Γεια σας.Αφού πλέον έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα των πανελλαδικών ήρθε η ώρα να τελειώνουμε και με το τελευταίο βήμα αυτής της διαδικασίας,δηλαδή την συμπλήρωση του μηχανογραφικού.Φυσικά ενδιαφέρομαι μόνο για σχολές της πληροφορικής.Να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι ανήκω στο 5ο πεδίο(Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).Λογικά με τα μόρια που έχω συγκεντρώσει περνάω στην Αθήνα απλά δεν είναι σίγουρο σε πιο τμήμα θα περάσω.Ενδιαφέρομαι και θα με άρεσε να ασχοληθώ κυρίως με το τεχνικό κομμάτι των υπολογιστών δηλαδή τηλεπικοινωνίες,δίκτυα,πληροφοριακά συστήματα,κτλ.
Γενικά η σειρά που σκεφτόμουν να βάλω τις σχολές αρχικά ήταν:
1.Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών(ΕΚΠΑ)
2.Πληροφορικης(ΟΠΑ)
3.Πληροφορικής(ΠΑΠΕΙ)
4.Ψηφιακών Συστημάτων(ΠΑΠΕΙ)
5.Πληροφορικής και Τηλεματικής(ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ).
Κατά την διάρκεια όμως της χρονιάς και ακόμη και σήμερα,ακούω συνεχώς απόψεις οι οποίες με κάνουν να αλλάζω γνώμη σχετικά με την σειρά στην οποία σας έγραψα.Σαν άτομο επιπλέον θα προτιμούσα να είχα στο πανεπιστήμιο πολλά εργαστήρια και όσο είναι εφικτό να αποφύγω τα πολλά θεωρητικά μαθήματα(δηλαδή θα προτιμούσα να κάνω εργαστήρια στο πανεπιστήμιο πολλές ώρες παρά να διαβάζω τις αντίστοιχες ώρες στο σπίτι).Έχω δει και τα προγράμματα σπουδών του κάθε τμήματος αλλά ακόμα δεν έχω καταλήξει κάπου 100%.Τα πρώτα δύο τα έβαλα με αυτήν την προτεραιότητα επειδή έχω δει σε κατάταξη πανεπιστημίων ότι έχουν υψηλότερη θέση σε σχέση με τα άλλα και το πληροφορικής και τηλεματικής το άφησα τελευταίο επειδή έχω ακούσει απόψεις πως επειδή είναι καινούριο δεν είναι και τόσο καλό παρά τις καλές εγκαταστάσεις που έχει.
Θα ήθελα να ξέρω τις δικές σας απόψεις και προτάσεις σχετικά με αυτά που σας είπα και με ποια σειρά θα με προτείνατε εσείς να βάλω αυτές τις σχολές.Ευχαριστώ για την οποιαδήποτε βοήθεια.