Πρόγραμμα "ΣΥΖΕΥΞΙΣ"

Ξεκίνησε από stam12, 01 Σεπ 2022, 03:05:00 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

stam12

Φέτος γύρισα στο σχολείο της οργανικής μου, (ύστερα από ένα χρόνο απόσπασης) και βρήκα ένα νέο "rack" και δύο επιπλέον "routers" σε λειτουργία στα γραφεία διοίκησης του σχολείου, εκτός απ' το ήδη υπάρχον που γνώριζα στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου. Μου είπαν πως ήταν από το πρόγραμμα "ΣΥΖΕΥΞΙΣ".

Γνωρίζει κανείς να μου πει που μπορώ να βρω πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτής της εγκατάστασης; (Τι συνδέει και πως, τι είδους υπηρεσίες παρέχει κλπ). Ευχαριστώ.

Kermit, ο Βάτραχος

Δεν απαντάει ακριβώς στο ερώτημά σου, αλλά εδώ θα βρεις την ιστοσελίδα του έργου:
Σύζευξις ΙΙ

Σε πρώτη φάση αλλάξανε και γυρίσανε τα τηλέφωνα σε VoIP.

Αργότερα είπαν πως θα ακολουθήσει η σύνδεση στο διαδίκτυο.

stam12

Αυτό μου είπαν κι απ' το "helpdesk" του ΣΥΖΕΥΞΙΣ, αλλά όταν δίνω την IP: 192.168.1.1 απ' τους υπολογιστές του εργαστηρίου, μου εμφανίζει την κονσόλα διαχείρισης ενός από τα routers του ΣΥΖΕΥΞΙΣ, κι όχι αυτήν από το router που βρίσκεται στο ικρίωμα του εργαστηρίου, από το οποίο υποτίθεται πως παίρνουμε internet (τουλάχιστον παλιά απ' αυτό παίρναμε). Δε μπόρεσα να καταλάβω ακόμα τι γίνεται και γιατί εμφανίζονται στο δίκτυο του σχολείου τα routers του ΣΥΖΕΥΞΙΣ.

taxata

#3
Παράθεση από: stam12 στις 07 Σεπ 2022, 05:23:31 ΜΜΑυτό μου είπαν κι απ' το "helpdesk" του ΣΥΖΕΥΞΙΣ, αλλά όταν δίνω την IP: 192.168.1.1 απ' τους υπολογιστές του εργαστηρίου, μου εμφανίζει την κονσόλα διαχείρισης ενός από τα routers του ΣΥΖΕΥΞΙΣ, κι όχι αυτήν από το router που βρίσκεται στο ικρίωμα του εργαστηρίου, από το οποίο υποτίθεται πως παίρνουμε internet (τουλάχιστον παλιά απ' αυτό παίρναμε). Δε μπόρεσα να καταλάβω ακόμα τι γίνεται και γιατί εμφανίζονται στο δίκτυο του σχολείου τα routers του ΣΥΖΕΥΞΙΣ.
Το ίδιο πράγμα συνέβαινε και σε εμένα (χωρίς όμως να έχουμε σύζευξις) για μεγάλο χρονικό διάστημα (σε σχολείο της Α' Αθήνας) έστειλα ένα μήνυμα με το θέμα στο helpdesk.sch.gr και σταμάτησε μετά από 2-3 μήνες
Τάσος_Χατζηπαπαδόπουλος
Κύριε δεν έχω internet
http://users.sch.gr/chatzipap/

stam12

Τελικά κάποιο "ξεφτεράκι", ίσως απ' αυτά που ανακατεύονται χωρίς να γνωρίζουν και πολλά πράγματα, (ή μάλλον δε ξέρουν την τύφλα τους - διαχειριστές ΣΑΜ κλπ), είχε συνδέσει το router του ΣΥΖΕΥΞΙΣ, σ' ένα απ' τα switch του σχολείου. Το αποσύνδεσα σήμερα και συνήλθε το σύστημα.

taxata

Έψαξα και βρήκα το θέμα που υπήρχε πριν 2 χρόνια από το εσωτερικό δίκτυο του σχολείου ανεβάζω και την περίεργη ιχνηλάτηση προς σχολιασμό ! Να αναφέρω επίσης ότι η Δνση 192.168.1.1 στον φυλλομετρητή άνοιγε σελίδα δρομολογητή που δεν υπήρχε στη μονάδα.
Τάσος_Χατζηπαπαδόπουλος
Κύριε δεν έχω internet
http://users.sch.gr/chatzipap/

thaaanos

Ναι θελει προσοχη το δίκτυο του σύζευξης δεν πρέπει να ενωθεί με το ΠΣΔ,