MYSCHOOL:Εφαρμογή για "μαζικό upload" καταστάσεων με βαθμολογίες τριμήνου

Ξεκίνησε από Δημήτρης Γκίνης, 26 Ιαν 2015, 02:43:25 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Δημήτρης Γκίνης

Στο Myschool υπάρχει η δυνατότητα να ανεβάσεις με ένα κλικ τις βαθμολογίες όλων των μαθητών κάθε τάξης  σε όλα τα μαθήματα αν αυτές είναι συμπληρωμένες σε αρχεία xls (δηλ 3 uploads για τα Γυμνάσια_ΓΕΛ-ΕΠΑΛ και 4 για τα Δημοτικά). Εδώ έρχεται να βοηθήσει η εφαρμογή αυτή.

Η λύση που προτείνω (αρχείο xls με μακροεντολές) χρησιμοποιεί σαν Input κάποιες αναφορές του Myschool και :

α) δημιουργεί για κάθε εκπαιδευτικό ένα αρχείο xls με τόσα φύλλα όσες και οι διδασκαλίες του πχ Α1-Πληροφορική, Α2-Πληροφορική κλπ). Τα αρχεία αυτά τα μοιράζουμε στους εκπαιδευτικούς και αφού συμπληρώσει ο καθένας το δικό του τα επιστρέφει. Αν θέλετε τα τυπώνετε να υπάρχουν και στο αρχείο για το φόβο των Ιουδαίων....

β) από τα συμπληρωμένα excelόφυλλα "τραβάει" τους βαθμούς των μαθητών και συμπληρώνει τις κατάλληλες αναφορές (που τις έχουμε κατεβάσει κενές από το Myschool).

γ) αυτό που απομένει είναι να ανεβάσουμε τα 3 (4 για τα Δημοτικά) αυτά αρχεία xls που περιέχει 1 φύλλο το καθένα:  στο Myschool από Μαθητές-> Βαθμολογίες -> Εισαγωγή βαθμών για όλα τα μαθήματα μαζικά από αρχείο Excel


Από τον χειριστή του Myschool δεν απαιτείται καθόλου data entry, παρά μόνο το κατέβασμα 7 αναφορών για τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά και 5 για τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ και το ανέβασμα των συμπληρωμένων excelόφυλλων που παράγει.ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ (δεν αφορά τα Δημοτικά):
Για την δημιουργία των κενών αρχείων για την περίοδο των γραπτών εξετάσεων, για να δημιουργήσει κενά βαθμολόγια ΜΟΝΟ για τα μαθήματα που εξετάζονται γραπτώς, πριν ξεκινήσεις την διαδικασία, άνοιξε το αρχείο με τις αναθέσεις μαθημάτων που έχεις κατεβάσει από το myschool και σε κάθε εκπαιδευτικό σβήσε τις γραμμές που αντιστοιχούν ΣΕ ΜΗ ΓΡΑΠΤΩΣ εξεταζόμενα μαθήματα, προσέχοντας βέβαια να μην σβήσεις την πρώτη γραμμή του κάθε εκπαιδευτικού γιατί έχει το όνομα και το επώνυμό του (αν θέλεις να αφαιρέσεις το μάθημα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μετακίνησε στην στήλη Ονομασία Μαθήματος ένα από τα παρακάτω μαθήματα του εκπαιδευτικού).
Φυσικά αν για κάποιο εκπαιδευτικό δεν εξετάζεται κανένα μάθημα γραπτώς (πχ γυμναστές) τότε διαγράφεις όλες τις γραμμές για αυτόν.

ΥΓ: 1. ο κώδικας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας ....αλλά δουλεύει. Όποιος έχει χρόνο και διάθεση μπορεί να το βελτιώσει, αρκεί να το μοιραστεί και αυτός με τη σειρά του
2. Πιθανό να έχει ξεφύγει κανά ψιλό-bug, αν και η aspd του πέταξε τα μάτια στο debugging και την ευχαριστώ γι'αυτό. Αν βρείτε κάτι βάλτε μια φωνή....

Η εφαρμογή  Κατεβάστε από εδώ
(έκδοση 6.2_2 Διόρθωση : Για Γυμνάσιο, στη βαθμολογική περίοδο Γραπτά, οι επιτρεπόμενοι βαθμοί είναι πλέον ακέραιοι και εμφανίζεται και το ολογράφως
Ευχαριστώ την aspd για τις αναλυτικότατες Οδηγίες:http://bit.ly/2Emd3II

aspd

Για το δεύτερο τρίμηνο θα χρησιμοποιήσουμε στο σχολείο μου (Γυμνάσιο 300 μαθητών) την εφαρμογή του Δημήτρη. Πραγματικά πιστεύω ότι θα μας γλυτώσει πολύ χρόνο.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή. Αν μάλιστα οι καθηγητές στο σχολείο σας είναι συνηθισμένοι να δίνουν τους βαθμούς σε excel, γι΄ αυτούς δεν κάνει καμία διαφορά, ενώ εμείς γλιτώνουμε το data entry.

Το δοκιμάσαμε πολύ. Καταλήγει σε τρία σωστά αρχεία excel, ΕΝΑ για κάθε τάξη, που καθένα περιέχει τους βαθμούς όλων των μαθητών της τάξης σε όλα τα μαθήματα, όπως ακριβώς τα θέλει το myschool για μαζική εισαγωγή. Απαιτούνται μόνο 3 uploads.


Δημήτρης Γκίνης

#2
Σε αυτό που γράφει η aspd:
"......Καταλήγει σε τρία σωστά αρχεία excel για κάθε τάξη που καθένα ....", το σωστό είναι:
"....Καταλήγει σε τρία σωστά αρχεία excel, ΕΝΑ για κάθε τάξη, ..."

:)

Μιας και το Dropbox έχει απενεργοποιήσει τα links προς τα κοινόχρηστα αρχεία μου, ανεβάζω εδώ ως συνημμένα τις οδηγίες χρήσεις.

Update: οι οδηγίες εδώ-> http://bit.ly/2Emd3II

aspd


P.Tsiotakis

Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που διέθεσες καθώς και για το ότι το μοιράστηκες μαζί μας
Καλή συνέχεια

exanemou

εφάρμοσα τα βήματα για το Γυμνάσιο. Δημιουργήθηκε το εξης πρόβλημα κατά την δημιουργία κενών αρχείων βαθμολογίας ανά εκπαιδευτικό εμφανίζεται το μήνυμα:
πληκτρολογήσατε ένα όνομα που δεν είναι έγκυρο για ένα φύλλο εργασίας. Βεβαιωθείτε ότι

  • το όνομα που πληκτρολογήσατε δεν υπερβαίνει τους 31 χαρακτήρες
  • το όπνομα δεν περιέχει κάποιον από τους ακόλουθους χαρακτήρες:/?*[ ή ]
όταν πάτησα debug εμφανίζεται η παρακάτω συνημμένη εικόνα

Δημήτρης Γκίνης

#6
Το συγκεκριμένο πρόβλημα προκαλείται όταν στο όνομα του τμήματος ή του Εκπαιδευτικού ή του Μαθήματος υπάρχει κάποιος ειδικός χαρακτήρας πχ "/" ο οποίος δεν είναι αποδεκτό να υπάρχει στο όνομα αρχείου ή στο όνομα φύλλου όπως στην περίπτωσή σου.
Μάλλον στο όνομα του συγκεκριμένου τμήματος υπάρχει κάποιος τέτοιος χαρακτήρας. Δεν έιχα λάβει υπόψην μου αυτή την περίπτωση, αντίθετα το αντιμετώπιζα για το όνομα του εκπιαδευτικού ή τον τίτλο του μαθήματος αντικαθιστώντας κάθε τέτοιο μη αποδεκτό χαρακτήρα με "_". Έκανα το ίδιο και για το όνομα-τίτλο του τμήματος.

Ξανακατέβασε την εφαρμογή του Γυμνασίου από το αρχικό post και αν είναι ΟΚ πες το μου να κάνω το ίδιο τρικ και στις εκδόσεις των άλλων τύπων σχολείων.

Δημήτρης

exanemou

το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή κάποια τμήματα έχουν όνομα πχ. Α1/ΓΕΡΜ κοκ δηλ, χρησιμοποιώ απαγορευμένο χαρακτήρα.
Σημερα που έκαναν εκ νέου κατέβασμα της εφαρμογής το πρόβλημα παραμένει.
Το πολύ πολύ να αλλάξω το όνομα κάποιων τμημάτων

Δημήτρης Γκίνης


Δημήτρης Γκίνης

#9
Νομίζω τώρα είναι εντάξει, για δοκίμασε αυτό και πες μου:
v4.1.1: http://goo.gl/Ohelg3

exanemou

δούλεψε σχεδόν τέλεια.
Ομως τμήματα α γυμνασίου που διδάσκονται Σχολ. Κοινή Ζωή που τα είχα ορίσει ως πχ ΣΚΖ1 κλπ επειδή το πρόγραμμα διαβάζει προφανώς το 1ο γράμμα του ονόματος του τμήματος δηλ το Σ το μεταφέρει στο όνομα της τάξης, με αποτέλεσμα να μη βρίσκει την τάξη Σ. Το ίδιο συμβαίνει και με τμήματα που τα εχω ονομάσει Α1/Α2προχ που κάνει Αγγλικά , Β1πολ&τεχν για τα οποία μας εμφανίζει  το μήνυμα ότι η τάξη Α και Β δεν υπάρχει ,προφανώς γιατί τα γράμματα Α και Β τα είχα γράψει εκ παραδρομής με λατινικούς χαρακτήρες

Δημήτρης Γκίνης

 Σωστά υποθέτεις. Κάνω την εξής παραδοχή: ότι ο πρώτος χαρακτήρας στο όνομα του τμήματος υποδηλώνει την τάξη. Αυτό θα μπορούσε να παρακαμφθεί ΑΛΛΑ αυτό απαιτεί λίγο χρόνο που τώρα δεν έχω και από την άλλη για κάποιον που θέλει να χρησιμοποιήσει την εφαρμογούλα δεν νομίζω ότι είναι πολύ φασαρία να αλλάξει το όνομα του τμήματος. Οπότε... ;)


exanemou


Δημήτρης Γκίνης

#13
Μαθαίνω ότι στα Γυμνάσια ήρθε νέα εγκύκλιος σχετικά με την καταχώρηση βαθμολογίας για το μάθημα Σχολιμή & Κοινωνική Ζωή (μάλλον) στο myschool. Μπορεί κάποιος να μου τη στείλει προκειμένου να ενσωματώσω τις απαιτήσεις της στην εφαρμογή (δηλ στην λίστα με τους βαθμούς να υπάρχει εκτός των αριθμών από 1-20 να υπάρχει και το Δ ή ότι άλλο ζητάει );

Δημήτρης

exanemou

ΠαράθεσηΑξιότιμοι Διευθυντές,

Το παρόν μήνυμα αφορά αποκλειστικά στη Β' Τάξη Γυμνασίου και παρέχει οδηγίες για να αντιμετωπιστεί η ιδιαιτερότητα που παρουσιάζουν τα Μαθήματα Επιλογής  της Τάξης αυτής. Σύμφωνα με την Αρ. Πρωτ. 141288/Γ2/ 08-09-2014  στη Β΄ τάξη υλοποιούνται θέματα των διδακτικών αντικειμένων «Φύση και Άσκηση» και «Πολιτισμός και Δραστηριότητες Τέχνης»

Καθώς τα ανωτέρω Μαθήματα μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ των Τριμήνων συνιστούμε τη δημιουργία και ένταξη των Μαθητών σε 2 τμήματα Επιλογής (ένα για κάθε Μάθημα).

Για παράδειγμα:
Έστω το Μάθημα «Φύση και Άσκηση» διδάσκεται στο Α' Τρίμηνο και το «Πολιτισμός και Δραστηριότητες Τέχνης» στο Β' και Γ' Τρίμηνο.
Θα δημιουργήσετε 2 Τμήματα Επιλογής, ένα με το Μάθημα «Φύση και Άσκηση» και ένα με το «Πολιτισμός και Δραστηριότητες Τέχνης» και θα εντάξετε τους Μαθητές σας και στα 2 ανωτέρω Τμήματα.
Όσον αφορά τη βαθμολογία, για το «Φύση και Άσκηση» θα καταχωρίσετε βαθμό στο Α' Τρίμηνο και δέλτα (Δ) στα υπόλοιπα ενώ για το «Πολιτισμός και Δραστηριότητες Τέχνης» δέλτα (Δ) στο Α' Τρίμηνο και βαθμό στα υπόλοιπα.
Τέλος, για το σωστό υπολογισμό του Μέσου Όρου του Μαθήματος, στον Έλεγχο Προόδου θα εμφανίζεται ένα Μάθημα με τον τίτλο «Βιωματικές Δράσεις - Συνθετικές Δημιουργικές Εργασίες -Project»

Καθώς έχουν παρατηρηθεί Τμήματα Επιλογής της Β' Γυμνασίου με Μαθήματα διαφορετικά από τα προβλεπόμενα, σας ενημερώνουμε, ότι τα Τμήματα αυτά θα διαγραφούν σταδιακά από την επόμενη εβδομάδα. Παρακαλούμε πολύ όπως προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες αλλαγές.

Με εκτίμηση,
Ε.Μπίτσικας
Ομάδα Υποστήριξης myschoolΔημήτρης Γκίνης

#15
@exanemou: Thanks. Θα ανεβάσω μια beta version. Αν μπορέσεις, την δοκιμάζεις όταν βρεις χρόνο και μου λες αν δουλεύει σωστά.

update: Για δοκίμασε αυτό: http://goo.gl/YwvyWR

exanemou

δοκίμασα και έβαλα βαθμους για το β τρίμηνο στο μαθημα Πολιτ&δραστ. και άφησα εντελώς κενό το μάθημα Φύση&ασκ. για το Β τρίμηνο. Στο ΄φάκελο 187 είχαν αντιγραφεί οι βαθμοί του Πολιτ στο μάθημα Φυση&ασκ , αντί να εισαχθεί ο χαρακτήρας Δ

Δημήτρης Γκίνης

1) Για να εισαχθεί ως βαθμός ο χαρακτήρας Δ σε ένα μάθημα θα πρέπει να το βάλει ο εκπαιδευτικός που το διδάσκει, στο αντίστοιχο φύλλο του αρχείου του (ο χαρακηρας Δ είναι το τελευταίο entry στη dropdown list των επιτρεπόμενων βαθμών). Δεν μπαίνει μόνο του, πρέπει απλά να καταχωρήσεις ως βαθμό το Δ σε όλους τους μαθητές του τμήματος.
2) Το ότι εισήχθησαν βαθμοί ενός μαθήματος σε άλλο δεν είναι καλό σημάδι. Στα αντίστοιχα αρχεία των εκπαιδευτικών που διδάσκουν αυτά τα μαθήματα, έλεγξε αν στο κελί B2 εμφανίζεται διαφορετικό όνομα μαθήματος.
3) Μπορείς να μου στείλεις τα αρχεία του που κατέβασες από το Myschool για το σχολείο σου στο dimginis στο gmail (αντικαθιστώντας τα ονόματα των μαθητών με πχ Επώνυμο - Όνομα αν σε απασχολούν θέματα ασφάλειας δεδομένων) προκειμένου να αναδημιουργήσω το πρόβλημα; Θα γλιτώσουμε αρκετό χρόνο έτσι.

exanemou

[quote ]Στα αντίστοιχα αρχεία των εκπαιδευτικών που διδάσκουν αυτά τα μαθήματα, έλεγξε αν στο κελί B2 εμφανίζεται διαφορετικό όνομα μαθήματος.[/quote]
το όνομα του μαθήματος εμφανίζεται στο κελί Β6

Σου έστειλα στο ηλ. ταχ. τα αρχεία που ζήτησες. Αποστολέας; enimerosi@in.gr

Δημήτρης Γκίνης

Σου απάντησα στο mail. Σε εμένα φαίνεται να δουλευει καλά.

vigor

Δημήτρη συγχαρητήρια κι από εμένα για το έργο σου και σ' ευχαριστουμε που προσφερεις την εφαρμογή σου.
Δοκιμασα να κατεβασω πριν απο λίγο  τις οδηγίες χρήσης απο το dropbox αλλά δεν είναι κάτι τέτοιο εφικτό.

Δημήτρης Γκίνης

Μόλις το τσέκαρα και φαίνεται ΟΚ.
Για ξαναδοκίμασε (σημ: πρόκειται για pdf που έχουν φτιαχτεί με το LibreOffice/Linux. Μήπως φταίει αυτό;)
Δημήτρης

aspd

Σήμερα κάναμε το upload στο myschool.  Η διαδικασία ήταν πολύ εύκολη και πολύ γρήγορη. Μερικά κλικς που μας γλίτωσαν από από αρκετές ώρες δουλειάς για Γυμνάσιο 320 μαθητών.

Τις αλλαγές που έστειλαν τώρα τελευταία για τα τμήματα επιλογής της Β' τάξης θα τις κάνουμε αύριο στο myschool (άντε να περάσω κάποιες καταστάσεις γι΄αυτά τα τμήματα με το χέρι) μιας και όταν έστειλαν το χαρτί  είχα ήδη μοιράσει τα excel στους καθηγητές του σχολείου.

Δημήτρη σε ευχαριστούμε!
Δημήτρης Γκίνης

Παράθεση από: exanemou στις 05 Μαρ 2015, 03:02:03 ΜΜ
δοκίμασα και έβαλα βαθμους για το β τρίμηνο στο μαθημα Πολιτ&δραστ. και άφησα εντελώς κενό το μάθημα Φύση&ασκ. για το Β τρίμηνο. Στο ΄φάκελο 187 είχαν αντιγραφεί οι βαθμοί του Πολιτ στο μάθημα Φυση&ασκ , αντί να εισαχθεί ο χαρακτήρας Δ
Τρέχοντας την beta version της εφαρμογής που ενσωματώνει τις αλλαγές στην καταχώρηση βαθμολογίας στο Γυμνάσιο (η δυνατότητα να καταχωρείται ο χαρακτήρας Δ αντί βαθμού σε κάποια μαθήματα) με τα αρχεία που μου έστειλε ο/η exanemou δεν εντόπισα κάποια πρόβλημα.
Αν κάποιος άλλος συνάδελφος που υπηρετεί σε Γυμνάσιο έχει όρεξη ας το δοκιμάσει και αυτός/αυτή: http://goo.gl/YwvyWR

Δημήτρης Γκίνης

Παράθεση από: aspd στις 10 Μαρ 2015, 05:13:34 ΜΜ
Σήμερα κάναμε το upload στο myschool.  Η διαδικασία ήταν πολύ εύκολη και πολύ γρήγορη. Μερικά κλικς που μας γλίτωσαν από από αρκετές ώρες δουλειάς για Γυμνάσιο 320 μαθητών.

Τις αλλαγές που έστειλαν τώρα τελευταία για τα τμήματα επιλογής της Β' τάξης θα τις κάνουμε αύριο στο myschool (άντε να περάσω κάποιες καταστάσεις γι΄αυτά τα τμήματα με το χέρι) μιας και όταν έστειλαν το χαρτί  είχα ήδη μοιράσει τα excel στους καθηγητές του σχολείου.

Δημήτρη σε ευχαριστούμε!
:)

aspd

Σήμερα ανεβάσαμε τους βαθμούς του Γ΄ τριμήνου σε ελάχιστο χρόνο  χωρίς πρόβλημα.
(Γυμνάσιο 320 μαθητές)

Δημήτρη ευχαριστούμε άλλη μία φορά!


Nektar76

Βασικά συγχαρητήρια για την άψογη δουλειά σου.

Μου παρουσιάζει κάποιο θέμα όμως για το γυμνάσιο... Όταν τρέχω την μακροεντολή στο Ginis_Gymnasio_Bathologies_Myschool_V_4_1_3 για να δημιουργήσω κενά αρχεία για τους εκπαιδευτικούς δείχνει ότι προχωράει κανονικά.... μετά από κάποια αρχεία που δημιουργεί αρχίζει και μου εμφανίζει μυνήματα στην οθόνη (σε μικρά παραθυράκια) πως δεν βρέθηκε η τάξη Β και μετά αντίστοιχα πως δεν βρέθηκε η τάξη Γ. Το ίδιο μήνυμα εμφανίζεται αρκετές φορές. Από ότι είδα όμως δημιουργεί κανονικα τα αντίστοιχα φύλλα εργασίας των εκπαιδευτικών και για τις δύο τάξεις. Δεν μου μφανίζει κάτι παρόμοιο για την Α τάξη.

Κάνω κάτι λάθος; Υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην αναφορά από το MySchool?

Ευχαριστώ! Και πάλι συγχαρητήρια για την δουλειά σου!

Δημήτρης Γκίνης

Θέλεις να μου στείλει τα αρχεία που κατέβασε από το myschool για να του ρίξω μια ματιά;
Άλλαξε μόνο τα επώνυμα μαθητών και καθηγητών.

