Linux Mint 22.3 - απαράδεκτο!!! (Στην εναλλαγή διάταξης πληκτρολογίου)

Ξεκίνησε από mandarinos, Σήμερα στις 11:25:01 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

mandarinos

Γιά όσους-ες χρησιμοποιείτε το Mint: ΜΗΝ πάτε στην έκδοση 22.3!

Στο φόρουμ ξέρετε ότι είμαι από τους πιστότερους φίλους του Mint, αλλά η τελευταία έκδοση 22.3 είναι γιά κλωτσιές. Όχι αισθητικά (αν και η αισθητική του μενού είναι κι αυτή γιά καναδυό σφαλιάρες), αλλά κυρίως επειδή σακάτεψε την εναλλαγή Αγγλικών-Ελληνικών στο πληκτρολόγιο.
Πρέπει τώρα να δηλώσεις άλλον συνδυασμό, γιά να γυρίσεις στα Ελληνικά, κι άλλον γιά να γυρίσεις πάλι στα Αγγλικά!!! (Ώ, ναι!...) Το δέ (ενιαίο) alt+shift πάει περίπατο. (Επίσης, οι σημαίες που δήλωναν τη διάταξη πληκτρολογίου, αντικαταστάθηκαν με ενδείξεις γραμμάτων, όπως στο αυθεντικό Ubuntu: gr / en.) Άρα, μας μένει μόνο το ποντίκι γιά εύκολη αλλαγή διάταξης.

Ειλικρινά, δεν ξέρω γιατί το έκαναν! Λόγος να ενοχληθεί κάποιος γιά κοπυράϊτ δεν υφίσταται, κατά τη γνώμη μου· όπως δεν υφίστατο πρίν χρόνια, όταν η Μάϊκροτέτοια κάτι πήγε να πεί γιά εικονίδια (σε άλλα ΛΣ) κλπ. Αλλά τέτοια βλακεία!... Απορώ ποιός τη σκέφτηκε, και γιατί. Είναι σα να μου λες ότι το F1 έπαψε να είναι γιά το help. (Εντάξει, δεν ορίζεται αυστηρά μονάχα γιά τη λειτουργία help, αλλά ποιός διανοείται να το αλλάξει πλέον!)

Ευτυχώς, έβαλα τη νέα έκδοση (εν αγνοία μου γιά το τί με περίμενε) μόνο στον ματρακά που έχω στο σπίτι. Στο σχολείο δεν πρόκειται. Αν συνεχίσει έτσι το Mint, σκέφτομαι σοβαρά στο μέλλον (όταν βγω στη σύνταξη και δεν θα έχω πιά τη δέσμευση της φροντίδας του σχολικού εργαστηρίου) ν' αλλάξω τελείως το Linux που θα χρησιμοποιώ.

....................................

Ερώτηση: όσοι-ες χρησιμοποιείτε το αυθεντικό Ubuntu, διαπιστώσατε κι εσείς κάτι τέτοιο; Κι αν ναι, μήπως ξέρετε και την αιτία; (Εγώ έχω μείνει στην έκδοση 24.04, που φέρεται ...φυσιολογικά.  :)  Αλλά βλέπω ότι έχει έρθει η 25.10, που δεν την έχω δοκιμάσει.)