Αιτήσεις για το Project (sos)

Ξεκίνησε από peter13, 23 Μαΐου 2011, 02:36:01 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

P.Tsiotakis

Αν αρχίσει η διάκριση με βάση κάποιο κριτήριο, τότε θα ανακύψουν και άλλα κριτήρια, μπορώ και γω να απαριθμήσω μερικά
αυτό είπε ο vangelis και αποδείχτηκε άμεσα ότι είχε δίκιο.

γι αυτό εν έτει 2011, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πορευτούμε μαζί

εντάξει, το ξέρω οτι δε θα γίνει, αλλά έχω δικαίωμα να ελπίζω

iliasthes

Συμφωνώ απόλυτα με τον Παναγιώτη.  Η αρχή των πιο βάρβαρων μέτρων είναι κάτι που φαίνεται λογικό και δίκαιο. Θυμάστε πως είχε ξεκινήσει η κουβέντα για το νέο μισθολόγιο και όλα αυτά τα μέτρα; Από τους μισθούς 3000 ευρώ της καθαρίστριας στην εφορία και από το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης. Έγινε η αρχή και από εκεί που θα θίγονταν όσοι είχαν μισθό 3000 ευρώ, φτάσαμε να θίγονται οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί των 450 ευρώ με τη νέα φορολογική κλίμακα και να συζητείται μείωση της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ. Δεν μπορεί λοιπόν κατά τη γνώμη να είναι αίτημα οποιασδήποτε ένωσης διεκδικεί να εκπροσωπεί έναν κλάδο η εργασιακή σφαγή κάποιων εργαζομένων και να ανοίγει τους ασκούς του αιόλου δίνοντας δωράκι στην Κυβέρνηση κάτι που μπορεί να αποτελέσει εφιάλτη για χιλιάδες εργαζόμενους, όχι μόνο του κλάδου ΠΕ 19-20 και όχι μόνο στην εκπαίδευση.


nk

Συνάδελφοι απαντώ και στους 2 γιατί τα συμπεράσμα σας δεν με βρίσκουν καθόλου σύμφωνο.

Παράθεση από: Παναγιώτης Τσιωτάκης στις 13 Οκτ 2011, 09:48:39 ΠΜ
Αν αρχίσει η διάκριση με βάση κάποιο κριτήριο, τότε θα ανακύψουν και άλλα κριτήρια, μπορώ και γω να απαριθμήσω μερικά
αυτό είπε ο vangelis και αποδείχτηκε άμεσα ότι είχε δίκιο.

γι αυτό εν έτει 2011, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πορευτούμε μαζί

εντάξει, το ξέρω οτι δε θα γίνει, αλλά έχω δικαίωμα να ελπίζω

Γιατί να γίνουν άλλες διακρίσεις ? Πως προκύπτει αυτό που λες "...είπε ο vangelis και αποδείχτηκε άμεσα ότι είχε δίκιο..."
Γιατί αποδείχθηκε άμεσα ότι έχει δίκιο ? Πως βγαίνει το συμπέρασμα αυτό ?

Συνάδελφοι επειδή μάλλον, από αυτά που λέτε, δεν γνωρίζετε ότι είναι πάγια θέση της ΟΛΜΕ για όλους τους κλάδους ότι ο διορισμός σε έναν κλάδο απαιτεί βασικο και μόνο πτυχίο (όχι μεταπτυχιακό-διδακτορικό-σεμινάρια-προϋπηρεσία κλπ). Κανένας διαχωρισμός δεν γίνεται σε κανέναν άλλο κλάδο, εκτός αν ο Vangelis έχει στο μυαλό του ότι κάποιος έχει σκοπό να κάνει τέτοιους διαχωρισμούς για να σπείρει διχόνοια ανάμεσά μας. Τον πληροφορώ λοιπόν ότι δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, τουλάχιστον στην εκπαίδευση !!! Και όποιος προσπαθήσει να το κάνει, εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα και θα απομονωθεί !

Αντιθέτως, πάλι σύμφωνα με τις θέσεις της ΟΛΜΕ, είμαστε ο μόνος κλάδος που έχουμε διορισμένους (δεν μιλάω για τους αποσπασμένους το οποίο έγινε με νόμο Ν. 2009/1992) χωρίς το αντίστοιχο πτυχίο αλλά με σεμινάρια-μεταπτυχιακά-διδακτορικά κλπ.

Επίσης αυτοί που διοριστήκαν με τα σεμινάρια, διορίστηκαν παράνομα με το ΠΔ 118/1995 και μάλιστα κατά προτεραιότητα !!!!!!

Και επειδή πολύ λόγος γίνεται για ηθικό και νόμιμο (από Vangelis), οι συγκεκριμένοι διορισμοί ήταν και ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ και ΜΗ ΗΘΙΚΟΙ !!!! Αλλά εδώ δεν μας βολεύει οπότε το χειριζόμαστε αλλιώς .....