Nektar76

Έχεις κάποιο email να σου τα στείλω γιατί μέσω πμ ή email από εδώ δεν βλέπω κάποια επιλογή για επισύναψη ή συνημμένο

Ευχαριστώ

Δημήτρης Γκίνης

#29
@Nektar76: αν και δεν έχω αυτή τη στιγμή υπολογιστή με windows για να κάνω debugging στον κώδικα, ρίχνοντας μία ματιά στο αρχείο με τις αναθέσεις που μου έστειλες εντόπισα τα εξής προβλήματα:
1) Στα τμήματα της Β τάξης (πχ Β1) ο χαρακτήρας-αναγνωριστικό της τάξης είναι το λατινικό b αντί του ελληνικού β
2) Υπάρχει τμήμα (πχ Project Γ2 Γυμνασίου) του οποίου το όνομα παραβιάζει την μοναδική απαίτηση που έχει η εφαρμογή για να τρέξει σωστά:
Παράθεση από: Δημήτρης Γκίνης στις 26 Ιαν 2015, 02:43:25 ΠΜ
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ: Στα ονόματα-τίτλους των τμημάτων (πχ Α1, Β1Αγγλ κλπ) ο πρώτος χαρακτήρας να υποδηλώνει την τάξη.
(μάλλον στο σημείο αυτό θα έπρεπε να προσθέσω ότι ο πρώτος χαρακτήρας θα πρέπει να είναι ένα από τα παρακάτω: ελληνικό Α, ελληνικό Β ή Γ)
Για αρχή: άνοιξε το αρχείο με τις αναθέσεις και διόρθωσε τα ονόματα των τμημάτων αυτών (πχ το Project Γ2 Γυμνασίου κάντο Γ2 Project  Γυμνασίου),
edit: διόρθωσε και τα ονόματα των τμημάτω στα αρχεία Α_186.xls, Β_186.xls, Γ_186.xls,
και ξανατρέξε την εφαρμογή. Αν αυτό διορθώσει την κατάσταση μπες στο myschool και άλλαξε τα όνόματα των τμημάτων, 2 λεπτά θα σου πάρει.

Αν όχι, εδώ είμαστε.

Δημήτρης Γκίνης

#30
Κατά 99,99% το πρόβλημα βρίσκεται στις ονομασίες των τμημάτων.
Στο όνομα του τμήματος, ο πρώτος χαρακτήρας πρέπει να είναι : Α, Β ή Γ προσέχοντας να έχουμε το πληκτρολόγιο γυρισμένο στα ελληνικά για τα τμήματα της Α και Β τάξης.
Παράδειγμα με όνομα τμήματος που δεν είναι αποδεκτό: Αγγλικά Α (πρέπει να γίνει Α-Αγγλικά ή κάτι τέτοιο), Project Β τάξης (πρέπει να γίνει Β Project ή κάτι τέτοιο) κλπ κλπ.

Nektar76

ΔΗμήτρη καλημέρα.

Είχες δίκιο. Προηγούμενος συνάδελφος δεν είχε προσέξει τις ονομασίες με τα λατινικά και δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα. Όσο για τα Project όταν τα δημιουργήσαμε μας είχε φανεί καλό όνομα...

Χίλια ευχαριστώ, διότι μου έλυσες τα χέρια... Workd like charm! Ακολούθησα τις αλλαγές που πρότεινες και δούλεψε μια χαρά!

Και πάλι ευχαριστώ.

Δημήτρης Γκίνης

Παράθεση από: Δημήτρης Γκίνης στις 26 Ιαν 2015, 02:43:25 ΠΜ
UPDATE: Η παρακάτω προϋπόθεση δεν ισχύει για την v 5.0, δηλαδή στην έκδοση αυτή το όνομα τμήματος μπορεί να είναι οτιδήποτε
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ:Στα ονόματα-τίτλους των τμημάτων (πχ Α1, Β1Αγγλ κλπ) ο πρώτος χαρακτήρας να υποδηλώνει την τάξη, δηλαδή να είναι ένα από τα παρακάτω: Α (ελληνικό) ή Β(ελληνικό) ή Γ.
Από την version 5.0 και μετά δεν υφίσταται πλέον ο περιορισμός σχετικά με το όνομα τμήματος. Δηλαδή το όνομα του τμήματος μπορεί να είναι οτιδήποτε.

cris

Παράθεση από: Δημήτρης Γκίνης στις 26 Ιαν 2015, 02:43:25 ΠΜ
Στο Myschool υπάρχει η δυνατότητα να ανεβάσεις με ένα κλικ τις βαθμολογίες όλων των μαθητών κάθε τάξης  σε όλα τα μαθήματα αν αυτές είναι συμπληρωμένες σε αρχεία xls (δηλ 3 uploads για τα Γυμνάσια_ΓΕΛ-ΕΠΑΛ και 4 για τα Δημοτικά). Εδώ έρχεται να βοηθήσει η εφαρμογή αυτή.

Η λύση που προτείνω (αρχείο xls με μακροεντολές) χρησιμοποιεί σαν Input κάποιες αναφορές του Myschool και :

α) δημιουργεί για κάθε εκπαιδευτικό ένα αρχείο xls με τόσα φύλλα όσες και οι διδασκαλίες του πχ Α1-Πληροφορική, Α2-Πληροφορική κλπ). Τα αρχεία αυτά τα μοιράζουμε στους εκπαιδευτικούς και αφού συμπληρώσει ο καθένας το δικό του τα επιστρέφει. Αν θέλετε τα τυπώνετε να υπάρχουν και στο αρχείο για το φόβο των Ιουδαίων....

β) από τα συμπληρωμένα excelόφυλλα "τραβάει" τους βαθμούς των μαθητών και συμπληρώνει τις κατάλληλες αναφορές (που τις έχουμε κατεβάσει κενές από το Myschool).

γ) αυτό που απομένει είναι να ανεβάσουμε τα 3 (4 για τα Δημοτικά) αυτά αρχεία xls που περιέχει 1 φύλλο το καθένα:  στο Myschool από Μαθητές-> Βαθμολογίες -> Εισαγωγή βαθμών για όλα τα μαθήματα μαζικά από αρχείο Excel


Από τον χειριστή του Myschool δεν απαιτείται καθόλου data entry, παρά μόνο το κατέβασμα 7 αναφορών για τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά και 5 για τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ και το ανέβασμα των συμπληρωμένων excelόφυλλων που παράγει.
UPDATE: Η παρακάτω προϋπόθεση δεν ισχύει από την v 5.0 και μετά, δηλαδή στην έκδοση αυτή το όνομα τμήματος μπορεί να είναι οτιδήποτε
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ:Στα ονόματα-τίτλους των τμημάτων (πχ Α1, Β1Αγγλ κλπ) ο πρώτος χαρακτήρας να υποδηλώνει την τάξη, δηλαδή να είναι ένα από τα παρακάτω: Α (ελληνικό) ή Β(ελληνικό) ή Γ.

Για τα Δημοτικά:
Οδηγίες: https://goo.gl/23jsqb
Η εφαρμογή: version 4.1.4 https://goo.gl/RJVQwU version 5.0 https://goo.gl/Ym7Sx3,

Για τα Γυμνάσια:
Οδηγίες: https://goo.gl/A5TDWJ
Η εφαρμογή: http://goo.gl/88qwKt, update v4.1.1 : http://goo.gl/Ohelg3, update v4.1.3: https://goo.gl/OXvZhW, update v4.1.4: https://goo.gl/0WaWH9
version 5.0: https://goo.gl/pC0I5e

Για ΓΕΛ:
Οδηγίες: http://goo.gl/R98NHQ
Η εφαρμογή: http://goo.gl/1zceV1, update v4.1.3: https://goo.gl/LCcwdi
version 5.0: https://goo.gl/NK3fyx
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ (δεν αφορά τα Δημοτικά):
Για την δημιουργία των κενών αρχείων για την περίοδο των γραπτών εξετάσεων, για να δημιουργήσει κενά βαθμολόγια ΜΟΝΟ για τα μαθήματα που εξετάζονται γραπτώς, πριν ξεκινήσεις την διαδικασία, άνοιξε το αρχείο με τις αναθέσεις μαθημάτων που έχεις κατεβάσει από το myschool και σε κάθε εκπαιδευτικό σβήσε τις γραμμές που αντιστοιχούν ΣΕ ΜΗ ΓΡΑΠΤΩΣ εξεταζόμενα μαθήματα, προσέχοντας βέβαια να μην σβήσεις την πρώτη γραμμή του κάθε εκπαιδευτικού γιατί έχει το όνομα και το επώνυμό του (αν θέλεις να αφαιρέσεις το μάθημα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μετακίνησε στην στήλη Ονομασία Μαθήματος ένα από τα παρακάτω μαθήματα του εκπαιδευτικού).
Φυσικά αν για κάποιο εκπαιδευτικό δεν εξετάζεται κανένα μάθημα γραπτώς (πχ γυμναστές) τότε διαγράφεις όλες τις γραμμές για αυτόν.

ΥΓ: 1. ο κώδικας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας ....αλλά δουλεύει. Όποιος έχει χρόνο και διάθεση μπορεί να το βελτιώσει, αρκεί να το μοιραστεί και αυτός με τη σειρά του
2. Πιθανό να έχει ξεφύγει κανά ψιλό-bug, αν και η aspd του πέταξε τα μάτια στο debugging και την ευχαριστώ γι'αυτό. Αν βρείτε κάτι βάλτε μια φωνή....

Edit: Διορθώθηκαν κανά-δυο bugs (27/1). Αν θέλετε το ξανακατεβάζετε.

Συγχαρητήρια Δημήτρη για την πολύ καλή δουλειά που έκανες και το μοιράστηκες μαζί μας.
Σήμερα το έμαθα από άλλον συνάδελφο, το δοκίμασα και δημιούργησα τις καταστάσεις όλων των μαθημάτων όλων των συναδέλφων για το 2ο Τρίμηνο Γυμνασίου και δουλεύει τέλεια.
Και πάλι σου αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Χρήστος


cris

Παράθεση από: Δημήτρης Γκίνης στις 18 Δεκ 2015, 12:57:16 ΠΜ
;)
Καλημέρα Δημήτρη
Έχω την εξής ερώτηση.Στο σχολείο είναι γραμμένοι μαθητές οι οπoίοι για κάποιο λόγο δεν έρχονται ή διέκοψαν, δεν έφεραν χαρτί, αλλά είναι στο myschool.Στα κενά βαθμολόγια που δημιουργούνται μπορώ τα κελιά του βαθμού τους να τα κλειδώσω(με προστασία) έτσι ώστε οι συνάδελφοι να μη μπορούν να εισάγουν βαθμό τριμήνου-δηλ. να μείνει κενό το κελί του βαθμού;Θα επηρεάσει αυτό την μαζική εισαγωγή των βαθμών στο myschool;
Ευχαριστώ και καλό Σ/Κ
Χρήστος

Δημήτρης Γκίνης

#36
Από 'δω που είμαι δεν έχω πρόσβαση στον κώδικα...

Δημήτρης Γκίνης

@cris: Αν οι μαθητές που αναφέρεις εμφανίζονται στις καταστάσεις που κατεβάζεις από το myschool κανονικά, η εφαρμογή δεν μπορεί να τους ξεχωρίσει.
Αυτό που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να διαγράψεις τελείως τους μαθητές αυτούς από τα αρχεία 186.xls (μην φοβάσαι, διαγράφοντας τους μαθητές αυτούς από τα αρχεία αυτά δεν αλλάζεις κάτι στο myschool, αν ξανακατεβάσεις τα 186.xls αυτοί θα εμφανίζονται κανονικά) που χρησιμοποιεί σαν Input η εφαρμογή.
Έτσι οι μαθητές δεν θα εμφανίζονται καθόλου στις καταστάσεις βαθμολογίας που θα δημιουργηθούν ενώ στα αρχεία 187.xls που θα ανεβάσεις αυτοί οι μαθητές δεν θα έχουν βαθμούς.

cris

Εντάξει Δημήτρη, αυτό θα κάνω για το 2ο τρίμηνο.
Ευχαριστώ

Δημήτρης Γκίνης

Μιας και το τέλος του τετραμήνου για τα ΓΕΛ πλησιάζει, αναφέρω ένα λάθος που εμφανίστηκε σε συνάδελφο που διδάσκει σε Γυμνάσιο και από ότι φαίνεται αφορούσε τελικά την ορθή συμπλήρωση του myschool και δεν ήταν προγραμματιστικό λάθος στην εφαρμογή:

Κατά τη διαδικασία του upload των συμπληρωμένων καταστάσεων βαθμολογίας ανά τάξη, ενώ για τις τάξεις Α και Γ όλα πήγαιναν ΟΚ, στο ανέβασμα της κατάστασης για τη Β τάξη το Myschool εμφάνιζε μήνυμα λάθους ότι "... το αρχείο πρέπει να είναι σε μορφή αρχείου excel 97..." ή κάτι παρόμοιο.

Φαίνεται λοιπόν ότι το πρόβλημα ήταν ότι ένας μαθητής της Β, άνηκε ταυτόχρονα σε 2 διαφορετικά τμήματα project (κάτι που προφανώς δεν έπρεπε να συμβαίνει).

Οπότε αν σε κάποιον/κάποια εμφανιστεί παρόμοιο μήνυμα ας το κοιτάξει...

dimpapadop

Δημήτρη γειά σου και συγχαρητήρια.
Φέτος είπα και εγώ σε ΓΕΛ να δοκιμάσω να δώσω στους εκπαιδευτικούς αρχεία βαθμολογίας.

έχω το εξής θεματάκι.
1. όλα καλά με την κατανομή μαθητών ανα τμήμα και τη δημιουργία των αρχείων *.186 (Α)
2. Στη συνέχεια στη δημιουργία των κενών βαθμολογίων (Β) έχω runtime error 1004

και ο debugger με ενημερώνει


Διάβασα ότι δεν προϋποθέτει πλέον το 1ο γράμμα την τάξη, (παρόλα αυτά το έλεγξα) αλλά έχω σε κάποια τμήματα παύλα "-" πχ Α5-project
Επίσης κάποια τμήματα έχουν την "περιγραφή" με πεζά άλλα με κεφαλαία πχ Α4-Γενικής-παιδείας άλλα Β4-ΓΕΝΙΚΗΣ μπορεί κάτι απο αυτά να δημιουργεί το πρόβλημα;

Δημήτρης Γκίνης


dimpapadop

Δημήτρη χίλια ευχαριστώ, (είδες θέματα στο σχολείο μου) χεχεχεχεχ

Δημήτρης Γκίνης

#43
Για την περίπτωση που και κάποιος άλλος αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα, παραθέτω τη λύση που πρότεινα στον dimpapadop:

...
Εύρηκα....
Λοιπόν στο σχολείο σου έχεις 2 θεματάκια (δεν σημαίνει ότι έχεις κάνει κάποιο λάθος απλά η εφαρμογή δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει και έκανα κάποια τρικ):

1) Τα ονόματα των τμημάτων: Πχ η εκπαιδευτικός xxxxxxxπούλου Κων διδάσκει στο τμήμα "Γ2 γενικής παιδείας" το μάθημα "ΓΠ-ΛΥΚ-Νεοελληνική Λογοτεχνία" καθώς και το μάθημα "ΓΠ-ΛΥΚ-Νεοελληνική Γλώσσα". Όταν η εφαρμογή δημιουργεί το αρχείο με τα κενά βαθμολόγια για αυτήν, δημιουργεί ένα φύλλο για κάθε διδασκαλία της (πχ ένα φύλλο με τους μαθητές του "Γ2 γενικής παιδείας" για το μάθημα "ΓΠ-ΛΥΚ-Νεοελληνική Λογοτεχνία" και ένα φύλλο με τους μαθητές του "Γ2 γενικής παιδείας" για το μάθημα "ΓΠ-ΛΥΚ-Νεοελληνική Γλώσσα"). Για να λόγους ευκολίας προσπαθεί να ονομάσει τα φύλλα αυτά συνδυάζοντας το όνομα του τμήματος και τον τίτλο του μαθήματος και όταν αυτό το string ξεπερνάει τους 30 χαρακτήρες - αυτό είναι το όριο για το όνομα ενός φύλλου στο excel - παίρνει τους πρώτους 30 χαρακτήρες. Εδώ είναι το πρόβλημα στην περίπτωσή σου: λόγω του ότι η ονομασία του τμήματος είναι μεγάλη σε μήκος ("Γ2 γενικής παιδείας") προκύπτει και για τις 2 διδασκαλίες το ίδιο όνομα φύλλου: "Γ2 γενικής παιδείας - ΓΠ-ΛΥΚ-Νεοελληνικ" ή κάτι τέτοιο.
Η λύση που προτείνω έιναι η εξής: στο myschool, άλλαξε τις ονομασίες των τμημάτων και σε όσα τμήματα υπάρχει στο όνομά του το "γενικής παιδείας" αντικατέστησέ το με το "ΓΠ". (μην ανησυχείς, μόνο τα ονόματα των τμημάτων θα χρειαστεί να αλλάξεις, τίποτε άλλο). Εγώ για να το επιβεβαιώσω, έκανα το εξής: στα αρχεία ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ_rptList.xls και ΤΜΗΜΑΤΑ_ rptList.xls που μου έστειλες έκανα replace το "γενικής παιδείας" με το "ΓΠ" και δούλεψε μια χαρά!!!

2) Για κάθε εκπαιδευτικό το αρχείο που περιέχει τα κενά του βαθμολόγια αποθηκεύεται με όνομα αρχείου το επώνυμο και όνομά του. Έλα όμως που στο σχολείο σου υπάρχουν 2 εκπαιδευτικοί με το ίδιο ονοματεπώνυμο (μάντεψε ποιοι !!!) με αποτέλεσμα όταν η εφαρμογή πάει να αποθηκέυσει το αρχείου του 2ου στη σειρά όπως τα βρίσκει στο ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ_rptList.xls, να σε ρωτάει αν θέλεις να κάνεις overwrite. Η λύση η βρήκα ήταν η εξής: άνοιξα το ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ_rptList.xls και άλλαξα το μικρό σου όνομα σε ΜΗΤΣΟΣ (αν σου αρέσει το ΜΗΤΣΟΣ κάντο ΜΙΜΗΣ, χα,χα..). Εννοείται ότι δεν χρειάζεται να κάνεις καμιά αλλαγή στο myschool.

...

update:Το πρώτο από τα 2 αυτά θεματάκια φαίνεται να τα αντιμετωπίζει επιτυχώς το τελευταίο update οπότε δεν χρειάζεται να αλλαχτούν τα ονόματα των τμημάτων στο myschool.

Δημήτρης Γκίνης

#44
Ενημέρωσα το αρχικό post:
1) Η έκδοση για ΓΕΛ πιθανότατα παίζει και σε Ημερήσια ΕΠΑΛ, το δε τελευταίο update αντιμετωπίζει και το πρόβλημα νο 1 που αντιμετώπιζε στην προηγούμενη ανάρτηση ο dimpapadop.
2) Πρόσθεσα μία ελαφρώς τροποποιημένη έκδοση για τα Εσπερινά ΕΠΑΛ μιας και έχουν 4 τάξεις. Αν υπάρχει και άλλο τύπος σχολείου της Β/βάθμιας με 4 τάξεις, τότε πιθανότατα θα δουλεύει και σε αυτό.

tsipiripo

Καλησπέρα.
Μία ερώτηση: τελικά παίζει σε ΕΠΑΛ η εφαρμογούλα;
Αν ναι, θα ήταν πολύ χρήσιμο.... :)

Ευχαριστώ

Δημήτρης Γκίνης

Το έχω δοκιμάσει με δεδομένα που μου έστειλε συνάδελφός απο ένα μικρό ΕΠΑΛ (1 τμήμα γενικής παιδείας ανά τάξη)  και φαίνεται ΟΚ. Επίσης φαίνεται να δουλεύει σωστά και σε Εσπερινό ΕΠΑΛ (ή μόνη διαφορά εκεί είναι ότι έχει 4 τάξεις), οπότε μάλλον είναι εντάξει (μέχρι αποδείξεως του εναντίου....)

amichail

Καταρχάς συγχαρητήρια στο Δημήτρη για την εφαρμογή του.
Το είχα δοκιμάσει πέρσι στο ημερήσιο ΕΠΑΛ που δουλεύω με 500 μαθητές και 28 τμήματα και δεν είχε κανένα πρόβλημα.
Φέτος η καινούργια έκδοση έβγαλε το προβληματάκι νούμερο 1 γιατί άμα έχεις μαθήματα με τίτλο "Συστήματα βάσεων δεδομένων και εφαρμογές τους στο διαδίκτυο – (Θ)" και "Συστήματα βάσεων δεδομένων και εφαρμογές τους στο διαδίκτυο – (Ε)" τι να σου κάνουν κι αυτοι οι έρμοι οι 30 χαρακτήρες :-)
Αντί να το ψάξω περισσότερο όμως, χρησιμοποίησα την αμέσως προηγούμενη έκδοση που έκανε μια χαρά τη δουλειά της.

Να προσθέσω μόνο ότι αν έχετε και χωριστο Εργαστηριακό Κέντρο θα χρειαστεί να πάρεις και τις αναθέσεις του Ε.Κ. και να ξανατρέξεις την εφαρμογή βγάζοντας έτσι δύο αρχεία για κάθε καθηγητή,  ένα για τα θεωρητικά μαθήματα και ένα για τα εργαστηριακά.

Ευχαριστούμε και παλι.

