Η 1η μου ερώτηση

Ξεκίνησε από algori, 15 Απρ 2003, 04:38:56 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

algori

 [smiley=cwm39.gif]
Κατ' αρχάς καλησπέρα σε όλους. Πριν λίγα λεπτά έγινα κι εγώ μέλος αυτής της κοινότητας. Είμαι κι εγώ "Πληροφορικάριος" (όπως λέει κι ένας φίλος) και θα ήθελα να συγχαρώ όλους εσάς καθώς επίσης και τον ιδρυτή της, και πάνω απ' όλα συγχωρίστε με για τα ορθογραφικά μου (αυτά κάνει το άτιμο το Word και τα συναφή). Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με την ερώτησή μου.............
Τελικά μετά την δεσμευμένη λέξη ΤΕΛΟΣ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ακόλουθή το όνομα του προγράμματος ή όχι. Πάντως στην ΓΛΩΣΣΑ του Άλκη που το δοκίμασα δουλεύουν και οι δύο οι περιπτώσεις.

alkisg

Παναγιώτη συγκεκριμένα ο διερμηνευτής ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για ό,τι γράφετε μετά την ΤΕΛΟΣ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, δηλαδή θεωρεί σωστό ΝΑ ΜΗΝ βάζετε το όνομα προγράμματος μετά από αυτή (έχω σκοπό κάποια στιγμή μετά το τέλος προγράμματος να μπαίνουν "έτοιμα δεδομένα", περισσότερα γι' αυτά το καλοκαίρι).

Το βιβλίο έχει παραδείγματα και με τις δύο μεθόδους, αν και στους αλγόριθμους το όνομα του αλγόριθμου είναι υποχρεωτικό. Όταν είχα αναφέρει το θέμα στον Χ. Κοίλια του είχα πει ότι το θεωρώ περιττό και συμφώνησε μαζί μου. Αλλά ως γνωστόν μέχρι να δοθεί συγκεκριμένη οδηγία από το Π.Ι. η εκπαιδευτική κοινότητα αποφασίζει για το τι είναι σωστό και τι όχι, οπότε γράψτε την γνώμη σας για να προσαρμόσω ανάλογα τον διερμηνευτή  ;)