Παράθεση από: iliasthes στις 13 Οκτ 2011, 10:06:42 ΠΜ
Συμφωνώ απόλυτα με τον Παναγιώτη.  Η αρχή των πιο βάρβαρων μέτρων είναι κάτι που φαίνεται λογικό και δίκαιο. Θυμάστε πως είχε ξεκινήσει η κουβέντα για το νέο μισθολόγιο και όλα αυτά τα μέτρα; Από τους μισθούς 3000 ευρώ της καθαρίστριας στην εφορία και από το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης. Έγινε η αρχή και από εκεί που θα θίγονταν όσοι είχαν μισθό 3000 ευρώ, φτάσαμε να θίγονται οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί των 450 ευρώ με τη νέα φορολογική κλίμακα και να συζητείται μείωση της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ. Δεν μπορεί λοιπόν κατά τη γνώμη να είναι αίτημα οποιασδήποτε ένωσης διεκδικεί να εκπροσωπεί έναν κλάδο η εργασιακή σφαγή κάποιων εργαζομένων και να ανοίγει τους ασκούς του αιόλου δίνοντας δωράκι στην Κυβέρνηση κάτι που μπορεί να αποτελέσει εφιάλτη για χιλιάδες εργαζόμενους, όχι μόνο του κλάδου ΠΕ 19-20 και όχι μόνο στην εκπαίδευση.Συνάδελφε πρέπει να καταλάβεις ότι αυτό που ζητάει η ΕΠΕ (δες http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=487) είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας, της ηθικής και του ότι ισχύει για όλους (δηλαδή της ισονομίας). Δεν έχει καμία σχέση με το διαίρει και βασίλευε των κυβερνώντων αντιθέτως πάει να αποκαταστήσει κάτι στο οποίο είναι εμπλεκόμενοι οι διεφθαρμένοι κυβερνώντες και όχι να παίξει το παιχνίδι τους. Στο λέει κάποιος που το 1996 ήταν στην συνάντηση με τον Ανθόπουλο (Υφυπουργός) στο ΥΠΕΠΘ και ξέρει τι ειπώθηκε και ολοι ξέρουμε πως έφυγε από την πολιτική ο Ανθόπουλος ...

Επίσης η ΕΠΕ δεν ζητάει να διωχθεί κανένας εργαζόμενος αλλά απλώς να μεταταχθούν εκεί που μπορούσαν και θα έπρεπε να διορισθούν χωρίς να απολέσουν το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ! Οπότε εκφράσεις όπως "εργασιακή σφαγή" που χρησιμοποιείς είναι τουλάχιστον άστοχες αλλά και επικίνδυνες !

Η ΕΠΕ εκπροσωπεί τον κλάδο των Πληροφορικών και όχι όσων δηλώνουν ότι είναι πληροφορικοί !

Επίσης όσον αφορά την εφεδρεία δεν μπορώ να καταλάβω πως ενώ είμαστε Επιστήμονες και Καθηγητές δεχόμαστε τόσο εύκολα κάτι σαν δεδομένο ! Η εφεδρεία είναι ένας νόμος (ψηφίστηκε από πέρσι) και οι νόμοι αλλάζουν !!! Οπότε δεν πρέπει να φοβόμαστε αλλά να αγωνιστούμε, να επιλέξουμε αυτούς που πραγματικά εκπροσωπούν τα "συμφέροντά μας"  και οι οποίοι θα καταργήσουν τον νόμο αυτό αλλά και πολλούς άλλους !! Είναι τόσο απλό αρκεί όλοι να το αποφασίσουμε και να αγωνιστούμε γιαυτό.

Σας καλώ όλους να συνεχίσουμε την συζήτηση στο thread https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=4211.0 για να μάθετε πολλές αλήθειες (για ΠΕΚΑΠ, ΕΠΥ, ΕΠΕ κλπ) που ίσως δεν γνωρίζετε και που κάποιοι προσπαθούν να σας αποκρύψουν ... Σε κάθε περίπτωση θα είναι ένας χρήσιμος διάλογος ...
 


Stefania

iliasthes, αυτή τη στιγμή με τι ακριβώς ασχολείσαι στην δημόσια εκπαίδευση; Να υποθέσω ότι είσαι καθηγητής σε γυμνάσιο και λύκειο. Σε δημοτικό το αποκλείω, γιατί θα είχες παραιτηθεί  (σε παλιότερους διαλόγους μας, έλεγες ότι ο εκπαιδευτικός πληροφορικής καταστρέφει τα παιδιά στο δημοτικό). Να έχεις αναλάβει κάποια διοικητική-γραμματειακή υποστήριξη σε γραφείο, ιεκ, πάλι το αποκλείω (σύμφωνα πάντα με παλιότερα μηνύματα σου, μου έλεγες ότι διορίστηκες σαν καθηγητής πληροφορικής και μόνο).

