Χαιρετώ την όμορφη παρέα 
Διδάσκω πρώτη φορά σε γυμνάσιο και το ερώτημα μου ειναι στην α και β γυμνασίου βάζουμε διαγώνισμα? δεδομένου πως ο βαθμός τριμήνου του μαθήματος της πληροφορικής δεν μετράει στην διαμόρφωση του τελικού βαθμού αναρωτιέμαι αν είμαστε υποχρεωμένοι να βάλουμε διαγώνισμα.
Υπάρχει κάποιο σχετικό έγραφο που ορίζει πως διαμορωνεται ο βαθμός του μαθητή σε μαθήματα που δεν μετράνε στο τελικό βαθμό, όπως είναι το μάθημα της πληροφικής?
Ευχαριστώ για την βοήθεια εκ των προτερων. Ο διευθυντής του σχολείου μου δυστυχώς δεν γνωρίζει τι
γίνεται στις περιπτώσεις αυτές.
Καλησπέρα συνάδελφε,
Διαγώνισμα στο α΄και στο β΄τρίμηνο είσαι υποχρεωμένος να βάλεις, κανονικά όπως και στα άλλα μαθήματα Θρησκευτικά, Μαθηματικά, Αρχαία, Νεα κλπκλπ
Ποιος σου είπε ότι ο βαθμός της Πληροφορικής δε μετράει; Ο διευθυντής σου θα έπρεπε να τα γνωρίζει αυτά!
Στην α΄και στη β΄Γυμνασίου η Πληροφορική είναι Κλάδος μαζί με την Τεχνολογία. Μπαίνει μεν ξεχωριστός βαθμός στο κάθε τρίμηνο αλλά βγαίνει μέσος όρος. Όπως γίνεται και με άλλα μαθήματα άλλωστε (Αρχαία ελληνική γραμματεία και Αρχαία από μετάφραση ας πούμε που είναι κι αυτά κλάδος). Απλά στην α΄και στη β΄δεν δίνουν γραπτά στο τέλος. Στη γ΄γυμνασίου το μάθημα είναι αυτόνομο και υπάρχουν και γραπτές εξετάσεις τον Ιούνιο.
Σου δίνω και ένα link από το site του σχολείου μου για λεπτομέρειες.
http://49gym-athin.att.sch.gr/plhrof/to_mathima.htmΕλπίζω να βοήθησα.