Αποστολέας Θέμα: Μεταγραφές 2016 - Ερωτήσεις/Απορίες  (Αναγνώστηκε 2304 φορές)

papageorge

 • Οπαδός
 • **
 • Μηνύματα: 12
Μεταγραφές 2016 - Ερωτήσεις/Απορίες
« στις: 12 Σεπ 2016, 03:24:48 μμ »
Γειά σε όλους!  :)

Χρειάζομαι την βοήθεια σας.

Λοιπόν, με τα μόρια τα οποία είχα συγκεντρώσει, πέρασα στο τμήμα "Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Πελοποννήσου", στην Τρίπολη.
Το τμήμα αυτό βρίσκεται αρκετά μακρυά από τον τόπο κατοικίας μου(περίπου 550 χμ) ,και επιπλέον δικαιούμαι μεταγραφή, επομένως θα κάνω αίτηση για μεταγραφή στο τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ, στην Θεσσαλονίκη.

Θα ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις σχετικά με αυτό.
1)Αν παρακολουθήσω τα μαθήματα στο τμήμα όπου έχω περάσει, έως ότου ανακοινωθούν οι μεταγραφές, υπάρχει περίπτωση να "χάσω" το πρώτο εξάμηνο και να πρέπει να το ξαναπαρακολουθήσω στο ΑΠΘ?
2)Πότε περίπου υπολογίζετε ότι θα βγουν οι προθεσμίες για αίτηση μεταγραφής και ποίο είναι περίπου το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την ανακοίνωση των μεταγραφών(σύμφωνα με τις προηγούμενες χρονιές)?

Παρακαλώ, απαντήστε μου σύντομα.

Ευχαριστώ.

dkontos

 • Δεινόσαυρος
 • *****
 • Μηνύματα: 115
Απ: Μεταγραφές 2016 - Ερωτήσεις/Απορίες
« Απάντηση #1 στις: 12 Σεπ 2016, 04:15:41 μμ »
Καλησπέρα,
οι αιτήσεις για μεταφορά θέσης όπως έχει ανακοινωθεί θα ξεκινήσουν μόλις ολοκληρωθούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών, δηλαδή κανονικά από αύριο.
Ο στόχος είναι να μην χαθεί καθόλου χρόνος εκπαίδευσης. Τα προηγούμενα χρόνια στην καλύτερη των περιπτώσεων οι μεταγραφές υλοποιούνταν από το θερινό εξάμηνο.
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πας στην σχολή που πέρασες να παρακολουθήσεις τις παραδόσεις του χειμερινού εξαμήνου και να δώσεις στις εξετάσεις του Ιανουαρίου.
Από την στιγμή που είχε (προηγούμενα χρόνια) εγκριθεί η μεταγραφή και έκανες τα διάφορά διαδικαστικά, το εαρινό εξάμηνο το παρακολουθούσες στην σχολή υποδοχής. Βέβαια αν δεις τα προγράμματα σπουδών υπάρχουν διαφορές στα μαθήματα αντίστοιχων σχολών από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο, έτσι μπορεί να είχες παρακολουθήσει κάποια μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου που στο τμήμα υποδοχής να είναι στο εαρινό ή να μην υπάρχουν καθόλου. Όταν με το καλό πας στην τελική σχολή σου τότε θα δεις και θα φτιάξεις το πρόγραμμά σου. Τα μαθήματα τώρα που είχες περάσει στο αρχικό τμήμα θα αιτηθείς στο νέο να αναγνωριστούν με το βαθμό που τα πέρασες. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα και εξαρτάται από τον καθηγητή του κάθε μαθήματος.
Θα σου έλεγα να περιμένεις λίγο να δεις τις ανακοινώσεις του υπουργείου για το σχετικό θέμα.


papageorge

 • Οπαδός
 • **
 • Μηνύματα: 12
Απ: Μεταγραφές 2016 - Ερωτήσεις/Απορίες
« Απάντηση #2 στις: 12 Σεπ 2016, 06:58:54 μμ »
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Άρα, από ότι κατάλαβα το εάν θα δεχθούν τα μαθήματα που έχω περάσει, είναι καθαρά θέμα καθηγητή.

Μια ακόμα ερώτηση. Επειδή φέτος λένε πως θα γνωρίζουμε νωρίτερα εάν έχουμε πάρει μεταγραφή,  μου προτείνετε να ξεκινήσω να παρακολουθώ κανονικά τα μαθήματα στο τμήμα υποδοχής περιμένοντας την μεταγραφή ή να μην παρακολουθήσω τα μαθήματα και να πάω απευθείας στο άλλο όταν ανακοινωθούν οι μεταγραφές?

Όλες οι γνώμες είναι ευπρόσδεκτες.  :)

dkontos

 • Δεινόσαυρος
 • *****
 • Μηνύματα: 115
Απ: Μεταγραφές 2016 - Ερωτήσεις/Απορίες
« Απάντηση #3 στις: 12 Σεπ 2016, 10:04:23 μμ »
Σωστά κατάλαβες για την αναγνώριση των μαθημάτων, είναι καθαρά θέμα καθηγητή.
Βέβαια υπάρχει δυνατότητας ένστασης εάν δεν σου το αναγνωρίσει και το θέμα φτάνει σε κάποια επιτροπή καθηγητών αλλά αν φτάσεις μέχρι εκεί ...

Η γνώμη μου είναι να περιμένεις λίγο μέχρι να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου, μπορεί να ξεκαθαρίζονται αυτά τα θέματα χρόνων.

papageorge

 • Οπαδός
 • **
 • Μηνύματα: 12
Απ: Μεταγραφές 2016 - Ερωτήσεις/Απορίες
« Απάντηση #4 στις: 13 Σεπ 2016, 11:06:31 μμ »
Εντάξει. Αν είναι θα περιμένω μερικές μέρες μήπως και ανακοινώσει κάτι το υπουργείο και έπειτα θα δω τι θα κάνω.

papageorge

 • Οπαδός
 • **
 • Μηνύματα: 12
Απ: Μεταγραφές 2016 - Ερωτήσεις/Απορίες
« Απάντηση #5 στις: 17 Σεπ 2016, 03:49:15 μμ »
Γειά σας και πάλι.  :)

Έχω άλλη μια ερώτηση.

Εάν δεν παρακολουθήσω το πρώτο εξάμηνο περιμένοντας την μεταγραφή στο άλλο τμήμα, θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα;
Τι θα γίνει μετά; Θα πρέπει να παρακολουθήσω κανονικά το πρώτο εξάμηνο στην άλλη σχολή ή θα συνεχίσω στο δεύτερο εξάμηνο και θα χρωστάω τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου;dkontos

 • Δεινόσαυρος
 • *****
 • Μηνύματα: 115
Απ: Μεταγραφές 2016 - Ερωτήσεις/Απορίες
« Απάντηση #6 στις: 17 Σεπ 2016, 08:15:23 μμ »
Καλησπέρα,
τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν είναι όπως το λύκειο. Για να πάρεις πτυχίο πρέπει να έχεις παρακολουθήσεις επιτυχώς κάποιο πλήθος μαθημάτων που ορίζει η κάθε σχολή. Αυτά τα μαθήματα διδάσκονται είτε σε χειμερινό είτε σε εαρινό εξάμηνο και η κάθε σχολή προτείνει ένα εξαμηνιαίο πρόγραμμα μαθημάτων που μπορείς να παρακολουθήσεις ώστε να φτάσεις στον στόχο σου. Τα 2 πρώτα χρόνια είναι συνήθως πιο αυστηρά ως προς το ποια μαθήματα θα πρέπει να παρακολουθήσεις σε σχέση με τα επόμενα που θα πάρεις πιθανώς κάποια εξειδίκευση σε κάποιο τομέα του πτυχίου. Την παραπάνω περιγραφή στην έκανα για να σου εξηγήσω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να είσαι στο 3ο χρονικά εξάμηνο των σπουδών σου και να παρακολουθείς μαθήματα του 1ου προτεινόμενου εξαμήνου ή ακόμη και του 5ου προτεινόμενου εξαμήνου. Υπάρχει μια μικρή διαφοροποίηση όταν η σχολή έχει προαπαιτούμενα μαθήματα (μαθήματα αλυσίδας) στα οποία για να πας στο επόμενο πρέπει να έχεις ολοκληρώσει με το προηγούμενο.
Στην περίπτωσή σου, εάν πας στην σχολή που πέρασες και παρακολουθήσεις με επιτυχία (δώσεις εξετάσεις και περάσεις) κάποια μαθήματα του πρώτου εξαμήνου θα έχεις την δυνατότητα να αιτηθείς αναγνώρισή τους από την σχολή υποδοχής. Αν δεν το κάνεις αυτό, θα πας στην σχολή υποδοχής και θα παρακολουθήσεις το 2ο εξάμηνο (καλώς εχόντων των πραγμάτων) και θα χρωστάς όλα τα μαθήματα του 1ου εξαμήνου. Αυτά τα μαθήματα θα πρέπει να τα παρακολουθήσεις του χρόνου στο χειμερινό εξάμηνο και αν σου μένει χρόνος και η σχολή το επιτρέπει (μέγιστος αριθμός μαθημάτων που μπορείς να δηλώσεις ανά εξάμηνο) να προσπαθήσεις να παρακολουθήσεις και κάποια μαθήματα από το 3ο εξάμηνο που ουσιαστικά θα ανήκεις.
Κατά την γνώμη μου και εάν αυτό δεν σου είναι μεγάλο πρόβλημα (οικονομικό ή κάτι άλλο), καλό είναι να προσπαθήσεις να παρακολουθήσεις τα μαθήματα του 1ου εξαμήνου στην σχολή που πέρασες, αυτό μόνο καλό μπορεί να σου κάνει.
Ελπίζω να σε βοήθησα.

papageorge

 • Οπαδός
 • **
 • Μηνύματα: 12
Απ: Μεταγραφές 2016 - Ερωτήσεις/Απορίες
« Απάντηση #7 στις: 19 Σεπ 2016, 07:07:42 μμ »
Καλησπέρα!

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Είσαι πολύ αναλυτικός και με έχεις βοηθήσει πάρα πολύ.

Δεν θα μπορέσω να παρακολουθήσω τα μαθήματα στο τμήμα εισαγωγής, καθώς η απόσταση από την περιοχή μου είναι αρκετά μεγάλη και τα έξοδα είναι πολλά.
Θα περιμένω λοιπόν, τη μεταγραφή και θα ξεκινήσω στο άλλο τμήμα.

dkontos

 • Δεινόσαυρος
 • *****
 • Μηνύματα: 115
Απ: Μεταγραφές 2016 - Ερωτήσεις/Απορίες
« Απάντηση #8 στις: 19 Σεπ 2016, 09:51:25 μμ »
Καλή διαδρομή να έχεις στις σπουδές σου!!!

Την σημερινή ανακοίνωση την είδες;

Μετεγγραφές Φοιτητών 2016-17
Ξεκίνησε υποβολή αιτήσεων
Υπάρχουν εξελίξεις στις μετεγγραφές φοιτητών καθώς το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει πως οι πρωτοετείς φοιτητές ύστερα από την ηλεκτρονική εγγραφή που έκαναν, μπορούν να προχωρήσουν στην υποβολή αίτησης μετεγγραφής για το φετινό ακαδημαϊκό έτος.
Όσοι επιθυμούν αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας καλούνται να προσέλθουν στις Γραμματείες των Σχολών ή Τμημάτων, και με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους, να παραλάβουν κατά προτεραιότητα κωδικούς πρόσβασης στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες, που απαιτούνται για την υποβολή αίτησης μετεγγραφής.
Για εξαιρετικούς λόγους, που καθιστούν αδύνατη την αυτοπρόσωπη παρουσία, ο φοιτητής απoστέλει αίτηση στη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος με θεώρηση ως προς τη γνησιότητα της υπογραφής του από τα ΚΕΠ ή άλλη δημόσια αρχή και αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητάς του, για την κατά προτεραιότητα χορήγηση κωδικών πρόσβασης, λόγω συμμετοχής στη διαδικασία των μετεγγραφών του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017.