Τώρα μόλις διάβασα ότι δεν έχεις οργανική αν και είσαι 7 χρόνια διορισμένος; Τι ακριβώς κάνεις αλήθεια;

Anyway, δεν μπορώ να συνεχίσω αυτόν τον διάλογο. Μερικοί μιλάνε εκ του ασφαλούς και δυστυχώς η υποκρισία περισσεύει.

Πάντως μου αρέσει πολύ η ευαισθησία για τους ΠΕ19 ΦΥΣΙΚΟΥΣ, ΠΕ19 ΧΗΜΙΚΟΥΣ, ΠΕ19 ΦΙΛΟΛΟΓΟΥΣ.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕ19 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, νοιάζεται κανείς; Χιλιάδες άτομα φέτος χάνουν και τα ελάχιστα χρήματα της αναπλήρωσης. Αυτοί όμως δεν έχουν το μαξιλαράκι της μετάταξης σε φυσική, χημεία και φιλολογικά. Αλλά βλέπεις έκαναν ένα μεγάλο λάθος. Αποφοίτησαν από τμήματα Αγελαδοτροφίας και Πληροφορικής.

iliasthes

Αγαπητή Στεφανία,
σε προσωπικές επιθέσεις δεν έχω διάθεση να απαντήσω, ιδιαίτερα όταν διαστρεβλώνονται πράγματα τα οποία έχω πει. Αν θέλεις να γράψεις κάτι επί της ουσίας της κουβέντας, ευχαρίστως να απαντήσω.

Katsadouros_Dhm

Συμφωνώ 100% με τους συναδέλφους Παναγιώτη Τσιωτάκη και Ηλία (iliasthes) για ενότητα, συναδελφικότητα και αλληλεγγύη.
Τώρα, μήπως θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στα μαθήματα του Λυκείου και στο ρόλο τους ως προς τις εισαγωγικές, γιατί θα χάσουμε και τα λίγα που έχουμε...

Vangelis

Παράθεση από: nk στις 07 Οκτ 2011, 09:29:46 ΜΜ

Όσον αφορά την ερωτησή σου για τους εργαζόμενους μπορείς να μου πεις γιατί λες μή κυβερνητικές οργανώσεις ? Τι σχέση έχει ποιος κάνει την κατάπτυστη αυτή (ψηφισμένη από το ΠΑΣΟΚ και φυσικά υιοθετημένη και από ΝΔ) δουλειά της ενοικίασης εργαζομένων. Όποιος και να την κάνει είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !!!


nk  τι έγινε? συνεχίζεις να το θεωρείς απαράδεκτο ή τώρα που εμφανίστηκε ο ....Λοχαγός  έπεσε σιωπή στο θάλαμο.

Αλλά και ο Λοχαγός σιωπή .....θέλει λέει πρώτα ονομαστικό προσκλητήριο.... δεν πειράζει  όμως περιμένουμε τις ενέργειες που θα προβεί ο nk

(προφανώς αναφέρομαι στην εποχή που ήμουν φαντάρος κάθε ομοιότητα με σημερινά γεγονότα είναι τυχαία)

nk

Παράθεση από: Vangelis στις 13 Οκτ 2011, 10:59:29 ΜΜ
nk  τι έγινε? συνεχίζεις να το θεωρείς απαράδεκτο ή τώρα που εμφανίστηκε ο ....Λοχαγός  έπεσε σιωπή στο θάλαμο.

Αλλά και ο Λοχαγός σιωπή .....θέλει λέει πρώτα ονομαστικό προσκλητήριο.... δεν πειράζει  όμως περιμένουμε τις ενέργειες που θα προβεί ο nk

(προφανώς αναφέρομαι στην εποχή που ήμουν φαντάρος κάθε ομοιότητα με σημερινά γεγονότα είναι τυχαία)


Γιατί έβγαλες το συμπέρασμα ότι άλλαξα γνώμη ? Γενικά βγάζεις πολλά "καταπληκτικά" συμπεράσματα !?!?!

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι εγώ απλώς ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΣΕΝΑ να κάνεις τις καταγγελίες σου στο https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=4211.0 για να δώσεις την ευκαιρία να απαντήσει ο θιγόμενος !

Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ότι ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΣ έναν άλλον άνθρωπο ο οποίος ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ στο σκέκι (όπου διεξάγεται ΔΗΜΟΣΙΑ συζήτηση) να γραφτεί μόνο και μόνο για να απαντήσει στις ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΟΥ ?
Δηλαδή ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΝΩΣΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ !!!
Τι περισσότερο θα μπορούσε να κάνει από το να γραφεί και να σε καλέσει να γράψεις ΕΠΩΝΥΜΩΣ τις καταγγελίες σου για να σου ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ? Ήδη έχουν γράψει πολλοί συνάδελφοι και εσύ που είσαι ο υπαίτιος και εκτόξευσες τις κατηγορίες τηρείς σιγή ιχθύος !!!!

