Αποστολέας Θέμα: Πόσο θα μου κόψουν?  (Αναγνώστηκε 867 φορές)

Exit()

  • Οπαδός
  • **
  • Μηνύματα: 12
Πόσο θα μου κόψουν?
« στις: 06 Ιούν 2016, 06:36:07 μμ »
Καλησπέρα σας,

Δυστηχώς για εμένα έκανα 2 λαθάκια στο Δ5 ερώτημα των πανελληνίων του 2016. Πιο συγκεκριμένα στο

- Δ5.α Να δέχεται ως παραμέτρους: τον πίνακα του φύλου, τον πίνακα του
συνολικού ετήσιου χρόνου πρόσβασης των μαθητών και τον χαρακτήρα
«Α» ή «Κ» που αντιστοιχεί στο φύλο (μονάδες 2)

Αντι να περάσω στην συνάρτηση κατευθείαν τον χαρακτήρα α, τον έδωσα με μεταβλητή(δλδ α <- 'Α'). Πόσο θα μου κοπεί απο εδώ?

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ερωτήματα, έγραψα την συνάρτηση που βλέπετε στην φωτογραφία και τυχαίνει να μην ισχύει για κάθε σύνολο δεδομένων.
« Τελευταία τροποποίηση: 08 Ιούν 2016, 12:28:39 πμ από Exit() »

Laertis

  • Γενικός διαχειριστής
  • *****
  • Μηνύματα: 1524
  • Sky's the limit
    • ΑΣΚΗΣΕΙΣ-ΘΕΜΑΤΑ ΑΕΠΠ
Απ: Πόσο θα μου κόψουν?
« Απάντηση #1 στις: 06 Ιούν 2016, 10:22:12 μμ »
Δεν είναι λάθος τον περάσεις τον χαρακτήρα «Α» ή «Κ» που αντιστοιχεί στο φύλο σε μεταβλητή στις παραμέτρους της συνάρτησης. Άρα δεν πρέπει να κοπεί τίποτα.
Αντιθέτως, αν όντως η συνάρτηση που έγραψες είναι αυτή στην εικόνα, έχεις λαθάκια σε άλλα σημεία.
Νικολακάκης Γιώργος
Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων
Καθηγητής Πληροφορικής
http://users.sch.gr/gnikola

Exit()

  • Οπαδός
  • **
  • Μηνύματα: 12
Απ: Πόσο θα μου κόψουν?
« Απάντηση #2 στις: 06 Ιούν 2016, 11:01:34 μμ »
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου. Στην εικόνα δεν έχω δηλώσει μεταβλητές και υπάρχουν κάποια λάθος γράμματα/ονόματα/λέξεις μεταβλητών, στο γραπτό μου τα είχα κάνει σωστά..

Θα ήθελα αν γίνεται να μου πείτε μια γνώμη όσον'αφορά τον αλγόριθμο ή μάλλον την λογική που εχει ο κώδικας μου. Αν δεν κάνω λάθος το ερώτημα είχε 4 μονάδες. Θα χάσω πάνω απο 2?

Ευχαριστώ! :)

Laertis

  • Γενικός διαχειριστής
  • *****
  • Μηνύματα: 1524
  • Sky's the limit
    • ΑΣΚΗΣΕΙΣ-ΘΕΜΑΤΑ ΑΕΠΠ
Απ: Πόσο θα μου κόψουν?
« Απάντηση #3 στις: 07 Ιούν 2016, 02:37:59 μμ »
Με βάση αυτό που επισυνάπτεις (μόνο τη συνάρτηση) εγώ βλέπω σοβαρά λάθη. Δεν είναι δυνατόν να φανταστώ τα λάθος ονόματα μεταβλητών. Ανεβάζεις ένα αρχείο που λες ότι χρησιμοποιεί λάθος ονόματα και δηλώσεις και ζητάς να δούμε τι λάθος έχεις αγνοώντας τα λάθη;
Εκτός αυτού δεν είναι μόνο τα ονόματα λάθος στη Συνάρτηση που επισυνάπτεις ως αρχείο. Έχεις λάθη στην αρχικοποίηση της μέγιστης τιμής και στην ανάθεση της τιμής που επιστρέφει η Συνάρτηση. Για το κύριο πρόγραμμα δε μπορώ να πω τίποτα αν δε το δω.
Νικολακάκης Γιώργος
Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων
Καθηγητής Πληροφορικής
http://users.sch.gr/gnikola