Επίσης αν πέσει ο αλγόριθμος δυαδικής αναζήτησης σε συμπλήρωση κενού, θα τη χρειαστούν.
Καλό είναι πάντως οι μαθητές να μην παπαγαλίσουν τον αλγόριθμο αλλά να καταλάβουν τη λογική του γιατί μπορεί να δοθεί με πολλές μικρές παραλλαγές (στις οδηγίες διδασκαλίας, πέρυσι-πρόπερσι, ήταν διαφορετικός αν θυμάμαι καλά).
Και βέβαια, αν δοθεί για συμπλήρωση κενού, καλό θα ήταν να μην υπάρχουν τέτοια λάθη και περιττές εντολές γιατί εκεί μπορεί ο μαθητής, ενώ ξέρει και καταλαβαίνει τον αλγόριθμο, να μη μπορεί να φανταστεί τι πρέπει να βάλει ή μπορεί και να βάλει ότι να 'ναι.
πχ αν δοθούν κενά σ' αυτή την άχρηστη ΑΝ:
ΑΝ μέση >= ___ ΚΑΙ ___ <= 100 ΤΟΤΕ
μόνο κάποιος που έχει παπαγαλίσει θα ξέρει τι "περιμένουμε" να βάλει. Αυτός που δεν έχει παπαγαλίσει (που τον προτιμάμε) ή θα κολλήσει και ενδέχεται να τα αφήσει κενά, ή αν έχει κέφια θα τρολλάρει συμπληρώνοντας πχ το 0 και στα δύο κενά, και δε μπορείς να πεις ότι είναι λάθος.
Αστεία μου φάνηκε πχ μια παραλλαγή που είδα σε ένα ... διαγώνισμα (ίσως το είδαν κι άλλοι

)
X <- 1
ΑΡΧΗ<-1
ΤΕΛΟΣ<-__(α)__
DONE<-__(β)__
ΟΣΟ (ΑΡΧΗ<=ΤΕΛΟΣ) ΚΑΙ (DONE=ΨΕΥΔΗΣ) ΚΑΙ (X <= __(γ)__) ΕΠΑΝΑΛΑΒΕ
Μ <- (ΑΡΧΗ +ΤΕΛΟΣ)DIV2
ΑΝ Α[Μ]=KEY ΤΟΤΕ
….
ΑΛΛΙΩΣ_ΑΝ ……..
….
ΑΛΛΙΩΣ
….
ΤΕΛΟΣ_ΑΝ
__(ζ)__ <- __(η)__ + 1
ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
….
Όπου (εκτός ότι χρησιμοποιούνται δεσμευμένες λέξεις ως μεταβλητές!!!) συμμετέχει στη συνθήκη και ένα μυστηριώδες Χ

εντελώς άχρηστο και δε χρησιμοποιείται και πουθενά παρακάτω (θα μπορούσε πχ να μετρά τις επαναλήψεις που έγιναν; αλλά γιατί να συμμετέχει στη συνθήκη)
Νομίζω ότι θα ήταν δείγμα ψυχικής υγείας, αν ένας μαθητής δε μπορούσε να διανοηθεί τι να συμπληρώσει στα αντίστοιχα κενά για την Χ

Η επίσημη λύση έδινε ότι στο (γ) είναι Χ<=5 !!!??? και στα (ζ) και (η) Χ <- Χ + 1 οκέιιιιιιι
Αν δηλαδή έβαζα αντίστοιχα χ<=1 και παρακάτω Χ <- 0 + 1 , πού θα ήμουν λάθος ;