MYSCHOOL:Εφαρμογή για "μαζικό upload" καταστάσεων με βαθμολογίες τριμήνου

Ξεκίνησε από Δημήτρης Γκίνης, 26 Ιαν 2015, 02:43:25 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Δημήτρης Γκίνης

#90
Γιώργο καλημέρα.
Το είδα και εγώ, δεν ξέρω τι συμβαίνει. Υποτίθεται μετά από κανά δυο-τρεις ημέρες αποκαθίσταται η πρόσβαση σε αυτές τις περιπτώσεις.
Μέχρι όμως να λυθεί το πρόβλημα, στο αρχικό post ανέβασα ως συνημμένα τα αντίστοιχα xls για κάθε τύπο σχολείου (του ημερήσιου ΕΠΑΛ είναι το ίδιο με αυτό του ΓΕΛ).
Δημήτρης

gba

Αυτη την φορα στα γραπτα μου αφησε 4 μαθητες , χωρις βαθμο σε ενα μαθημα (διαφορετικα μαθηματα) .

Ευτυχως στο my school στις ΑΝΑΦΟΡΕΣ -> ΒΑΘΜΟΙ -> ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ ΒΑΘΜΟ (ΣΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ) ,
βρισκεις ευκολα τα κενα.


Δημήτρης Γκίνης

Πάλι καλά που τους βρήκε εύκολα.
Μου το έχει κάνει και μένα κανά-δυο φορές με τον τελευταίο μαθητή μιας τάξης σε ένα μάθημα όμως. Δεν έχω καταλάβει πότε το κάνει αυτό το my school,  συμβαίνει όμως τυχαία.
Δημήτρης

Δημήτρης Γκίνης

Μιας και από ότι φαίνεται τα links για τα αρχεία που έχω κάνει share στο dropbox δεν πρόκειται να δουλέψουν, ανεβάζω εδώ και τα αρχεία με τις οδηγίες για την εφαρμογή που ζητήθηκαν από συνάδελφο.

vatheo

Καλημερα Δημήτρη,
αν και δεν το εχω δοκιμάσει ακόμα το πρόγραμμα σου, οφείλω να σου μεταφέρων τα συγχαρητήρια μιας μικρής ομάδας συναδέλφων.
Στις τελευταίες οδηγίες αναφέρεις το αρχείο Ginis_ΓΕΛ_ΕΠΑΛ_Bathologies_Myschool_V5_2_modified... που βρίσκεται αυτό το αρχείο;
Ίσως είναι σκόπιμο να ανεβάσεις κάπου συγκεντρωμένα τα τελικά αρχεία για όλες τις βαθμίδες.
Σε ευχαριστώ πολύ!

Δημήτρης Γκίνης

Καλησπέρα. Μάλλον πρόκειται περί λάθους. Στα Γελ και στα Επαλ δουλεύει ή ίδια version, μπορείς να την κατεβάσεις από το αρχικό post.

Δημήτρης

vatheo

Καλημέρα. Συνεπώς για τα Ημερήσια Επαλ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αρχείο που βρίσκεται εδώ (https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?action=dlattach;topic=6091.0;attach=4139).
Για τα Γυμνάσια που απο εφέτος έχουν 4μηνα, μπορεί να δουλεψει το ίδιο;

Δημήτρης Γκίνης

Από ότι θυμάμαι, στα Γυμνάσια εκτός των διαφορετικών βαθμολογικών περιόδων (τρίμηνα) που πλέον δεν υπάρχουν, υπήρχε και άλλη μια μικρή διαφοροποίηση:
"....Το παρόν μήνυμα αφορά αποκλειστικά στη Β' Τάξη Γυμνασίου και παρέχει οδηγίες για να αντιμετωπιστεί η ιδιαιτερότητα που παρουσιάζουν τα Μαθήματα Επιλογής  της Τάξης αυτής. Σύμφωνα με την Αρ. Πρωτ. 141288/Γ2/ 08-09-2014  στη Β΄ τάξη υλοποιούνται θέματα των διδακτικών αντικειμένων «Φύση και Άσκηση» και «Πολιτισμός και Δραστηριότητες Τέχνης»...
Δεν θυμάμαι τι ακριβώς είχα κάνει, νομίζω ότι μπορούσες να καταχωρήσεις τον χαρακτήρα Δ ως βαθμό στο μάθημα αυτό ή κάτι τέτοιο.
Ίσως υπάρχει και κάποια άλλη διαφοροποίηση, θα το κοιτάξω.
Πάντως η αλλαγή από τετράμηνα σε τρίμηνα δεν δημιουργεί και μεγάλο πρόβλημα. Απλά στις καταστάσεις βαθμολογίας που δημιουργούνται θα αναγράφεται Τρίμηνο Α αντί του σωστού Τετράμηνο Α, κάτι το οποίο δεν επηρεάζει την όλη διαδικασία. Πάντως μόλις βρω λίγο χρόνο θα το φτιάξω.
Το θέμα είναι άλλο: αν με τις τελευταίες αλλαγές στο Γυμνάσιο, άλλαξε η μορφή των reports που κατεβάζουμε αρχικά από το myschool και χρησιμοποιεί σαν input η εφαρμογούλα.
Ας αφήσουμε να περάσουν λίγες ημέρες και μετά κάποιος συνάδελφος που υπηρετεί σε Γυμνάσιο (δεν γράφω διδάσκει γιατί πλέον οι ώρες διδασκαλίας μας δεν δικαιολογούν τον αντίστοιχο χαρακτηρισμό  >:( >:( >:( ) ας μου στείλει τα σχετικά αρχεία να τους ρίξω μια ματιά ή αν έχει όρεξη ας κάνει αυτός/αυτή τις αλλαγές και ας ανεβάσει τη νέα έκδοση.
Δ./

