Ευχαριστώ για την απάντηση.
Σίγουρα έκανα μεγάλο λάθος που ούτε την παρακαλούθησα αλλά ούτε προσπάθισα για κάτι διαφορετικό νωρίτερα. Δεν είναι σκόπιμο ωστόσο να συζητήσουμε τα λάθη μου εδώ πέρα.
Για το πόσο καλό είναι το τμήμα αυτοματισμού... αυτό το ξέρω από πρώτο χέρι και καλύτερα απ' όλους εφόσον είμαι 4 χρόνια στη σχολή.
Στο thread είπα ότι "δεν ασχολήθηκα σοβαρά με τη σχολή", παρ' όλα αυτά έχω παρακολουθήσει 5 από τα 7 εξάμηνα, έχω περάσει αρκετά μαθήματα και έχω "φάει" άπειρες ώρες στη σχολή για να έχω μια τελείως ολοκληρωμένη εικόνα για αυτή.
Ο Αυτοματισμός έχει μέλλον και απορροφησιμότητα ακόμη και στην Ελλάδα και γι αυτό ακούς καλά λόγια.
Η οργάνωση του τμήματος ωστόσο είναι κακή και υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τα εργαστήρια. Το επίπεδο σπουδών είναι μέτριου επιπέδου.
Δεν είναι αυτός όμως ο λόγος που ξαναέδωσα πανελλήνιες. Όποιος κάνει συνειδητά την επιλογή να σπουδάσει στο ΤΕΙ Αυτοματισμού, παρ' όλα τα στραβά του, του το προτείνω!! Έτσι κι αλλίως πόσα τμήματα έχουν καλή οργάνωση στην Ελλάδα;;
Ο λόγος που θέλω να αλλάξω τμήμα είναι καθαρά προσωπικός, και έχω αποφασίσει τι θέλω να κάνω και πώς θα το πετύχω αυτό.
Στο post αυτό ζητάω μόνο πληροφορίες για:
1. Το τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΠαΠελ
2. Το ΤΕΙ Μηχανικών Πληροφορικής Αθήνας
3. Τα κριτήρια εισαγωγής σε μεταπτυχιακά
Για παράδειγμα, ένα μεταπτυχιακό που με ενδιαφέρει πολύ είναι αυτό:
http://alma.di.uoa.gr/elκαι απ' ότι έχω καταλάβει δέχεται μόνο άτομα από ΑΕΙ.
Όσο αφορά στην συγγενικότητα Αυτοματισμού-Πληροφορικής... δεν έχεις και πολύ δίκιο.
Ναι, είναι συγγενικός κλάδος, αλλά ιδιαίτερα ειδικευμένος, πράγμα που περιορίζει τις επιλογές του απόφοιτου.
Προσωπικά πιστεύω ότι ο Αυτοματισμός έχει θέση σε ένα μεταπτυχιακό και όχι σε προπτυχικό επίπεδο.
Υπάρχουν δύο λόγοι που κάνω διάκριση ανάμεσα σε ΤΕΙ-ΑΕΙ
1. Κάποια μεταπτυχιακά δε δέχονται άτομα από ΤΕΙ.
2. Τα ΤΕΙ είναι ουσιαστικά μια "κατώτερη" έκδοση των πολυτεχνικών σχολών.
3. Τα περισσότερα ΤΕΙ εσκεμένα δε σου παρέχουν βαθύ θεωρητικό υπόβαθρο.
Για έναν υποψήφιος φοιτητής Χ ενδέχεται κανένα από αυτά τα 3 να μην είναι σημαντικό.
Στη περίπτωση αυτή, ένα ΤΕΙ δεν είναι κατώτερη επιλογή για τον φοιτητή Χ, αλλά κάθε άλλο βέλτιστη!
Τα νέα σχετικά με τα σχέδια του Τσίπρα είναι άκρως ασαφή και δε μπορώ να τα λάβω υπόψην μου στη παρούσα φάση.
Αφού είδα την απάντησή σου διάβασα και αυτό το άρθρο:
http://www.foititikanea.gr/ατει/τει-αθήνας/9085-πράσινο-φως-για-τη-συγχώνευση-του-τει-αθήνας-και-τει-πειραιά
Το μόνο που κατάλαβα είναι ότι "πετσοκόβουν" κι άλλα τμήματα! Ο τίτλος των ΤΕΙ έχει αλλάξει στο παρελθόν σε ΑΤΕΙ αλλά ο χαρακτήρας των σχολών παραμένει και θα παραμείνει ίδιος και αναντικατάστατος.