Δημοτικό > Γενικά

Υλικό για Νέες Τεχνολογίες - Τ.Π.Ε. στο Ολοήμερο Δημοτικό

(1/20) > >>

denix:
Καλορίζικη η... νέα μας ενότητα!!
Μιας και σε λίγες μέρες φτάνουν οι διακοπές του Πάσχα, όσοι από μας έχουμε τα βλασταράκια μας στις πρώτες τάξεις, ίσως να θελήσουμε να εκμεταλλευτούμε τμήμα του χρόνου "ακονίζοντας" τις "ΚΜΕ" τους στην αριθμητική ("όχι κι άλλες ασκήσεις μπαμπάαα..."), αλλά να μην έχουμε διάθεση για το πατροπαράδοτο ...χαρτί και στυλό!!

Χρήσιμο όχι μόνο σε "πιεστικούς" μπαμπάδες αλλά και σε "ψαγμένους" δασκάλους!!

www.sum.gr

evry:
Πράγματι πολύ καλό σάιτ, αλλά με αφορμή αυτό θα ήθελα να πω πόσο πολύ με εκνευρίζει η έκφραση "μικροί...Αινστάιν" που ακούμε πολλές φορές σε ΜΜΕ (δεν αναφέρομαι σε σένα denix μιλάω γενικά),
Με εκνευρίζει για 3 λόγους

Ο ένας είναι ότι σου δίνει την εντύπωση ότι σε ένα σχολείο υπάρχουν οι "αινστάιν" και οι.... άλλοι. Ειδικά τώρα με τις καινοτομίες και τα βραβεία της υπουργού μας όλοι θα ψάχνουν τους μικρούς Αινστάιν και θα βάλουν στην άκρη τους "άλλους/ες".

Ο δεύτερος ότι πολλοί γονείς πιστεύουν ότι τα παιδιά τους είναι μικροί Αινστάιν ή θέλουν να τα κάνουν όπως είπες και εσύ με το "πιεστικοί γονείς" και βλέπουμε τα αποτελέσματα κάθε μέρα στην τάξη. Ειδικά όσοι είναι δάσκαλοι είμαι σίγουρος ότι θα έχουν πολλές αντιπαιδαγωγικές ιστορίες παραλογισμού (γονέων) να διηγηθούν.

Ο τρίτος είναι πως από από όσα έχω δει ως τώρα, έχοντας περάσει από διάφορα πανεπιστημιακά τμήματα είτε σαν προπτυχιακός, είτε σαν μεταπτυχιακός /διδακτορικός ή σαν ερευνητής έχω επαληθεύσει την παρακάτω εξίσωση, την οποία μου είχε πει κάποτε ένας καλός φίλος:

 Εξαιρετικό μυαλό + Μέτρια προσπάθεια = Μέτριο Αποτέλεσμα
 Μέτριο μυαλό  + Εξαιρετική προσπάθεια = Εξαιρετικό Αποτέλεσμα

tom:

--- Παράθεση από: denix στις 20 Μαρ 2010, 02:07:53 πμ ---Χρήσιμο όχι μόνο σε "πιεστικούς" μπαμπάδες αλλά και σε "ψαγμένους" δασκάλους!!

www.sum.gr

--- Τέλος παράθεσης ---

Ενδιαφέρον site, δεν το γνώριζα. Παραθέτω και εγώ ένα, για όσους συναδέλφους δεν το έχουν υπ' όψιν:

http://www.ptyxiouxos.gr/

Είναι για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και για όλα τα μαθήματα.

Επίσης συμφωνώ με τον evry. Οι μαθητές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ισότητα και ο στόχος να κατακτάται μέσα από σωστά οργανωμένη και συστηματική δουλεία. Επίσης να υπάρχει συνεργασία ανάμεσα σε δάσκαλο, καθηγητή ειδικότητας και ψυχολόγο (αν υπάρχει), για μαθητές με ιδιαιτερότητες. Αυτή την πρακτική χρησιμοποιώ και γω. Οι μαθητές σε όλες τις βαθμίδες είναι οριακά επιβαρυμμένοι απώ τις πολλές απαιτήσεις και αυτό αντανακλάται στη συμπεριφιρά τους. Αν χρειαστεί και υπάρξει ενδιαφέρον θα ανοίξω ξεχωριστό θέμα πάνω σε αυτό.

Νίκος Αδαμόπουλος:
Έχω χρησιμοποιήσει το:

Tux of Math Command:
http://www.geekcomix.com/dm/tuxmath/

zwoula:
τομ πολυ ενδιαφερον σαιτ αυτο που προτεινες... ;D ;D ;D ;D ;D :D :D :D

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση