PXE-E18: Server Response Timeout

Ξεκίνησε από fkoutsakas, 18 Δεκ 2025, 01:37:37 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

fkoutsakas

Καλησπέρα,

Σε Ubuntu 24.04, σε έναν από τους 15 σταθμούς εργασίαςτουεργαστηρίου λαμβάνω διαδοχικά (κατά την εκκίνηση) τα παρακάτω μηνύματα:

Start PXE Over IPV4
Station IP adress is 10.128.128.100
Staion IP Adress

και στη συνέχεια

PXE-E18: Server Response Timeout

και το μηχάνημα επανεκκινεί...

Τα υπόλοιπα 14 μηχανήματα εκκινούν κανονικά

Αυτή είναι μία συμπεριφορά που προέκυψε από χθες. Θα δανειστώ μία ατάκα των μαθητών μου "μέχρι χθες έπαιζε κανονικά" :-)

Δοκίμασα επανεκκινήσεις, το θέμα παραμένει...

Χελπ πλιζ...

Ευχαριστώ

gidarakos

Μήπως έχεις προβλήματα δικτύωσης; Αν θέλεις ξεκίνα με αυτές τις οδηγίες: Προβλήματα hardware

alexxtasi

Μπορείς να δώσεις κάποιες επιπλέον πληροφορίες ?

- ο υπολογιστής κάνει εκκίνηση από BIOS ή πχ με το win32-loader ?
- τι μοντέλο είναι ο υπολογιστής (πχ Dell, Lenovo) αν είναι ...
- αν έχει δίσκο με λειτουργικό windows ... παίρνει σωστή ip ? Δηλαδή στο σωστό υποδίκτυο όπως και ο server ? Και στην περίπτωση αυτή, αν κάνει ping στον server ...

falexakos

Κι εγώ νομίζω πως κάτι πάει στραβά με το δίκτυο στο συγκεκριμένο μηχάνημα. Μπορεί να είναι:
- Χαλασμένο καλώδιο (έσπασε το RJ-45, κόπηκε ένα από τα 8 καλωδιάκια κάπου παραπίσω μέσα στο κανάλι; )
- Κάρτα δικτύου που τα έφτυσε; (Να την αλλάξεις; )
- Το .100 στην IP αν είναι του client (και όχι του Server) δεν μου αρέσει. Τα .10, .11, .100 κανονικά είναι reserved για servers και πάντως δεν είναι διευθύνσεις που μπορείς να τις δώσεις άφοβα σ' ένα μηχάνημα. Πρόταση: Αφήνεις μόνο αυτό το "προβληματικό" μηχάνημα και τον server φυσικά σε λειτουργία και βλέπεις όταν είναι μόνο του, τι IP θα βγάλει εκεί στο: "Station IP adress is 10.128.128.100".
- Δοκίμασε να βάλεις το μηχάνημα και σε άλλο πριζάκι δικτύου.

Λέω εγώ τώρα...
"Be ashamed to die until you have won some victory for humanity."
Horace Mann (USA, 1796–1859)