papageorge

 • Οπαδός
 • **
 • Μηνύματα: 12
Απ: Μεταγραφές 2016 - Ερωτήσεις/Απορίες
« Απάντηση #9 στις: 20 Σεπ 2016, 10:04:50 μμ »
Ναι. Είδα την ανακοίνωση και επικοινώνησα με την γραμματεία.

Τους εξήγησα πως δεν μπορώ να πάω αυτοπροσώπως λόγο απόστασης και μου είπαν να ξανά-τηλεφωνήσω από βδομάδα, (όπου θα είναι έτοιμο οι κωδικοί) για να κανονίσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα μου τους στείλουν, για να κάνω αίτηση μεταγραφής.

Επειδή είμαι άσχετος με αυτά, είναι εύκολο να μου εξηγήσεις τι είναι η δήλωση για το γνήσιο της υπογραφής και πως θα το ζητήσω από τα ΚΕΠ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων  :)

papageorge

 • Οπαδός
 • **
 • Μηνύματα: 12
Απ: Μεταγραφές 2016 - Ερωτήσεις/Απορίες
« Απάντηση #10 στις: 28 Σεπ 2016, 06:45:19 μμ »
Edit: Τελικά, επικοινώνησα με την σχολή μου και τους έστειλα ταχυδρομικά τα απαιτούμενα δικαιολογιτικά μαζί με μια υπεύθυνη δήλωση όπου ζητάω να μου στείλουν τους κωδικούς πρόσβασης.

Τώρα περιμένω την ανακοίνωση των ημερομηνιών για τις μεταγραφές.

papageorge

 • Οπαδός
 • **
 • Μηνύματα: 12
Απ: Μεταγραφές 2016 - Ερωτήσεις/Απορίες
« Απάντηση #11 στις: 11 Δεκ 2016, 06:22:13 μμ »
Γειά σας και πάλι. 

Τελικά, πήρα μετεγγραφή στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ, στη Θεσσαλονίκη!  :)

Την Παρασκευή, με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν πως η μεταγραφή έγινε δεκτή και θα πρέπει μέσα στην εβδομάδα να πάω εκεί για να κάνω εγγραφή και να λάβω τους απαραίτητους κωδικούς πρόσβασης.

Όλα αυτά βέβαια αφού πρώτα κάνω διαγραφή από το τμημα εισαγωγής.

Μπορεί κάποιος να μου πει πώς θα κάνω την διαγραφή; Θα πρέπει να πάω εκεί ή γίνεται με κάποιον άλλο τρόπο,  εξ αποστάσεως;

papageorge

 • Οπαδός
 • **
 • Μηνύματα: 12
Απ: Μεταγραφές 2016 - Ερωτήσεις/Απορίες
« Απάντηση #12 στις: 15 Δεκ 2016, 03:21:37 μμ »
Edit: Όλα εντάξει με τη διαγραφή μου από το τμήμα υποδοχής. Η αίτηση διαγραφής μου στάλθηκε με fax στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, και η εγγραφή μου ολοκληρώθηκε!

dkontos

 • Δεινόσαυρος
 • *****
 • Μηνύματα: 115
Απ: Μεταγραφές 2016 - Ερωτήσεις/Απορίες
« Απάντηση #13 στις: 15 Δεκ 2016, 04:57:23 μμ »
Μπράβο,
σου εύχομαι καλή διαδρομή να έχεις στον χώρο που επέλεξες και
να χαρείς κάθε στιγμή του ταξιδιού!!!