To CMapLite με προτρέπει συνεχώς να δημιουργήσω κωδικό

Ξεκίνησε από Kermit, ο Βάτραχος, 30 Μαρ 2026, 02:34:35 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Kermit, ο Βάτραχος

Καλησπέρα σε όλους!

Θέλω να δοκιμάσω στο εργαστήριό μου το cmaplite για τη δημιουργία εννοιολογικών χαρτών.

Σε κάθε εκκίνηση ωστόσο μου ζητάει εκ νέου να δημιουργήσω υποχρεωτικά έναν κωδικό, παρά το γεγονός πως το έχω κάνει επανειλημμένα και θέλω να το αποφύγω για τους μαθητές μου αυτό το βήμα. Ούτε να το αφήσω κενό δεν το επιτρέπει.

Ψάχνοντας επιχείρησα να δημιουργήσω ένα αρχείο profile.xml στον φάκελο ~/.cmaptools με περιεχόμενο:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<profile>
    <user>
        <username>teacher</username>
        <password>teacher</password>
        <fullname>teacher</fullname>
        <organization>school</organization>
    </user>
</profile>

Ωστόσο δε δούλεψε.

Παρατήρησα ωστόσο πως στο ~/.cmaptools υπάρχει ένα αρχείο .cmaptools.lock το οποίο δε διαγράφεται ποτέ, όπως επίσης ένα μηδενικού μεγέθους profile.xml~ που ούτε αυτό δε διαγράφεται. Το δικό μου profile.xml παραμένει ανέπαφο και μετά τον τερματισμό της εφαρμογής.

Γνωρίζει κανείς, τι μπορώ να κάνω για να αποφύγω την προτροπή δημιουργίας κωδικού;
Ευχαριστώ πολύ!

alexxtasi

Καλημέρα,
μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το cmaplite που αναφέρεις ?

Αναφέρεσαι στο CmapTools ?
Με ποιόν τρόπο το εγκατέστησες ?

πχ σε αναζήτηση που έκανα δεν βρήκα cmaplite, αλλά μόνο το CmapTools, έκδοση 6.04 στον https://cmap.ihmc.us/cmaptools/cmaptools-download/

Kermit, ο Βάτραχος

Καλημέρα, Αλέξανδρε!

Όταν το ξεκινάω, το παράθυρο έχει μεν τίτλο cMapTools, αλλά στο μενού των εφαρμογών έχει το όνομα cmaplite όπως και στο synaptic μέσω του οποίου το εγκατέστησα. Η ακριβής έκδοση που βρίσκω μέσω του synaptic και εγκατέστησα ήταν η 5.05.01-1.

Και αναζήτηση να κάνω στο synaptic για cmaptools, πάλι το cmaplite μου εμφανίζει μόνο. Γι' αυτό το εγκατέστησα κιόλας.