Γενικά > Linux

Scaling στον Επόπτη

(1/4) > >>

alkisg:
Η πολλή θεωρία είναι στο https://epoptes.org/documentation/vnc/.

Η γρήγορη έκδοση είναι ότι ανέβηκε νέα έκδοση του Επόπτη στο αποθετήριο της Τεχνικής Στήριξης για το Ubuntu 20.04, η οποία έχει έναν καλύτερο VNC viewer ο οποίος υποστηρίζει scaling.
Προς το παρόν όμως η ενεργοποίησή του γίνεται χειρωνακτικά· αφού δοκιμαστεί λίγο θα γίνεται αυτοματοποιημένα κατά την εγκατάσταση των sch-scripts.

Συγκεκριμένα, δίνουμε:


--- Κώδικας: Bash ---sudo apt updatesudo apt full-upgrade --yessudo apt install realvnc-vnc-viewersudo apt purge --auto-remove xvnc4viewervncviewer# Αποδεχόμαστε την άδεια χρήσης, ξετσεκάρουμε τα στατιστικά# Κλείνουμε τον viewer# Αντιγράφουμε την έγκριση της άδειας χρήσης για όλους τους χρήστες:sudo cp ~/.vnc/config.d/vncviewer /etc/epoptes/# Και τέλος κάνουμε δημοσίευση εικονικού δίσκου και επανεκκίνηση clients και serversudo ltsp image /reboot

thanos:
Έχω κάνει τη διαδικασία, αλλά κατά την εκπομπή στους clients δεν γίνεται scaling.
(Θύμισέ μου το chat...?)

Update: Είχα ξεχάσει να βγάλω το παλιό vnc!  : :angel:

alkisg:
Δες το https://ts.sch.gr/wiki/IRC

alkisg:
Θάνο μόλις το τεστάρεις, ανέβασε εντυπώσεις για το αν τον θεωρείς καλύτερο, ώστε να οριστεί ως ο προεπιλεγμένος VNC viewer.

thanos:
Το (ενοχλητικό) πρόβλημα που εντόπισα είναι ότι "κολλάνε" κάποιοι clients όταν τους ξαναδίνω πίσω την οθόνη τους... Ψάχνουν το vnc server.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση