Εγκατάσταση διανομής ubuntu σε υπολογιστές με BIOS όπως φαίνεται στα επισναπτόμε

Ξεκίνησε από bright, 15 Νοε 2025, 11:04:49 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

bright

Παράθεση από: ale3andro στις 26 Νοε 2025, 09:17:28 ΜΜΛέω να δοκιμάσεις χωρίς καλώδιο γιατί υπάρχει πιθανότητα (μου έχει τύχει) να είναι ανοιχτή οθόνη ή προτζέκτορας και το Ubuntu να του έχει ορίσει ανάλυση που δεν μπορεί να απεικονίσει. Δηλαδή υπάρχει μεν δεύτερη οθόνη αλλά δεν δείχνει κάτι. Σε κάθε περίπτωση μια δοκιμή χωρίς vga καλώδιο στον προτζέκτορα είναι εύκολη.
Το XUbuntu 24.04 έχει ελάχιστες απαιτήσεις υλικού αυτό που είναι συνήθως βαρύ είναι φυσικά ο browser και το libreoffice. Εγώ στο σχολείο το χρησιμοποιώ σε Core2Duo με 4GB RAM και SSD και είναι σαφώς ταχύτερα από Windows 10. Πιστεύω ότι κάτι άλλο φταίει αν δεν μπορεί να γίνει εγκατάσταση σε i5. Αναφέρομαι πάντα σε XUbuntu.
Καλησπέρα, το δοκίμασα χωρίς καλώδιο και είχε το ίδιο πρόβλημα. Έβαλα Xubuntu και δεν παρουσίασε αρχικά πρόβλημα. Στην επανεκκίνηση όμως, παρουσίασε κ έβγαλα το καλώδιο και οκ. Βάζοντας το καλώδιο στην συνέχεια μου έβγαλε κάποιες επιλογές για την οθόνη που δεν τις καταλάβαινα και επέλεξα μία τυχαία και λύθηκε το πρόβλημα. Δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφία εδώ για να δείτε και να μου πείτε τι να κάνω. Μόνο μέσω κάποιου site την ανεβάζει από ότι βλέπω.
Σε Core2Duo υπολογιστή και HDD δίσκο, 4GB Ram, δεν μπήκε το Xbuntu. Θα δοκιμάσω πάλι.

bright

Παράθεση από: ale3andro στις 26 Νοε 2025, 10:23:05 ΜΜΑν όντως φταίει ο προτζέκτορας, θα έχεις τουλάχιστον μια κανονική επιφάνεια εργασίας στην οθόνη σου και θα μπορείς να μπεις στις ρυθμίσεις οθόνης (display settings) και να δοκιμάσεις διαφορετικές αναλύσεις για τον προτζέκτορα μήπως και τον καταφέρεις. Αν είναι και αυτός παλιός, το πιο πιθανόν να υποστηρίζει μόνο 800x600 ή 1024x768. Και στο δικό μου σχολείο οι ιστορικοί προτζέκτορες υποστηρίζουν 1024x768 ενώ οι προ-ιστορικοί 800x600.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.