Τι περιμένεις για να τις γράψεις ? Φοβάσαι κάτι ? Αν δεν γράψεις τις κατηγορίες σου στο συγκεκριμένο thread https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=4211.0 για να λάβεις τις απαντήσεις τότε λυπάμαι πάρα πολύ για όσους εκπροσωπούσες τόσο καιρό γιατί δεν μπορείς να τηρήσεις βασικούς κανόνες δεοντολογίας αλλά και ηθικής (για να μην μιλήσω και για νομιμότητα) !

Περιμένω και μόλις τις γράψεις και λάβεις απαντήσεις τότε θα τοποθετηθώ και εγώ ! Αυτό λέει η δική μου ηθική !


Vangelis

nk
Αφού δεν άλλαξες γνώμη και συνεχίζεις να το θεωρείς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ γιατί δεν αναφέρεσαι στον σύλλογό σου να σου εξηγήσει τι συμβαίνει.
Ποιές είναι  οι ενέργειες που έκανες? (και τις είχες ανακοινώσει)

Ο kammenos είναι πιο εντάξει είπε ότι υπάρχει συγκατοίκηση αλλα δεν το θεωρεί παράνομο (κρίση υπάρχει πρέπει να μοιράζουμε τα έξοδα!).

Εγω απλά δεν ενδιαφέρομαι, δεν είναι δικός μου σύλλογος.   Στα μέλη του πρέπει αρχικά να δώσει εξηγήσεις, και μετα να θέλει στην κοινότητά μας,  αν δεν θέλει δικαιωμά του.

Τέλος δεν κατηγόρησα κανένα παρέθεσα στοιχεία (αν προσέξεις δεν αναφέρω κανένα όνομα) και έθεσα ερωτήσεις τίποτα άλλο.

Αν θέλετε απαντήστε, αν όχι δικό σας θέμα.  Τα περι ανωνυμίας και επωνυμίας είναι δικαιολογίες, δεν θα επανέλθω.

Άλλωστε στο στέκι όλοι είμαστε EQUAL, (Μόνο που μερικοί θέλουν να είναι πιο EQUAL απο τους  άλλους).

nk

Παράθεση από: Vangelis στις 14 Οκτ 2011, 07:12:41 ΜΜ
nk
Αφού δεν άλλαξες γνώμη και συνεχίζεις να το θεωρείς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ γιατί δεν αναφέρεσαι στον σύλλογό σου να σου εξηγήσει τι συμβαίνει.
Ποιές είναι  οι ενέργειες που έκανες? (και τις είχες ανακοινώσει)

Ο kammenos είναι πιο εντάξει είπε ότι υπάρχει συγκατοίκηση αλλα δεν το θεωρεί παράνομο (κρίση υπάρχει πρέπει να μοιράζουμε τα έξοδα!).

Εγω απλά δεν ενδιαφέρομαι, δεν είναι δικός μου σύλλογος.   Στα μέλη του πρέπει αρχικά να δώσει εξηγήσεις, και μετα να θέλει στην κοινότητά μας,  αν δεν θέλει δικαιωμά του.

Τέλος δεν κατηγόρησα κανένα παρέθεσα στοιχεία (αν προσέξεις δεν αναφέρω κανένα όνομα) και έθεσα ερωτήσεις τίποτα άλλο.

Αν θέλετε απαντήστε, αν όχι δικό σας θέμα.  Τα περι ανωνυμίας και επωνυμίας είναι δικαιολογίες, δεν θα επανέλθω.

Άλλωστε στο στέκι όλοι είμαστε EQUAL, (Μόνο που μερικοί θέλουν να είναι πιο EQUAL απο τους  άλλους).


Εγώ αυτά που πρέπει να ξέρω για τον σύλλογό μου τα ξέρω, απλώς δεν είμαι αυτός που θα απαντήσει σε κατηγορίες που αφορούν άλλο πρόσωπο !
Η αντίληψη και η ηθική μου, μου επιβάλλει να περιμένω να θέσεις τις κατηγορίες σου σε αυτόν που ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΣ και ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΣ ξεκάθαρα, να σου απαντήσει όπως αυτός έχει δικαίωμα και υποχρέωση και μετά να τοποθετηθώ και εγώ !

Ολόκληρο thread άνοιξε (https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=4211.30) για να μπορείς να μάθεις ότι θέλεις ! Το ότι ακόμα δεν έχεις θέσει επωνύμως τα ερωτήματά σου για να λάβεις τις απαντήσεις σου είναι πολύ περίεργο ....

Είναι πραγματικά ιδιαίτερα περίεργο κάποιος που ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ συναδέλφους να μην μπορεί να πει επώνυμα και συγκεκριμένα αυτά που με τόσο ευκολία λέει ανώνυμα και γενικά !

