Ευχαριστώ για τη γνώμη και συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση.
Περί των τμημάτων, προφανώς δε μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη με τις γνώσεις μου επί της πληροφορικής, αλλά και επι των ίδιων των τμημάτων, αλλά δε μου φαίνονται "Τα ίδια". Θεωρώ πως έχουν πολλά κοινά ΗΜΜΥ και ceid, ανάλογα τα συγκρινόμενα τμήματα, καθώς πχ στην Αθήνα δεν υπάρχει αμιγώς μηχ.υπολογ., οπότε το τμήμα ΗΜΜΥ "καλύπτει" το κενό αυτό έχοντας πιο πολλή πληροφορική από το ΗΜΤΥ της Πάτρας πχ. Όσο για τις πληροφορικές γνωρίζω τη διαφορά κυρίως στην προσέγγιση και το αντικείμενο, αλλά αναφέρθηκα στο τμήμα του ΕΚΠΑ το οποίο είναι "και Τηλεπικοινωνιών", περιέχοντας κάποια μαθήματα φυσικής (ηλεκτρομαγνητισμού, σημάτων κλπ).
Όσο για την περίπτωσή μου, αυτό θα ήταν το ιδανικό και για μένα, όμως ξέρω από τώρα πως πολύ δύσκολα δέχονται σε μεταπτυχιακό hardware απόφοιτους του τμήματος, γι αυτό και ψάχνω αν υπάρχουν τρόποι να λάβω περισσότερες γνώσεις επί του αντικειμένου, με τρόπο που να αποδεικνύεται και να στέκεται σε μία αίτηση μεταπτυχιακού..
Θα εκτιμούσα λοιπόν οποιαδήποτε πρόταση για διεύρυνση των γνώσεών μου στην ηλεκτρονική και hardware που μπορεί να σταθεί στον ακαδημαϊκό ή έστω τον εργασιακό τομέα (προφανώς όχι το 2ο πτυχίο το οποίο ούτως ή άλλως σκέφτομαι).
Περιμένω τις γνώμες σας, ευχαριστώ πολύ