οκ, δεκτό. Επιμένω, χωρίς να θέλω να σας προσβάλω, ότι τα θέματα είναι δύσκολα, όλα μαζί σε ένα διαγωνισμό πανελληνίων.
Σε κάθε περίπτωση πάντως συμφωνώ ότι χρειάζονται κάτι (πολύ) περισσότερο από παπαγαλία του μαθήματος. Χρειάζονται το πνεύμα του προγραμματιστή, για το οποίο χαίρομαι. Αυτό βέβαια θα το έλεγα περισσότερο για το 3ο θέμα του ανελκυστήρα και λιγότερο για το 4ο, το οποίο, αν κάποιος δεν έχει δει την συγκεκριμένη ανάπτυξη αλγορίθμου ξανά, την συγκεκριμένη λογική δηλαδή (αναφέρομαι στο τελευταίο υποερώτημα αποκλειστικά) θεωρώ ότι είναι δύσκολο να μην πάει το μυαλό του αλλού, δηλαδή σε άλλες αλχημείες για να ταξινομήσει ορθά τον τελικό πίνακα. Ομολογώ ότι προσωπικά δεν το είχα ξαναδεί και παρόλο που το δικό μου μυαλό πήγε σε αυτή τη λύση (στην αρχή) δεν την συνέχισα, και προσπάθησα να χαρίσω ένα bunus σε καθεμία απο τις ομάδες που ισοβαθμούν (απο 0-0.9) ώστε σε μια νέα ταξινόμηση να κάτσουν στη σωστή θέση και μετά να χρησιμοποιήσω Α_Μ για να γυρίσω στη σωστή βαθμολογία...Αλχημείες. Δεν ξέρω...το δικό μου μυαλό έτσι λειτούργησε. Φοβάμαι όμως ότι το μυαλό των παιδιών (των περισσοτέρων) δεν θα δουλέψει τόσο καλά όσο το δικό μου στην περίπτωση που δεν το είχαν ξαναδεί. Αν από την άλλη το είχαν ξαναδεί, τότε θα πήγαινε κατ'ευθείαν σ'αυτό (παπαγαλία δηλαδή). Τώρα εσείς θα μου πείτε ααα φίλε μου ας πρόσεχε το παιδί, να διάβαζε και να είχε δεί το κολπάκι. Ε αυτό λέω και εγώ πρόκειται για κολπάκι δηλαδή πρόκειται για μια μορφή παπαγαλίας δευτέρου επιπέδου, αν μου επιτρέπετε.
Και μή μου πείτε ότι η μεταβολή του δεδομένου αλγορίθμου ταξινόμισης είναι κάτι που κάνουμε καθημερινά για να λύσουμε ασκήσεις...άρα δεν εμπεριέχεται κανένα κόλπο στο θέμα, γιατί θα σας απαντήσω ότι στο 95% των περιπτώσεων δεν απαιτείται η τροποποίηση του εν'λόγω αλγορίθμου, πέραν ίσως της τροποποίησης για την ταυτόχρονη αντίστοιχη ταξινόμηση ενός δεύτερου πίνακα, με βάση έναν πρωτεύον που ταξινομούμε.
Αυτά. Ευχαριστώ για την λύση.