Αδυναμία πρόσβασης σε ιστοσελίδες του Π.Σ.Δ. σε 22.04

Ξεκίνησε από spanagioto, Χθες στις 06:22:51 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

spanagioto

Γεια σας,
σε εργαστήριο με 22.04 και συνδεδεμένο πρόσφατα με το ΣΥΖΕΥΞΙΣ παρουσιάζεται αδυναμία πρόσβασης σε ιστοσελίδες
του Π.Σ.Δ. sch.gr,webmail.sch.gr,eclass.sch.gr κτλ.
Στο ίδιο εργαστήριο με με διαφορετικό Λ.Σ. η πρόσβαση γίνεται κανονικά.
Μετά από την πολύτιμη βοήθεια του Άλκη καταλήξαμε ότι το πρόβλημα είναι στο ρούτερ του σχολικού δικτύου το οποίο 
κ ενημέρωσα. 
Όταν θα έχω νεότερα από το Π.Σ.Δ. θα ενημερώσω κ εδώ απλά ήθελα να ρωτήσω εάν έχει και κάποιος άλλος το ίδιο 
πρόβλημα.
Ευχαριστώ πολύ και καλή δύναμη.

falexakos

Μα ο router του ΠΣΔ δεν αντικαταστάθηκε απ' αυτόν του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ ;
"Be ashamed to die until you have won some victory for humanity."
Horace Mann (USA, 1796–1859)

Kermit, ο Βάτραχος

Τον Μάρτιο που έγινε η μετάβαση στη δική μου σχολική μονάδα στο Σύζευξις ΙΙ και όσο είχα ακόμα το 22.04, δεν παρατήρησα κανένα πρόβλημα πρόσβασης.

Περιοχή Αιτωλοακαρνανίας, αν τυχόν έχει σημασία.

alkisg

Απ' όσο είδα πρόβλημα υπήρχε σε όλη την πρόσβαση στο Internet, όχι μόνο στις σελίδες *.sch.gr, και όχι μόνο σε http.
Για παράδειγμα, η εντολή ssh some-server.ioa.sch.gr, το anydesk, το VNC, δούλευαν από Windows αλλά όχι από Linux.

Ο ρούτερ του ΣΥΖΕΥΞΙΣ συνδέεται στο ΠΣΔ.
Νομίζω ότι κάποιο firewall του ΠΣΔ της Πάτρας επιλεκτικά κόβει διάφορα πακέτα TCP που θεωρεί ύποπτα, και για κάποιον λόγο αυτό επηρεάζει το Linux αλλά όχι τα Windows.

geochatz

Στο σχολείο μας, με router του ΣΥΖΕΥΞΙΣ, δεν είναι προσβάσιμη η σελίδα εγγραφής εκπαιδευτικών στο ΠΣΔ (https://register.sch.gr/teachers/register/).
Το μήνυμα είναι:
Slim Application Error
The application could not run because of the following error:
Details
Type: GeoIp2\Exception\AddressNotFoundException
Code: 0
File: /var/www/html/teachers/vendor/geoip2/geoip2/src/Database/Reader.php
Line: 253

alkisg

Αυτό είναι άλλο πρόβλημα, πρέπει να αναφερθεί στο ΠΣΔ ώστε να κάνουν whitelist και τις IP του ΣΥΖΕΥΞΙΣ.