Θέμα Α

Ξεκίνησε από gpapargi, 03 Ιουν 2025, 09:56:08 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gpapargi

Εδώ μιλάμε για το θέμα Α
Γιώργος Παπαργύρης

nikolasmer

Μια βλακεία το Α1.3
Γνώμη μου
Μερεντίτης Νικόλαος
Πληροφορικός

giannakos

Τελικά το Α1.3 είναι Σωστό ή Λάθος?

Στο σχολικό γράφει: Κάθε πρόγραμμα που γράφτηκε σε οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού πρέπει να μετατραπεί σε μορφή αναγνωρίσιμη και εκτελέσιμη από
τον υπολογιστή, δηλαδή σε εντολές γλώσσας μηχανής.
Η μετατροπή αυτή επιτυγχάνεται με τη χρήση ειδικών μεταφραστικών
προγραμμάτων. Υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες τέτοιων προγραμμάτων, οι μεταγλωττιστές (compilers) και οι διερμηνευτές (interpreters).

petrosp13

O διερμηνευτής δεν παράγει πρόγραμμα

Παπαδόπουλος Πέτρος
Καθηγητής Πληροφορικής

akouts

Παράθεση από: giannakos στις 04 Ιουν 2025, 10:52:09 ΠΜΤελικά το Α1.3 είναι Σωστό ή Λάθος?

Στο σχολικό γράφει: Κάθε πρόγραμμα που γράφτηκε σε οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού πρέπει να μετατραπεί σε μορφή αναγνωρίσιμη και εκτελέσιμη από
τον υπολογιστή, δηλαδή σε εντολές γλώσσας μηχανής.
Η μετατροπή αυτή επιτυγχάνεται με τη χρήση ειδικών μεταφραστικών
προγραμμάτων. Υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες τέτοιων προγραμμάτων, οι μεταγλωττιστές (compilers) και οι διερμηνευτές (interpreters).Σελ
Σελ 121:
Το αρχικό πρόγραμμα λέγεται πηγαίο πρόγραμμα (source), ενώ το πρόγραμμα που παράγεται από το μεταγλωττιστή λέγεται αντικείμενο πρόγραμμα (object).

petrosp13

Στην στοίβα, η ασάφεια άγγιξε το τέλειο
Θα ελέγξουμε υπερχείλιση;
Αν έχει υπερχείλιση, τι κάνουμε;
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΕΜΑ
Παπαδόπουλος Πέτρος
Καθηγητής Πληροφορικής

akouts

Σελ 16

akouts

Παράθεση από: petrosp13 στις 04 Ιουν 2025, 11:19:59 ΠΜΣτην στοίβα, η ασάφεια άγγιξε το τέλειο
Θα ελέγξουμε υπερχείλιση;
Αν έχει υπερχείλιση, τι κάνουμε;
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΕΜΑ
Σελίδα 16, Παράδειγμα 2

petrosp13

Τον γνωρίζω τον κώδικα της στοίβας
Δεν είναι αποστήθιση
Γιατί να είναι υποχρεωτικό να εμφανίσει κάποιος μήνυμα στην περίπτωση υπερχείλισης ή ποιο μήνυμα πρέπει να εμφανίσει;
Γνώμη μου ότι θα γίνει μεγάλη συζήτηση στα βαθμολογικά

ΥΓ. Το ότι θα το λύσουμε όλοι έτσι δεν σημαίνει ότι η εκφώνηση ήταν σαφής
Παπαδόπουλος Πέτρος
Καθηγητής Πληροφορικής

Anas

Στο α2 αν ενας μαθητης χρησιμοποιησει μεχρισ_οτου μεχρι το top να γινει 10,χανει ολες τις μοναδες;

Σάκης Δημόπουλος

dimitrios67

Κατά τη γνώμη μου (μπορεί να κάνω και λάθος) ο έλεγχος overflow θεωρείται δεδομένος.
Αλλιώς δεν έχει και νόημα τέτοια εκφώνηση.
Υπαρχει το παραδειγμα στο Ασπρο βιβλίο σελ.16, όπου η εκφωνηση ειναι ακριβώς η ίδια,
χωρις να αναφερει να γινει ελεγχος για υπερχείληση, ειναι ξεκάθαρο κατα τη γνωμη μου.

nikolasmer

Παράθεση από: evry στις 02 Ιουν 2025, 10:52:35 ΜΜΟκ αναδιατυπώνω.
Στο θέμα του 2022 κάποιος γράφει:

Εξαγωγή(Ουρά, στοιχείο, front, rear, done)  ! Δεν θυμάμαι τη σωστή σειρά των παραμέτρων
και μετά γράφει
Γράψε Ουρά[front-1]

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι είναι σωστό εξηγήστε μου παρακαλώ τότε τι νόημα έχει η χρήση της ουράς και γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε χύμα έναν πίνακα.
Άσε το άλλο, ότι έχουμε κάνει εξαγωγή αλλά το στοιχείο ακόμα υπάρχει στη δομή της ουράς και έχουμε πρόσβαση σε αυτό.
Κάτι ήξερε και δε μας έλεγε!
Μερεντίτης Νικόλαος
Πληροφορικός

petrosp13

Παράθεση από: dimitrios67 στις 04 Ιουν 2025, 01:25:32 ΜΜΚατά τη γνώμη μου (μπορεί να κάνω και λάθος) ο έλεγχος overflow θεωρείται δεδομένος.
Αλλιώς δεν έχει και νόημα τέτοια εκφώνηση.
Υπαρχει το παραδειγμα στο Ασπρο βιβλίο σελ.16, όπου η εκφωνηση ειναι ακριβώς η ίδια,
χωρις να αναφερει να γινει ελεγχος για υπερχείληση, ειναι ξεκάθαρο κατα τη γνωμη μου.

Διαφωνώ
Αν δεν ήθελαν να "καρφώσουν" τον έλεγχο για υπερχείλιση, να έλεγαν "με τους απαραίτητους ελέγχους"
Είναι απαράδεκτα διατυπωμένο και πάρα πολύ γενικό
Παπαδόπουλος Πέτρος
Καθηγητής Πληροφορικής

evry

Πιστεύω ότι ο έλεγχος εννοείται, αφού είναι μέρος του κώδικα της ώθησης. Ωστόσο ίσως θα βοηθούσε να έλεγαν με τους απαραίτητους ελέγχους, δεν ξέρω. Εμένα δεν μου φαίνεται τραγικό. Το θέμα είναι πως θα το εκλάβουν οι μαθητές.
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr