Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου

Ξεκίνησε από Γεώργιος Θεοδώρου, 27 Ιαν 2017, 08:02:03 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

falexakos

Γεια σε όλους.
Ήθελα να ρωτήσω: Τι κάνουμε αν π.χ. κατά λάθος πρωτοκολλήσαμε κάτι που δεν έπρεπε (ή το κάναμε για λόγους τεσταρίσματος) και το καταλάβουμε την ίδια ημέρα; Γίνεται να διαγραφεί εντελώς μια καταχώρηση απ' την εφαρμογή και τη Βάση Δεδομένων;
Ευχαριστώ.


Δημήτρης Κανάς

Μπορείς να αντικαταστήσεις μια εγγραφή που δεν θέλεις με μια άλλη με λογαριασμό διαχειριστή.
Powered by Elxis : LabSchool.mysch.gr

Γεώργιος Θεοδώρου

Σύνδεση σαν Διαχειριστής

Στο μενού

Ρυθμίσεις -> Δικαιώματα χρηστών -> Έλεγχοι & περιορισμοί κατά την καταχώριση

επιλεγεις ΟΧΙ και αποθηκεύεις


25basilio

Γεια σε όλους, προσπαθώ να λειτουργήσω  το συγκεκριμένο πρόγραμμα πρωτοκόλλου αλλά πατώντας στο εικονίδιο (εισερχόμενα email) πρίν λίγες μέρες μου έδειχνε κανονικά τα email και μπορούσα να τα πρωτοκολλήσω online σήμερα όμως μου βγάζει στο https://............/.............../viewEmails         500 / Server Error                                         

 Είναι πρόβλημα του προγράμματος ή έχει θέμα ο server του email που έβαλα ?

Γεώργιος Θεοδώρου

Μερικές φορές κάποια email δεν τα διαβάζει. Νομίζω ότι είναι θέμα κωδικοποίησης.

Τι μπορείς να κάνεις για να το ξεπερνάς όταν εμφανίζεται:

Στις
"Ρυθμίσεις εισερχομένων email -> Αριθμός εμφανιζομένων εισερχομένων email"
γράφεις 1

Η προεπιλογή είναι 5.

Κατόπιν πηγαίνεις στα email

Το 1ο email είναι το
https://...../...../viewEmails
Το 2ο email είναι το
https://...../...../viewEmails?imap_page=2
Το 3ο email είναι το
https://...../...../viewEmails?imap_page=3
...

Θα δεις ποιο email "χτυπάει".

Έλεγξέ το με ένα πρόγραμμα ανάγνωσης email.

Το Ηλ.Πρωτόκολλο δεν είναι πρόγραμμα ανάγνωσης email !!!
Κάνει ότι καλύτερο μπορεί...

pc.down

#290
Καλημέρα σε όλους,

Αρχικά συγχαρητήρια στον δημιουργό της εφαρμογής που έχει εξυπηρετήσει τις ανάγκες τόσων σχολείων και διευθύνσεων!

Κατά τις δοκιμές που έχω κάνει για την προετοιμασία της εφαρμογής για χρήση, συνάντησα αυτό το πρόβλημα με τα mail που "ρίχνουν" την εφαρμογή. Έχω βρει πιστεύω την αιτία (ή τουλάχιστον μία αιτία του προβλήματος) και μια προσωρινή λύση.

Όταν το webmail.sch.gr στέλνει μήνυμα με συνημμένο που έχει ελληνικούς χαρακτήρες στο όνομά του, χρησιμοποιεί μια "παράξενη" κωδικοποίηση. Για παράδειγμα, όταν στέλνω συνημμένο με όνομα "abc αβγ 123.txt" από το thunderbird που δεν δημιουργεί πρόβλημα το στέλνει ως:

Content-Type: text/plain; charset=UTF-8;
 name="=?UTF-8?B?YWJjIM6xzrLOsyAxMjMudHh0?="
Content-Disposition: attachment;
 filename*=UTF-8''%61%62%63%20%CE%B1%CE%B2%CE%B3%20%31%32%33%2E%74%78%74
Content-Transfer-Encoding: base64

Ενώ το webmail.sch.gr το στέλνει ως:

Content-Type: text/plain; charset=utf-8; name="abc =?1?b?zrHOss6z?=
 123.txt"; name*=utf-8''abc%20%CE%B1%CE%B2%CE%B3%20123.txt
Content-Disposition: attachment; size=20; filename="abc =?1?b?zrHOss6z?=
 123.txt"; filename*=utf-8''abc%20%CE%B1%CE%B2%CE%B3%20123.txt
Content-Transfer-Encoding: 8bit

Και το σφάλμα που προκαλεί είναι το:

[2022-07-08 09:24:20] local.ERROR: iconv(): 
Wrong encoding, conversion from "1" to "UTF-8//TRANSLIT//IGNORE" is not allowed 
{"userId":1,"exception":"[object] (ErrorException(code: 0): iconv(): 
Wrong encoding, conversion from "1" to "UTF-8//TRANSLIT//IGNORE" 
is not allowed at D:\\protocol\\vendor\\zbateson\\mb-wrapper\\src\\MbWrapper.php:351)

Αυτή η κωδικοποίηση "1" ( =?1?b?) δημιουργεί το πρόβλημα.
Μια πρόχειρη λύση: στο αρχείο protocol\vendor\zbateson\mb-wrapper\src\MbWrapper.php στην αρχή ορίζει κάποιες αντιστοιχίσεις:

    public static $mbAliases = [
        .
        .
        .
        // aliases
        .
        .
        .
        '1' => 'ISO-8859-7',     // <-- αυτό πρέπει να προστεθεί
        '0' => 'WINDOWS-1252',   // <-- αυτό υπάρχει ήδη
        .
        .
        .

όπου πρόσθεσα την αντιστοίχιση  '1' => 'ISO-8859-7' και τώρα δουλεύει με αυτά τα μηνύματα κανονικά.

Λογικά αν γίνει update το laravel θα χαθεί η αλλαγή και θα πρέπει να ξαναγίνει.

Αρης

Γεια σε όλους.

Θέλω μία βοήθεια σχετικά με τη ρύθμιση του ΠΔΣ email.
Στο αρχείο .env έχω βάλει τις παρακάτω εγγραφές:

MAIL_MAILER=smtp
MAIL_HOST=mail.sch.gr
MAIL_PORT=25
MAIL_USERNAME=username
MAIL_PASSWORD="$password$"
MAIL_ENCRYPTION=
MAIL_FROM_ADDRESS=mail@dide-dytik.att.sch.gr
MAIL_FROM_NAME="Πρωτόκολλο"

IMAP_HOST=mail.sch.gr
IMAP_PORT=993
IMAP_ENCRYPTION=ssl
IMAP_VALIDATE_CERT=false
IMAP_USERNAME=username
IMAP_PASSWORD="$password$"
IMAP_DEFAULT_ACCOUNT=default
IMAP_PROTOCOL=imap

Το password μου έχει το $ γι' αυτό το έχω βάλει και στο παράδειγμα.

Έχω δοκιμάσει και άλλες ρυθμίσεις που διάβασα σε προηγούμενα post αλλά δεν τα έχω καταφέρει ακόμη.

Ευχαριστώ

Γεώργιος Θεοδώρου

#292
Διάβασε εδώ:

https://www.sch.gr/assist/odigies/ilektroniki-allilografia-e-mail/sychna-erotimata-kai-symvoules/apostoli-allilografias-meso-psd-me-sy-2/


Δοκίμασε με:

MAIL_MAILER=smtp
MAIL_HOST=mail.sch.gr
MAIL_PORT=587
MAIL_USERNAME=USERNAME
MAIL_PASSWORD=PASSWORD
MAIL_ENCRYPTION= (κενό) ή tls
MAIL_FROM_ADDRESS=EMAIL
MAIL_FROM_NAME="Πρωτόκολλο"


Στον server μου στο σπίτι
με port 25 -> OXI
με port 587 -> ΝΑΙ
με port 587+tls -> ΝΑΙ

;)

Θέλω να συμπληρώσω ότι με port 25  έστειλα κανονικά email από εφαρμογή που φιλοξενείται στον webhost.sch.gr

Αρης

Καλημέρα Γιώργο και ευχαριστώ για την άμεση απόκριση.