Παράθεση από: stdimani στις 25 Ιαν 2016, 05:42:26 ΜΜ
Καλησπέρα.
Μία ερώτηση: τελικά παίζει σε ΕΠΑΛ η εφαρμογούλα;
Αν ναι, θα ήταν πολύ χρήσιμο.... :)

Ευχαριστώ
Για μένα θα πω μόνο ότι είμαι ο τύπος του δασκάλου που αν κάνω ένα μάθημα για 50η φορά θα αλλάξω για 52η φορά τις σημειώσεις μου

Δημήτρης Γκίνης

Αν δεν βαριέσαι, κατέβασε πάλι την τελευταία έκδοση (έκανα μια μικροαλλαγούλα σήμερα) ή ακομα καλύτερα στείλε μου τα σχετικά αρχεία για να το δω live (για λόγους ασφάλειας προσ. δεδομένων άλλαξε στα αρχεία 187 τα επώνυμα των μαθητών σε Επώνυμο1, Επώνυμο2 κλπ).
Μπορεί να διορθωθεί εύκολα νομίζω..

tsipiripo

Με κάλυψες....
:)

Παράθεση από: amichail στις 25 Ιαν 2016, 10:58:03 ΜΜ
Καταρχάς συγχαρητήρια στο Δημήτρη για την εφαρμογή του.
Το είχα δοκιμάσει πέρσι στο ημερήσιο ΕΠΑΛ που δουλεύω με 500 μαθητές και 28 τμήματα και δεν είχε κανένα πρόβλημα.
Φέτος η καινούργια έκδοση έβγαλε το προβληματάκι νούμερο 1 γιατί άμα έχεις μαθήματα με τίτλο "Συστήματα βάσεων δεδομένων και εφαρμογές τους στο διαδίκτυο – (Θ)" και "Συστήματα βάσεων δεδομένων και εφαρμογές τους στο διαδίκτυο – (Ε)" τι να σου κάνουν κι αυτοι οι έρμοι οι 30 χαρακτήρες :-)
Αντί να το ψάξω περισσότερο όμως, χρησιμοποίησα την αμέσως προηγούμενη έκδοση που έκανε μια χαρά τη δουλειά της.

Να προσθέσω μόνο ότι αν έχετε και χωριστο Εργαστηριακό Κέντρο θα χρειαστεί να πάρεις και τις αναθέσεις του Ε.Κ. και να ξανατρέξεις την εφαρμογή βγάζοντας έτσι δύο αρχεία για κάθε καθηγητή,  ένα για τα θεωρητικά μαθήματα και ένα για τα εργαστηριακά.

Ευχαριστούμε και παλι.

Δημήτρης Γκίνης

Να σου πω την αλήθεια δεν είχα σκεφτεί αυτή την περίπτωση ...
Αλλά αφού βρήκες λύση, μπράβο σου ...:)

Παράθεση από: amichail στις 25 Ιαν 2016, 10:58:03 ΜΜ

Να προσθέσω μόνο ότι αν έχετε και χωριστο Εργαστηριακό Κέντρο θα χρειαστεί να πάρεις και τις αναθέσεις του Ε.Κ. και να ξανατρέξεις την εφαρμογή βγάζοντας έτσι δύο αρχεία για κάθε καθηγητή,  ένα για τα θεωρητικά μαθήματα και ένα για τα εργαστηριακά.


amichail

Έχω στείλει ίσαμε 10 μηνύματα στο helpdesk ότι είναι απαράδεκτο εγώ σαν ΕΠΑΛ να μην μπορώ να βλέπω τις αναθέσεις του ΕΚ στα τμήματά μου ή να μην μπορώ να τυπώνω π.χ. τους αντίστοιχους καθηγητές στον έλεγχο προόδου, αλλά τζάμπα. Καθώς αντιμετωπίζονται σαν δύο ξεχωριστά σχολεία δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. 
Για αυτό και το workaround.

Παράθεση από: Δημήτρης Γκίνης στις 26 Ιαν 2016, 02:35:30 ΜΜ
Να σου πω την αλήθεια δεν είχα σκεφτεί αυτή την περίπτωση ...
Αλλά αφού βρήκες λύση, μπράβο σου ...:)

Για μένα θα πω μόνο ότι είμαι ο τύπος του δασκάλου που αν κάνω ένα μάθημα για 50η φορά θα αλλάξω για 52η φορά τις σημειώσεις μου

Δημήτρης Γκίνης

Παράθεση από: amichail στις 26 Ιαν 2016, 03:05:19 ΜΜ
Έχω στείλει ίσαμε 10 μηνύματα στο helpdesk ότι είναι απαράδεκτο εγώ σαν ΕΠΑΛ να μην μπορώ να βλέπω τις αναθέσεις του ΕΚ στα τμήματά μου ή να μην μπορώ να τυπώνω π.χ. τους αντίστοιχους καθηγητές στον έλεγχο προόδου, αλλά τζάμπα. Καθώς αντιμετωπίζονται σαν δύο ξεχωριστά σχολεία δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. 
Για αυτό και το workaround.
Ξύνεις παλιές πληγές...

Η σύντομη ενασχόλησή μου με την Τεχνική εκπαίδευση (2 χρόνια σε ΕΠΑλ και ένα πέρασμα από Γραφείο Τεχνικής Εκπαίδευσης) με έχουν πέισει ότι:
αφενός αυτή (η Τεχνική εκπαίδευση) αντιμετωπίζεται ως ο "φτωχός συγγενής",
αφετέρου όλες οι δράσεις μηχανοργάνωσης (Νέστωρ, Survey και τώρα Myschool) του υπουργείου μας ξεκινούν να στήνονται γύρω από τα ΓΕΛ και είναι/ήταν στενά προσαρμοσμένες (τουλάχιστον στην αρχή) σε αυτά με αποτετέλεσμα όταν επιχειρείται η καθολική εφαρμογή τους σε όλους τους τύπους σχολείων - και ειδικά σε αυτά της Τεχνικής- να γίνεται ο κακός χαμός μιας και η πολυπλοκότητα των προγραμμάτων σπουδών/αναθέσεων μαθημάτων/ωρολογίων προγραμμάτων και λοιπών γραφειοκρατικών εργασιών αυξάνεται εκθετικά (σε σχέση πάντα με τους υπόλοιπους τύπους σχολείων).
Αν σε αυτά προσθέσεις και τα ΣΕΚ (ειδικά τα μεγάλα) ...... κλάφτα  Χαράλαμπε ..... :-\

tsipiripo

Στα ΕΠΑΛ, στα εργαστηριακά μαθήματα που μπαίνει 2ος καθηγητής, οι μαθητές του τμήματος εμφανίζονται στις βαθμολογικές καταστάσεις και των 2 καθηγητών. Στις περιπτώσεις αυτές τους πρότεινα να βάλουν και οι 2 τον ίδιο βαθμό αφού συνεννοηθούν μεταξύ τους.
Καμιά άλλη ιδέα;

amichail


Εγώ τους λέω να συνεννοηθούν και να στείλει ένας τη βαθμολογία, όποιος θέλει και ο άλλος να το αφήσει κενό. Η εφαρμογή για  το "μάζεμα" των βαθμών δουλεύει έτσι χωρίς κανένα πρόβλημα.

Παράθεση από: stdimani στις 27 Ιαν 2016, 03:55:33 ΜΜ
Στα ΕΠΑΛ, στα εργαστηριακά μαθήματα που μπαίνει 2ος καθηγητής, οι μαθητές του τμήματος εμφανίζονται στις βαθμολογικές καταστάσεις και των 2 καθηγητών. Στις περιπτώσεις αυτές τους πρότεινα να βάλουν και οι 2 τον ίδιο βαθμό αφού συνεννοηθούν μεταξύ τους.
Καμιά άλλη ιδέα;
Για μένα θα πω μόνο ότι είμαι ο τύπος του δασκάλου που αν κάνω ένα μάθημα για 50η φορά θα αλλάξω για 52η φορά τις σημειώσεις μου

Δημήτρης Γκίνης

Σωστά: αν κατά τη μεταφορά των βαθμών από τα συμπληρωμένα βαθμολόγια των εκπαιδευτικών στα συγκεντρωτικά αρχεία *187.xls, κάποιο από τα κελιά των βαθμολογιών είναι κενό, το κελι αυτό αγνοείται.

Παράθεση από: amichail στις 27 Ιαν 2016, 09:52:15 ΜΜ
Εγώ τους λέω να συνεννοηθούν και να στείλει ένας τη βαθμολογία, όποιος θέλει και ο άλλος να το αφήσει κενό. Η εφαρμογή για  το "μάζεμα" των βαθμών δουλεύει έτσι χωρίς κανένα πρόβλημα.

tsipiripo


tsipiripo

Το ξέρω ότι ζητάω πολλά, αλλά θα μπορούσε στα ΕΠΑΛ στις περιπτώσεις συνδιδασκαλίας μαθημάτων κατά το στάδιο της συγκέντρωσης των βαθμών, να υπολογίζει το μέσο όρο των 2 βαθμών;

Δημήτρης Γκίνης

Αυτό που προτείνει το είχαμε συζητήσει με συνάδελφό που διδάσκει σε ΕΠΑΛ και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι κάτι 5έτοιο πιθανόν να δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε, οπότε το άφησα έτσι.

Μην ξεχνάς ότι ή εφαρμογή ξεκίνησε με σκοπό να δώσει μία γρήγορη (και εύκολη) λύση στο πρόβλημα της καταχώρησης της βαθμιλογίας ( μάλιστα σε μία συνάντηση που είχαμε στα γραφεία του ΙΤΥ που συντηρεί το myschool προσπαθήσαμε με τον πρόεδρο του παραρτήματος της Πεκαπ Πάτρας να τους πείσουμε να ενσωματωθεί ή σχετική λειτουργία στο myschool αλλά δήλωσαν αδυναμία λόγω έλλειψης δυναμικού).

Ο Νεκτάριος (βλέπε σχετικό post για το Σίσιφο) έχει ετοιμάσει ολοκληρωμένο σύστημα το οποίο πιθανότατα να δίνει καλύτερη λύση.

exanemou

Eνω το πρόγραμμα δουλεψε καλα στο γυμνάσιο για το 1ο τρίμηνο, τωρα μας βγάζει μήνυμα σε παράθυρο ότι δεν βρέθηκαν όλες οι τάξεις
Η μόνη αλλαγή σε σχεση με το 1ο τρίμηνο είναι η προσθηκη δυο εκπαιδευτικών.
Παρόλο που έκανα πολλές δοκιμές δεν έγινε δυνατή η επίλυση του προβλήματος.

Δημήτρης Γκίνης

Να υποθέσω ότι ξανακατεβάζεις πάλι τα σχετικά αρχεία πό το Myschool μιας και έχεις αλλαγές από ότι μου γράφεις, σωστα;
Αν ναι δοκίμασε τα παρακάτω:
1. Δοκίμασε να ξανακατεβάσεις την εφαρμογή για την περίπτωση που έχεις έκδοσή της στη οποία μου έχει ξεφύγει κάποιο λαθάκι (πάλι....)
2. Αν και πάλι δεν δουλέυει στείλε μου τα σχετικά αρχεία να το δω.
Δημήτρης

exanemou

αν και κατέβασα και την τελευταία έκδοση για γυμνάσιο ,το πρόβλημα παραμένει εκτός και αν επειδη το εγχειρίδιο του γυμνασίου αναφέρεται σε δημοτικό, μήπως και η εφαρμογή του γυμνασίου αντιστοιχεί σε δημοτικό;(δεν νομίζω όμως να οφείλεται εκεί το λάθος)

Δημήτρης Γκίνης

Θες να μου στείλεις τα αρχεία στο dimginis στο τζιμεϊλ τελεία com;

Δημήτρης Γκίνης

Από ότι φαίνεται η ομάδα διαχείρισης του myschool άλλαξε ελαφρώς την μορφή των αρχείων *186.xls *187.xls  :D με αποτέλεσμα η εφαρμογή να μην δουλέυει σωστά.
Οι αλλαγές που έκαναν είναι επουσιώδεις, δεν αλλάζουν κάτι στην χρησιμότητα των αρχείων αλλά το πρόβλημα παραμένει.
Αν προλάβω σήμερα θα κάνω τις απαίτητες αλλαγές και θα ανεβάσω τις καινούριες εκδόσεις.
Καλού-κακού θα αφήσω και τις προηγούμενες.

Δημήτρης

Δημήτρης Γκίνης

UPDATE: Από τον Φεβρουάριο του 2016 η ομάδα διαχείρησης του Myschool άλλαξε την μορφή των αρχείων *186.xls και *187.xls που κατεβάζουμε από το Myschool για το Γυμνάσιο (πολύ πιθανό το ίδιο να συμβαίνει και για τους άλλους τύπους σχολείων) με αποτέλεσμα η εφαρμογή να εμφανίζει μηνύματα λάθους της μορφής " Δεν βρέθηκαν όλες οι τάξεις" ή κάτι τέτοιο. Για την περίπτωση αυτή κατεβάστε από το αρχικό post την αντίστοιχη έκδοση version 5.2 modified.

giannisvel

Η εφαρμογή εμφανίζει μήνυμα μήνυμα λάθους "Δεν βρέθηκαν όλες οι τάξεις" ενώ είναι ανοιχτό στο background το αρχείο ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ_rptList.xls. Το αρχείο excel που τρέχω είναι το v_5_2_modified.xls.

Στο Α' Τρίμηνο με το παλιότερο αρχείο excel, είχαν δουλέψει όλα μια χαρά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Δημήτρης Γκίνης

1. Να υποθέσω ότι αναφέρεσαι σε Γυμνάσιο, σωστά;
2. Ξανακατέβασε την εφαρμογή καθώς και ΟΛΑ (αναθέσεις ,*186.xls, *187.xls) τα αρχεία-αναφορές από το myschool και ξαναδοκίμασε.
3. Αν και πάλι σου εμφανίζει το ίδιο, στείλε μου τα αρχεία να τους ρίξω μια ματιά.

Δημήτρης

aspd

Γυμνάσιο: version 5.2 modified
Σήμερα ανέβηκαν οι βαθμοί χωρίς πρόβλημα.

Αν στο myschool όταν επιλέγετε το αρχείο excel (187) εμφανιστεί μήνυμα παρόμοιο με "Object reference not set to an instance of an object" δοκιμάστε το ξανά. Σε κάποια τάξη επιλέξαμε το αρχείο 187 2-3 φορές μέχρι να το φορτώσει και μετά ήταν όλα εντάξει.

Δημήτρη ευχαριστούμε!


Δημήτρης Γκίνης

Γενικώς το myschool μπορεί να προυσιάσει μικροπροβλήματα στη φάση του upload των βαθμών από τα αρχεία 187.xls (πχ σε εμένα μια-δυο φορές δεν πήρε τον βαθμό του τελευταίου μαθητή μιας τάξης στο τελευταίο στη σειρά μάθημα, ας πούμε στη Γ τάξη, ο Ωραιόπουλος στα Αγγλικά  ;D, δεν ασχολήθηκα περισσότερο όμως και πέρασαν το βαθμό αυτό με το χέρι στο myschool). Τα προβλήματα όμως αυτά συνήθως εξαφανίζονται αν επαναλάβεις το upload.

@aspd: παρακαλούμε...

gba

 Σε ευχαριστουμε για την προσφορα σου .
Να΄σαι καλα , μας γλυτωσες απο πολυ κοπο  .

Μεχρι τωρα περνουσαμε εναν εναν τους βαθμους ανα καθηγητη , απο εγγραφες καταχωρησεις βαθμολογιων των καθηγητων.
Ειχα ξεκινησει απο χθες με ενα συναδελφο της πληροφορικης , να ετοιμαζουμε κατι αντιστοιχο , αλλα πολυ κατωτερο.
Ο συναδελφος της πληροφορικης κατεβασε ολα τα τμηματα απο το my school σε excel και μου τα εστειλε σε mail για να αποσταλλουν σε ολους και καθενας να επιλεγει τα τμηματα του . Με δικη μου επεξεργασια ( ειδικοτητα ΠΕ0401) , αντεγραψα τα φυλλα εργασιας σε ενα βιβλιο εργασιας του varlamis , εβαλα την εντολη =textnumber(κελι) για αυτοματη αναγραφη ολογραφως των βαθμων  και κλειδωσα τα φυλλα εργασιας εχοντας ξεκλειδωτα μονο τα κελια για την βαθμολογια αριθμητικως , ονομα καθηγητη και μαθημα . Πανω που ειχα τελειωσει την Α λυκειου , με πηρε ο αλλος συναδελφος της πληροφορικης και με ενημερωσε για την υπαρξη του προγραμματος σου .Το ετρεξε και μου εστειλε ολες τις κενες βαθμολογιες ανα καθηγητη και  πριν λιγο τελειωσα την αποστολη στους συναδελφους , ως υποδιευθυντης με το καταλληλο συνοδευτικο μηνυμα για την αποφυγη αντιδρασεων απο μερικους συντηρητικους ή αντιπολιτευομενους συναδελφους  .  8)

Επισυναπτω ενα δειγμα χωρις ονοματα , απο αυτο που ειχαμε ξεκινησει , πριν ανακαλυψουμε το δικο σου.
Αχρειαστο να΄ναι , ο κωδικος ξεκλειδωματος ειναι igx!1234$  .


Δημήτρης Γκίνης

Κάτι σαν και αυτό που περιγράφεις ήταν και η αφορμή να φτιάξω αυτή την εφαρμογούλα, να γλιτώσω χρόνο και κόπο. Από τη στιγμή που το κατάφερα θα ήταν κρίμα να μην το μοιραστώ από τη στιγμή μάλιστα που και εγώ έχω οφεληθεί από την προσφορά άλλων- και πολύ πιο άξιων συναδέλφων- σε τούτο εδώ το φόρουμ.
Χαίρομαι πολύ που βοήθησαν
Δημήτρης

gba

Γεια σας
Μια σχετικη ερωτηση , αλλα για αλλο θεμα.
Μηπως υπαρχει και κανενα προγραμμα για μαζικο upload του ωρολογιου προγραμματος στο my school ;
Αν δεν εχει καλο θα ηταν να γινει και αυτο γιατι αρχιζουν και το ζητανε .

Δημήτρης Γκίνης

Με αυτό δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Το πρώτο που πρέπει να δεις είναι αν το myschool υποστηρίζει το upload του προγράμματος και σε ποια μορφή πχ excel. Σίγουρα πάντως δεν μπορείς να ανεβάσεις πχ πρόγραμμα που έχεις φτιάξει με το Timetables: ένας από τους λόγους είναι ότι myschool "περιμένει" για κάθε μάθημα συγκεκριμένη ονομασία και όχι τις συντμήσεις που βάζουμε συνήθως στις εφαρμογές τύπου timetables. Το ίδιο ισχύει και για τις ονομασίες των τμημάτων και των εκπαιδευτικών.
Παλιότερα είχα ασχοληθεί με την αντίστροφη διαδικασία στο survey: προκειμένου να μπορούν να ελεγχθούν τα ωρολόγια από την Διεύθυνση αυτοματοποιημένα, είχα βρει ένα τρόπο να αντιγράφω ( με το imacros για όποιον ενδιαφέρεται) για κάθε σχολείο το ωρολόγιο, να το σώζω σαν xls( από το survey μπορούσες μόνο να δεις το ωρολόγιο του κάθε σχολείου με τους κωδικούς της Διεύθυνσης αλλά όχι να τα κατεβάσεις) , μετά τα xls αυτά με άλλο πρόγραμμα τα έκανα parsing και πέρναγα την πληροφορία σε μία βάση και από εκεί μετά το ωρολόγιο αναδημιουργούνταν σε μια user friendly μορφή (γιατί στην μορφή που εμφανιζόταν στο survey ήταν μία βλακεία) και ελεγχόταν με βάση κάποια κριτήρια ώστε να βγαίνει μία αναφορά ελέγχου. Πάνω που το ολοκλήρωσα και το δοκίμασα, καταργήθηκε το survey... Χα χα.

gba

Οκ, ευχαριστω .

Μια τελευταια ερωτηση για να μην  δοκιμαζω κατι που δεν ισχυει ,
με την παραπανω εφαρμογη μπορω αν χρειαστω να κατεβασω την βαθμολογια Α τετραμηνου ανα εκπαιδευτικο ;
Υπεθεσα πως γινεται και το δοκιμασα.
Σε μια δοκιμη , που εκανα μου εβγαζε το μηνυμα , δεν βρεθηκαν ολες οι ταξεις . Θα το ξανακατεβασω και θα το ξανατρεξω.
Το ξαναδοκιμασα , δεν γινεται ,  :D 
κακως υπεθεσα οτι γινεται , αφου δημιουργει κενα βαθμολογια  ;D

gba

Παράθεση από: gba στις 12 Απρ 2016, 12:34:33 ΠΜ
Τωρα που απαιτουν να συμπληρωσουμε το ωρολογιο προγραμμα  στο my school θα ηταν χρησιμο κατι αντιστοιχο .
Μου πηρε πανω απο 4 ωρες να συμπληρωσω το ωρολογιο προγραμμα για 37 καθηγητες στο my school :D


iraklisb

Συγχαρητήρια για τον κόπο σας. Δούλεψε μια χαρά στο ΓΕΛ που βρίσκομαι. Μια ερώτηση μόνο για ένα "πρόβλημα". Στα κενά βαθμολόγια εκπαιδευτικών που μου έδωσε η εφαρμογή δεν δουλεύει το ολογράφως. Μετά από λίγο ψάξιμο ανακάλυψα ότι στη συνάρτηση =IF( ISNUMBER(E9);VLOOKUP(E9;AA1:AB21;2;FALSE);"") η περιοχή κελιών AA1:AB21 είναι κενή. Έκανα κάποιο λάθος ή παράληψη; Ευχαριστώ.

