1) Αυτό το μέτρημα σημαίνει ότι το πρόγραμμα "ipxe" φορτώνει τον "πυρήνα και το initrd". Γίνεται υποχρεωτικά σε κάθε εκκίνηση. Κανονικά πρέπει να παίρνει κάτω από 5 δευτερόλεπτα. Σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις το είχα δει να χρειάζεται πάνω από μισό λεπτό, και αυτό είναι bug του ipxe όπου οι developers του ενδιαφέρονται να το διορθώσουν. Δυστυχώς δεν έχω κανένα pc εδώ κοντά που να εμφανίζει αυτό το πρόβλημα.
Γίνεται "workaround" με διάφορους τρόπους, αλλά θα πρέπει όποιος το πετύχει να έρθει από το IRC για να δούμε live ποιος του ταιριάζει.
@alkisg Σχετικά με την καθυστέρηση, έκανα κάποιες αλλαγές στις μνήμες και γενικά σε κάνα δυο μηχανήματα που την παρουσίαζε (τελικά) δεν είναι μεγάλη. Υποφερτή

2) Δες λίγο εδώ για τεκμηρίωση της οθόνης σύνδεσης:
https://ts.sch.gr/wiki/Linux/LTSP/Προχωρημένα/Αυτόματη_σύνδεση. Αυτό που ζητάς είναι το LTSPDM_USERS, το οποίο αν ρυθμιστεί σωστά θα δείχνει είτε μόνο το Επισκέπτης 01 για το pc 01, είτε κανέναν, είτε όλους, ό,τι προτιμάς.
Ενώ για το γρανάζι, θα πρέπει να φαίνονται μεν οι άλλοι χρήστες, αλλά αφού ο χρήστης δεν θα έχει κωδικό, δεν θα μπορεί να συνδεθεί σε αυτούς.
Σχετικά με το LTSPDM_USERS,
οι χρήστες μου είναι a1-01, a1-02, …, st3-13 και τα hostname για κάθε τερματικό (τα έχω δηλώσει μέσα στο ltsp.conf): pc01, pc02…pc13
Θα πρέπει δηλαδή το LTSPDM_USERS να το διαμορφώσω σε:
[clients]
LTSPDM_USERS="guest%{pc01#pc}"
και το παραπάνω να το αντιγράψω για κάθε hostname (δηλ. τερματικό);
...και θα εμφανίζει σε κάθε login screen, πχ για το pc01: "Επισκέπτης 01" καθώς φυσικά και το πεδίο όπου μπορεί κάποιος να γράψει το username του χειρωνακτικά;
Και
αν δεν θέλω να βγαίνει καν το "Επισκέπτης 01", παρά μόνο το πεδίο όπου μπορεί κάποιος να γράψει το username του;
Ένα άλλο θέμα που έχω είναι το εξής.
Τον server δεν τον χρησιμοποιώ και ως τερματικό. Αλλά έχω έναν άλλον client για μένα. Έχω δημιουργήσει κι έναν χρήστη teacher και συνδέομαι εγώ εκεί. Έτσι το είχα μέχρι και πέρσι με την έκδοση 18.04. Είδα λοιπόν τώρα ότι στα προγράμματα δεν εμφανίζεται το epoptes κι επίσης, αν από τον client μου συνδεθώ ως administrator (αντί teacher), ενώ υπάρχει το epoptes δεν μπορεί να εκτελεστεί.
Αν θυμάμαι καλά, νομίζω ότι το epoptes τρέχει τοπικά στον server και πέρσι τον client μου τον είχα ως thin client (και συνδεόμουν ως teacher).
Υπάρχει λύση γι αυτό; Να μπορώ δηλ το epoptes να τον εκτελώ και από τον χρήστη teacher;
Μήπως όμως τελικά
να δουλεύω κατευθείαν πάνω στον server από το να έχω ξεχωριστό τερματικό και username για μένα, έτσι ώστε να αποφύγω και διάφορα άλλα θέματα (πχ με δικαιώματα φακέλων κλπ); Ενδείκνυται;
Ευχαριστώ και πάλι κι ελπίζω να μην έγινα κουραστικός