Οι συνδυασμοί των ρυθμίσεων στο .env δε μου εμφανίζουν email. Αλλά θα πρέπει να δώσω κάποιες πληροφορίες παραπάνω για την εγκατάστασή μου ώστε να μπορείς να βοηθήσεις.

Η εγκατάσταση έχει γίνει σε linux (ubuntu 22.04) εσωτερικά στο δίκτυο. Θέλω η πρόσβαση του πρωτοκόλλου και τον υπόλοιπων χρηστών να γίνεται από το εσωτερικό δίκτυο μόνο.

Ερωτήσεις:
  • Οι ρυθμίσεις στο IMAP που είχα παραθέσει είναι σωστές;
  • Θα πρέπει να κάνω κάποιες αλλαγές στο config/mail.php ?
  • Θα πρέπει να κάνω κάποιες αλλαγές στο config/imap.php ?
  • Που περιμένω στην εφαρμογή να δω τα email?

Για το 4, να γίνω πιο ξεκάθαρος:
Ως διαχειριστής έχω ορίσει τον χρήστη protocol ως Αναθέτη και χρήστη που επιτρέπεται να πρωτοκολλεί email.
Ως protocol στο menu δε βλέπω κάποια επιλογή για τα email.

Επισυνάπτω 2 εικόνες για να βοηθήσω την κατάσταση.

Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια και για το ότι μοιράζεσαι μαζί μας τη δουλειά σου.

Γιάννης Γαϊδαρτζής

Καλή σχολική χρονιά!

Γιώργο, μια ερώτηση: υπάρχουν κάπου καταγεγραμμένα τα δικαιώματα των χρηστών; 
Ο συγγραφέας έχει δικαίωμα να επεξεργάζεται πρωτόκολλα;  
Πρώην ΚΕΠΛΗΝΕΤ

Γεώργιος Θεοδώρου

Παράθεση από: Γεώργιος Θεοδώρου στις 29 Μαρ 2019, 08:37:18 ΠΜΤροποποιήθηκαν

[glow=red,2,300]ρυθμίσεις πρόσβασης των Χρηστών[/glow]


Ο "Αναγνώστης" παραμένει ώς έχει (μπορεί μόνο να δεί, δεν εισάγει, δεν τροποποιεί)


Ο "Συγγραφέας" ανάλογα με τις Ρυθμίσεις στο πεδίο "Δυνατότητα Επεξεργασίας Πρωτοκόλλου από Συγγραφέα"
  • ΟΧΙ => Δεν μπορεί κανείς να τροποποιήσει Πρωτόκολλο
  • ΕΝΑΣ => Μόνο ο χρήστης που καταχώρισε το Πρωτόκολλο μπορεί να το τροποποιήσει
  • ΟΛΟΙ => Όλοι οι συγγραφείς μπορούν να τροποποιήσουν

Αν στο πεδίο "Χρόνος σε λεπτά δυνατότητας επεξεργασίας Πρωτ. από Συγγραφέα " τεθεί χρόνος (προεπιλεγμένη τιμή 10) τότε μετά την παρέλευση του χρόνου αυτού κανείς Συγγραφέας δεν μπορεί να τροποποιήσει

Χρονόμετρο μετρά αντίστροφα τον χρόνο για τον οποίο μένει ανοιχτό το Πρωτόκολλο για επεξεργασία

ΕΞΑΙΡΕΣΗ αποτελεί Πρωτόκολλο δίχως Θέμα (κενό Πρωτόκολλο)


Ο "Διαχειριστής" δεν υπόκειται στους παραπάνω περιορισμούς

...

Γιάννης Γαϊδαρτζής

Ευχαριστώ Γιώργο! 
Παρατήρησα ότι αν δεν βάλεις καμία τιμή στο πεδίο  "Χρόνος σε λεπτά δυνατότητας επεξεργασίας Πρωτ. από Συγγραφέα" η εφαρμογή πετάει server error 500 και αν είναι 0 επιτρέπει την επεξεργασία από τον Συγγραφέα επ΄ αορίστου.


Πρώην ΚΕΠΛΗΝΕΤ

Αρης

Παράθεση από: Αρης στις 08 Σεπ 2022, 10:37:18 ΠΜΚαλημέρα Γιώργο και ευχαριστώ για την άμεση απόκριση.