Δημήτρης Γκίνης

Μήπως στη βαθμολογική περίοδο είχες επιλέξει "Γραπτά" (στη βαθμολογία των γραπτών μπορεί να έχεις και δεκαδικά ψηφία και βαρέθηκα να βάλω και γι'αυτά το ολογράφως);
Αν δεν είναι αυτό η αιτία του προβλήματος, τότε για να το αναδημιουργήσω θα πρέπει να μου στείλεις τα αρχεία *187.xls, το αρχείο με τις αναθέσεις και το αρχείο με τα τμήματα.
Δημήτρης

iraklisb

Παράθεση από: Δημήτρης Γκίνης στις 19 Απρ 2016, 01:18:15 ΜΜ
Μήπως στη βαθμολογική περίοδο είχες επιλέξει "Γραπτά" (στη βαθμολογία των γραπτών μπορεί να έχεις και δεκαδικά ψηφία και βαρέθηκα να βάλω και γι'αυτά το ολογράφως);
Αν δεν είναι αυτό η αιτία του προβλήματος, τότε για να το αναδημιουργήσω θα πρέπει να μου στείλεις τα αρχεία *187.xls, το αρχείο με τις αναθέσεις και το αρχείο με τα τμήματα.
Δημήτρης
ΝΑΙ όντως επρόκειτο για γραπτά. Αν μπορούσα να τα ξεκλειδώσω θα τα διόρθωνα με το συννημένο.

Δημήτρης Γκίνης

Αν θέλεις να ξεκλειδώσει τα παραγόμενα φύλλα, ρίξε μία ματιά στον κώδικα για την κλήση της συνάρτησης που τα κλειδώνει, παίρνει σαν όρισμα τον κωδικό.

Nikosn

Δημήτρη πολύ καλή δουλειά συγχαρητήρια, μας ελαχιστοποίησες τη γραφειοκρατία.
Όλα μου δούλεψαν σωστά: βαθμολόγια καθηγητών κλπ, εκτός του τελευταίου σταδίου γεμιςματος Του αρχείου Α187.xls. Σε 2 μαθητές της Α  ΓΕΛ δεν περάστηκαν καθόλου οι βαθμοί τους στο A187.xls και δε χτύπησε και σφάλμα.Τα βαθμολόγια ήταν κανονικά με ΑΜ σε όλους τους μαθητές, και στους 2 με το πρόβλημα-Οι μαθητές ήταν από μεταγραφή και έχουν τους 2 τελευταίους ΑΜ των μαθητών της Α Λυκείου.
Υποψιάζεσαι τι μπορεί να φταίει;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Η γνώση κατακτάται μέσα από τα λάθη μας

Δημήτρης Γκίνης

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Αν θέλεις στείλε μου τα σχετικά αρχεία να το κοιτάξω (dimginis στο τζιμειλ).

Nikosn

Καλησπέρα, βρήκα το πρόβλημα, τελικά ο συνάδελφος στο myschool είχε δώσει 2 αριθμούς μητρώου 2 φορές-υπήρχαν λάθη σε 4 μαθητές, ευτυχώς που έμειναν κενά στους 2 και εντοπίστηκε το πρόβλημα. Πάντως δε μπορώ να καταλάβω πως το myschool επέτρεψε 2 ΑΜ ταυτόχρονα!
Τώρα όμως έχω τα Βαθμολόγια ήδη συμπληρωμένα και θέλω να αλλάξω τον ΑΜ στους 2 μαθητές αλλά τα βαθμολόγια είναι κλειδωμένα, ποιός είναι ο κωδικός?
Ψάχνω να βρω το κώδικα δημιουργίας των κενών βαθμολογίων ώστε να βρω το κωδικό αλλά δε το βρίσκω, που πρέπει να κοιτάξω;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Η γνώση κατακτάται μέσα από τα λάθη μας

exanemou

Δημήτρη επειδή ξεκίνησε η καταχώρηση γραπτών στο λύκειο, υπάρχει περίπτωση να διορθώσεις το πρόβλημα του λεκτικού με τους δεκαδικούς αριθμούς  στο οποίο αναφέρθηκε και ο iraklisb;

Δημήτρης Γκίνης

Sorry , παιδιά δεν προλαβαίνω αυτές τις ημέρες.
Αργότερα ίσως. ..

Nikosn

Δημήτρη έχω προσθέσει το λεκτικό για τα γραπτά(πήρα και τις 100 περιπτώσεις), έχω ένα μικρό πρόβλημα -που δεν το λες και πρόβλημα- με το φορμάτ απεικόνισης των αριθμών κάτω τις μονάδας. Επίσης αν μπορεί να μπει validation για ζυγούς μόνο αριθμούς στα γραπτά θα ήταν πολύ χρήσιμο.
Σου έστειλα λεπτομέρειες στο mail.Όποτε βρεις χρόνο δες το λίγο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Η γνώση κατακτάται μέσα από τα λάθη μας

Δημήτρης Γκίνης

Για αυτό με το validation για να ξεχωρίσεις αν ο βαθμός του γραπτού είναι ζυγός στο δεκαδικό του μέρος, δοκίμασε το result=vathmos*10 mod 2.  Αν  result=0 τότε ΟΚ, αλλιώς το δεκαδικό του μέρος είναι μονός (εννοείται ότι στο δεκαδικό μέρος επιτρέπει μόνο ένα ψηφίοο).
Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό εννούσες στο mail σου.
Περισσότερα το βράδυ που θα γυρίσω σπίτι.
Δημήτρης

Nikosn

Το τροπο τον καταλαβαίνω, το προβλημα μου είναι πως και που να το γράψω σε vba ώστε να αναφερθώ στα κατάλληλα κελιά. Μήπως πρέπει να το γράψω μεσα στο With selection.validation?
Η γνώση κατακτάται μέσα από τα λάθη μας

Γεώργιος Θεοδώρου

#87
Μια μικρή πρόταση για το ολογράφως

στην Public Sub FormatVathmos
και στη γραμμή 555

-------------------------------------------------------------------------------
If vathm_period <> "Γραπτά" Then
For i = 9 To lastlinenum + 4
     tempcell = "F" & CStr(i)
     cell2read = "E" & CStr(i)
     olografoslist = "AA1:AB21"
     Range(tempcell).Formula = "=IF( ISNUMBER(" & cell2read & "),PROPER(IF(ROUND(" & cell2read & "-INT(" & cell2read & "),1)=1,VLOOKUP(" & cell2read & "+1," & olografoslist & ",2),VLOOKUP(" & cell2read & "," & olografoslist & ",2))) & IF(" & cell2read & "-INT(" & cell2read & ")=0,"""","" & "" & VLOOKUP(ROUND(" & cell2read & "-INT(" & cell2read & "),1)*10 , " & olografoslist & " , 2) & "" δεκ.""),"""")"
     Range(tempcell).Formula = "=IF( ISNUMBER(" & cell2read & "),PROPER(VLOOKUP(INT(ROUND(" & cell2read & ",1))," & olografoslist & ",2)) & IF(" & cell2read & "-INT(" & cell2read & ")=0,"""","" & "" & VLOOKUP(ROUND(" & cell2read & "-INT(" & cell2read & "),1)*10 , " & olografoslist & " , 2) & "" δεκ.""),"""")"
Next i
End If
-------------------------------------------------------------------------------

Επεξήγηση φόρμουλας

PROPER(
     IF(ROUND(" & cell2read & "-INT(" & cell2read & "),1)=1,
          VLOOKUP(" & cell2read & "+1," & olografoslist & ",2),
          VLOOKUP(" & cell2read & "," & olografoslist & ",2)
     )
)

πρώτο γράμμα κεφαλαίο
      Αν η στρογγυλοποίηση του βαθμού στο 1ο δεκ ψηφίο - ακέραιο μέρος (βαθμού) = 1 
            τότε προσθέτω +1 στο βαθμό και γράφω τη λέξη (ανταποκρίνεται στη στρογγυλοποίηση του 10,95 που γίνεται 11)
            αλλιώς  γράφω τη λέξη


ΠΙΟ ΑΠΛΑ


PROPER(
     VLOOKUP(INT(ROUND(" & cell2read & ",1))," & olografoslist & ",2)
)

πρώτο γράμμα κεφαλαίο
      γράψε τη λέξη του ακέραιου μέρους (στρογγυλοποίηση στο 1 δεκ ψηφίο(βαθμός))


&
IF(" & cell2read & "-INT(" & cell2read & ")=0,
      """",
      "" & "" & VLOOKUP(ROUND(" & cell2read & "-INT(" & cell2read & "),1)*10 , " & olografoslist & " , 2) & "" δεκ."")

και
Αν ο βαθμός είναι ακέραιος (βαθμός - ΙΝΤ(βαθμός) = 0
     τότε κενό
     αλλιώς (παίρνω το δεκαδικό μέρος στρογγυλοποιημενο σε 1 δεκ. ψηφίο) * 10 και γράφω      & λέξη  & δεκ.ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΠΛΑ;

Μπορούμε να παραλείψουμε την εξαγωγή του ακέραιου μέρους INT(...)
PROPER(VLOOKUP(ROUND(" & cell2read & ",1)," & olografoslist & ",2))


Έτσι γίνεται η δουλειά με μια λίστα 0-20 στην περιοχή olografoslist = "AA1:AB21"
    ΑΑ1 = 0      ΑΒ1 = "μηδέν"
    ΑΑ2 = 1      ΑΒ2 = "ένα"
    ΑΑ3 = 2      ΑΒ3 = "δύο"
    ...
    ΑΑ21=20      ΑΒ21="είκοσι"

Καλό θα είναι  οι πίνακες MyNumberList και  olografos_string (γραμμή 461 και 484) να τροποποιηθούν ως εξής ώστε να συμπεριλάβουν και την τιμή "0" "μηδεν"
-------------------------------------------------------------------------------
Dim MyNumberList(21) As String
MyNumberList(0) = "0"
MyNumberList(1) = "1"
...
MyNumberList(20) = "20"
-------------------------------------------------------------------------------
και
-------------------------------------------------------------------------------
Dim olografos_string(21) As String
olografos_string(0) = "μηδέν"
olografos_string(1) = "ένα"
...
olografos_string(20) = "είκοσι"
-------------------------------------------------------------------------------

για να είναι ωραίο το ολογράφως και να χωράει στο κελί

gba

Καλημερα , σε ολους .

Ας το φτιαξει καποιος και ας το ανεβασει , να το κατεβασουμε ετοιμο , μη γινουν λαθη.

Μην γυρισουμε παλι στα χειρογραφα .


Λαθος .Ειχα την εντυπωση , οτι δεν παιρνει καθολου δεκαδικα ψηφια .

Και ετσι χωρις το ολογραφως στα γραπτα , αφου παιρνει δεκαδικα , καλα ειναι

και μελλοντικα ας γινει και ολογραφως .

Ευχαριστω.


Γιώργος Κολόμβος

Παράθεση από: Δημήτρης Γκίνης στις 26 Ιαν 2015, 02:43:25 ΠΜ
Για ΓΕΛ-ΕΠΑΛ:
Οδηγίες: https://goo.gl/7qbDxv
Η εφαρμογή: http://goo.gl/1zceV1, update v4.1.3: https://goo.gl/LCcwdi
version 5.2: https://goo.gl/MIuir3

version 5.2 modified: https://goo.gl/QUQjAG

Οι σύνδεσμοι στο dropbox σήμερα δεν λειτουργούν:
Error (429)
This account's links are generating too much traffic and have been temporarily disabled!

Δημήτρης Γκίνης

#90
Γιώργο καλημέρα.
Το είδα και εγώ, δεν ξέρω τι συμβαίνει. Υποτίθεται μετά από κανά δυο-τρεις ημέρες αποκαθίσταται η πρόσβαση σε αυτές τις περιπτώσεις.
Μέχρι όμως να λυθεί το πρόβλημα, στο αρχικό post ανέβασα ως συνημμένα τα αντίστοιχα xls για κάθε τύπο σχολείου (του ημερήσιου ΕΠΑΛ είναι το ίδιο με αυτό του ΓΕΛ).
Δημήτρης

gba

Αυτη την φορα στα γραπτα μου αφησε 4 μαθητες , χωρις βαθμο σε ενα μαθημα (διαφορετικα μαθηματα) .

Ευτυχως στο my school στις ΑΝΑΦΟΡΕΣ -> ΒΑΘΜΟΙ -> ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ ΒΑΘΜΟ (ΣΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ) ,
βρισκεις ευκολα τα κενα.


Δημήτρης Γκίνης

Πάλι καλά που τους βρήκε εύκολα.
Μου το έχει κάνει και μένα κανά-δυο φορές με τον τελευταίο μαθητή μιας τάξης σε ένα μάθημα όμως. Δεν έχω καταλάβει πότε το κάνει αυτό το my school,  συμβαίνει όμως τυχαία.
Δημήτρης

Δημήτρης Γκίνης

Μιας και από ότι φαίνεται τα links για τα αρχεία που έχω κάνει share στο dropbox δεν πρόκειται να δουλέψουν, ανεβάζω εδώ και τα αρχεία με τις οδηγίες για την εφαρμογή που ζητήθηκαν από συνάδελφο.

vatheo

Καλημερα Δημήτρη,
αν και δεν το εχω δοκιμάσει ακόμα το πρόγραμμα σου, οφείλω να σου μεταφέρων τα συγχαρητήρια μιας μικρής ομάδας συναδέλφων.
Στις τελευταίες οδηγίες αναφέρεις το αρχείο Ginis_ΓΕΛ_ΕΠΑΛ_Bathologies_Myschool_V5_2_modified... που βρίσκεται αυτό το αρχείο;
Ίσως είναι σκόπιμο να ανεβάσεις κάπου συγκεντρωμένα τα τελικά αρχεία για όλες τις βαθμίδες.
Σε ευχαριστώ πολύ!

Δημήτρης Γκίνης

Καλησπέρα. Μάλλον πρόκειται περί λάθους. Στα Γελ και στα Επαλ δουλεύει ή ίδια version, μπορείς να την κατεβάσεις από το αρχικό post.

Δημήτρης

vatheo

Καλημέρα. Συνεπώς για τα Ημερήσια Επαλ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αρχείο που βρίσκεται εδώ (https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?action=dlattach;topic=6091.0;attach=4139).
Για τα Γυμνάσια που απο εφέτος έχουν 4μηνα, μπορεί να δουλεψει το ίδιο;

Δημήτρης Γκίνης

Από ότι θυμάμαι, στα Γυμνάσια εκτός των διαφορετικών βαθμολογικών περιόδων (τρίμηνα) που πλέον δεν υπάρχουν, υπήρχε και άλλη μια μικρή διαφοροποίηση:
"....Το παρόν μήνυμα αφορά αποκλειστικά στη Β' Τάξη Γυμνασίου και παρέχει οδηγίες για να αντιμετωπιστεί η ιδιαιτερότητα που παρουσιάζουν τα Μαθήματα Επιλογής  της Τάξης αυτής. Σύμφωνα με την Αρ. Πρωτ. 141288/Γ2/ 08-09-2014  στη Β΄ τάξη υλοποιούνται θέματα των διδακτικών αντικειμένων «Φύση και Άσκηση» και «Πολιτισμός και Δραστηριότητες Τέχνης»...
Δεν θυμάμαι τι ακριβώς είχα κάνει, νομίζω ότι μπορούσες να καταχωρήσεις τον χαρακτήρα Δ ως βαθμό στο μάθημα αυτό ή κάτι τέτοιο.
Ίσως υπάρχει και κάποια άλλη διαφοροποίηση, θα το κοιτάξω.
Πάντως η αλλαγή από τετράμηνα σε τρίμηνα δεν δημιουργεί και μεγάλο πρόβλημα. Απλά στις καταστάσεις βαθμολογίας που δημιουργούνται θα αναγράφεται Τρίμηνο Α αντί του σωστού Τετράμηνο Α, κάτι το οποίο δεν επηρεάζει την όλη διαδικασία. Πάντως μόλις βρω λίγο χρόνο θα το φτιάξω.
Το θέμα είναι άλλο: αν με τις τελευταίες αλλαγές στο Γυμνάσιο, άλλαξε η μορφή των reports που κατεβάζουμε αρχικά από το myschool και χρησιμοποιεί σαν input η εφαρμογούλα.
Ας αφήσουμε να περάσουν λίγες ημέρες και μετά κάποιος συνάδελφος που υπηρετεί σε Γυμνάσιο (δεν γράφω διδάσκει γιατί πλέον οι ώρες διδασκαλίας μας δεν δικαιολογούν τον αντίστοιχο χαρακτηρισμό  >:( >:( >:( ) ας μου στείλει τα σχετικά αρχεία να τους ρίξω μια ματιά ή αν έχει όρεξη ας κάνει αυτός/αυτή τις αλλαγές και ας ανεβάσει τη νέα έκδοση.
Δ./

Δημήτρης Γκίνης

Τροποποιήθηκε η έκδοση για το Γυμνάσιο (v 5.3) ώστε στις καταστάσεις βαθμολογίας να εμφανίζει πλέον Α ή Β τετράμηνο.
Μιας και εγώ δεν έχω πρόσβαση στο  myschool για να μπορέσω να το δοκιμάσω,  ας το δοκκμάσει κάποιος συνάδελφος που υπηρετεί σε Γυμνάσιο αφού πρώτα κατεβάσει φυσικά τα σχετικά αρχεία από το myschool για να βεβαιωθούμε ότι δεν έχουν κάνει κάποια αλλαγή.

aspd

Καλή χρονιά σε όλους!
Έκανα δοκιμές με τη νέα έκδοση (office 2007, windows 10), βάζοντας υποθετικούς βαθμούς σε κάμποσους καθηγητές.
Δείχνουν όλα εντάξει.
Ευχαριστούμε Δημήτρη

Δημήτρης Γκίνης

Μιας και το Dropbox, αρνιέται πεισματικά να ξεμπλοκάρει τα linksπρος τα shared files μου, ενημέρωσα τα αρχικό post και πλέον τα links παραπέμπουν στα αντίστοιχα αρχεία στο Google Drive από όπου μπορείτε να τα κατεβάσετε.

katkal

Καλησπέρα. Μήπως μπορείτε ξανά να στείλετε την τελευταία έκδοση της εφαρμογής  για το "μαζικό upload" βαθμολογικών καταστάσεων γιατί τώρα ανακάλυψα την ύπαρξη αυτής της εφαρμογής αλλά έχω λίγο μπερδευτεί με τα μεταγενέστερα uploads που έχουν γίνει καθώς και τις τελευταίες αναλυτικές οδηγίες για λύκεια;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

gba


Ευχαριστω και παλι Δημητρη .

Με office 2016, windows 10 κανενα λαθος στις βαθμολογιες Α και Β τεραμηνου.

Μια υπενθυμιση για τον ελεγχο για να βρίσκουμε ευκολα τα κενα απο καθηγητες , που τυχον δεν εδωσαν βαθμο .

my school στις ΑΝΑΦΟΡΕΣ -> ΒΑΘΜΟΙ -> ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ ΒΑΘΜΟ (ΣΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ).

Katkal , οπως γραφει παραπανω ο Δημήτρης ,  στην πρωτη σελιδα εχει ανεβασει τα τελευταια αρχεια.
katkal

Καλημέρα. Θέλω να ρωτήσω το εξής:

Επειδή χρειάζεται να περάσω πρώτα (στο  Ginis_ΓΕΛ_Bathologies_Myschool_V_5_2_modified ) τα συμπληρωμένα αρχεία γραπτών μόνο της Γ τάξης για να μπορέσει να γίνει συνεδρίαση της Γ και να βγούν τα απολυτήρια για την Γ , και κάποια άλλη στιγμή να περάσω τα αρχεία γραπτών της Α και Β, δοκίμασα τα εξής:
να περάσω μόνο τις Γ
να περάσω τις Γ και τα κενά βαθμολόγια της Α και Β
και στις δύο περιπτώσεις μού έβγαλε το μήνυμα "δεν βρέθηκαν όλες οι τάξεις".

Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;
Ευχαριστώ.

Δημήτρης Γκίνης

Μια γρήγορη απάντηση: γιατί δεν βάζεις σαν input  βαθμολόγια της Α και Β που να έχουν παντού πχ 20 (χρησιμοποιώντας την αυτόματη συμπλήρωση);;


Δημήτρης Γκίνης

@katkal: Τώρα που το σκέφτομαι, και αν θυμάμαι καλά τον κώδικα γιατί τώρα δεν μπορώ να το δω, το μήνυμα αυτό εμφανίζεται όταν:
προσπαθώντας να ανοίξει τα αρχεία xls που υπάρχουν στον φάκελο που του δίνεις σαν input, δοκιμάζει να τα ανοίξει ένα-ένα και σε κάθε ένα από αυτά ψάχνει, νομίζω, στο κελί 2,1 να βρει το γράμμα της τάξης (Α,Β,Γ). Αν δεν βρει και τα 3 αρχεία τάξης βγάζει αυτό το μήνυμα.
Μήπως έχει αλλάξει η μορφοποίηση των αρχείων (έχει συμβεί και στο παρελθόν το myschool να αλλάζει απροειδοποίητα το format των report που βγάζει);;
Αν δεν βγάλεις άκρη στείλε μου στο dimginis papaki τζιμειλ  τα αρχεία/reports που κατεβάζεις από το myschool.

katkal

Καλησπέρα. Απ' ότι βλέπω  σε κάθε φύλλο excel έχει τα  αντίστοιχα ονόματα τάξεων Α, Β, Γ  όπου αυτά βρίσκονται στο κελί Β4,  για τον αντίστοιχο καθηγητή. Θα σου στείλω στο e-mail σου τα αρχεια.
Ευχαριστώ.

gba

Παρολω το μηνυμα << δεν βρεθηκαν ολα τα αρχεια >>  οταν βαζεις μονο την Γ ταξη ,
εχω την εντυπωση , οτι και ετσι δουλευει , περνωντας μονο τα αρχεια της Γ ταξης.
Θα το δοκιμασω την Δευτερα , που θελω να περασω μονο την Γ ταξη.

gba

katkal και Δημητρη
το δοκιμασα με μερικα μονο βαθμολογια και δουλευει , καταχωρει  μονο τους βαθμους που εχουν δοθει ,
και δεν χρειαζεται να συμπληρωθουν οι υπολοιποι βαθμοι στις ταξεις Α και Β , αφου θα καταχωρησεις μονο την Γ ταξη.
Απλα δεν βαζει βαθμους οπου δεν εχει δοθει βαθμος.

