Το ότι στα μαθηματικά θα γράψουν 5 φορές χειρότερα δεν σας λέει κάτι;
Για μένα κι αυτό που συμβαίνει στα μαθηματικά αποτελεί
ντροπή των εξετάσεων. Δεν θα ήθελα να το μιμηθούμε.
Δεν καταλαβαίνω ποιο το νόημα να μπαίνουν θέματα που Μαθηματικοί με 40 χρόνια εμπειρία χρειάζονται μισή ώρα για να τους έρθει η έμπνευση (αναφέρομαι σε ένα θέμα Β πριν 2-3 χρόνια αλλά και γενικότερα στη δυσκολία των τελευταίων ετών)
Δεν θα ήθελα να συμβεί το ίδιο στην ΑΕΠΠ
Εγώ συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρχει κλιμάκωση και δεν πρέπει να γράφουν όλοι καλά (προσωπικά, τα θέματα του '15 ήταν περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση παρά άλλων ετών, κι ελπίζω να συνεχίσουν έτσι)
Αλλά τη γνώμη μου περί των (υψηλών κατα τη γνώμη μου) απαιτήσεων την έχω γράψει και σε άλλο θέμα.
Πιστεύω ότι ο χρόνος και το μέγεθος της ύλης δεν επιτρέπουν σε κάποιον να έχει προετοιμαστεί σε τόσο βάθος όσο χρειάζονται οι εξετάσεις με τα θέματα που μπαίνουν τα τελευταία χρόνια, παρά μόνο αν είναι από μόνος του προικισμένος. (αλλά οι συγκεκριμένες εξετάσεις δεν είναι για να ξεχωρίσουμε τα ταλέντα - υπάρχουν οι ολυμπιάδες)
Όταν το υποργείο δίνει μία και δύο διδακτικές ώρες σε θέματα που θα ήθελες 1-2 μήνες για να εμβαθύνεις, είναι ρεαλιστικό να ζητάει να εξετάζει αυτά που ζητάει τώρα τελευταία? Η δική μου απάντηση είναι απερίφραστα όχι !
Γιαυτό πιστεύω ότι ένα από τα δύο πρέπει να χαλαρώσει: ή η ύλη (ο όγκος της) ή οι απαιτήσεις των θεμάτων. Έτσι, οι κανόνες του παιχνιδιού θα ένιωθα ότι είναι πιο δίκαιοι. Τώρα, έχω συνεχώς την αίσθηση ότι η ΚΕΕ ξεκινάει με γκολ από τα αποδυτήρια - έναντι των περισσότερων μαθητών, τουλάχιστον.