Αποστολέας Θέμα: Επιλογή σχολής πληροφορικής/ επαγγέλματα  (Αναγνώστηκε 833 φορές)

code5

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 1
Γεια σας!

Είμαι στην τρίτη λυκείου στο 2ο πεδίο των θετικών επιστημών.. Μου αρέσει η πληροφορική πρώτα πρώτα και μου αρέσει η φυσική. Ως επάγγελμα πιστεύω θα με ενδιέφερε η κρυπτογραφία και το ηλ. έγκλημα ή ίσως η βιοιατρική μηχανική και η βιοτεχνολογία. Γενικότερα θα ήθελα να ασχοληθώ με την έρευνα και να ξεφύγω από την ρουτίνα και το κέρδος. Θέλω με κάποιο τρόπο το επάγγελμα που θα ακολουθήσω να βοηθήσει την κοινωνία άμεσα ή έμμεσα. Για προπτυχιακό ψάχνω σχολές στην Αθήνα ΑΕΙ που να είναι σχετικές με τα παραπάνω.. Προς το παρόν σκέφτομαι είτε ΗΜΜΥ είτε ΕΚΠΑ με κάποιο μεταπτυχιακό. Τι έχετε να μου προτείνετε;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

 

apoldem

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 86
Απ: Επιλογή σχολής πληροφορικής/ επαγγέλματα
« Απάντηση #1 στις: 27 Οκτ 2016, 08:26:07 μμ »
Μπράβο για τις φιλοδοξίες σου και τις ανησυχίες σου. Όλα τα επαγγέλματα προσφέρουν στην κοινωνία (ακόμη και τα ονομαζόμενα παρασιτικά). Οπότε, το θέμα της "προσφοράς στην κοινωνία" μην σε απασχολεί. Το πρώτο που πρέπει να σε απασχολεί για το μέλλον είναι να είναι το ψυγείο σου γεμάτο και το νοίκι πληρωμένο. Ο πολιτισμός των ανθρώπων αναπτύσσεται και προάγεται από ανθρώπους και λαούς χορτάτους.
Και τα δύο πεδία που αναφέρεις (φυσική, πληροφορική) έχουν τεράστιο εύρος και πολλές ευκαιρίες εξέλιξης (όχι όλες στην Ελλάδα). Επίσης και οι δύο σχολές που αναφέρεις είναι εξαιρετικές. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να σε απασχολεί αν θα είναι η μία σχολή ή η άλλη. Καθώς θα προχωρούν οι σπουδές σου, σε όποιον κλάδο επιλέξεις, θα ανοίγονται νέοι δρόμοι και δυνατότητες.
Προς το παρόν πρέπει να προσπαθήσεις να γράψεις όσο μπορείς μεγαλύτερους βαθμούς και θα έρθει η ώρα να επιλέξεις.