Δεν μου βγαζει το μηνυμα <<δεν βρεθηκαν ολες οι ταξεις>>  , παρολω που δεν εχω βαλει ολα τα συμπληρωμενα βαθμολογια .

Οπως ειπε ο Δημητρης ελεγξε τα συμπληρωμενα βαθμολογια , μηπως σε καποια εχει αλλαξει το ονομα ή ο τυπος .

gba

Εκανα και μερικες δοκιμες με αλλαγη ενος συμπληρωμενου βαθμολογιου απο xls σε xlsx και παλι δεν μου βγαζει το μηνυμα ,
<< δεν βρεθηκαν ολες οι ταξεις >>.

Περισυ θυμαμαι οτι καποια στιγμη μου εβγαλε αυτο το μηνυμα  στο office 2010 .
Αν θυμαμαι καλα ,  παρολω το μηνυμα οι βαθμοι καταχωρουνταν , εκτος απο μονοψηφιο αριθμο βαθμων.

Φετος στο office 2016 δεν μου εχει βγαλει ποτε αυτο το μηνυμα .

Κανε μια δοκιμη και σε υπολογιστη με αλλο office , μηπως φταιει και το λογισμικο .

Δημητρη στις αναφορες 187 η ταξη εξακολουθει να ειναι στο κελι 2 1
και Katkal στα συμληρωμενα βαθμολογια η ταξη και σε μενα ειναι στο κελι Β4.


Επισης να αναφερω για να προλαβω αλλους παθοντες ,
οτι  το προγραμμα  Ginis_ΓΕΛ_ΕΠΑΛ_Bathologies_Myschool_V4_0.xls στο φακελλο μου γραπτα , εχει τσεκαρισμενο το βαθμολογιες Β τετραμηνου .
Μαλλον θα φταιει το οτι δημιουργησα αυτον τον φακελλο (για να μην τον φτιαχνω απο την αρχη ) απο τον φακελλο βαθμολογιες Β τετραμηνου με τις απαραιτητες αλλαγες ( μετονομασια και σβησιμο των περιεχομενων των φακελλων , που πρεπει να δημιουργηθουν απο την αρχη) .
Σε μια δοκιμη ξεχασα να επιλεξω γραπτα και  ενημερωθηκαν τα αρχεια 187 απο τον διπλανο φακελλο βαθμολογιες Β τετραμηνου .
Αυτον που εκανα και απο οτι ειδα δουλευει χωρις προβληματα ηταν να μπω στα αρχεια 187 και να σβησω ολους τους βαθμους ,
χωρις να πειραξω κατι αλλο και μετα εγινε κανονικα ενημερωση απο τον φακελλο γραπτα.


katkal

Αυτά δεν γίνονται! Το μήνυμα με το "δεν βρέθηκαν όλες οι τάξεις" μου το έβγαζε στον υπολογιστή του σχολείου . Ενώ, το έκανα στον δικό μου υπολογιστή και το μήνυμα δεν το έβγαλε!!

gba είχες δίκιο! τελικά έφταιγε το λογισμικό!

Έχω δύο ερωτήσεις ακόμα.

1. Πάτησα το Κουμπί Γ (εισαγωγή βαθμών από αρχεία εκπαιδευτικών σε αρχεία τάξεων), μου ζήτησε τον φάκελο ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΑ_ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ _ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ όπου και τον έδωσα, όμως δεν μου ζήτησε τον φάκελο ΑΝΑΦΟΡΕΣ_187. Έχω κάνει κάτι λάθος στην περίπτωση αυτή;
2. Εάν χρειαστεί (που θα χρειαστεί)  να τα δουλέψω  στο σχολείο τι να κάνω με το λογισμικό εκτός από το να το ξαναεγκαταστήσω; (να σημειώσω ότι και οι δυο υπολογιστές έχουν office 2007).
Ευχαριστώ και πάλι.

gba

Και μενα σε win 10 pro 64b  -office pro 64b 2016
πατωντας τα κουμπια Α, Β, Γ  δεν μου ζηταει παντα φακελους , τρεχει κατευθειαν .
Μαλλον δεν χρειαζεται , αν οι διαδρομες ειναι συμπληρωμενες στους αποπανω φακελλους 1,2 3,4,5,6.

Αν διαπιστωσεις οτι δεν συμπληρωθηκαν οι φακελλοι , τρεξε παλι το κουμπι Γ και μετα  μονος σου πατωντας απο πανω στους φακελλους
6 και 4 δωσε την διαδρομη των φακελλων και ξανατρεξτο .

Πιστευω οτι ο ειδικος  για απαντηση εδω ειναι ο Δημητρης , για να μας πει , που κανουμε καποιο λαθος  .

Δημήτρης Γκίνης

Σχετικά με το μήνυμα Δεν βρέθηκαν όλες οι τάξεις:
Προφανώς το πρόβλημα δημιουργείται σε κάποια έκδοση του excel (ή των Windows ή συνδυασμό και των δύο) στην οποία η ρουτίνα που βρίσκει την έκδοση του excel για να ξέρει πως να χειριστεί τα αρχεία, δεν επιστρέφει κάποια από τις αναμενόμενες τιμές με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να μπερδεύεται (σε ποια έκδοση του excel είπατε ότι το κάνει;).
Έκανα μια μικροαλλαγή και ανέβασα τη καινούργια έκδοση στο αρχικό post. Αν δεν βαριέται κάποιος ας το δοκιμάσει σε ένα από τα μηχανήματα που δεν δούλευε για να δούμε αν διορθώθηκε.
Δημήτρης

katkal

Συγχαρητήρια για το πρόγραμμα . Φανταστικό εργαλείο!!!
Στον υπολογιστή του σπιτιού περάσαν κανονικά όλοι οι βαθμοί. 

Για να το δοκιμάσω  στον υπολογιστή που έβγαζε το το μήνυμα "δεν βρέθηκαν οι τάξεις" ,  όταν κατεβάζω το  "Ginis_ΓΕΛ_Bathologies_Myschool_V_5_3_modified"   από το αρχικό Post,  μου το κατεβάζει συμπληρωμένο.  Μήπως δεν θα πρέπε να είναι έτσι;

Δημήτρης Γκίνης

Δεν πειράζει, έχει κρατήσει τις δικές μου επιλογές. Απλά σβήστες και δώσε με τα αντίστοιχα κουμπιά τις δικές επιλογές για φακέλους και αρχεία)

Δημήτρης Λαμπαδίτης

Αγαπητοί συνάδελφοι...
Ήρθε πάλι αυτή η ώρα... (των βαθμολογιών >:(), αλλά το excelάκι δεν ...λαλεί ή μάλλον διαλαλεί «δεν βρέθηκαν όλες οι τάξεις».
Αμφότερες οι εκδόσεις (5_3 και 5_4). Οι 3 και 4 εκδόσεις εξακολουθούν να δουλεύουν με τα περσινά αρχεία ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ_rptList και χ_187.
Τι μπορεί να πηγαίνει στραβά; Τι κάνω λάθος;
Ευχαριστώ για το χρόνο σας...
Δημήτρης

Δημήτρης Γκίνης

Στείλε μου τα σχετικά αρχεία να ρίξω μια ματιά στο dimginis at τζιμειλ

Δημήτρης Γκίνης

Δημήτρη, για να τρέξω το 1ο βήμα/στάδιο (δημιουργία κενών αρχείων βαθμολογίας για κάθε εκπαιδευτικό) χρειάζονται τα αρχεία *186.xls και όχι τα 187 που μου έστειλες. Πάντως το λάθος που αναφέρεις εμφανίζεται και όταν από λάθος του δώσεις τα αρχεία τύπου *187 αντί για τα *186. Μήπως αυτή είναι η αιτία του σφάλματος;; 

Δημήτρης Λαμπαδίτης

Τελικά δικό μου λάθος, κάτι με τα χ_186 αρχεία... Μόλις τα ξαναδημιούργησα στο σχολείο δούλεψε. Πιθανώς η μετατροπή σε xls από excel 2003 (με compatibility pack) την έκανε τη δουλειά. Σορυ για τον πονοκέφαλο και ευχαριστώ
Δημήτρης

aspd

Ανεβάσαμε τους βαθμούς για το 1ο τετράμηνο εύκολα και γρήγορα. Δημήτρη άλλη μία φορά σε ευχαριστούμε! Το πόσο έχουμε γλυτώσει από όταν αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε την εφαρμογή δε μετριέται!

Μία βελτίωση, αν έχεις χρόνο και όρεξη:
έρχονται οι καθηγητές με τα φλασάκια τους που έχουν να τα χρησιμοποιήσουν από την προηγούμενη χρονιά και περιέχουν τα excel της προηγούμενης και προ-προηγούμενης χρονιάς. Αυτό που κάνω είναι να φτιάξω μέσα φάκελο με όνομα π.χ "Αρχείο βαθμολογιών" και να βάζω τα παλιά μέσα.
Θα βόλευε τα excel να έχουν κατάληξη τα 4 νούμερα του σχολικού έτους π.χ. 1718, δηλαδή το αρχείο να λέγεται π.χ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΣ-Α Τετράμηνο1718.xls. Θα βόλευε γιατί έτσι θα κράταγαν και οργανωμένο αρχείο των καταστάσεων που έχουν παραδώσει ανά σχολική χρονιά.

Φυσικά τα παραπάνω είναι λεπτομέρειες και πολυτέλειες. Το βασικό είναι ότι η εφαρμογή δουλεύει θαυμάσια.
Σε ευχαριστούμε άλλη μία φορά!

Δημήτρης Γκίνης

ΟΚ, έγινε (δοκίμασέ το καλού-κακού, κατεβάζοντάς το από τα συνημμένα του αρχικού post).
Στο λέω όμως, θα μου κάνεις την βάρδια στο ψηφιακό φεστιβάλ.....

aspd

Όλα τέλεια!
Δοκίμασα την έκδοση Ginis_Gymnasio_Bathologies_Myschool_V_5_5.
Φτιάχνει xls της μορφής «ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ -Α Τετράμηνο- 2017- 2018» που είναι  ό,τι ...ζήτησα εχθές το βράδυ!

Εννοείται να κάνω τη βάρδια σου στο ψηφιακό φεστιβάλ!!!!!!!

Φαντάσου είμαι σε σχολείο όπου κάθε βαθμολογική περίοδο πρέπει να ανέβουν με κάποιο τρόπο (~320 μαθητές) x (~15 βαθμοί ανά μαθητή) = ~ 4800 βαθμοί!

Δε με ρώτησε (και μπράβο του) για το σχολικό έτος, όπως περίμενα. Για να μου λυθεί η απορία είδα ότι το σχολικό έτος υπάρχει στο αρχείο των αναθέσεων (ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ_rptList) , οπότε φαντάζομαι το πήρες από εκεί.

Ευχαριστούμε!aspd

Σήμερα ανεβάσαμε στο myschool τις βαθμολογίες του 2ου τετραμήνου στο Γυμνάσιο που υπηρετώ.

Τελικά όλα καλά, αλλά είχαμε το εξής πρόβλημα:
Ακολουθήσαμε τη διαδικασία όπως περιγράφεται στις οδηγίες και αφού συγκεντρώθηκαν οι συμπληρωμένες βαθμολογίες και πατώντας το κουμπί Β εμφάνιζε μήνυμα ότι δε βρίσκει την τάξη ή κάτι τέτοιο. Το δοκιμάσαμε πολλές φορές μήπως κάτι δεν κάναμε καλά, το δοκιμάσαμε με μία συμπληρωμένη κατάσταση κτλ κτλ, αλλά δεν δούλευε.
Κοιτάξαμε μετά τα αρχεία 186 και είδαμε ότι είχαν μέσα και τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας. Στο δεύτερο τετράμηνο είχε έλθει οδηγία να δηλώνονται τα τμήματα της ενισχυτικής σαν κανονικά τμήματα του σχολείου.
Υποθέτοντας ότι εκεί ήταν το πρόβλημα και καθώς δεν θυμόμαστε κάποια αλλαγή σε άλλα τμήματα και μαθητές παρακάμψαμε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας τα .186 του Α τετραμήνου με τους συμπληρωμένους βαθμούς του Β΄ τετραμήνου και τα 187 φτιάχτηκαν σωστά και ανέβηκαν στο myschool.

Συμπέρασμα
Στις οδηγίες για τη διαδικασία λέει για τα  186:
Από το Myschool,  από Αναφορές-> Αναφορές Μαθητών-> Βαθμοί-> Κατάσταση μαθημάτων ανά Τμήμα για μαζική εισαγωγή βαθμών. Επιλέγουμε την τάξη πχ Α, αφήνοντας κενές τις επιλογές στα άλλα 2 πεδία-> Προεπισκόπηση - > Αποθήκευση αρχείου πχ Α_186.xlsx

Νομίζω ότι δεν πρέπει να τα αφήσουμε κενές τις επιλογές στα άλλα 2 πεδία, τουλάχιστον στο πάνω. Πρέπει να επιλέγουμε Γενικής παιδείας και ξένων γλωσσών ώστε στο κάτω πλαίσιο να μην εμφανίζει τα τμήματα της ενισχυτικής.
Δεν το δοκίμασα γιατί όπως  λέω παραπάνω χρησιμοποιήσαμε τα 186 του Α΄ τετραμήνου. Όποιος το δοκιμάσει, ας επιβεβαιώσει ότι δουλεύει και αν είναι εντάξει, πρόσθεσέ το Δημήτρη, αν μπορείς, στις οδηγίες.
Ευχαριστούμε!

lef

Καλημέρα,

ο Δημήτρης ο Γκίνης μου έφτιαξε μια έκδοση του προγραμματος η οποία τρέχει για Ενιαία  Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια Λύκεια που ακολουθούν πρόγραμμα Εσπερινού Γυμνασίου - Εσπερινού ΕΠΑΛ αντίστοιχα (4 τάξεις).  Δυστυχώς λόγω πίεσης χρόνου δεν την χρησιμοποιήσαμε ούτε εμείς, αλλά την έχω δοκιμάσει χωρίς να περάσω βαθμούς και δουλεύει άψογα. Απλά όσον αφορα το αρχεία αναθέσεων, το myschool βγάζει ένα συνολικό για το Γυμνάσιο και το Λύκειο οπότε αφού το βγάλετε από το myschool πρέπει να κάνετε δύο αντίγραφα του αρχείου, ένα για γυμνάσιο και ένα για το λύκειο και να σβήσετε με το χέρι όλες τις εγγραφές που δεν αφορούν το αντίστοιχο αρχείο. Έχει λίγη φασαρία αυτό και θέλει προσοχή αλλά δεν θα χρειαστεί πάνω απο 10-20 λεπτά.
Αν κάποιος συνάδελφος θέλει να το χρησιμοποιησει και χρειαστεί βοήθεια ευχαριστως να βοηθησω

Με την ευκαιρία να πω στο Δημήτρη οτι η καταπληκτική εφαρμογή του έχει γλυτώσει άπειρες εργατοώρες τόσο δικές μου όσο και των συναδέλφων. Η ανταπόκριση του υπήρξε άμεση και τον ευχαριστώ θερμά!

dimpapadop

Πρίν τις εξετάσεις των 4 (5 βασικά) μαθημάτων της Γ' ΓΕΛ Χρησιμοποίησα την έκδοση 5.6 και δημιούργησα τα κενά βαθμολόγια κλπ με επιτυχία.

Στη συνέχεια σήμερα δοκιμάζω να περάσω τους βαθμούς ώστε να βγάλω αποτελέσματα Γ' αύριο και εμφανίζεται το μύνημα " Δεν βρέθηκαν όλες οι τάξεις"
τι μπορεί να φταίει;

Τα αρχεία ΤΜΗΜΑΤΑ_ rptList.xls και ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ_ rptList.xls δημιουργήθηκαν νωρίτερα και τρέξαν κανονικά ώστε να δημιουργηθούν τα κενά βαθμολόγια, και για αυτόν τον λόγο μου φαίνεται πολύ περίεργο.

* το ευχαριστώ στο Δημήτρη είναι λίγο. :)


** Περίεργο είναι ότι με τα αρχεία που ήδη είχαν δημιουργηθεί ήδη επιτυχώς τα ΚΕΝΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (χωρίς να έχει αλλάξει τίποτε στον φάκελλο) αν δοκιμάσω να ξανακάνω τις ίδιες αρχικές λειτουργίες δημιουργίας ΚΕΝΩΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ ξανά, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση δεν ολοκληρώνεται επιτυχώς με το ίδιο μύνημα σχετικά με τις τάξεις, ενώ η διαδικασία αυτή είχε πραγματοποιηθεί πρό 15 ημερών με τα ίδια ακριβώς αρχεία ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ και ΤΜΗΜΑΤΩΝ. Έχω κολλήσει. Δεν μου έρχεται κάτι

Δημήτρης Γκίνης

Στείλε μου λίγο (στο dimginis [papaki] τζιμειλ )τα αρχεία που κατέβασες από το myschool και χρησιμοποίησες σαν input κατά τη δημιουργία των κενών βαθμολογίων να τους ρίξω μια ματιά.

dimpapadop

Άκου τι έγινε.
Μην βρίσκοντας άλλον τρόπο, απλά ξαναδημιούργησα τα πάντα από την αρχή σε άλλο φάκελλο. ΚΕΝΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ κλπ
ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ
αρχεία 187
κοκ
Φαντάζομαι κάποιο αρχείο για κάποιον λόγο θα χτύπησε, δεν βρίσκω άλλη εξήγηση.

Φτιάχνοντας λοιπόν στην ουσία τα ίδια αρχεία απο την αρχή, κατάφερα να κάνω την δημιουργία εκ νέου των 187 μαζί με τους βαθμούς χρησιμοποιώντας τα παλιά ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΑ_ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ είσαι ΘΕΟΣ!

Δημήτρης Γκίνης

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά τα παραλές βρε συνάδελφε.
Όχι τίποτα άλλο, αλλά κυκλοφορούν σε αυτό το φόρουμ και κάτι τύποι....α πα πα: έχουν γράψει χιλιάδες γραμμές κώδικα και έχουν αφιερώσει εκατοντάδες ώρες για να υποστηρίξουν  σχολεία και  συναδέλφους και μάλιστα χωρίς να ακούνε και όσα μπράβο τους αναλογούν και φυσικά χωρίς να κομπάζουν.

Αν ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους (όσο μπορούμε ο καθένας, δεν έχουμε δα και όλοι τις ίδιες γνώσεις και ικανότητες) .......

Δημήτρης Γκίνης

#128
Η έκδοση που ανεβάζω θα είναι και η τελευταία μιας και κάτι που ξεκίνησε ως μια πρόχειρη λύση εξακολουθεί μεν να είναι χρήσιμο αλλά έφτασε και στα όριά του λόγω ακριβώς αυτής της αρχικής προχειρότητας.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Η έκδοση αυτή αφορά όλους(???) τους τύπους σχολείων ή τουλάχιστον έχει δοκιμαστεί και φαίνεται να δουλεύει καλά σε:
Δημοτικά
Γυμνάσια
Γυμνάσια με Λυκειακές Τάξεις
Λύκεια, ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ
Εσπερινά ΕΠΑΛ
ΕΕΕ Γυμνάσια και Λύκεια
Πιθανότατα δουλεύει και σε Μουσικά-Καλλιτεχνικά αλλά δεν έχω δεδομένα για να το επιβεβαιώσω, αν μπορείς κάποιος ας το κάνει.
Θυμίζω ότι απαιτείται η ύπαρξη Microsoft Excel (προτείνεται έκδοση >2003, αν και πιθανότατα θα δουλεύει και με το 2003) και η ενεργοποίηση των μακροεντολών κατά το άνοιγμα του αρχείου.
Για τα υπόλοιπα διαβάστε τις οδηγίες.
Αν εντοπίσετε κάποιο λάθος, βάλτε μια φωνή εδώ.

ΥΓ: έχει ενημερωθεί και το αρχικό post

Η εφαρμογή
(έκδοση 6.1): http://bit.ly/2GdYicS,
(έκδοση 6.2, η διαφορά της είναι ότι επιτρέπει και την καταχώρηση του χαρακτήρα ΄Δ' αντί βαθμού) :http://bit.ly/bathmologies_v6_2
Οδηγίες χρήσης:http://bit.ly/2Emd3II


Δημήτρης Γκίνης

Προφανώς είσαι σε Δημοτικό...

Για το Δημοτικό δεν έχει αλλαγές σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις (αν φυσικά είχες χρησιμοποιήσει κάποια..). Καλού κακού, κάνε μια δοκιμή πριν το χρησιμοποιήσεις.