Οι συνδυασμοί των ρυθμίσεων στο .env δε μου εμφανίζουν email. Αλλά θα πρέπει να δώσω κάποιες πληροφορίες παραπάνω για την εγκατάστασή μου ώστε να μπορείς να βοηθήσεις.

Η εγκατάσταση έχει γίνει σε linux (ubuntu 22.04) εσωτερικά στο δίκτυο. Θέλω η πρόσβαση του πρωτοκόλλου και τον υπόλοιπων χρηστών να γίνεται από το εσωτερικό δίκτυο μόνο.

Ερωτήσεις:
  • Οι ρυθμίσεις στο IMAP που είχα παραθέσει είναι σωστές;
  • Θα πρέπει να κάνω κάποιες αλλαγές στο config/mail.php ?
  • Θα πρέπει να κάνω κάποιες αλλαγές στο config/imap.php ?
  • Που περιμένω στην εφαρμογή να δω τα email?

Για το 4, να γίνω πιο ξεκάθαρος:
Ως διαχειριστής έχω ορίσει τον χρήστη protocol ως Αναθέτη και χρήστη που επιτρέπεται να πρωτοκολλεί email.
Ως protocol στο menu δε βλέπω κάποια επιλογή για τα email.

Επισυνάπτω 2 εικόνες για να βοηθήσω την κατάσταση.

Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια και για το ότι μοιράζεσαι μαζί μας τη δουλειά σου.
Να ενημερώσω ότι στη δική μου περίπτωση χρειάστηκε να εγκαταστήσω το πακέτο php-imap. Η έκδοση της php που χρησιμοποιώ είναι η 7.4
Έκανα ένα
php artisan config:clear
και μετά ένα restart τον Apache.
Αυτά ήταν αρκετά για να εμφανιστεί η λίστα με τα email

Ευχαριστώ ξανά τον Γιώργο για τη βοήθεια και την υποστήριξη.





cpp

#298
Καλημέρα

Θα προχωρήσω σε εγκατάσταση του πρωτοκόλλου καθώς δεν υποφέρεται η κατάσταση με το κλασσικό πρωτόκολλο.

Αν μπορεί κάποιος να  βοηθήσει με κάποιες απορίες ώστε αργότερα να μην παιδεύομαι.

1. Ποια είναι η προτιμότερη εγκατάσταση?  Να το βάλω σε linux αλλά καθώς δεν είμαι πολύ εξοικειωμένος  φοβάμαι μήπως σε τυχόν προβλήματα δεν βγάλω άκρη...

2. Η Επιλογή στον webhost μου άρεσε αλλά σε δοκιμές που έκανα είχα θέματα και με το ΠΣΔ δεν τα έλυσα. Στο χωρο που έχω το laravel μετά από κάποιο update στον server  έχει θέματα όταν υπάρχει wordpress (και δεν μπορώ να κάνω subdomain). Επίσης δεν ξέρω αν έχω θέματα με τα update.

3. Σε wndows 10 με xaamp. Πιθανόν η καλύτερη λύση μιας και υπάρχει περισσότερη εξοικείωση.

4. Με sqlite αλλά πάλι αγχώνομαι με τα update κλπ.

Τέλος σε windows θα μπορέσουν να γίνουν οι ενημερώσεις μέσω git. Είδα οτι υπάρχει tool αλλά δεν το έχω δουλέψει.

Γιώργο έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά. Και εδω μέσα υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν προσφέρει.

Πολλά συγχαρητήρια

Ξέρω ότι ενδεχομένως να είναι αυτονόητο (και υπάρχει στο github) αλλά καλό θα ήταν να υπάρχει ένα video  με το backup  και τις ενημερώσεις...  θα βοηθήσει κάποιους.

Κατα τη διαδικασία του composer install μου εμφανίζει αυτό το σφάλμα

https://ibb.co/wSPf13N

  Θα το δοκιμάσω και σε άλλο pc...


Γεώργιος Θεοδώρου

Για το "λάθος" τρέξε

αντί για
composer install --no-dev

όπως σου ζητάει
composer update --no-dev