Δημήτρης Γκίνης

Τροποποιήθηκε η έκδοση για το Γυμνάσιο (v 5.3) ώστε στις καταστάσεις βαθμολογίας να εμφανίζει πλέον Α ή Β τετράμηνο.
Μιας και εγώ δεν έχω πρόσβαση στο  myschool για να μπορέσω να το δοκιμάσω,  ας το δοκκμάσει κάποιος συνάδελφος που υπηρετεί σε Γυμνάσιο αφού πρώτα κατεβάσει φυσικά τα σχετικά αρχεία από το myschool για να βεβαιωθούμε ότι δεν έχουν κάνει κάποια αλλαγή.

aspd

Καλή χρονιά σε όλους!
Έκανα δοκιμές με τη νέα έκδοση (office 2007, windows 10), βάζοντας υποθετικούς βαθμούς σε κάμποσους καθηγητές.
Δείχνουν όλα εντάξει.
Ευχαριστούμε Δημήτρη

Δημήτρης Γκίνης

Μιας και το Dropbox, αρνιέται πεισματικά να ξεμπλοκάρει τα linksπρος τα shared files μου, ενημέρωσα τα αρχικό post και πλέον τα links παραπέμπουν στα αντίστοιχα αρχεία στο Google Drive από όπου μπορείτε να τα κατεβάσετε.

katkal

Καλησπέρα. Μήπως μπορείτε ξανά να στείλετε την τελευταία έκδοση της εφαρμογής  για το "μαζικό upload" βαθμολογικών καταστάσεων γιατί τώρα ανακάλυψα την ύπαρξη αυτής της εφαρμογής αλλά έχω λίγο μπερδευτεί με τα μεταγενέστερα uploads που έχουν γίνει καθώς και τις τελευταίες αναλυτικές οδηγίες για λύκεια;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

gba


Ευχαριστω και παλι Δημητρη .

Με office 2016, windows 10 κανενα λαθος στις βαθμολογιες Α και Β τεραμηνου.

Μια υπενθυμιση για τον ελεγχο για να βρίσκουμε ευκολα τα κενα απο καθηγητες , που τυχον δεν εδωσαν βαθμο .

my school στις ΑΝΑΦΟΡΕΣ -> ΒΑΘΜΟΙ -> ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ ΒΑΘΜΟ (ΣΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ).

Katkal , οπως γραφει παραπανω ο Δημήτρης ,  στην πρωτη σελιδα εχει ανεβασει τα τελευταια αρχεια.
katkal

Καλημέρα. Θέλω να ρωτήσω το εξής:

Επειδή χρειάζεται να περάσω πρώτα (στο  Ginis_ΓΕΛ_Bathologies_Myschool_V_5_2_modified ) τα συμπληρωμένα αρχεία γραπτών μόνο της Γ τάξης για να μπορέσει να γίνει συνεδρίαση της Γ και να βγούν τα απολυτήρια για την Γ , και κάποια άλλη στιγμή να περάσω τα αρχεία γραπτών της Α και Β, δοκίμασα τα εξής:
να περάσω μόνο τις Γ
να περάσω τις Γ και τα κενά βαθμολόγια της Α και Β
και στις δύο περιπτώσεις μού έβγαλε το μήνυμα "δεν βρέθηκαν όλες οι τάξεις".

Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;
Ευχαριστώ.

Δημήτρης Γκίνης

Μια γρήγορη απάντηση: γιατί δεν βάζεις σαν input  βαθμολόγια της Α και Β που να έχουν παντού πχ 20 (χρησιμοποιώντας την αυτόματη συμπλήρωση);;