1. Ερώτηση
Οι διδάσκοντες την Πληροφορική της Γ΄ Λυκείου σε Λύκεια πως δηλώνουν που έχουν φτάσει στην ύλη;
Αναφέρουν έναν αριθμό σελίδας ή αναφέρουν αναλυτικά ποιές ποραγράφους έχουν διδάξει;
Έχω την εντύπωση ότι γίνεται το πρώτο, οπότε, κατά τη γνώμη μου αυτή είναι η μία αιτία του θέματος. Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί ακολουθούν μία "ελεύθερη σειρά" στη διδασκαλία των κεφαλαίων και αυτό δεν μπορεί να αποτυπωθεί με μία απλή αναφορά σελίδας.
Εμένα φέτος στην Β'βάθμια με έχουν σταυρώσει.. όπως και να τους τα στείλω, θα με πάρουν τηλ να μου πούνε να τα κάνω αλλιώς. Εδώ έφτασαν στο σημείο να στείλουν ειδικές οδηγίες, για τον πληροφορικό του σχολείου (εμένα δλδ), για να πουν πως θα πρέπει να τους στείλω την ύλη. Έκανα ΑΚΡΙΒΩΣ ό,τι μου είπαν. Την επόμενη μέρα με πήραν τηλ ότι δεν το έκανα καλά και να το κάνω διαφορετικά. Σε κάθε δήλωση ύλης, τα ίδια. Τους λέω, κοιτάξτε, εγώ έχω διδάξει αυτά τα κεφάλαια, γράψτε το όπως θέλετε!
Αυτά τα λέω γιατί δεν πρέπει να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι τα πράγματα είναι τόσο οργανωμένα, σε βαθμό που να λέμε "α, το τι έκαναν οι καθηγητές στην δήλωση ύλης, καθόρισε το τι αφαίρεσαν από την ύλη". Θα θέλαμε να ζούμε σε τέτοια οργάνωση, φαντάζομαι. Πάντως δεν είναι έτσι, είναι καθαρά υπερβολική σκέψη αυτό, για τα ελληνικά δεδομένα.
Εμένα για παράδειγμα, μου είπαν χαρακτηριστικά να μην δηλώνω λεπτομέρειες τι έχω διδάξει, αλλά μέχρι που. Πχ, σελίδα 140. Το τι έχω κάνει ακριβώς ως εκεί, να μην το περιγράφω. Αυτό μου το είπαν στην δική μου ββάθμια. Σε άλλη μπορεί να λένε άλλα. Σιγά που κάθισαν να συγκρίνουν μία μία τις δηλώσεις ύλης, πραγματικά παιδιά, ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα τέτοια οργάνωση και λεπτομέρεια.
Συμφωνώ με το:
Εγώ αποκλείω το ενδεχόμενο να έκατσαν να μελετήσουν που έχει φτάσει το κάθε σχολείο ακριβώς....