωγή λογισμικού, ΠΑΝΤΑ ανακαλύπτει λάθη και ΠΑΝΤΑ αναβαθμίζει. Ακόμη και η microsoft, με τους εκατοντάδες προγραμματιστές "υψηλής ραπτικής", στα πακέτα εφαρμογών βγάζει ενημερώσεις, ακόμη και για σχετικά απλές εφαρμογές όπως το one note...
2. σχετικά με την εγκατάσταση σε vista, υπάρχει μια σημείωση ότι πρέπει να απενεργοποιηθεί ο uac. Εκτός από αυτό, δεν υπάρχει άλλη διαφορά στην εγκατάσταση. Εγώ έστησα σε 2 γυμνάσια με vista, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Αν έχεις αντιμετωπίσει προβλήματα αγαπητέ prousali, παρακαλώ κοινοποίησέ τα για να τα μάθουμε όλοι.
3. συμφωνώ ότι πολλά έγιναν βιαστικά. Βέβαια το eschool σαν εφαρμογή είναι έτοιμο εδώ και σχεδόν 2 χρόνια. Έχω την αίσθηση ότι η τρεχάλα της τελευταίας στιγμής δεν οφείλεται τόσο στους προγραμματιστές, όσο στη γραφειοκρατεία. To βασικό για το οποίο "κατηγορώ" τους αρμόδιους είναι το εξής: γιατί δεν το δημιούργησαν για να τρέχει εξαρχής σε linux ή γιατί δεν δημιούργησαν μια έκδοση για linux; Είμαστε ή δεν είμαστε σε φάση που προσπαθούμε να περάσουμε πλήρως σε ελεύθερο λογισμικό; Με αυτό το στήσιμο ουσιαστικά μας υποχρεώνουν να κάνουμε βήματα προς τα πίσω στο θέμα ΕΛΛΑΚ. Εκτός αν δε γινόταν, αν οι λόγοι ήταν λειτουργικοί. Δεν το γνωρίζω αυτό και δε θέλω να μπω στη διαδικασία να μάθω...