@Evry , μην γυρίσουμε 9 χρόνια πίσω, που γράφαμε 120+ σελίδες εδώ γι' αυτό το θέμα......
Τα είχαμε πει τότε αναλυτικά......
Όχι να γυρίσουμε, διότι δεν είναι δυνατόν να αποφασίζουμε για την ορθότητα ή μη μιας λύσης με βάση το τι λέει η πλειοψηφία ή ποιος φωνάζει πιο δυνατά, γιατί αυτό ακριβώς έγινε τότε.
Προσπαθούμε σε 1 χρόνο μέσα να μάθουμε στα παιδιά να χρησιμοποιούν πίνακες,
- μιλούσαμε για σχολικούς αγώνες,
- που δεν μας ενδιαφέρει πόσοι είναι οι αθλητές γιατί είναι πεπερασμένοι και λίγοι,
- ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι που είχαν γράψει βιβλία-βοηθήματα είχαν αντίστοιχες ασκήσεις στα βιβλία τους (και στην συζήτηση εδώ ήταν υπέρμαχοι της μη-χρήσης πίνακα, και διαφωνούσαν ουσιαστικά με τον "πρότερο" εαυτό τους)
- ζητήθηκε απ' τα παιδιά "αλγόριθμος" και όχι Πρόγραμμα σε ΓΛΩΣΣΑ
Με συγχωρείς ειλικρινά δεν θέλω να σε προσβάλλω, αλλά τίποτε από αυτά που λες παραπάνω, δεν συνιστά επιχείρημα για την ορθότητα της λύσης αυτής. Επίσης τι θα πει ότι όσοι γράφουν βοηθήματα έχουν αντίστοιχες ασκήσεις? Αλλά μια και το ανέφερες, μπορείς να μου πεις πόσα βοηθήματα σήμερα έχουν τη λύση του θέματος με πίνακες?
Για κάνε μια μικρή έρευνα. Εδώ ισχύει ότι τα γραπτά μένουν!
Δηλαδή , αν ήθελες να κάνεις ένα πρόγραμμα για εξαγωγή αποτελεσμάτων σε σχολικούς αγώνες άλματος εις μήκος, δεν θα χρησιμοποιούσες δομή για να κρατήσεις τα στοιχεία;
Δεν θα έγραφα τέτοιο πρόγραμμα στην ψευδογλώσσα του βιβλίου η οποία έχει στατικούς πίνακες με βάση το κεφάλαιο 3 του βιβλίου το μέγεθος των οποίων καθορίζεται τη στιγμή που γράφεις τον αλγόριθμο και όχι την στιγμή εκτέλεσης.
Η συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών τα λέγαμε όπως τα λέω,
συμφωνώ απόλυτα! Αυτό όμως δεν αποτελεί επιχείρημα ότι η συντριπτική πλειοψηφία είχε δίκιο.
και υπήρχαν και κάποιοι ελάχιστοι στο πνεύμα των θεματοδοτών, που έλεγαν ότι δεν πρέπει να μπει πίνακας...
όπως εγώ και λίγοι άλλοι των οποίων οι ψύχραιμες φωνές δεν ακούστηκαν αλλά επικράτησαν οι "θυμωμένες" κραυγές της πλειοψηφίας.
Φαντάζομαι ότι όλοι αυτοί οι καθηγητές σήμερα δεν μαθαίνουν στους μαθητές τους να δημιουργούν πίνακες δυναμικά έτσι?
Και δόθηκε η ΤΡΑΓΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ από την ΚΕΕ, να κοπούν μονάδες "κατά την κρίση του βαθμολογητή" (!!!!) ............. μέχρι που έγινε ο σάλος και έδωσαν την συμπληρωματική οδηγία να κοπούν "1 ως 3 μονάδες".............
Καμία σχέση! Έχω όλες τις οδηγίες από εκείνες τις μέρες. Η ΚΕΕ έστειλε δυο οδηγίες, Την ίδια μέρα έστειλε την οδηγία ότι η λύση με πίνακες είναι λάθος, και επειδή σχεδόν όλοι οι καθηγητές το είχαν λύσει με πίνακες εξαγριώθηκαν!
Στη συνέχεια έστειλε μια ακόμα οδηγία που μιλούσε για την κρίση του βαθμολογητή για να μπαλώσει τα πράγματα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είπε ότι η λύση με πίνακες είναι σωστή ούτε όμως και είπε πόσο να κόψουν.
Το θέμα είναι το εξής. Μπορεί σήμερα ένας μαθητής να γράψει το παρακάτω τμήμα αλγορίθμου
Διάβασε Ν
Για i από 1 μέχρι Ν
Διάβασε Α[i]
Τέλος_Επανάληψης
και τι θα απαντήσει στα παρακάτω δυο ερωτήματα:
1) Ποιο είναι το μέγεθος του πίνακα;
2) Πότε δημιουργείται ο πίνακας?
Εμείς σήμερα τι λέμε στους μαθητές για τα παραπάνω?