Δημήτρης Γκίνης

#131
Συνάδελφος που υπηρετεί σε ΕΕΕΕΚ εντόπισε ένα λάθος που αφορούσε σχολεία που είχαν παραπάνω από 4 τάξεις (πχ Γυμνάσια με ΛΤ, Μουσικά, ΕΕΕΕΚ κλπ)
Διορθώθηκε και (ξανά)ανεβάζω την εφαρμογή:

Η εφαρμογή
(έκδοση 6.1): http://bit.ly/2GdYicS,
(έκδοση 6.2, η διαφορά της είναι ότι επιτρέπει και την καταχώρηση του χαρακτήρα ΄Δ' αντί βαθμού) :http://bit.ly/bathmologies_v6_2 ]

Οι οδηγίες: http://bit.ly/2Emd3II
Αν κάποιες το είχε κατεβάσει πριν από τις 12/12/2018, μπορεί να το κατεβάσει και πάλι.

lef

Δημήτρη ένα μεγάλο ευχαριστώ κι από εδώ δημόσια για το χρόνο που έχεις διαθέσει και την εξαιρετική δουλειά που έχεις κάνει για να μπορούμε όλοι εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας γρήγορα και αξιόπιστα.

pmouz

Μια μικρή παρατήρηση. Χρησιμοποιώντας την έκδοση ν6.1, δημιούργησα τα αρχεία excel για κάθε καθηγητή στο φάκελο "ΚΕΝΑ_ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ_ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ", στα οποία όμως δεν αναγράφει το Σχολικό Έτος 2018-2019 (το κελί Β2 είναι κενό). Δεν επηρεάζει τη λειτουργικότητα της εφαρμογής (απλά το λέω για εμφανισιακούς λόγους).
Φέτος είπαμε να εκσυγχρονιστούμε και να συμπληρώσουμε τα excel ηλεκτρονικά.
Ευχαριστούμε πολύ για την εφαρμογή.

Δημήτρης Γκίνης

Έχεις δίκιο, διορθώθηκε. ;) (θα πρέπει να το ξανακατεβάσεις φυσικά)

pmouz

Δημήτρη ευχαριστώ για την εξυπηρέτηση.
Καλό θα ήταν σε κάθε μικροαλλαγή που κάνεις, να αλλάζεις και την έκδοση (version) της εφαρμογής (για να καταλαβαίνουμε πότε κάνεις update).
Keep going...

Δημήτρης Γκίνης

Όταν πρόκειται για διόρθωση μεμονομένων bugs που δεν αλλάζουν σημαντικά την συμπεριφορά ή τη λειτουργικότητα της εφαρμογής δεν αλλάζω την version για να μην μπερδεύεται ο κόσμος.
Στη σημερινή διόρθωση άλλαξα μόνο το release date, από βιασύνη όμως δεν είχε αλλάξει σε αυτό που ανέβηκε στο Dropbox.  Το ξανά-ανεβάζω.

katkal

Καλημέρα και καλή Χρονιά. Κατέβασα την καινούργια έκδοση και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:
Στο αρχείο με τις ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ_rptlist.xls  δεν μου έχει όλες τις αναθέσεις κάποιων καθηγητών. Έχω ελέγξει  ότι στο myschool είναι σωστές οι αναθέσεις, αλλά στο αρχείο δεν τις έχει όλες. Το έχω κάνει σε 3 διαφορετικούς υπολογιστες, δύο με windows7 και έναν με windows10.

Ευχαριστώ.

Δημήτρης Γκίνης

Από ότι καταλαβαίνω μάλλον το σύμπτωμα οφείλεται στο λάθος σου στο ότι στο myschool δεν επέλεξες τη αποθήκευση των αναθέσεων σε αρχείο xls αλλά σε xlsx. Δες στις οδηγίες το Βήμα 3, Εικόνα 2.

katkal


Δημήτρης Γκίνης

Αν είναι έτσι τότε πρόκειται για σφάλμα του myschool (βέβαια δοκίμασα τη εξαγωγή της συγκεκριμένης αναφοράς μόλις τώρα και φαίνεται να δουλεύει ΟΚ).....
Εκτός εάν ο λόγος που δεν εμφανίζει ορισμένες αναθέσεις είναι ότι πχ στο Χ τμήμα (στο οποίο έχει ανατεθεί το Ψ μάθημα) δεν υπάρχουν μαθητές (δηλαδή σας έχει ξεφύγει η κατανομή μαθητών σε κάποια από τα τμήματα).
Αν δεν ισχύει και αυτό δοκίμασε να εξάγεις την αναφορά σε xlsx αρχείο και αν εμφανίζονται όλες οι αναθέσεις αντέγραψέ τες όλες στο πρώτο φύλλο.

katkal

Καλησπέρα και πάλι. Έλεγξα όλα τα τμήματα και τις αναθέσεις και όλα είναι οκ. Τώρα, όταν πηγαίνω και επιλέγω xlsx και το αποθηκεύω, μετά,  μέσα από το "Ginis_ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ_V6_1" δεν μπορώ να το ανοίξω καθώς δεν έχει άλλη επιλογή για να ανοίξει τα xlsx αρχεία.

Δημήτρης Γκίνης

Αν το κατεβάζεις ως xlsx τοτε:
1) Αντέγραψε όλες τις αναθέσεις από ολα τα φύλλα στο πρώτο φύλλο (και έλεγξε φυσικά αν είναι όλες)
2) Αποθήκευσε το αρχείο ως xls

Δημήτρης Γκίνης

@katkal: Να ρωτήσω, σε τι τύπου σχολείου υπηρετείς;
Μου κάνει εντύπωση το πρόβλημα που αναφέρεις για τις αναθέσεις από το myschool, δεν το έχει αναφέρει άλλη φορά άλλος συνάδελφος, τουλάχιστον σε αυτό εδώ ο thread.

katkal

Είμαι σε ημερήσιο Λύκειο Διαπολιτισμικό το οποίο ακολουθεί κανονικά τον τύπο του Ενιαίου Λυκείου. Έκανα ό,τι μου είπες αλλά δεν έγινε τίποτα. Το πρόβλημα παρατήρησα πως υπάρχει στο τμήμα της Οικονομίας και Πληροφορικής και στο Γ επιλογής. Δηλαδή τα δυο τμήματα δεν εμφανίζονται στους καθηγητές που διδάσκουν σε αυτά. Στο myschool όλα είναι δηλωμένα. Στις αναθέσεις τα τμήματα αυτά φαίνονται. Στις κατανομές φαίνονται, οι μαθητές φαίνονται ότι ανήκουν σε αυτά.

Δημήτρης Γκίνης

Δοκίμασε να το εξάγεις σε άλλη μορφή αρχείου πχ κείμενο ή csv (αν και πολύ αμφιβάλλω αν έστω και έτσι εξαχθούν σωστά). Αν με κάποιο από αυτούς τους τύπους αρχείων η εξαγωγή γίνεται σωστά τότε κάτι γίνεται: μετατρέπεις το αρχείο σε xls και προχωράς (αν δεν μπορείς στείλτο μου).
Μάλλον όμως πρόκειται για λάθος του myschool και θα πρέπει να τους το αναφέρεις για να το διορθώσουνε.

Nikosn

Δημήτρη καλημέρα σε ΓΕΛ στα τμήματα στη Γ λυκείου στη στήλη τμήματα τα τμήματα βγαίνουν ανακατεμένα (οχι με την ιδια σειρα οπως στις ταξεις Α,Β) από το myschool, επηρεάζει σε κάτι αυτο?
Δες το παρακάτω δειγμα για να καταλάβεις τι εννοώ.
Α1, Α1-ΑΓΓΛΙΚΑ, Α1-ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ, Α1-ΕΦ.ΠΛ.
Α1, Α1-ΑΓΓΛΙΚΑ, Α1-ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ, Α1-ΕΦ.ΠΛ.
Α1, Α1-ΑΓΓΛΙΚΑ, Α1-ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ, Α1-ΕΦ.ΠΛ.
....
Β3, Β3-ΑΓΓΛΙΚΑ, Β3-ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ, ΒΘ2
Β2, Β2-ΑΓΓΛΙΚΑ, Β2-ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ, ΒΘ1
Β1, Β1-ΑΓΓΛΙΚΑ, Β1-ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ, ΒΘ1
Β3, Β3-ΑΓΓΛΙΚΑ, Β3-ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ, ΒΑ1
Β4, Β4-ΑΓΓΛΙΚΑ, Β4-ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ, ΒΘ3
......
Γ1, Γ1-ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑ1, ΓΑΛΛΙΚΑ
Γ1, Γ1-ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΘ
Γ1, Γ1-ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑ1, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ
Γ1, Γ1-ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΘ
Γ2, Γ2-ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΟ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ
Γ2, Γ2-ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΘ
ΑΟΔΕΥ, Γ2, Γ2-ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΟ
ΑΟΔΕΥ, Γ2, Γ2-ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΟ
Γ2, Γ2-ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΟ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ
Γ2, Γ2-ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΘ
Γ2, Γ2-ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑ1, ΓΑΛΛΙΚΑ
ΑΟΔΕΥ, Γ2, Γ2-ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΟ
ΑΟΔΕΥ, Γ2, Γ2-ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΟ
ΑΟΔΕΥ, Γ2, Γ2-ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΟ
Γ2, Γ2-ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΟ
Γ2, Γ2-ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΟ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ

Επίσης ήθελα να σε ρωτήσω αν εχει αλλάξει κάτι στο myschool γτ προσπάθησα να χρησιμοποιήσω τη παλιά σου έκδοση (5.3) πριν δω τη νεα σου και δε μου εβγαζε την ιστορια τεχνης στο συναδελφο που την ειχε(2η αναθεση)
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων
Η γνώση κατακτάται μέσα από τα λάθη μας

Δημήτρης Γκίνης

Δεν έχει σημασία η σειρά με την οποία εμφανίζονται τα τμήματα.
Τώρα , τι έχει αλλάξει στο myschool και δεν δουλεύει η παλιά έκδοση δεν θυμάμαι (ίσως είχε και κανά bug). Αφού ομως σου δουλεύει η τελευταία έκδοση, όλα καλά.

katkal

Παράθεση από: Δημήτρης Γκίνης στις 23 Ιαν 2019, 01:15:58 ΠΜ
Δοκίμασε να το εξάγεις σε άλλη μορφή αρχείου πχ κείμενο ή csv (αν και πολύ αμφιβάλλω αν έστω και έτσι εξαχθούν σωστά). Αν με κάποιο από αυτούς τους τύπους αρχείων η εξαγωγή γίνεται σωστά τότε κάτι γίνεται: μετατρέπεις το αρχείο σε xls και προχωράς (αν δεν μπορείς στείλτο μου).
Μάλλον όμως πρόκειται για λάθος του myschool και θα πρέπει να τους το αναφέρεις για να το διορθώσουνε.
Καλημέρα . Μέσα όμως απο το myschool όλα δουλευουν σωστα.  Οι αναθέσεις δουλευουν σωστά. Τι θα μπορουσα  να αναφέρω στην ομάδα του myschool για να το ψάξουν περισσότερο?

gvarda

Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά. Το πρόβλημα που αναφέρει παραπάνω ο συνάδελφος ίσως οφείλεται στο ότι χρησιμοποιείται το (,) στην ονομασία των τμημάτων. Είχαμε πρόβλημα στη δημιουργία των κενών βαθμολόγιων των εκπαιδευτικών. Η εφαρμογή κολλούσε μόλις έφτανε σε συγκεκριμένο τμήμα που είχε στο όνομά του το (,). Μόλις αλλάξαμε το όνομα του τμήματος στο myschool δούλεψε κανονικά.

Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Στην καινούργια έκδοση δεν υπάρχει η δυνατότητα να βάλει κάποιος Δ στην περίπτωση που για κάποιον μαθητή δε πρέπει να καταχωρηθεί βαθμολογία. Υπάρχει περίπτωση να διορθωθεί;

Λεπτομέρεια: Είμαστε Μουσικό Σχολείο (Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις)

katkal

Βρέθηκε ο ένοχος.... Άλλαξα την ονομασία του τμήματος στο myschool  το οποίο δεν εμφανιζόταν στo αρχείο αναθέσεις_rptlist.xls  και επιτέλους εμφανίστηκε στις αναθέσεις. Το παράξενο είναι ότι εμφανίστηκε στις και το άλλο τμήμα στις αναθέσεις στο οποίο δεν έκανα καμία αλλαγή στο όνομά του!!
Ευχαριστώ. Και πάλι συγχαρητήρια για την πολύ πολύ καλή δουλειά!!!

Nikosn

Παράθεση από: Δημήτρης Γκίνης στις 23 Ιαν 2019, 10:49:43 ΠΜ
Δεν έχει σημασία η σειρά με την οποία εμφανίζονται τα τμήματα.
Τώρα , τι έχει αλλάξει στο myschool και δεν δουλεύει η παλιά έκδοση δεν θυμάμαι (ίσως είχε και κανά bug). Αφού ομως σου δουλεύει η τελευταία έκδοση, όλα καλά.
Τελικα εφταιγαν οι τελειες στο Μαθημα πληροφορικης(Α1-ΕΦ.ΠΛ.) . Δημήτρη μια αλλη ερωτηση τωρα, η νεα έκδοση έχει δοκιμαστει σε ανέβασμα βαθμών?Να την εμπιστευτώ και να το κάνω με τη νέα τη δημιουργία βαθμολογίων και μετα να τα εισάγω με αυτή?Συγχαρητήρια για τη καλή δουλειά και σε ευχαρισττώ εκ των προτέρων.
Η γνώση κατακτάται μέσα από τα λάθη μας

Δημήτρης Γκίνης

Σε 3 Δημοτικά που το χρησιμοποίησα δούλεψε οκ. Έτσι και αλλιώς η τελευταία έκδοση δεν έχει διαφορές στο κομμάτι της συλλογής των βαθμών και της συμπλήρωσης των αρχείων που τελικά ανεβαίνουν στο myschool. Με λίγα λόγια, αν σου δούλευε προηγούμενη έκδοση υα σου δουλεύει και αυτή

Nikosn

Παράθεση από: Δημήτρης Γκίνης στις 23 Ιαν 2019, 04:05:45 ΜΜ
Σε 3 Δημοτικά που το χρησιμοποίησα δούλεψε οκ. Έτσι και αλλιώς η τελευταία έκδοση δεν έχει διαφορές στο κομμάτι της συλλογής των βαθμών και της συμπλήρωσης των αρχείων που τελικά ανεβαίνουν στο myschool. Με λίγα λόγια, αν σου δούλευε προηγούμενη έκδοση υα σου δουλεύει και αυτή
ΟΚ με κάλυψες και απ'οτι βλέπω έχεις προσθέσει και το έτος και επίσης αγνοεί τελείες κλπ. Ακόμα ένα μεγάλο μπράβο μας έχεις γλυτώσει από μεγάλο κόπο!
Η γνώση κατακτάται μέσα από τα λάθη μας

Δημήτρης Γκίνης

Παράθεση από: gvarda στις 23 Ιαν 2019, 12:29:17 ΜΜ
...................
Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Στην καινούργια έκδοση δεν υπάρχει η δυνατότητα να βάλει κάποιος Δ στην περίπτωση που για κάποιον μαθητή δε πρέπει να καταχωρηθεί βαθμολογία. Υπάρχει περίπτωση να διορθωθεί;
............
Αυτή η λειτουργία υπήρχε παλιότερα (είχε υπάρξει νομίζω μια εγκύκλιος στα Γυμνάσια που ανέφερα κάτι σχετικά με το 'Δ', δεν θυμάμαι λεπτομέρειες), νόμιζα ότι δεν χρειάζεται πλέον και την αφαίρεσα.
Για δοκίμασε λίγο αυτό-> έκδοση 6.2: http://bit.ly/bathmologies_v6_2 και αν σου κάνει έχει καλώς.

gvarda

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Με έναν συνάδελφο, είχαμε πειράξει ήδη τον κώδικα και το είχαμε προσθέσει. Ακόμα καλύτερα όμως όταν το κάνει ο δημιουργός και μας προφυλάσσει από λάθη. Επειδή είμαστε Μουσικό Σχολείο θα ενημερώσω, όταν ανεβάσουμε τους βαθμούς για το αν έχουμε κάποιο πρόβλημα, για να υπάρχει και feedback από Μουσικά Σχολεία. Ευχαριστώ και πάλι.

jim10

Αντιπαραβολη βαθμολογίας πως θα κάνετε που δεν υπάρχουν οι καρτέλες πλέον;  από την αναφορά της 'κατάστασης βαθμολογίας '; εκεί όμως φαίνονται μόνο τα γενικής παιδείας.

Δημήτρης Γκίνης

Αφού όπως σωστά γραφεις δεν υπάρχουν πλέον καρτέλες τί είδους αντιπαραβολή εννοείς;
Όταν υπήρχαν οι καρτέλες στις οποίες η καταχώριση γινονταν χειρόγραφα και γινόταν συχνά λαθη ειχε έννοια αυτό. Τώρα οι βαθμοί υπαρχοτν μόνο στο myschool, αν η εισαγωγή τους γίνει μαζικά το ενδεχόμενο λάθους περιορίζεται στο βήμα που ο κάθε εκπαιδευτικός καταχωρει τους βαθμούς του στις δικές του καταστάσεις (πχ αντί για 19 βάλει 9). Αν οι εκπαιδευτικοί έχουν ελέγξει ο καθένας τα δικά του ......
Παρόλα αυτά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις καταστάσεις *187.xls (αυτές τις οποίες ανεβάζεις τελικά στο myschool) οι οποίες πετιεχουν όλους τους μαθητές καθε τάξης και όλα τα μαθήματα.

jim10

Οι βαθμοί περνιουνται από τους υπεύθυνους καθηγητές και δεν υπάρχουν xls.

Δημήτρης Γκίνης

Αυτό το topic αφορά αυτή ακριβώς την "αυτόματη" εισαγωγή των βαθμών μέσω των xls αρχείων.
Εφόσον δεν χρησιμοποιείτε αυτή τη λύση καλύτερα να ανοίξεις άλλο/νέο.


vraa8

Αγαπητέ Γκίνη Δημήτρη Χρηστός Ανέστη Χρόνια Πολλά.
Να σε συγχαρώ για την εφαρμογή σου, την χρησιμοποίησα φέτος για την βαθμολογία του πρώτου τετραμήνου. Την βρήκα τυχαία, δεν γνώριζα ποιος την έγραψε, σήμερα που είχα χρόνο αναζήτησα το αρχείο στο διαδίκτυο και βρήκα τον πατέρα της.
Και πάλι συγχαρητήρια.
Βρακόπουλος Αθανάσιος


Δημήτρης Γκίνης

#163
Από ότι φαίνεται στις εκδόσεις 6.1 και 6.2 υπάρχει το εξής (μη κρίσιμο) σφάλμα που αφορά ΜΟΝΟ τα Γυμνάσια:
Για Γυμνάσιο, στη βαθμολογική περίοδο "Γραπτά", οι κενές καταστάσεις που δημιουργούνται δέχονται/μορφοποιούν δεκαδικούς αριθμούς και δεν εμφανίζουν το ολογράφως (για το Λύκειο αυτό είναι φυσιολογικό).
Αυτό δεν δημιουργεί πρόβλημα στο ανέβασμα των καταστάσεων 187 στο myschool (αρκεί να μην μπερδευτεί κάποιος συνάδελφος και βάλει σε Γραπτό Γυμνασίου βαθμό με μη μηδενικό ακέραιο μέρος πχ 13,5. Παρόλα αυτά αν κατά το ανέβασμα των αρχείων 187 το myschool "γκρινιάξει", ανοίξτε τα αρχεία 187, επιλέξτε όλα τα κελιά με βαθμούς και από Μορφοποίηση κελιών επιλέξτε Αριθμός με 0 δεκαδικά ψηφία.
Η έκδοση 6.2.2 διορθώνει το πρόβλημα αυτό:
Έκδοση 6.2.2: http://bit.ly/bathmologies_v6_22

Drake

Καλησπέρα
δεν είμαι πληροφορικός αλλά ασχολούμαι με το πέρασμα των βαθμών στο myschool
Χτες βρήκα την εφαρμογή αυτή. Καταπληκτική δουλειά, συγχαρητήρια.
Προσπάθησα να την δουλέψω και συνάντησα ένα πρόβλημα.
Μόλις κάνω κλικ στο κουμπί για τη δημιουργία *186 αρχείων η διαδικασία σταματά
και εμφανιζεται ένα μήνυμα από την Visual Basic (δε ξέρω τίποτα πάνω σε αυτό).
Πατάω debug και εμφανίζεται το παρακάτω κιτρινισμένο:
If Worksheets(1).Shapes("Πλαίσιο ελέγχου 23").ControlFormat.Value = 1 Then
Έχω μάλλον καταλάβει οτι αφορά το σημείο ελέγχου για τα φιλικά ονόματα
αλλά είτε είναι τσεκαρισμένο είτε όχι η συνέχεια είναι ίδια

Drake

"Παίζοντας" νομίζω οτι βρήκα λύση
'Αλλαξα το Πλαίσιο Ελέγχου 23 σε Check Box 23 και δούλεψαν όλα
Και πάλι συγχαρητηρια για την υπέροχη δουλειά

tsipiripo

Από ότι καταλαβαίνω έχει να κάνει με την έκδοση του excel που χρησιμοποιείς: προφανώς εσύ έχεις την αγγλική έκδοση ενώ η εφαρμογή φτιάχτηκε σε ελληνική.

gsavvala

Γειά σας!
Όταν πάω να χωρίσω τo excel μου βγάζει το παρακάτω λάθος, πως θα μπορούσα να το διορθώσω?

nouvakis

Στην έκδοση 5.4 (για Γυμνάσιο) δημιουργούσε σωστά και τις καταστάσεις για τους καθηγητές Ειδικής Αγωγής (Τμήματα Ένταξης)
Με τις επόμενες δεν δημιουργεί πλέον καταστάσεις γι'αυτούς τους καθηγητές

Δημήτρης Γκίνης

@ gsavvala : στείλε μου αν θέλεις όλα τα αρχεία που χρησιμοποιείς για να του ρίξω μια ματιά με email στο dimginis στο τζιμειλ

Δημήτρης Γκίνης

@nouvakis: Από ότι βλέπω έχεις δίκιο, εξαιρεί τα μαθήματα που διδάσκονται στα τμήματα ένταξης.
Στα αρχεία *187.xls υπάρχει ξεχωριστή στήλη πχ για τα μαθηματικά του τμήματος ένταξης;
Αν ναι, τότε πρέπει να βγάζει και για αυτά τα μαθήματα.
Αν θέλεις στείλε μου όλα τα αρχεία που χρησιμοποιείς (αναθέσεις, τμήματα, 187 κλπ) για να ρίξω μια ματιά με email στο dimginis [sto] τζιμειλ.