Μου θυμίζει τις συναντήσεις, πριν την κατάργηση του μαθήματος της Πληροφορικής από την Α Λυκείου, με τους ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ στο Υπουργείο Παιδείας και οι γενικόλογες και πολλές φορές καθυσυχαστικές διαρροές που ακολουθούσαν !!

Και κάτι άλλο, επειδή ωραίο είναι να παίζουμε με τις λέξεις αλλά δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παίζουμε με τη νομιμότητα και την υπομονή πολλών που έχουν κατάφωρα αδικηθεί. Όχι δεν είμαστε όλοι EQUAL αφού κάποιοι χωρίς τα απαραίτητα προσόντα που καθορίζει ο νόμος και ενάντια στις πάγιες θέσεις της ΟΛΜΕ και όσων ισχύουν ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ (που συνέχεια ξεχνάς) διορίστηκαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ έναντι αυτών που θα έπρεπε !

Περιμένω .......

Vangelis

nk
Προτείνω να "καρφώσεις" το ποιός είμαι μπας και έχουμε απαντήσεις.
Μπορείς  να το κάνεις και με κουκούλα αφού ούτε και εσύ έχεις δηλώσει το όνομά σου. 

Είναι πάντως ανησυχητικό μετά τον διαχωρισμό των εκπαιδευτικών σε διάφορα είδη  (κατώτερα και ανώτερα)  του Crazy_Waters  τώρα να εκφράζονται απόψεις ότι ούτε (καν) στο στέκι είμαστε ίσοι.  Μπορείτε να προτείνετε στον Άλκη να βάζει ένα σημάδι στους μη καθαρόαιμους εγγεγραμμένους ώστε να τους αποφεύγουν οι καθαρόαιμοι.  Ορισμένοι παλαιότερα για τον ίδιο λόγο χρησιμοποιούσαν κίτρινα αστέρια για να σημαδέψουν κάποιο διαφορετικό είδος ανθρώπου (κατα την άποψή τους).

Ενδιαφέρουσες απόψεις έχουν μέλη της ΕΠΕ ας τις κρίνουν οι υπόλοιποι συνάδελφοι.

Τέλος οι απόψεις που εκφράζω εδώ στιο στέκι είναι του Vangelis o οποίος είναι εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ19 και ιδρυτικό μέλος της ΠΕΚΑΠ τίποτα άλλο.

Stefania

Βαγγέλη ακόμα δεν έχεις πει ποια είναι τα τμήματα Αγελαδοτροφίας και Πληροφορικής; Είναι των Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής; Είναι της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής; Ποια είναι; Πετάς μια βόμβα, και μετά εξαφανίζεσαι; Ποια είναι αυτά τα τμήματα αγελαδοτροφίας και πληροφορικής; Σε ποιο τμήμα δεν κάνουν βάσεις δεδομένων;

Και εγώ μαντεύω ποιος είσαι (στο ΔΣ της ΠΕΚΑΠ δεν υπάρχει άλλος Βαγγέλης), αλλά αφού δεν θέλεις να το αποκαλύψεις, δικαίωμα σου. Όμως Βαγγέλη αυτό που κάνεις, δεν το έχω συναντήσει ούτε σε παιδιά Δημοτικού. Καταγγέλλεις, και αντί να υπερασπιστείς την καταγγελία σου, σαν λαγός πετιέσαι και γράφεις σε διάφορα άλλα θέματα, παρά σε αυτό που άνοιξε ο καταγγελλόμενος. Στα μάτια μου, φαίνεται το λιγότερο αστείο. Και δεν αρμόζει σε ένα forum, που συμμετέχουν ενήλικα άτομα. Βγες και απάντησε του, ή πες sorry συνάδελφοι έκανα λάθος. Όλα τα άλλα είναι καραγκιοζιλίκια. Γιατί στο τέλος θα τον κάνεις ήρωα αυτόν που καταγγέλλεις.

Πάντως και εσύ και ο συνάδελφος που ήθελε να είναι μόνο καθηγητής και τελικά χτυπά σφραγίδες σε ΙΕΚ, κάνετε τρομερή διαφήμιση στην ΕΠΕ. Εσύ Βαγγέλη λέγοντας για τμήματα αγελαδοτροφίας και πληροφορικής, μήπως ουσιαστικά θέτεις στάνταρ σαν αυτό http://review.epe.org.gr/ ; Δηλαδή τα τμήματα που είναι έξω (Αυτοματισμού, Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας) είναι αυτά που αναφέρεις για αγελάδες και βοσκοτόπια;
Ο άλλος συνάδελφος, ο οποίος από αλληλεγγύη δεν θέλει να πάρει τη θέση των θεολόγων πληροφορικών. Προτιμά να χτυπά σφραγίδες; Προτιμά να έχει διοικητική θέση; Προτιμά να είναι υπεύθυνος τμήματος οικονομικών θεμάτων σε ΙΕΚ, ενώ μου έλεγε κατηγορηματικά ότι διορίστηκε ΜΟΝΟ για να διδάσκει; Τι πιο απλό από το θεολόγο στα θρησκευτικά, τον παραπάνω συνάδελφο στην πληροφορική. Το ΙΕΚ να προκηρύξει τη θέση του γραμματέα. Και τη Στεφανία άνεργη. Win-win situation για όλους.

