Προσωπικά, θα προτιμούσα αυτό, γιατί δεν είμαι σίγουρος για την αναγκαιότητα εκμάθησης της ψευδογλώσσας, μιας και η λύση ασκήσεων σε ΓΛΩΣΣΑ, μου φαίνεται πιο πλήρης ως μέθοδος.
Αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα και να είσαι σίγουρος ότι το έχουμε όλοι στο μυαλό μας.
και εγώ αμφιβάλλω για την αναγκαιότητα διδασκαλίας και των 2 μεθόδων... αλλά ...
πρέπει να μάθεις να περπατάς πριν αρχίσεις να τρέχεις ... έτσι χωρίς ψευδοκώδικα ο προγραμματισμός θα φαινόταν πολύ απόκοσμος σε πολλά παιδιά ..
από την άλλη όμως η γλώσσα είναι αυτή που μας δίνει την υλοποίηση ... επομένως και αυτή θα έπρεπε να υπάρχει.
το θέμα εδώ είναι το εξής ...
τι ύφος θέλουμε να δώσουμε στο μάθημα ...
πολλή είναι η επικριτές του μαθήματος ... που αμφιβάλλουν για την χρησιμότητα του ...
αλήθεια ποια είναι η χρησιμότητα του ...
είναι μάθημα που σκοπεύει να μάθει τους μαθητές να επιλύουν προβλήματα με δομημένη σκέψη άρα ψευδογλώσσα (πράγμα που πιστεύω και εγώ) ή είναι μάθημα που θέλει να μάθει προγραμματισμό σε παιδιά που το 90% από αυτά δεν θα τον χρειαστούν ποτέ ξανά άρα "γλώσσα".
όπως είναι τα πράγματα νομίζω ότι και τα 2 χρειάζονται και παίζουν τον ρόλο τους ...
αρκεί να γίνονται σε ισορροπία ... να το πω απλά
χωρίς ψευδογλώσσα το μάθημα χάνει την ουσία του
χωρίς τα προγράμματα χάνει τον βαθμό δυσκολίας του. Άρα μικρά περιθώρια για αλλαγές βλέπω.
ps.Αν και ο moderator πιστεύει ότι βγήκαμε off topic ας το σπάσει σε νέο θέμα.
Ευχαριστώ.