Τέλος υποστήριξης Ubuntu/LTSP/Epoptes/sch-scripts από το ΙΤΥΕ

Ξεκίνησε από alkisg, 04 Ιαν 2024, 09:18:42 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

alkisg

Καλή χρονιά! Προσωπικά δεν έχω κάποιο νέο.
Ίσως μια ιδέα να είναι η εξής:

Το ΙΤΥΕ αποφάνθηκε ότι δεν μπορεί να προσλάβει τους υπάρχοντες καθηγητές για το έργο αυτό, λόγω του νέου περιορισμού, ότι θα πρέπει τα απογεύματα να εργάζονται στις εγκαταστάσεις του ΙΤΥΕ στην Πάτρα.
Και στην προκήρυξη που έκανε δεν κατάφερε να βρει αντικαταστάτες.

Αν λοιπόν δύο συνάδελφοι από Πάτρα θέλουν, μπορούν να ζητήσουν από το ΙΤΥΕ να ξανακάνει προκήρυξη του έργου, και να προσλάβουν αυτούς για το έργο. Ακόμα κι αν δεν έχουν την εμπειρία της υπάρχουσας ομάδας, το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο από το "τίποτα". Χωρίς επίσημη υποστήριξη, δεν νομίζω ότι έχει νόημα το Linux στα σχολεία. Εγώ από την πλευρά μου μπορώ να βοηθήσω αυτούς τους δύο συναδέλφους αμισθί κατά την αρχική τους προσαρμογή.

d_oikon

Παράθεση από: alkisg στις 14 Ιαν 2025, 09:40:35 ΠΜδεν μπορεί να προσλάβει τους υπάρχοντες καθηγητές για το έργο αυτό, λόγω του νέου περιορισμού
Κάτι τέτοια με ξεπερνάνε συνάδελφοι!
Δηλαδή έλεος! Σε ΌΛΟΥΣ τους νόμους υπάρχουν και οι εξαιρέσεις... "εκτός από....", ή "εξαιρούνται....".
Δηλαδή δεν θα μπορούσαν να μεριμνήσουν μία εξαίρεση για την συγκεκριμένη περίπτωση που αφορά τόσους χιλιάδες εκπαιδευτικούς/σχολεία; Τι να πω δεν ξέρω.
Μακάρι να καταλάβουν τι γίνεται, γιατί ίσως ακόμα δεν έχουν, ή να γίνει και αυτό που προτείνεις Άλκη. Αν και στη δική σου περίπτωση, είσαι στο ΚΕΠΛΗΝΕΤ οπότε μπορούσες να υποστηρίξεις και το πρωί από το γραφείο σου (ιδανική κατάσταση!). Ενώ αν ένας είναι καθηγητής σε σχολείο, μόνο το απόγευμα θα μπορεί να υποστηρίξει που τότε όμως τα σχολεία είναι κλειστά.

mandarinos

Ο "Διόφαντος" σταμάτησε μεν να υποστηρίζει το πακέτο του LTSP, αλλά φιλοδοξεί να επιμορφώσει τους συναδέλφους!

Το θέμα είναι: μπορεί; :)

Πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε πρακτικό τρόπο (και σύντομα), ώστε να ξαναρχίσει η κανονική λειτουργία των εργαστηρίων Πληροφορικής με βάση το πακέτο του LTSP.

dimpanayio

Γεια χαρά σε όλους.

Προσπάθησα να εγκαταστήσω τα sch scripts σε Ubuntu 22.04 σύμφωνα με τις οδηγίες  στη τεχνική στήριξη. Δεν ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση.  Κρίμα που δεν συνεχίστηκε ένα τόσο χρήσιμο έργο.  Τελικά θα ενισχυθούν τα λειτουργικά της Microsoft και οι εφαρμογές σε windows