Και επειδή βλέπω πολλούς συναδέλφους να μιλούν για αλληλεγγύη και κοινωνικούς αυτοματισμούς και όλα αυτά τα ωραία και σωστά. Για τους χιλιάδες αναπληρωτές ΠΕ19-20 που φέτος δεν εργάζεται κανείς τους, καμιά δήλωση συμπαράστασης υπάρχει; Γιατί όλοι εμείς σπείραμε επί πολλά χρόνια. Αλλά αντί να θερίσουμε, μας θέρισαν. (το τελευταίο είναι κλεμμένο από έναν εκλεκτό -κατά τα άλλα- συνάδελφο μας)

vagelispe19

όλα τα τμήματα ΤΕΙ που έχουν πολύ χαμηλή βάση και πρόγραμμα σπουδών που ισοδυναμεί με το ECDL (advanced) ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.
Δείτε μόνο τις βάσεις και τις βαθμολογίες των μαθητών που περνούν εκεί.
Όσο για τις σχολές που λες ΤΕΙ αυτοματισμού και αυτό το πολιτισμικής......!!!!!!!!!!!!!  για ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα σπουδών να δείτε τι μαθήματα έχουν.

Αυτά τα τμήματα δεν έχουν καμία σχέση με την πληροφορική

Παράθεση από: Stefania στις 15 Οκτ 2011, 10:20:35 ΠΜ
Βαγγέλη ακόμα δεν έχεις πει ποια είναι τα τμήματα Αγελαδοτροφίας και Πληροφορικής; Είναι των Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής; Είναι της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής; Ποια είναι; Πετάς μια βόμβα, και μετά εξαφανίζεσαι; Ποια είναι αυτά τα τμήματα αγελαδοτροφίας και πληροφορικής; Σε ποιο τμήμα δεν κάνουν βάσεις δεδομένων;
Δηλαδή τα τμήματα που είναι έξω (Αυτοματισμού, Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας) είναι αυτά που αναφέρεις για αγελάδες και βοσκοτόπια;

Vangelis

Stefania
το τμήμα "Αγελαδοτροφίας και Πληροφορικής" δεν είναι μομφή για αυτούς που το τελείωσαν αλλα για αυτούς που το δημιούργησαν.  Χαρακτηρίζει την τάση ορισμένων άσχετων τμημάτων (με την Πληροφορική)  να εκμεταλλευτούν τη ζήτηση που υπήρχε (και δυστυχώς δεν υπάρχει) στο κλάδο αυτό και πρόσθεσαν τον τίτλο "Πληροφορική"  στο ονομά τους χωρίς όμως να έχουν το αντίστοιχο επίπεδο σπουδών αφού η πλειοψηφία των μαθημάτων παρέμενε στην αρχική τους ιδιότητα. 

Ορισμένα απο αυτά είναι αλήθεια ότι με τα χρόνια προσέλαβαν καθηγητές και βελτίωσαν το επίπεδό τους ορισμένα συνεχίζουν να έχουν τα περισσότερα μαθήματά τους άσχετα με την πληροφορική.
Είναι σίγουρο ότι όλα τα τμήματα πληροφορικής δεν έχουν το ίδιο επίπεδο (άλλωστε ούτε όλα τα Πανεπιστήμια έχουν ίδιο επίπεδο).  Είναι  γνωστές οι λίστες αξιολόγησης πανεπιστημίων και σχολών που δημοσιεύονται κατά καιρούς.

Επίσης επειδή τυχαίνει να κάνω το μάθημα Βάσεις  Δεδομένων σε κάποιο κεντρικό ΤΕΙ, το παράδειγμα που έδωσα είναι απολύτως αληθινό  (το μάθημα αυτό δεν υπήρχε πριν μερικά χρόνια). 

Η δική μου θέση και της ΠΕΚΑΠ είναι ότι αυτά δεν έχουν καμιά σημασία για τους καθηγητές που υπηρετούν στην εκπαίδευση (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια) όλοι είμαστε ίσοι, έχουμε τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις (φυσικά έχουμε διαφορετικές ανάγκες επιμόρφωσης).  Δεν υπάρχουν λοιπόν για μας διαφορετικά είδη εκπαιδευτικών πληροφορικής ούτε καθαρόαιμοι και καθαρόαιμοι++.

