Συνάδελφοι , εγώ δεν διδάσκω σε σχολείο, αλλά σε φροντιστήρια/ιδιαίτερα, και έχω φέτος πολλές ερωτήσεις/απορίες...
Επειδή διδάσκω 12 χρόνια το μάθημα της ΑΕΠΠ, και βλέπω τι γίνεται κάθε χρόνο και σε ποιες έννοιες δυσκολεύονται οι μαθητές... και τα τελευταία χρόνια που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι διδάσκονται και στην Β' λυκείου την Ψευδογλώσσα...
... Και λέω "υποτίθεται", και με κεφαλαία, γιατί έρχονται στην Γ' λυκείου χωρίς να ξέρουν σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ........ ούτε δομή Ακολουθίας!!
Στα ΕΠΑΛ λοιπόν, που διδάχτηκε η περσινή Β' λυκείου Python, τι ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι ξέρουν;
Ξέρουν Δομή επιλογής; Ξέρουν Δομή Επανάληψης;
Ξέρουν απλές επεξεργασίες σε πίνακες; Συναρτήσεις;
Και πάμε να βάλουμε στην ύλη της Γ' ΕΠΑΛ όοολα αυτά, με τόσες καινούργιες ενσωματωμένες συναρτήσεις, με συναρτήσεις που φτιάχνουν οι ίδιοι οι μαθητές, πίνακες, αρχεία, σειριακή αναζήτηση, ταξινόμηση;;
Με ποια λογική η αναζήτηση και η ταξινόμηση στο φετινό βιβλίο της Γ', είναι νωρίτερα από το 8ο κεφάλαιο που είναι οι πίνακες;;
Και να είναι μέσα και η στοίβα και η ουρά;;
Υπάρχουν πολλά μικρά (και πολλά ανούσια) παραδείγματα σχετικά με λεπτομέρειες για τις εντολές και τις μεταβλητές, και κανένα λυμένο παράδειγμα προγράμματος που θα τα χρησιμοποιεί όλα αυτά.
Υποτίθεται ότι μπορεί να υπάρχει και άσκηση με ορισμό και κλήση συνάρτησης;
Και αντί να υπάρχει κάποιο παράδειγμα συνάρτησης που να υλοποιεί κάποια τυπική επεξεργασία, έχουμε παραδείγματα του στυλ να εμφανίζει μία συνάρτηση 2 φορές "Γεια σου κόσμε!" , και άλλη συνάρτηση που θα εμφανίζει 4 φορές "Γεια σου κόσμε!" έχοντας μέσα κλήση της προηγούμενης;?
Ποιο είναι το νόημα σ' αυτό;
Δηλαδή πώς θα είναι τα θέματα φέτος;
Πείτε μου ένα παράδειγμα προγράμματος με πίνακες που μπορεί να είναι 3ο ή 4ο θέμα...........
Υπήρχαν ασκήσεις παρακολούθησης έτοιμου τμήματος αλγορίθμου με πίνακες τιμών. Τώρα θα υπάρχουν;
Εδώ, τόσα χρόνια στην Pascal το 3ο θέμα ήταν μόνο με δομή Επιλογής...
Και τώρα ξαφνικά μπαίνουν τόσα πολλά καινούργια πράγματα;
Βιβλίο γραμμένο το 2016, να μην έχει μέσα λυμένη ΜΙΑ άσκηση με πίνακες;; ... και να περιμένουμε να δούμε αν υπάρχουν παραδείγματα στο τετράδιο, το οποίο δεν ξέρουμε πότε θα βγει;
Ειλικρινά, δεν μπορώ να τα καταλάβω αυτά..........
Απίστευτο χάος..........