Δημήτρης Γκίνης

@ gsavvala : Για το πρώτο βήμα (Κατανομή μαθητών ανά τμήμα - δημιουργία αρχείων *186.xls) πρέπει να κατεβάσεις τα αρχεία *187.xls (βλέπε οδηγίες, βήμα 4).
Τα αρχεία Α Γυμνασίου, Α Λυκείου κλπ που μου έστειλες είναι λάθος.Διάβασε τις οδηγίες προσεκτικά.Αν θέλεις στείλε μου και εμένα τις αναφορές *187.xls από το myschool για να το δοκιμάσω και εγώ, αλλά πιθανότατα το μήνυμα λάθους που σου εμφανίζει οφείλεται στο ότι του δίνεις σαν είσοδο λάθος αρχεία.

Δημήτρης

Δημήτρης Γκίνης

@nouvakis: Όπως σου έγραψα και στο email:
Στο myschool ανεβαίνουν τα αρχεία *187.xls και οι βαθμοί που είναι καταχωρημένοι σε αυτά τα αρχεία τελικά περνιούνται στη βάση. Στα αρχεία αυτά δεν υπάρχουν τα μαθήματα που διδάσκονται στα τμήματα ένταξης πχ τα ΕΝΤΞ-ΓΥΜΝ-Μαθηματικά στο Γ ΈΝΤΑΞΗΣ.
Με λίγα λόγια: ακόμη και αν δημιουργηθούν καταστάσεις βαθμολογίας για τα μαθήματα αυτά, στο 2ο βήμα της εφαρμογής (Εισαγωγή βαθμών από αρχεία εκπαιδευτικών σε αρχεία τάξεων *187.xls) δεν θα περνιόταν πουθενά για τον λόγο ότι πολύ απλά στα αρχεία *187.xls δεν υπάρχει πχ στήλη ΕΝΤΞ-ΓΥΜΝ-Μαθηματικά.
Στα μαθήματα αυτά θα πρέπει ο εκπαιδευτικός που διδάσκει πχ τα ΕΝΤΞ-ΓΥΜΝ-Μαθηματικά να συνεννοηθεί με τον εκπαιδευτικό που διδάσκει Μαθηματικά στον κάθε ένα από τους μαθητές του τμήματος ένταξης και να περάσεις αυτός (ο εκπαιδευτικός που διδάσκει Μαθηματικά γενικής παιδείας) στην δική του κατάσταση βαθμολογίας το βαθμό που θα του πει.
Αυτός είναι και ο λόγος που τροποποίησα την εφαρμογή ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα.
Παρόλα αυτά τροποποίησα την εφαρμογή και στη έστειλα (δεν θα την ανεβάσω όμως στο forum γιατί φοβάμαι ότι θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει), έχε όμως υπόψην σου όταν οι εκπαιδευτικοί επιστρέφουν συμπληρωμένες τις καταστάσεις βαθμολογίας, να περνάς με το χέρι τους βαθμούς των μαθημάτων που διδάσκονται στα τμήματα ένταξης στις καταστάσεις των εκπαιδευτικών που διδάσκουν τα αντίστοιχα μαθήματα γενικής παιδείας. Μετά μπορείς να προχωρήσεις με το 2ο βήμα της εφαρμογής (Εισαγωγή βαθμών από αρχεία εκπαιδευτικών σε αρχεία τάξεων *187.xls)και τέλος να ανεβάσεις τα συμπληρωμέμα αρχεάι 187.xls στο myschool.


tsipiripo

Μεταφέρω ερώτημα συναδέλφου: Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος την εφαρμογή αυτή σε Μουσικό Λύκειο (ή και Γυμνάσιο) ώστε να μεταφέρει τις εντυπώσεις του;

geochatz

Παράθεση από: tsipiripo στις 26 Ιαν 2020, 10:49:08 ΠΜ
Μεταφέρω ερώτημα συναδέλφου: Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος την εφαρμογή αυτή σε Μουσικό Λύκειο (ή και Γυμνάσιο) ώστε να μεταφέρει τις εντυπώσεις του;


Σκοπεύω να το κάνω εγώ. Το πρώτο στάδιο (δημιουργία των ατομικών καταστάσεων βαθμολογίας ανά εκπαιδευτικό) κύλησε ομαλά. Δεν έχω κάνει ακόμα δοκιμή εισαγωγής των συμπληρωμένων στο myschool. Ελπίζω να πάει καλά!


geochatz

Παράθεση από: tsipiripo στις 31 Ιαν 2020, 07:53:54 ΜΜ
Thanks...
Σήμερα ολοκλήρωσα τη διαδικασία και όλα πήγαν καλά! Οπότε επιβεβαιώνω ότι και σε Μουσικό Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις λειτουργεί άψογα!


tsipiripo

Λίγο αργά το θυμήθηκα να το γράψω...
Στο Γυμνάσιο υπήρξαν αλλαγές στις αναφορές/αρχεία που κατεβάζουμε από το myschool.
Έτσι όταν έτρεξα το tool κρατώντας αυτά του προηγούμενου τετραμήνου (βαρεμάρα...) το αποτέλεσμα ήταν να υπάρχουν λάθη.
Κατεβάζοντας νέα 187, όλα καλά
:)

Δημήτρης Γκίνης

Γενικά, το να ξανακατεβάζουμε τις σχετικές αναφορές από το myschool για κάθε βαθμολογική περίοδο είναι μια καλή τακτική.

amilikas

Δεν ξέρω αν έχει επισημανθεί ξανά, αλλά σε ορισμένα ονόματα τμημάτων στο myschool πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, πχ το Α'2 (με απλή απόστροφο), το Α Η/Υ 2 (το slash) μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα. Εγώ τα βάζω Α2, Α-ΗΥ2 κλπ

Δημήτρης Γκίνης

Τώρα που λες, κάτι μου θυμίζει αυτό: νομίζω είχα προσπαθήσει να το αντιμετωπίσω αντικαθιστώντας στα ονόματα τμημάτων τους χαρακτήρες που δημιουργούσαν πρόβλημα.
Βέβαια για να το έχεις συναντήσει, μάλλον δεν πέτυχε. Σε ποιο στάδιο εμφανιζόταν πρόβλημα;

Αν δεν βαριέσαι, στείλε μου στο dimginis [παπάκι] τζιμειλ τα αρχεία που χρησιμοποίησες για να του ρίξω κάποια στιγμή μια ματιά

amichail

Παράθεση από: Δημήτρης Γκίνης στις 17 Ιαν 2020, 11:42:30 ΠΜ
@nouvakis: Όπως σου έγραψα και στο email:
Στο myschool ανεβαίνουν τα αρχεία *187.xls και οι βαθμοί που είναι καταχωρημένοι σε αυτά τα αρχεία τελικά περνιούνται στη βάση. Στα αρχεία αυτά δεν υπάρχουν τα μαθήματα που διδάσκονται στα τμήματα ένταξης πχ τα ΕΝΤΞ-ΓΥΜΝ-Μαθηματικά στο Γ ΈΝΤΑΞΗΣ.
Με λίγα λόγια: ακόμη και αν δημιουργηθούν καταστάσεις βαθμολογίας για τα μαθήματα αυτά, στο 2ο βήμα της εφαρμογής (Εισαγωγή βαθμών από αρχεία εκπαιδευτικών σε αρχεία τάξεων *187.xls) δεν θα περνιόταν πουθενά για τον λόγο ότι πολύ απλά στα αρχεία *187.xls δεν υπάρχει πχ στήλη ΕΝΤΞ-ΓΥΜΝ-Μαθηματικά.
Στα μαθήματα αυτά θα πρέπει ο εκπαιδευτικός που διδάσκει πχ τα ΕΝΤΞ-ΓΥΜΝ-Μαθηματικά να συνεννοηθεί με τον εκπαιδευτικό που διδάσκει Μαθηματικά στον κάθε ένα από τους μαθητές του τμήματος ένταξης και να περάσεις αυτός (ο εκπαιδευτικός που διδάσκει Μαθηματικά γενικής παιδείας) στην δική του κατάσταση βαθμολογίας το βαθμό που θα του πει.
Αυτός είναι και ο λόγος που τροποποίησα την εφαρμογή ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα.
Παρόλα αυτά τροποποίησα την εφαρμογή και στη έστειλα (δεν θα την ανεβάσω όμως στο forum γιατί φοβάμαι ότι θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει), έχε όμως υπόψην σου όταν οι εκπαιδευτικοί επιστρέφουν συμπληρωμένες τις καταστάσεις βαθμολογίας, να περνάς με το χέρι τους βαθμούς των μαθημάτων που διδάσκονται στα τμήματα ένταξης στις καταστάσεις των εκπαιδευτικών που διδάσκουν τα αντίστοιχα μαθήματα γενικής παιδείας. Μετά μπορείς να προχωρήσεις με το 2ο βήμα της εφαρμογής (Εισαγωγή βαθμών από αρχεία εκπαιδευτικών σε αρχεία τάξεων *187.xls)και τέλος να ανεβάσεις τα συμπληρωμέμα αρχεάι 187.xls στο myschool.Προσωπικά, στο σχολείο που ήμουν που είχε Τμήματα Ένταξης, έκανα το εξής: στο αρχείο των αναθέσεων, ΠΡΙΝ φτιάξω τα xls ανά εκπαιδευτικό, άλλαζα τα μαθήματα π.χ. ΕΝΤΞ-Γεωμετρία σε ΓΠ-Γεωμετρία. Έτσι μπορεί και ο εκπαιδευτικός της Ένταξης να συμπληρώσει τους δικούς του βαθμούς. ΠΡΟΣΟΧΗ μετά όμως πρέπει πρώτα να περαστούν οι βαθμοί του Γενικού Τμήματος και μετά οι βαθμοί της Ένταξης. Οπότε το μάζεμα των συμπληρωμένων xls γίνεται σε δύο στάδια, πρώτα Γενικής και μετά Ένταξης.
Με κάθε επιφύλαξη γιατί δύο χρόνια τώρα δεν είμαι εγώ στο myschool.
Για μένα θα πω μόνο ότι είμαι ο τύπος του δασκάλου που αν κάνω ένα μάθημα για 50η φορά θα αλλάξω για 52η φορά τις σημειώσεις μου

marialaz

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Ιδιαίτερα χρήσιμη η εφαρμογή σας. Οδηγίες αναλυτικές και κατανοητές. Δεν είμαι πληροφορικός αλλά ετρεξε αμέσως χωρίς πρόβλημα, τουλάχιστον ως την δημιουργία των καταστάσεων ανά εκπαιδευτικό. Τώρα μένει να δω τι θα καταφέρω στο ανέβασμα.. Και πάλι ευχαριστώ

vgol

Καλησπέρα,
Κατέβασα την εφαρμογή, ακολούθησα τις οδηγίες αλλά όταν πατάω το κουμπί "Κατανομή μαθητών ανά τμήμα "μου βγάζει το παρακάτω λάθος :

"Δεν είναι δυνατή η εκτέλεση της μακροεντολής 'Ginis_ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ_V6_2_2.xls!Δημιουργία_τμημάτων'. Η μακροεντολή μπορεί να μην είναι δαθέσιμη σε αυτό το βιβλίο εργασίας ή μπορεί να έχουν απενεργοποιηθεί όλες οι μακροεντολές"

Οι μαρκοεντολές είναι ενεργοποιημένες, έχω excel 2016 ελληνικό πάνω σε win 10

Καμμιά ιδεά ;;;;

Δημήτρης Γκίνης

Γιατί το αποθηκευσες ως Xlsx??? Το αρχείο που έχω ανεβάσει είναι xls.
Τα αρχεία xlsx δεν περιέχουν μακροεντολές (αν θες μακροεντολές σε ένα xlsx πρέπει να το αποθηκεύσει ς ως xlsm).
Με απλά λόγια: όταν το κατεβάζεις αποθήκευσε το ως xls , ,όχι ως xlsm.
Πιθανότατα φταίει αυτό.

parkepim

Συγχαρητήρια, εξαιρετική η εφαρμογή!
Την έτρεξα χωρίς πρόβλημα, ακολουθώντας τις οδηγίες, μέχρι την δημιουργία των καταστάσεων ανά εκπαιδευτικό.
Θα ήθελα να ρωτήσω:
1. Στο ανέβασμα, επειδή θα υπάρχουν μαθητές χωρίς βαθμό, θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα;
2. Μπορώ εκ των υστέρων να βάλω τους βαθμούς των μαθητών ένταξης ή πρέπει να μπουν από τον αντίστοιχο καθηγητή ΓΠ ή εμένα στις αρχικές καταστάσεις;

Ευχαριστώ!

Δημήτρης Γκίνης

Παράθεση από: parkepim στις 23 Ιαν 2021, 12:55:21 ΜΜ
1. Στο ανέβασμα, επειδή θα υπάρχουν μαθητές χωρίς βαθμό, θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα;
Λογικά όχι.

Παράθεση από: parkepim στις 23 Ιαν 2021, 12:55:21 ΜΜ
2. Μπορώ εκ των υστέρων να βάλω τους βαθμούς των μαθητών ένταξης ή πρέπει να μπουν από τον αντίστοιχο καθηγητή ΓΠ ή εμένα στις αρχικές καταστάσεις;
Αν θυμάμαι καλά, το myschool για τα μαθήματα που διδάσκονται στα τμήματα ένταξης δεν περιμένει ξεχωριστούς βαθμούς (στο κάτω-κάτω στον έλεγχο του μαθητής έχει βαθμό στα μαθηματικά, όχι στα μαθηματικά ένταξης).
Η πιο απλή λύση μου φαίνεται ότι είναι να συννενοηθεί ο διδάσκων πχ των μαθηματικών ένταξης με τον διδάσκοντα των μαθηματικών τι βαθμό να βάλει στους μαθητές αυτούς.
Το πρόγραμμα δεν δημιουργεί καταστάσεις βαθμολογίας για τα μαθήματα που διδάσκονται σε τμήμα ένταξης. Οι μαθητές των τμημάτων ένταξης εμφανίζονται κανονικά στις καταστάσεις βαθμολογίας του κανονικού τμήματος.
Τούτου δοθέντος, αυτοσχεδιάστε.


sepa

Καλησπέρα σας
Όταν κάνω το βήμα 9 και αφού έχω δηλώσει τους σχετικούς φακέλους (187 και συμπληρωμένες καταστάσεις) βγαίνει το παρακάτω μήνυμα:

sepa

Σε συνέχεια του προηγούμενου μηνύματος μου όταν κάνω debug βγαίνει το παρακάτω:

sepa

Το πρόβλημα λύθηκε. Ευγνώμων για το πρόγραμμα. Ευχαριστώ για την φιλοξενία.


parkepim

Το επόμενο βήμα προχώρησε σωστά με ένα πρόβλημα. Σε ένα μαθητή για κάποιο λόγο δεν πήρε κανένα βαθμό το αρχείο 187, παρόλο που έχουν βάλει όλοι οι καθηγητές βαθμό.
Μπορώ να τους προσθέσω με το χέρι στο αρχείο 187 και στη συνέχεια να κάνω upload ή να κάνω upload και να τους προσθέσω στο περιβάλλον του myschool;

Δημήτρης Γκίνης

Βέβαια, αλλά για να μην του περάσει τους βαθμούς κάτι δεν πάει καλά.
Μήπως με τον αριθμό μητρώου κάτι;

parkepim

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά.
Φαινομενικά όλα ήταν εντάξει. Κοίταξα όλα τα αρχεία των συναδέλφων, για να δω τους βαθμούς του μαθητή, χωρίς να δω κάτι περίεργο σε αριθμό μητρώου ή κάτι άλλο.
Πρόσθεσα τους βαθμούς του στο 187, έκανα upload και όλα πήγαν μια χαρά.
Σωτήρια η εφαρμογή σου!!!

antoniszervas

Καλησπέρα σας μπορώ να χρησιμοποιήσω το πρόγραμμα με Office 365?

Δημήτρης Γκίνης

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με office 365 οπότε δεν ξέρω να σου πω.
Δοκίμασε το και πες μας.

antoniszervas

Ενταξει θα ακολουθήσω τις οδηγίες σας και θα προσπαθήσω.

marialaz

Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια!! Όλα πήγαν μια χαρά και στο ανέβασμα....
Το πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν ότι αφορά τα εργαστηριακά μαθήματα στα ΕΠΑΛ γιατί οι αναθέσεις γίνονται από τα ΕΚ (εργαστηριακά κέντρα) και όχι από εμάς αλλά το έλυσα τρέχοντας δυο φορες το πρόγραμμα μια για τις θεωρίες και μία για τα εργαστήρια. Είχα ζητήσει από το εργαστηριακό κέντρο το αρχείο με τις αναθέσεις, έκανα μια μικρή τροποποίηση στα ονόματα των τμημάτων για να ταιριάζουν με τα δικά μου στο ΕΠΑΛ και αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανέβασα μια φορά το αρχείο με τις θεωρίες και μετά το αρχείο με τα εργαστήρια.
Το πιο δύσκολο ήταν να καταφέρω να έρθουν σωστά συμπληρωμένα τα αρχεία (φυσικά τα περισσότερα γύρισαν σαν xlsx, αλλά είχα και κάποια σε pdf! ) Ηταν και αυτό μια εμπειρία..
Σας ευχαριστώ και πάλι

Gpan

Μερικές ερωτήσεις:

1. Αν έχουμε όλες τις καταστάσεις βαθμολογίας (excel) συμπληρωμένες και ένας μαθητής φεύγει με μετεγγραφή, τι κάνουμε;
Διαγράφουμε τον μαθητή από τις καταστάσεις excel; Αλλάζουμε τους αα στις καταστάσεις; (Δεν θέλω να ξαναδώσω κενές καταστάσεις στους συναδέλφους....)

2.Ποιος είναι ο κωδικός για απενεργοποίηση της προστασίας του φύλλου;

3. Επειδή η βαθμολογία του Α΄ τετραμήνου για τον συγκεκριμένο μαθητή συμπληρώθηκε ήδη από το σχολείο μας και ολοκληρώθηκε η μετεγγραφή του μήπως δεν υπάρχει πρόβλημα που οι βαθμοί είναι περασμένοι στο excel;

Δημήτρης Γκίνης

Παράθεση από: Gpan στις 08 Φεβ 2021, 10:50:55 ΠΜ
3. Επειδή η βαθμολογία του Α΄ τετραμήνου για τον συγκεκριμένο μαθητή συμπληρώθηκε ήδη από το σχολείο μας και ολοκληρώθηκε η μετεγγραφή του μήπως δεν υπάρχει πρόβλημα που οι βαθμοί είναι περασμένοι στο excel;
Αν δεν κάνω λάθος, έτσι και αλλιώς το σχολείο σας θα εκδώσει βαθμολογία για αυτόν τον μαθητή. Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα.(αυτό απαντά και στο 1.)
Παράθεση από: Gpan στις 08 Φεβ 2021, 10:50:55 ΠΜ
2.Ποιος είναι ο κωδικός για απενεργοποίηση της προστασίας του φύλλου;
Ο κωδικός στα φύλλα εργασίας μπήκε απλά και μόνο για να μη χαλάνε οι εκπαιδευτικοί τη μορφοποίηση των βαθμολογίων (συνέβαινε συχνά με αποτέλεσμα τη μη σωστή λειτουργία της εφαρμογής). Τον κωδικό μπορείς να το βρεις στον κώδικα, δεν το θυμάμαι και αυτή τη στιγμή δεν έχω πρόσβαση σε pc με excel για να το κοιτάξω. Αν δεν τα καταφέρεις μόνη/μόνος σου, τα ξαναλέμε.

