Διδασκαλία e-mail

Ξεκίνησε από Wizard, 05 Απρ 2008, 11:03:23 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Wizard

Μήπως θα έχω πρόβλημα (προσωπικά δεδομένα, επικοινωνία με έξω κόσμο κλπ.) αν στα πλαίσια της διδασκαλίας αφήσω τα παιδιά να δημιουργήσουν e-mail π.χ. στο yahoo.gr; Ήδη μάθανε για αποστολή/λήψη e-mail (μέσω Thunderbird) από έτοιμη e-mail διεύθυνση που τους είχα ετοιμάσει στο lan, θα ήθελα όμως να δουν τη δημιουργία πραγματικής e-mail διεύθυνσης.

alkisg

Εγώ πάντως και gmail τους λέω να βγάλουν, και λογαριασμό messenger, και chat να κάνουν (με τους σχετικούς αυστηρούς κανόνες). Θεωρώ πιο υπεύθυνο να προετοιμαστούν σωστά στο σχολείο με την επίβλεψη του καθηγητή τους, παρά να τα αφήσουμε στην τύχη τους και να κάνουν ό,τι θέλουν από τα σπίτια τους, και μετά να φωνάζουν οι γονείς τους γιατί κόλλησαν ιό και τους ήρθε 1000 ευρώ ο ΟΤΕ.

Αυτά στη Β' Γυμνασίου, στη συνέχεια στη Γ' Γυμνασίου χρησιμοποιούν το email σαν εργαλείο, τους έχει ήδη περάσει η φάση που το θεωρούν παιχνίδι. Στην Α' όμως μου φαίνονται λίγο ανώριμα ακόμα, για email ίσως ΟΚ, αλλά πάντως δεν θα τα έβαζα σε chat.

Wizard

Άλκη, δεν εννοώ το τι μπορώ να τους συμβουλεύω σχετικά με εξωσχολικές δραστηριότητες στους υπολογιστές, αλλά με το τι μπορούν να κάνουν μέσα στο εργαστήριο. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο περιέχεται στην ύλη της α' τάξης. Δηλαδή, δεν ξέρω αν θα έπρεπε να φτιάξουν οι ίδιοι e-mail βάζοντας τα πραγματικά τους στοιχεία (και αυτό είναι το πρόβλημα για μένα...) ή να φτιάξω εγώ ένα και απλά να τους προβάλω τη διαδικασία.

alkisg

Μέσα στην τάξη τα κάνω. Στη Β΄ χρησιμοποιώ το παλιό βιβλίο φέτος, όπου το Internet ήταν μόνο στη Β΄ τάξη. Στο καινούργιο είναι και στην Α΄. Φέτος στην Α΄ δεν προλαβαίνω να τα κάνω, χάθηκαν κάμποσες ώρες μαθήματος.

Το να έχει ένας μαθητής mail με τα πραγματικά του στοιχεία δε νομίζω ότι αποτελεί παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων. Εξάλλου τα στοιχεία του δεν μπορεί να τα δει ο καθένας, παρά μόνο ο mail provider. Και στην πιο ακραία περίπτωση, μπορείς να τους πεις να βάλουν ψεύτικα στοιχεία.

EleniK

Άσε που τα περισσότερα έχουν ήδη email.Είναι καλύτερα να τους μάθεις πως να το χρησιμοποιούν σωστά. Μονο 8/32 δεν ειχαν email στην Α' Γυμνασίου.
Ελένη Κοκκίνου
Καθηγήτρια Πληροφορικής, ΠΕ19