Φίλε Λευτέρη ,
καταλαβαίνω την οργή σου (πέρασα κι εγώ απο το ίδιο ,ίσως και χειρότερο στάδιο) αλλά δε μπορείς να βάλεις κατα παντός. Οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν είναι βιοτέχνες διορθωτές δηλαδή φασονατζήδες. Υπάρχουν και τέτοιοι, λίγοι θέλω να πιστεύω, αλλά δε μπορείς απαξιώνεις όλους τους συναδέλφους στα μάτια των μαθητών. Αυτό είναι μεγάλο λάθος και δυστυχώς πολύ δύσκολα απαλείφεται απο τα μυαλά και τις αντιλήψεις των μαθητών, των γονέων και της κοινωνίας.
Προτείνω να εστιάσεις τα βέλη σου στην επιτροπή και τα θέματα που έβαλαν, γιατί αυτή για μένα είναι η πηγή του φετινού προβλήματος.
3) Η ΚΕΕ (και είναι προς τιμήν της) μελέτησε το κείμενο και ενέκρινε όλα τα σημεία που προτάθηκαν από του συναδέλφους βαθμολογητές αναφέροντας "Η ΚΕΕ θεωρεί ότι όλες οι παρατηρήσει του εν λόγω κειμένου καλύπτονται από τη γενική οδηγία ότι κάθε απάντηση επιστημονικά τεκμηριωμένη θεωρείται αποδεκτή" με ΜΙΑ όμως εξαίρεση την οποία σου αντιγράφω εδώ: στο ΘΕΜΑ 1ο ερώτημα Γ.2 η απάντηση ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ =1, ή =3, ή =5 ΔΕΝ θεωρείται σωστή
Φίλε Sergio, όντως τα πράγματα έχουν όπως τα ανέφερες όσον αφορά την παρέμβαση απο τους συντονιστές και την αντίδραση της ΚΕΕ, αλλά θέλω να επισημάνω κάτι.
Δεν είναι καθόλου προς τιμήν της ΚΕΕ αυτό που έγινε, αντίθετα είναι υποχρέωσή της, και όφειλε να το προβλέψει. Είναι υποχρέωσή της να διευκρινίζει το πνεύμα που διακατέχει τα θέματα, ειδικά όταν πολλά απο αυτά είναι ασαφή στο σχολικό βιβλίο, και υπάρχουν αρκετές διαφωνίες εδώ και χρόνια.
Πρώτη φορά, στις 9 χρονιές που βαθμολογώ το μάθημα, έχουν έρθει τόσες διευκρινίσεις (4 νομίζω στον αριθμό;) και οι 2 εκ των υστέρων, αφού η βαθμολόγηση είχε ξεκινήσει, σε
τόοοοσο εξαιρετικά βατά και αναμενόμενα θέματα καθ'ομολογίαν όλων των συναδέλφων και φορέων (ΠΕΚΑΠ, ΕΠΥ κ.α).
Αυτό υποδηλώνει για την φετινή επιτροπή :
1) Την αδυναμία να προβλέψει -με βάση το σχολικό εγχειρίδιο - τι εκλαμβάνεται σωστό και τι λάθος, τι είναι σαφές και τι όχι
2) Το φόβο που προφανώς κατέλαβε τα μέλη της επιτροπής (ύστερα απο πιθανές πιέσεις άνωθεν ή δε ξέρω γω τι άλλο) την ώρα που επίλεγε τα θέματα. Κι ο φόβος αυτός είναι αποτυπωμένος σε αυτά τα θέματα.
3) Την απειρία της ΚΕΕ αφού γνωρίζουμε ότι άλλαξαν όλα τα μέλη και μπήκαν νέα αλλά προφανώς χωρίς να γνωρίζουν καλά και να μπορούν να προβλέψουν το τι θα επιφέρουν τα θέματα που επίλεξαν.
4) Και τέλος ότι - χωρίς τη θέλησή τους ίσως - έκαναν κακό στο μάθημα και τον κλάδο φέρνοντας το μάθημα 5 χρόνια πίσω, αναιρόντας και μη λαμβάνοντας υπόψιν τις εξελίξεις και τις απαιτήσεις του μαθήματος.
Αρκετοί ξέρουμε πως επιλέγεται η ΚΕΕ, αλλά αυτό που πρέπει να διασφαλιστεί είναι η πραγματική σχέση και επαφή που έχουν τα μέλη της με το μάθημα , το σχολικό εγχειρίδιο και το πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος.
Δυστυχώς ό γέγονε, γέγονε κι άντε πάλι απο την αρχή ...