Gpan

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Ίσως να μην εκφράστηκα σωστά πριν. Ο Μαθητής έχει ήδη μετεγγραφεί και δεν ανήκει στο δυναμικό του σχολείου. Οι καταστάσεις βαθμολογίας (excel) περιέχουν και τα δικά του στοιχεία. Για να μην κάνω ξανά εξαγωγή νέων καταστάσεων, να τον διαγράψω από τις συμπληρωμένες καταστάσεις που μου δίνουν οι συνάδελφοι; Αν ναι, να αλλάξω και την αύξουσα αρίθμηση ή να την αφήσω ως έχει; 
Θα ανέβουν σωστά οι βαθμολογίες ή μήπως πρέπει να να κάνω εξαγωγή νέων καταστάσεων από το myschool;

Δημήτρης Γκίνης

Η πιο απλή λύση: κάνε το βήμα της συλλογής των ων βαθμών από τις συμπληρωμένες καταστάσεις των εκπαιδευτικών και πριν κάνεις το upload των αναφορών ( τα *187.xls ή τα *186.xl, δεν θυμάμαι) σβήσε από την αντίστοιχη αναφορά/αρχείο (αυτά δεν ειν;ι κλειδωμένα) το συγκεκριμένο μαθητή


dprintzios

στο μαζικο upload εχω σφαλμα


Δημήτρης Γκίνης

Αυτό δεν έχει να κάνει με την εφαρμογή.
Μήπως το αρχείο που προσπαθείτε να ανεβάσετε δεν είναι για αυτή την τάξη;
Το myschool "διαμαρτύρεται" ότι στο αρχείο που προσπαθείτε να ανεβάσετε βρίσκει λανθασμένους κωδικούς μαθημάτων. Άνοιξε το αρχείο που προσπαθείς να ανεβάσεις και έλεγξε το. Μήπως πείραξες το αρχείο 187 που κατέβασες από το myschool, είναι τα σωστά μαθήματα;
Αν ναι, δεν ξέρω τι φταίει.
Πρώτη φορά το βλέπω αυτό.

dprintzios

τα μαθηματα τα βλεπω σωστα
εχω κανει την διαδικασια συμφωνα με τις οδηγίες
να την τρεξω ξανα???

dprintzios


ktheodorakis

Συνάντησα πρόβλημα με το κόντρα μάθημα στη Γ τάξη Γενικού Λυκείου στην εξαγωγή των κενών βαθμολόγιων των εκπαιδευτικών. Δεν βγάζει απο το myschool τη σωστή λίστα μαθητών !!!
Παρακαλώ για τη βοήθεια σας.

Σας ευχαριστώ.

dprintzios


Δημήτρης Γκίνης

@ktheodorakis: Εννοείς ότι το myschool δεν παράγει τη σωστή λίστα μαθητών; Αν ναι, είναι θέμα του myschool, δεν φταίει η εφαρμογή.
Αν όχι (δηλαδή η εφαρμογή δεν παράγει τη σωστή λίστα), κάτι δεν πάει καλά, πιθανόν στο αρχείο ΤΜΗΜΑΤΑ που είναι δηλωμένα τα τμήματα που μετέχει ο κάθε μαθητής.

ktheodorakis


geonipap

Καλησπέρα και καλή χρονιά!
Υπηρετώ σε ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο - λύκειο. Κατά την εξαγωγή καταστάσεων για τα γραπτά δεν με αφήνει να βάλω δεκαδικούς παρά μόνο ακεραίους. Πως μπορεί να διορθωθεί αυτό?
Ευχαριστώ πολύ.

Δημήτρης Γκίνης

Τα γραπτά αφορούν τις εξετάσεις του Ιουνίου (που από όσο ξέρω οι βαθμοί είναι ακέραιοι), γιατί σε απασχολούν τώρα;

geonipap

Για το λύκειο τα γραπτά είναι δεκαδικοί. Εντάξει το κοιτάμε τον Μάιο.

Δημήτρης Γκίνης

Δεκαδικοί;; Είσαι σίγουρος/σίγουρη;
Η βεβαίωση βαθμολογίας που δίνετε στο τέλος της χρονιάς εμφανίζει στη στήλη γραπτά δεκαδικούς;

gfiladelfia

Γεια σας. Κατά το ΄΄τρέξιμο ΄΄ του προγράμματος και στη φάση της δημιουργίας των κενών βαθμολόγιων των καθηγητών , σε δύο τμήματα μου εμφανίζει σε όλους τους διδάσκοντες καθηγητές διπλοεγγραφές ονομάτων μαθητών. Εξέτασα τα δεδομένα του myschool και τα βρήκα εντάξει. Τι μπορεί να συμβαίνει?
Σας ευχαριστώ

Δημήτρης Γκίνης

Προφανώς κάτι δεν πάει καλά με τα δεδομένα που έχετε καταχωρήσει στο myschool.
Ίσως το αρχείο με την κατανομή μαθητών ανά τμήμα;
Δεν μπορώ να ξέρω.
Η εφαρμογή μάλλον δεν ευθύνεται, πλέον είναι αρκετά δοκιμασμένη. Αν είχε κάποιο θέμα θα το είχαν αναφέρει και άλλοι.

gfiladelfia

Αν διαγράψω τις διπλοεγγραφές μαθητών από τα αρχεια 186 θα τρέξει μετά το πρόγραμμα?

0502101

Καλησπέρα,
Μήπως θα μπορούσα να έχω μια συμβουλή γιατί παίρνω το μήνυμα :
Rum-time error'-2147024809(80070057)':
και μετά το debug
If Worksheets(1).Shapes("Πλαίσιο ελέγχου 23").ControlFormat.Value = 1 Then
Όλα καλά πέρυσι και στο πρώτο τετράμηνο, αλλά τώρα έχω αυτό το θέμα.
Ευχαριστώ πολύ.

Aegle

Αντιμετώπισα σήμερα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα και βρήκα τη λύση στη σελίδα 12 των εδώ μηνυμάτων (https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=6091.msg88580#msg88580). Κι εγώ έχω Αγγλικό Office 19. Έτρεξα τον debugger, έκανα την αλλαγή από " Πλαίσιο Ελέγχου 23" σε "Check Box 23" και έτρεξε μετά σωστά η εφαρμογή, δημιούργησε τα βαθμολόγια χωρίς πρόβλημα.


karrasnikos

Καλησπέρα. πήγα να κατεβάσω το bathmologies_v6_22  και μου έβγαλε
 bitly logo
spam warning illustration
Warning: This URL has been blocked by Bitly's systems as potentially harmful.

Aegle

Όταν αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα, απλά γκούγκλαρα πως μπορώ να κανω unshorten url και έβγαλε τον κανονικό σύνδεσμο ολόκληρο και όχι την σύντομη μορφή του στο bitly.

aspd

Για να φτιαχτούν τα κενά βαθμολόγια επιλέγουμε τους καθηγητές που διδάσκουν στο σχολείο.
Αναρωτιέμαι το εξής:
Αν επιλέξω όλους τους καθηγητές για να μην ψάχνω ποιοι διδάσκουν και ποιοι όχι, λογικά δε θα υπάρχει πρόβλημα. Ας φτιαχτούν και περιττά βαθμολόγια. Κάθε καθηγητής παίρνει  το αρχείο με το όνομά του.

Τι θα έκανε το πρόγραμμα: θα έφτιαχνε κενά βαθμολόγια; δε θα τα έφτιαχνε; θα έβγαζε μήνυμα λάθους;

PE19

Καλησπέρα.

Μία ερώτηση : Κατά την δημιουργία των κενών καταστάσεων για καταχώρηση των γραπτών, στις αναφορές 187 υπάρχουν στήλες με τα μη γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα. Όταν θα ανεβάσω τις αναφορές 187 στο myschool, θα ανέβουν μόνο οι βαθμοί των γραπτών και θα αγνοήσει τις κενές στήλες;

Δημήτρης Γκίνης


Δημήτρης Γκίνης

@aspd: Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Αν θυμάμαι καλά, δεν επιλέγεις τους εκπαιδευτικούς για τους οποίους θέλεις καταστάσεις βαθμολογίας, φτιάχνει για όσους βρει στο αρχείο με τις αναθέσεις μαθημάτων.

aspd

Επιβεβαίωσα για τη δημιουργία των κενών βαθμολογίων στο myschool το εξής:
Δεν επέλεξα κανέναν καθηγητή, κατέβασα το αρχείο αναθέσεων  και φτιάχτηκαν σωστά όσα κενά βαθμολόγια χρειάζονταν. Οπότε νομίζω ότι στις οδηγίες δε χρειάζεται να αναφέρεται να επιλεγούν οι καθηγητές που διδάσκουν στη μονάδα.ngiannakos

Συγχαρητήρια Δημήτρη και από εμένα για την όλη δουλειά που έχεις μοιραστεί απλόχερα με όλους μας. Χρησιμοποιώ την εφαρμογή σε ΕΠΑΛ και όσο αφορά την δημιουργία των καταστάσεων των συναδέλφων που διδάσκουν τα θεωρητικά μαθήματα, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Όλα λειτούργησαν ΑΨΟΓΑ. Για τα εργαστηριακά μαθήματα που διδάσκονται στο ΕΚ, κατάφερα να εξάγω ΜΟΝΟ το αρχείο με τις αναθέσεις των εκπαιδευτικών (ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ_rptList). Για τα άλλα 2 αρχεία θα χρησιμοποιήσω αυτά που χρησιμοποίησα για τις καταστάσεις των θεωρητικών μαθημάτων? Αν κάποιος συνάδελφος - συναδέλφισα έχει καταφέρει να ολοκληρώσει την διαδικασία σε ΕΠΑΛ - ΕΚ παρακαλώ ας βοηθήσει. Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

ngiannakos

Τελικά βρέθηκε η λύση στο θέμα μου.... Όλα καλά με τις καταστάσεις.....όπως είχε αναφέρει και η συνάδελφος marialaz (#199) (δυστυχώς δεν είχα διαβάσει όλα τα posts), αυτό που χρειάζεται είναι: στο αρχείο με τις αναθέσεις των εκπαιδευτικών του ΕΚ (Εργαστηριακά μαθήματα) πρέπει στη στήλη που φαίνεται το όνομα του τμήματος στο οποίο έχει ανάθεση ο εκπαιδευτικός, να κάνουμε διόρθωση  και να βάλουμε ακριβώς το ίδιο τμήμα όπως φαίνεται και στο αρχείο των αναθέσεων των εκπαιδευτικών στα θεωρητικά μαθήματα του ΕΠΑΛ. (πχ. Β ΠΛΗΡ, Γ ΟΧΗΜ, Γ ΝΟΣ..κτλ).... τώρα μένει να κάνω ένα test με upload κάποιους βαθμούς. 

hafiland

Καλημέρα. η εφαρμογή είναι εξαιρετική. ευχαριστούμε πολύ. θα ήθελα να ρωτήσω όμως γιατί στη λίστα οι επιλογές δεν εμφανίζονται με αναγνώσιμους χαρακτήρες?

pant

Καλησπερα
θελω να καταθεσω στον κ. Γκινη ενα προβλημα που εντοπισα και διορθωσα (βλεπετε παρακατω) , οταν το ονομα του τμηματος ειναι πανω απο 31 χαρακτηρες οι καταστασεις βαθμολογιες δεν εμφανιζονταν στον αντιστοιχο φακελο των καθηγητων. Κ. Γκινη στην επομενη αναβαθμιση παρακαλω να το διορθωσετε.

Else
                ΦΥΛΛΟ_ΑΡΧΕΙΟ_ΤΜΗΜΑΤΩΝ_ΤΑΞΗΣ.Activate
                'Set ΦΥΛΛΟ_ΑΡΧΕΙΟ_ΤΜΗΜΑΤΩΝ_ΤΑΞΗΣ = Worksheets.Add(After:=Sheets(Worksheets.Count))
            End If
            tmimata_string = ΤΜΗΜΑΤΑ_ΜΑΘΗΤΩΝ_ΦΥΛΛΟ.Cells(current_line, 7)
            If tmimata_string <> "" Then
              If InStr(tmimata_string, ",") > 0 Then
                'συμμετοχη σε παραπάνω από ένα τμήματα
                tmimata_Array() = Split(tmimata_string, ",")
                For i = LBound(tmimata_Array) To UBound(tmimata_Array)
                    tmima = tmimata_Array(i)
                    tmima = LTrim(tmima)
                    tmima = RTrim(tmima)
               
                  If Len(tmima) > 31 Then  '==================  ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ  =======================
                        tmima = Left(tmima, 31) '======================  ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ  ============
                    End If  '=======================================  ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ===========
             
    If WorkSheetExists(tmima, ΑΡΧΕΙΟ_ΤΜΗΜΑΤΩΝ_ΤΑΞΗΣ) Then
                        'υπάρχει το φύλλο
                        Set ΦΥΛΛΟ_ΑΡΧΕΙΟ_ΤΜΗΜΑΤΩΝ_ΤΑΞΗΣ = ΑΡΧΕΙΟ_ΤΜΗΜΑΤΩΝ_ΤΑΞΗΣ.Sheets(tmima)
                        newDept = False
                    Else
                        'προσθεσε νέο φύλλο
                    If i = 0 And newclass = True Then
                        Set ΦΥΛΛΟ_ΑΡΧΕΙΟ_ΤΜΗΜΑΤΩΝ_ΤΑΞΗΣ = ΑΡΧΕΙΟ_ΤΜΗΜΑΤΩΝ_ΤΑΞΗΣ.Sheets(1)
                    Else
                        Set ΦΥΛΛΟ_ΑΡΧΕΙΟ_ΤΜΗΜΑΤΩΝ_ΤΑΞΗΣ = ΑΡΧΕΙΟ_ΤΜΗΜΑΤΩΝ_ΤΑΞΗΣ.Worksheets.Add(After:=Sheets(Worksheets.Count))
                    End If
                    ΦΥΛΛΟ_ΑΡΧΕΙΟ_ΤΜΗΜΑΤΩΝ_ΤΑΞΗΣ.Name = tmima
       
                 

ευχαριστω
Παντεμης Γρηγοριος
Μηχανολογος  ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ

pant

ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ

Επισης  τον χαρακτηρα    "/"    επισης δεν το αναγνωριζει κια δεν δημιουργει κατασταση βαθμολογιας

ευχαριστω


ΑΡΕΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ

Καλημέρα!
Είμαι σε μουσικό γυμνάσιο με Λ.Τ. και προσπαθώ να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή αλλά μου βγάζει μήνυμα ότι έχω δηλώσει 6 τάξεις ενώ βρίσκει 4 αρχεία 187 και 1 186. Έχω κατεβάσει όλες τις αναφορές για τις τάξεις όπως αναφέρεται στις οδηγίες και τις έχω αποθηκεύσει στους αντίστοιχους φακέλους.τι μπορεί να συμβαίνει και δεν τα διαβάζει;

apeno

ΓΕΛ Φιλύρου:
Υπέροχη εφαρμογή! Συγχαρητήρια!
Ενώ στο πρώτο τετράμηνο δεν είχαμε κανένα πρόβλημα τώρα στην κατανομή μαθητών σε τμήματα εμφανίζει το μήνυμα :
Run time error 91
Object variable or with block variable not set.
Έχει ανοιχτά τα τρία αρχεία 187, τα τμήματα και την εφαρμογή.


apeno

Παράθεση από: apeno στις 06 Απρ 2023, 10:58:31 ΠΜΓΕΛ Φιλύρου:
Υπέροχη εφαρμογή! Συγχαρητήρια!
Ενώ στο πρώτο τετράμηνο δεν είχαμε κανένα πρόβλημα τώρα στην κατανομή μαθητών σε τμήματα εμφανίζει το μήνυμα :
Run time error 91
Object variable or with block variable not set.
Έχει ανοιχτά τα τρία αρχεία 187, τα τμήματα και την εφαρμογή.
Κατέβασα τα αρχεία από το myschool σε έναν υπολογιστή με Libreoffice Calc, το οποίο τα άνοιγε αυτόματα. Τα έκλεινα και άλλαζα το όνομά τους. Στο τέλος τα μετέφερα όλα στον υπολογιστή του εργαστηρίου που έχει Microsoft Excel και δημιουργούσε το πρόβλημα που ανέφερα.
Τελικά δοκίμασα να δημιουργήσω κατευθείαν τα αρχεία στον τελικό υπολογιστή και δούλεψε μια χαρά.

ngiannakos

Η εφαρμογή είναι άψογη και για άλλη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γκίνη.
Στο πρακτικό κομμάτι....έχει βρεθεί λύση σχετικά με τους δεκαδικούς βαθμούς που πρέπει να καταχωρηθούν στα γραπτά του Ιουνίου; Διδάσκω σε ΕΠΑΛ. Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

aspd

Καλημέρα,
Τρέχω την εφαρμογή εδώ και χρόνια   χωρίς κανένα πρόβλημα. Την έχω δοκιμάσει και σε excel 2007 και σε excel 2010. Όλα ΟΚ. Δημήτρη για άλλη μία φορά σε ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!!.
 
Προσπαθώ να τρέξει η εφαρμογή σε έναν καινούριο υπολογιστή με windows 10. Δοκιμάζω τις ίδιες ακριβώς εκδόσεις excel 2007 ή 2010 που  τρέχουν παραπάνω με ενεργοποιημένα τα macros, αλλά εμφανίζεται μήνυμα λάθους από visual basic.
Microsoft Visual Basic
Run-time eror '57121'
Application-defined  or object-defined error
 
Πατώντας debug  εμφανίζει  κίτρινη τη γραμμή
     Worksheets(1).Shapes("Option Button 18").Visible = False
 
Απόσπασμα από debugging
Public IsDimotiko As Boolean
Private Sub Workbook_Open()
Dim cur_month As Integer
Dim cur_day As Integer
    cur_month = Month(Now)
    cur_day = Day(Now)
     Worksheets(1).Shapes("Option Button 18").Visible = False
 
Κτλ
Λύνω το πρόβλημα τρέχοντας την εφαρμογή στον παλιό υπολογιστή. Αλλά δεν καταλαβαίνω τι του φταίει. Έχω κάνει δοκιμές να απεγκαταστήσω το excel και να το ξαναβάλω. Σα να φταίει κάτι στα windows και όχι στο excel, αλλά δεν καταλαβαίνω τι.


 

Γεώργιος Θεοδώρου


physics

κε Γκίνη, ευχαριστούμε για την απίστευτη βοήθεια που παρέχει το πρόγραμμα.
Μια ακόμη βοήθεια παρακαλώ, αν έχετε τον χρόνο.
Σχετικά με την κατάθεση της βαθμολογίας των γραπτών σε Γυμνάσιο. Αν κατάλαβα καλά τα βήματα είναι τα εξής:
  • δημιουργούμε τα κενά βαθμολόγια των εκπαιδευτικών όπως κάναμε και στα τετράμηνα
  • στέλνουμε τα βαθμολόγια σε όσους/όσες έχουν γραπτά
  • τα συλλέγουμε συμπληρωμένα
  • δημιουργούμε τα αρχεία 187
  • τα ανεβάζουμε επιλέγοντας γραπτά
Θα αγνοηθούν τα κενά βαθμολόγια; Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που έχουν και γραπτώς και μη γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα. 
Παρακαλώ επιβεβαιώστε ή διορθώστε τα παραπάνω βήματα
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Nek

Καλησπέρα!

Όλα αυτά τα χρόνια δούλεψε η εφαρμογή άψογα και ευχαριστώ πολύ γι αυτό! Μας έχει λύσει τα χέρια!

Φέτος στον υπολογιστή μου με Office 2021 και Win 11, παίρνω σφάλμα RUn-time error με αποτέλεσμα να μη μπορώ να εκδώσω καταστάσεις βαθμολογίας.

Σφάλμα VBA Run-time error -214724809 (80070057)
Υπάρχει κάποια λύση γι αυτό το πρόβλημα;
 Εικόνα https://prnt.sc/a295ZBqDBmH-

Και άμα κάνω debug παίρνω αυτό:
Εικόνα https://prnt.sc/0pZLjleV0Afv


Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα να βοηθήσει θα το εκτιμούσα!

Nek

Συνάδελφοι για όποιον αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα, τελικά οφείλεται στην γλώσσα του Office.

Το Office μου ήταν στα αγγλικά. Μόλις άλλαξα την γλώσσα του Office στα ελληνικά, δούλεψε απροβλημάτιστα.

Η λύση είναι απλά η αλλαγή γλώσσας του Office.


lef

Έχω το ίδιο πρόβλημα, η γλώσσα ηταν ηδη στα Ελληνικά αλλα δεν δουλεύει. Εγκατέστησα excel 2003 μήπως το παρακάμψω αλλά κάνει το ίδιο. Το μόνο που έχω αλλάξει απο την τελευταία φορά που το έτρεξα ήταν η αναβάθμιση απο win 7 σε win 10. 

Αν κάποιος έχει ιδέα τι γίνεται ας ενημερώσει.

Δημήτρης Γκίνης

Γεια σε όλους.
Μιας και δεν εργάζομαι πλέον στην εκπαίδευση και με τα νέα μου καθήκοντα έχω αφήσει τέτοιες εφαρμογούλες να .... τραβήξουν το δρόμο τους.
Μα πιο απλά λόγια, δεν ασχολούμαι με την εξέλιξη/συντήρηση της εφαρμογής για τους βαθμούς όπως και με την υποστήριξή της.
Για τα περισσότερα από τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος, η λύση βρίσκεται σε κάποιο από τα post του tread.
Επειδή κάποια στιγμή λόγω αλλαγής πχ του φορμάτ των αρχείων του myschool θα σταματήσει να δουλεύει σωστά, καλό θα ήταν κάποιος/κάποιοι να πειράξουν τον κώδικα και να το αναρτήσουν εδώ.

challenger4

Γεια σας. Μου πρότειναν αυτό το εργαλείο πρόσφατα και είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο και μας γλυτώνει από πολύ χρόνο. Γνωρίζετε τι τύπο σχολείου πρέπει να επιλέξω για την περίπτωση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ; Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις ή ΕΕΕ Γυμνάσιο-Λύκειο; 

elvor

Σε Γυμνάσιο με Λ.Τ. τι κάνουμε με τις βαθμολογίες του Β Τετραμήνου; Το Λύκειο τελειώνει πριν το Γυμνάσιο.