Συνάδελφοι καλησπέρα,

σχετικά με την πορεία των θεμάτων, θεωρώ ότι από το 2005 και μετά τα θέματα είναι σε καλή πορεία. Θα συμφωνήσω με τους περισσότερους προλαλήσαντες συναδέλφους ότι πρεπει να υπάρχουν λιγότεροι άριστοι δλδ λιγότεροι με 18-20 αλλά θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα η βάση.
Σχετικά με την κλίμακα 16-18, ίσως να μην φταίνε μόνο τα θέματα, αλλά παραβλεπόμενα και κατά τη διάρκεια της βαθμολόγησης των γραπτών όπου πρεπει να γίνει ιδιαίτερα προσεκτικά.
Η πρόταση μου είναι η εξής:
Θέμα 1ο: όχι θέματα του στυλ Τι γνωρίζετε

, (μου άρεσαν ιδιαίτερα οι περσυνες ερωτήσεις ανάπτυξης των Επαν2007, με τις διαφορές παραμέτρων-μεταβλητών και με το λάθος αλγόριθμο της σειριακής αναζήτησης). Ιδιαίτερη προσοχή στα Σ-Λ, όχι διφορούμενα

, υπάρχουν πολλά πιθανά θέματα εδώ, διαλέξτε άλλο θέμα αν κάποιο δεν είναι σαφές.
Θέμα 2ο: Να μην μπορεί να αντιγραφεί εύκολα

. Δλδ και το περσυνό των Επαναληπτικών ήταν καταπληκτικό αλλά και των Ημερησίων. Περιμένω παρόμοιο στυλ.
Θέμα 3: Στο υφος των τελευταίων χρόνων
Θέμα 4: Οι τελευταίες 10 μονάδες ιδιαίτερα δύσκολες. Μου άρεσε το 3 ερώτημα των Επαν, καθώς και το Θ4 το β ερώτημα του 2005 που ρωτουσε κάτι και έπρεπε να σκεφτείς για να καταλήξεις στη λύση. Δλδ να μην είναι κάτι αυτούσιο ή αυτούσια "μεθοδολογία' αλλά συνδυασμός όπου θα πρέπει να οδηγηθούν οι μαθητές μετά από σκέψη!!!
Προσοχή όμως μην φτάσουμε στο άλλο άκρο. Μην δούμε 60% κάτω από τη βάση, τότε κάτι δεν πήγε καλά. Κατανοούμε πλήρως ότι ο ρόλος της επιτροπής θεμάτων είναι ιδιαίτερα δύσκολος. Τουλάχιστον να μην υπάρχουν λάθη στα θέματα.
Συνάδελφοι της επιτροπής, καλή φώτιση!