Ωραία, επομένως είσαι από Οικονομίας & Πληροφορικής και έχεις συγκεντρώσει γύρω στα 15000 μόρια.
Επειδή όπως καταλαβαίνεις είναι η πρώτη χρονιά που λειτουργεί το συγκεκριμένο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων θα πρότεινα να μην βάζεις ταβάνι στις επιλογές σου.
Αυτό δεν σημαίνει ότι πιστεύω ότι θα υπάρξει μια πολύ μεγάλη πτώση στις βάσεις του συγκεκριμένου πεδίου, αλλά σίγουρα θα υπάρχει μια νέα κατανομή ειδικά στις σχολές που ανήκουν μόνο σε αυτό το πεδίο.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, είσαι από την Μακεδονία και ενδιαφέρεσαι για κάποια σχολή κοντά στον τόπο κατοικίας σου με αντικείμενο της Επιστήμη της Πληροφορικής.
Οι επιλογές από το συγκεκριμένο πεδίο για την Θεσσαλονίκης είναι τρεις.
Πρώτα από όλα, αν δεν το έχεις ήδη κάνει, καλό είναι να διαβάσεις τα προγράμματα σπουδών τους. Είναι αξιόλογες και οι 3 σχολές που αναφέρω.
Το τμήμα του ΑΠΘ είναι ένα καθαρό τμήμα που ασχολείται με την επιστήμη της Πληροφορικής, σωστά οργανωμένο, στελεχωμένο με καταξιωμένους καθηγητές και συσσωρευμένη εμπειρία στο χώρο. Πολλά θεωρητικά μαθήματα κυρίως Μαθηματικών και μαθήματα Φυσικής.
Το τμήμα του ΠαΜακ είναι ένα τμήμα Πληροφορικής Οικονομικού Πανεπιστημίου, η διαφορά που υπάρχει είναι ότι παράλληλα με την επιστήμη της Πληροφορικής έχεις την δυνατότητα να αποκομίσεις γνώσεις από την Διοικητική Επιστήμη και τα Οικονομικά. Και εδώ έχεις πολλά θεωρητικά μαθήματα κυρίως Μαθηματικών. Με την απόκτηση του συγκεκριμένου πτυχίου έχεις την δυνατότητα εγγραφής στο Οικονομικό Επιμελητήριο.
Το τμήμα των ΤΕΙ σε σχέση με τα δύο προηγούμενα σου δίνει τις γνώσεις της επιστήμης της πληροφορικής αλλά με μείγμα θεωρίας - εφαρμογής διαφορετικό από τα προηγούμενα δύο. Δηλαδή εδώ θα δεις ότι υπάρχουν λιγότερες ώρες θεωρητικών μαθημάτων σε σχέση με τα ΑΕΙ και το αντίθετο για τα εργαστηριακά μαθήματα.
Για το θέμα της μεταγραφής (η μοριοδότηση είναι αυτή που σου έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα)
για το ΤΕΙ ισχύει η αντιστοιχία όλων των τμημάτων "Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ" όλων των ΤΕΙ που έχουν τέτοιο τμήμα.
για τα ΑΕΙ τα αντίστοιχα τμήματα είναι:
«Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,
«Πληροφορικής» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Πειραιώς, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Ιονίου Πανεπιστημίου,
«Εφαρμοσμένης Πληροφορικής» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας,
«Επιστήμης Υπολογιστών» του Πανεπιστημίου Κρήτης,
«Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και
«Πληροφορικής και Τηλεματικής» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.