Εμμμ... bugman, έχει δίκιο ο evry νομίζω. Η υλοποίηση της ΕΠΙΛΕΞΕ στη ΓΛΩΣΣΑ είναι έκτρωμα.
Προσωπικά μου δημιουργεί το ίδιο συναίσθημα, όταν βλέπω σε BASIC IF A = B και πιο κάτω Α = 15. Το ότι δεν έχει διαφορετικό τελεστή για ανάθεση από σύγκριση με πειράζει. Τόσο μαθησιακά, όσο και προγραμματιστικά.
Από τη στιγμή που δεν έχει μια ορθή μορφή, τουλάχιστο ας άλλαζε το συντακτικό, να είχε μόνο διακριτές τιμές ως ορίσματα. Θέλω να πω, γιατί να μη χρησιμοποιήσω ΑΝ σε διαστήματα, είναι πολύ λογικό. Να συμπληρωθεί δε εδώ πως σε προγράμματα με μενου΄και διακριτές τιμές ως επιλογές μενού, παράδειγμα 1] Πρόσθεση, 2] Αφαίρεση κλπ, είναι πολύ όμορφο να έχεις μία SWITCH για κάθε διακριτή ακέραια τιμή. Απ' τη στιγμή όμως που σου δίνει τη δυνατότητα να συντάξεις με δύο τρόπους όμως την εντολή, θα γίνει πάλι μπάτε σκύλοι αλέστε. Και θα καταναλώνει το παιδί χρόνο σε αυτό ανούσια.
Θα μου άρεσε μια διορθωτική κίνηση κι η ΕΠΙΛΕΞΕ εντός ύλης. Σε όλες τις περιπτώσεις, θα την ήθελα εκτός εξεταστέας ύλης όμως, με τη δυνατότητα optional αλλά πότέ ζητούμενη ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.
Να αναφέρω εδώ επίσης πως δε πρέπει να μιλάμε για εκτέλεση στη ΓΛΩΣΣΑ. Είναι θεωρητική γλώσσα που θα αποτυπωθεί σε χαρτί κι εδώ ακριβώς αρχίζουν τα προβλήματα. Δεε ξέρω, ίσως να έπρεπε να είναι πιο ορθά ορισμένη η σύνταξή της ΕΠΙΛΕΞΕ. Νομίζω είναι ένα καλό σημείο σύγκλισης αυτό.