Νίκο για το ότι '17' < '6' δεν υπάρχει καμία αμφιβολία! Το ερώτημα είναι αν θεωρείται εντός ύλης, ή απλά εξεζητημένη "λεπτομέρεια"...
Γιώργο καμία αντίρρηση για το γυαλό, η ΑΕΠΠ καλώς ή κακώς είναι το μόνο μάθημα στο οποίο θα μπορούσαμε να βασιστούμε σε πρότερη γνώση,
αν υπήρχε Δ΄ τάξη

. Αλλά έχω ρωτήσει μαθητές με 20 στα μαθηματικά της Β΄ Λυκείου, και
κανένας δεν κατάφερε να μου πει πόσο κάνει -10 mod -3... Ρώτησα και για τον ASCII, μερικοί κάτι θυμόταν, αλλά φυσικά όχι λεπτομέρειες, εννοείται ότι δεν μπορεί κανένας τους να πει απ' έξω αν '0' < 'A'...
Συμπέρασμα; δεν είναι μόνο ο δικός μας γυαλός στραβός, αλλά όπως αναλαμβάνουμε να τους "θυμίσουμε" το mod και το div, θα μπορούσαμε να τους "θυμίσουμε" και τον ASCII... Δεν το λέω συγκεκριμένα για τον ASCII, αλλά έχουμε πήξει στην πρότερη γνώση από Μαθηματικά και Φυσική που τα παιδιά
δεν την έχουν στην πραγματικότητα και τους τα λέμε εμείς (παραγοντικά, τύποι Φυσικής κτλ), στο χέρι μας είναι να βάλουμε και ασκήσεις με θεματολογία Πληροφορικής και να τους θυμίσουμε ό,τι χρειάζεται.
Είδε κανείς άσκηση στο βιβλίο που να ρωτάει για μετατροπή από bit σε Terrabyte ή με υπολογισμό μεγέθους εικόνας? Μόνο για μάζα, επιτάχυνση, εκκρεμές κτλ έχει... Και νομίζω ότι στην καθημερινότητα του μαθητή πιο συχνά θα χρειαστεί να υπολογίσει πόσες φωτογραφίες χωράνε στο κινητό του παρά τον τύπο κάποιας ταλάντωσης...