Γενικό Λύκειο > Γ΄ Λυκείου

Βιβλία ΑΕΠΠ (pdf) - διορθωμένα για αντιγραφή/αναζήτηση

<< < (3/6) > >>

alkisg:
Όχι βρε για τους καθηγητές, για το ΠΙ θα προορίζεται... να έχουν όλα τα "bugs" πάνω στο .pdf με σχόλια, μπας και το πάρουν απόφαση για καμιά ριζικότερη αλλαγή, γιατί τώρα έλεγαν ότι δεν είχαν κονδύλια για επανασελιδοποίηση και δεν μπορούσαν να κάνουν large scale αλλαγές.

kokorets:
Δυστυχώς δεν έχω τέτοιες γνώσεις.. οπότε άδικος κόπος..
Αν κατάλαβα καλά το ότι δεν μπορώ να κάνω copy-paste από τα σχολικά βιβλία (είναι και το μόνο που με απασχολεί)οφείλεται σε λάθος του αρχείου και όχι σε έλλειψη ικανού software του υπολογιστή μου;

alkisg:
kokorets, ναι, δυστυχώς φταίει το αρχείο και όχι το λογισμικό σου.

Όμως, υπάρχει ένας εναλλακτικός και απλούστερος τρόπος με το πρόγραμμα οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων (OCR) finereader. Αυτό το πρόγραμμα συνήθως το χρησιμοποιούμε για να περάσουμε κείμενο από εκτυπωμένο χαρτί (όταν δεν έχουμε το πρωτότυπο αρχείο) με τον σαρωτή (scanner) μας στο Word.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως αντί για εκτυπωμένο χαρτί μπορείς να του πεις να διαβάσει το ίδιο το pdf, να αναγνωρίσει τα γράμματα και τα περάσει σε αρχείο .doc, και έτσι να έχεις τελικά το βιβλίο στο Word.
Για να γίνει αυτό (νομίζω ότι) υπάρχει ένα ενδιάμεσο στάδιο όπου εκτυπώνεις το .pdf σε ένα αρχείο εικόνας και λες στο finereader να διαβάσει αυτήν την εικόνα. Δεν ξέρω ακριβώς λεπτομέρειες γιατί δεν έχω κάνει ποτέ αυτή τη μέθοδο, αλλά σίγουρα θα βρεις αναφορές στο Internet από άλλους που το έχουν κάνει.

Το μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα διαβάσει όλα τα γράμματα σωστά. Π.χ. το CO2 μπορεί να το διαβάσει σαν C0z, δηλαδή να μη σε ικανοποιήσει το αποτέλεσμα.

kokorets:
Διαβάζει κατευθείαν pdf (read from file), έχω δουλέψει ocr κυρίως finereader. Για την δουλεία που το θέλω με βόλευε το copy paste περισσότερο από θέμα χρόνου. Ελπίζω να τα φτιάξουν αυτοί οι π@@..ες στο υπουργείο κάποια στιγμή..
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου ήταν πολύτιμες και με γλίτωσες από τον κόπο να ψάχνω και άλλα software..
thanx.

Δημήτρης Δαλαγιώργος:
Μόλις κατέβασα το βιβλίο του καθηγητή και ολόκληρο το 2ο κεφάλαιο έχει πρόβλημα. Φταίει το συγκεκριμένο αρχείο ή λείπει κάτι απ' το σύστημά μου;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση