Εγκατάσταση 12.04 LTSP error in sch-scripts

Ξεκίνησε από gdrados, 08 Οκτ 2015, 06:15:17 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gdrados

Καλησπέρα και καλή σχολική χρονιά σε όλους
1. Εγκατέστησα τη 12.04 LTSP έκδοση της τεχνικής στήριξης σε ένα μηχάνημα στο καινούργιο μου σχολείο. Το πρόβλημα προκύπτει κατά την προσπάθεια εγκατάστασης των sch-scripts στον server. Συγκεκριμένα, ακουλουθώ τις οδηγίες όπως είναι γραμμένες στο http://ts.sch.gr/wiki/Linux/sch-scripts/Εγκατάσταση, και προκύπτει το μήνυμα error in sch-scripts, όπως περιγράφεται στην ίδια σελίδα. Η λύση που προτείνεται (αναμονή λίγων δευτερολέπτων και επανεκτέλεση )δεν έχει αποτέλεσμα.
Τι μπορώ να κάνω;

2. Στο εργαστήριο αυτό οι clients θα είναι hp laptop που θα συνδεονται ασύρματα στο LAN.  Δεν μου έχει ξανατύχει αυτή η περίπτωση σε εργαστήριο.  Είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξω ιδιαίτερα;
Μην προσπαθείς να μάθεις σ' ένα γουρούνι να τραγουδάει, χάνεις τον καιρό σου....κι ενοχλείς και το γουρούνι !!

alkisg

Καλησπέρα,

1) Δοκίμασε το 2-3 λεπτά αργότερα, μπορεί να γίνεται ενημέρωση πακέτων στο παρασκήνιο και να μην σου έχει κάποια ένδειξη. Αν σου έχει πεταχτεί παράθυρο ενημερώσεων, κλείσ' το.
Αν επιμένει, τρέξε από ένα τερματικό:
Κώδικας: Bash
ps aux | grep apt

και ανέβασε εδώ το αποτέλεσμα. Ή έλα από το http://ts.sch.gr/wiki/IRC για remote support.

2) Το LTSP δεν δουλεύει μέσω ασύρματου (για την ώρα, αν κάποιος έχει όρεξη να γίνει alpha/beta tester το συζητάμε).
Χρειάζεται μεγάλες ταχύτητες δικτύου που το ασύρματο δεν τις έχει, και επίσης υπάρχει και ένα θεματάκι στο πώς θα συνδεθούν οι clients στο ασύρματο (drivers, κωδικούς κλπ) ενώ μπουτάρουν μέσω δικτύου. Υπάρχει λύση σε αυτό αλλά θέλει λίγο κώδικα.

Οπότε θα χρειαστείς τοπικές εγκαταστάσεις. Στην κλασσική εγκατάσταση βολεύει το CD της Τεχνικής Στήριξης, αλλά τα sch-scripts δεν έχουν και πολύ νόημα αφού δεν έχεις κοινούς χρήστες, κοινόχρηστους φακέλους κλπ. Δηλαδή με τις συνηθισμένες τοπικές εγκαταστάσεις δεν χρειάζεσαι sch-scripts.
Αν όμως θες μπορούμε να κάνουμε μια πειραματική εγκατάσταση όπου χρησιμοποιείς μεν τοπικές εγκαταστάσεις, αλλά βάζεις και λίγο από LTSP/sch-scripts, ώστε κάθε client να μπουτάρει μεν τοπικά, αλλά τελικά να συνδέεται με τους users και το /home του server, σαν να ήταν κανονικό LTSP, οπότε εκεί τα sch-scripts βοηθάνε πολύ. Αν το θες αυτό θα χρειαστεί να έρθεις από το IRC για κάμποση ώρα μέχρι να κάνω τις σχετικές δοκιμές και να γράψω το αντίστοιχο how-to.

gdrados

1. Ok, θα το δοκιμάσω αύριο και θα επικοινωνήσω αναλόγως

2. Σε αυτή την περίπτωση θα κάνω ό,τι μπορώ σε πρώτη φάση μήπως καταφέρω να υλοποιήσω (από πλευράς χωροταξίας και χρημάτων) το γνωστό και δοκιμασμένο ενσύρματο configuration. Αν όχι, οπωσδήποτε θα χρειαστεί να επικοινωνήσουμε για να δοκιμάσουμε καμιά πατέντα.
Ίσως και η λύση δημιουργίας τοπικού δίσκου στους clients που έχω δει σε άλλο thread, αντί για standalone εγκατάσταση σε κάθε μηχάνημα μας βοηθήσει; Λέω εγώ τώρα....
Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ για την άμεση και έγκυρη βοήθεια
Μην προσπαθείς να μάθεις σ' ένα γουρούνι να τραγουδάει, χάνεις τον καιρό σου....κι ενοχλείς και το γουρούνι !!