Αυτό δεν αρέσει σε ορισμένους και προσπαθούν να διασπάσουν τον κλάδο ελπίζοντας ότι κάτι θα κερδίσουν  (όπως μια θέση κοντά στο σπίτι τους). Δεν καταλαβαίνουν ότι ανοίγουν τους  ασκούς του Αιόλου για έναν τόσο ανομοιογενή κλάδο όπως ο δικός μας.   

Για τις "καταγγελίες" που αναφέρεις εγώ παρέθεσα τα στοιχεία μου.  Αυτός που αναγνώρισε τον ευατό του  θεώρησε καλό να μην απαντήσει, να ανοίξει ένα άλλο post, να βάλει τους δικούς του όρους και να περιμένει "ερωτήσεις" .  Δεν πρόκειται να παίξω το παιχνίδι του ούτε να κάνω τον εισαγγελέα ας τα βρει με τη δική του ένωση.

Σχετικά με τη δική σου θέση σε καταλαβαίνω απόλυτα και εσένα και τους 600.000 άνεργους του ιδιωτικού τομέα.  Η ανεργία  είναι  ίσως η πιο σκληρή μορφή κοινωνικού αποκλεισμού και τη ζω σε κοντινούς μου ανθρώπους.  Δεν έχω τη δυνατότητα να δημιουργήσω θέσεις  ΠΕ19-20 αν και παλέψαμε (και προσωπικά και σαν ένωση) να υπάρχουν τα μαθήματα μας στο Λύκειο και στο Δημοτικό.  Τώρα έρχονται μερικοί όψιμοι επαναστάτες και λένε γιατί "τόσες ώρες και όχι παραπάνω" ξεχνάνε βέβαια ότι τότε το διακύβευμα ήταν  αν θα υπάρχουμε σα κλάδος στο Λύκειο.

Άρχισαν να γίνονται  προσλήψεις αναπληρωτών αλλά η δική μου πρόβλεψη για τον κλάδο μας φέτος (τουλάχιστον στην Αττική) είναι απογοητευτική.  Ελπίζω του χρόνου που θα ξεκινήσουν τα μαθήματα πληροφορικής στη Β Λυκείου τα πράγματα να βελτιωθούν (με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν καινούργιες συγχωνεύσεις σχολείων και θα υπάρξει αύξηση των Δημοτικών σχολείων που λειτουργούν με αναμορφωμένο πρόγραμμα).  Ο γραμματέας της ΠΕΚΑΠ σου απάντησε ότι θα προσπαθήσουμε να μάθουμε τι ακριβώς θα γίνει.

nk

Παράθεση από: Vangelis στις 15 Οκτ 2011, 01:43:00 ΠΜ
nk
Προτείνω να "καρφώσεις" το ποιός είμαι μπας και έχουμε απαντήσεις.
Μπορείς  να το κάνεις και με κουκούλα αφού ούτε και εσύ έχεις δηλώσει το όνομά σου. 

Καλά νομίζεις ότι σε πιστεύει κανένας που λες ότι θέλεις απαντήσεις ?! Ακόμα εσένα περιμένουνε στο https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=4211.0 !!

Το γελοίον του θέματος είναι ότι με κατηγορείς ότι φοράω και κουκούλα ενώ εσύ λειτουργείς ακριβώς σαν να φοράς κουκούλα αφού απευθύνεις κατηγορίες χωρίς να έχεις το θάρος να το κάνεις επώνυμα ! Δηλαδή "φωνάζει ο κλέφτης" που λέει και ο σοφός λαός.

Αν ήθελες να μάθεις το όνομά μου δεν είχες παρά να ρωτήσεις (στο τέλος του μηνύματος μπορείς να το διαβάσεις).

Παράθεση
Είναι πάντως ανησυχητικό μετά τον διαχωρισμό των εκπαιδευτικών σε διάφορα είδη  (κατώτερα και ανώτερα)  του Crazy_Waters  τώρα να εκφράζονται απόψεις ότι ούτε (καν) στο στέκι είμαστε ίσοι.  Μπορείτε να προτείνετε στον Άλκη να βάζει ένα σημάδι στους μη καθαρόαιμους εγγεγραμμένους ώστε να τους αποφεύγουν οι καθαρόαιμοι.  Ορισμένοι παλαιότερα για τον ίδιο λόγο χρησιμοποιούσαν κίτρινα αστέρια για να σημαδέψουν κάποιο διαφορετικό είδος ανθρώπου (κατα την άποψή τους).

Ενδιαφέρουσες απόψεις έχουν μέλη της ΕΠΕ ας τις κρίνουν οι υπόλοιποι συνάδελφοι.

Τέλος οι απόψεις που εκφράζω εδώ στιο στέκι είναι του Vangelis o οποίος είναι εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ19 και ιδρυτικό μέλος της ΠΕΚΑΠ τίποτα άλλο.

Το στέκι γιατί το μπλέκεις ? Ποιος μίλησε για ισότητα ή ανισότητα στο στέκι ?

