Η κριτική στα θέματα των επαναληπτικών συνοπτικά είναι η εξής:
Θέμα 1ο
Α. Αναμενόμενα τα σωστό - λάθος, και κατά την γνώμη μου ευκολότερα απο τις κανονικές εξετάσεις.
Β. εύκολο-θεωρία
Γ. εύκολο-θεωρία
Δ. πανεύκολο
Ε. Κλασικές μετατροπές - η μετατροπή Επίλεξε στις κανονικές σίγουρα δυσκόλεψε περισσότερο
ΣΤ.καλό αλλά απλό.
Γενικά πιστεύω πως στο Θέμα 1ο των κανονικών εξετάσεων είχε περισσότερα μόρια να χάσεις απο τις επαναληπτικές.
Θέμα 2ο
Α. Εύκολο αλλά ωραίο θεματάκι.
Β. Κλασικό
Γενικά πιστεύω πως ήταν βατό το 2ο Θέμα αλλά σίγουρα καλύτερο απο το 2ο Θέμα στις κανονικές. Επίσης ένας υποψήφιος είχε μεγαλύτερη πιθανότητα να χάσει περισσότερα μόρια με το θέμα αυτό των επαναληπτικών σε σχέση με το θέμα των κανονικών εξετάσεων.
Θέμα 3ο
Κλασικό θέμα. Αντίστοιχη η δυσκολία με το 3ο Θέμα των κανονικών εξετάσεων.(ίσως και ελαφρά πιο εύκολο γιατί δεν έχει συνάρτηση)
Θέμα 4ο
Τα πρώτα 12 μόρια σε αυτή την άσκηση(1α, 1β, 1γ, 2α, 2β) είναι μεθοδολογία αντίστοιχη του 4ου θέματος στις κανονικές εξετάσεις.
Ωστόσο τα τελευταία 8 μόρια απαιτούν κριτική σκέψη. Πρέπει ο μαθητής να αφήσει το στυλό κάτω, να σκεφτεί, και μετά να συνεχίσει να δώσει την λύση. Νομίζω πως αυτή η άσκηση είναι στην σωστή κατεύθυνση για το μάθημα. Είναι σαφώς ευκολότερη απο τις περσινές επαναληπτικές εξετάσεις αλλά σίγουρα μπλοκάρει τους μαθητές-τυφλοσούρτες!
Μακάρι να μπαίνουνε τέτοια θέματα και στις κανονικές εξετάσεις.
Για να επιτευχθεί αυτό επαναλαμβάνω πρέπει να αναβαθμιστεί το μάθημα στο σχολείο και όχι οι εξετάσεις, των οποίων η αναβάθμιση, δεν μπορεί παρά να είναι αποτέλεσμα της αναβάθμισης του μαθήματος και όχι το αντίστροφο.
p-p
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών (Α.Π.Θ.)
ΥΓ. Εμένα συνάδελφοι, πραγματικά, η κυριότερη ελπίδα για την πληροφορική στην Β/θμια είναι η δημιουργία της προπαρασκευαστικής τάξης.