Αφού λοιπόν είμαστε όλοι ίδιοι (με πτυχίο και χωρίς) τότε προφανώς όταν πας στο Υπουργείο και μιλάς με τους ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ δεν σε πειράζει που τα μαθήματα Πληροφορικής στα ΕΠΑΛ (σύμφωνα με τις αναθέσεις) τα διδάσκει οποιοσδήποτε έχει πιστοποίηση ή μεταπτυχιακό ή Διδακτορικό στην Πληροφορική ! Επίσης δεν έχεις πρόβλημα αν στα μαθήματα του Γυμνασίου και του Δημοτικού αύριο-μεθαύριο μπορεί να διδάξει όποιος έχει "παρόμοια προσόντα" ! Τέλος δεν έχεις πρόβλημα που κάποιοι έχουν με 1 πτυχίο 2 ειδικότητες !!
Περίεργη ισότητα είναι αυτή  :o !

Τελικά δεν έχω καταλάβει ποιον εκπροσωπείς, τους συναδέλφους Καθηγητές Πληροφορικής ή οποιονδήποτε βαπτίσει το Υπουργείο Καθηγητή Πληροφορικής ? Στην δεύτερη περίπτωση προφανώς και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ κανένας διορισμός Καθηγητών Πληροφορικής ιδιαίτερα όταν μία ένωση έχει στο ΔΣ της μέλη που εκπροσωπούν περισσότερο τις αποφάσεις του Υπουργείου παρά το ότι ισχύει για όλους τους άλλους Κλάδους και φυσικά και για την ΟΛΜΕ !

Για να δώσω ένα απλό παράδειγμα, πέρα από αυτά που έδωσα παραπάνω και αποδεικνύουν το έλλειμμα εκπροσώπησης, ώστε όλοι να καταλάβουν τι λες, σου λέω το εξής:
Αν ένας εκπρόσωπος στο ΔΣ της ένωσης Φυσικών έλεγε ανάλογα πράγματα (σε σχέση με Καθηγητές Φυσικής χωρίς πτυχίο Φυσικής) θα τον έπαιρναν με τα γιαούρτια αν όχι με τις πέτρες !!! Φυσικά αυτοί αποκλείεται να εκλέγαν κάποιον τέτοιον αλλά αυτό είναι μια άλλη θλιβερή ιστορία που έχει (ή μήπως δεν έχει) να κάνει και με την ίδρυση της ΠΕΚΑΠ !!

Αλλά σύμφωνα με τις απόψεις σου η ένωση Φυσικών, Μαθηματικών και φυσικά η ΟΛΜΕ πρέπει να είναι φασίστες (τα κίτρινα αστεράκια που ανέφερες) αφού θεωρούν ότι πχ φυσική μπορεί να διδάσκουν μόνο οι έχοντες πτυχίο Φυσικής !
Ενώ εσύ είσαι ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗΣ, περάστε όλοι μπορείτε να διδάξετε Πληροφορική !

Όσον αφορά αυτά που απαντάς στον/στην χρήστη stefania είναι αστείο και μόνο ότι μπαίνεις στη διαδικασία να κρίνεις ότι είναι πολύ διαφορετικά τα τμήματα πληροφορικής ενώ θεωρείς ίδιους όσους έχουν διοριστεί ως καθηγητές πληροφορικής ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι πτυχίο πληροφορικής !!!
Μάλιστα η αναφορά σου και μόνο στο "...(φυσικά έχουμε διαφορετικές ανάγκες επιμόρφωσης)..." επιβεβαιώνει ακριβώς όσα έχω γράψει μέχρι τώρα, δηλαδή είσαι απόλυτα σύμφωνος με τις αποφάσεις του υπουργείου για το οποίο οποιοσδήποτε μπορεί να διδάξει πληροφορική αρκεί να κάνει κάποια επιμόρφωση !!

Προφανώς κανένας δεν είναι ανώτερος ή κατώτερος, κανένας δεν μίλησε για απολύσεις ή διώξεις, κανένας δεν μίλησε για ισότητα ή ανισότητα στο στέκι, και πρέπει επιτέλους να σταματήσεις να παραφράζεις ότι γράφεται από τους συνομιλητές ! Αναφερόμαστε στο απλό και αυτονόητο για όλους τους άλλους κλάδους και συνολικά για τους Εκπαιδευτικούς, ότι σε κάθε κλάδο απαιτείται το βασικό πτυχίο για να διδάξεις τα μαθήματά του! Αν αυτό δεν επικρατήσει προς τα έξω, ανεξάρτητα αν μεταταχθούν ή όχι οι καθηγητές ΠΕ19-20 χωρίς πτυχίο, η Πληροφορική Παιδεία οδεύει σε πλήρη λεηλασία !

Νίκος Κατσάλης
Καθηγητής ΠΕ19